Şimdi Ara

makine mühendisliği ve elektrik -elektronik mühendisliği (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
8
Favori
6.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mekatronik hakkında ne kadar bilgisiz varsa yazmış. Kulaktan dolma bilgilerle iki bölümün birleşimini zırvalayıp duruyorlar. Ben senin durumundaydım mekatronik seçtim. Yazılımlı robotlar tamamiyle mekatronik ürünüdür. Araştırın mekatronigi. Seveceginizi düşünüyorum. Sorularınız varsa elimden geldiğince yardım ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolas.

makina mühendisliğini bırakıp elektronik için hazırlanıyorum. Kişiden kişiye ilgi alanları değişir. Ben genel olarak makina mühendislerinin çalışma ortamını görünce soğudum bide dersleri falan hem aşırı zor hemde ilgim yoktu. Eğer odtü, itü, bilkent, boğaziçi gibi üniversitelerin biri olmayacaksa (ytü bile bu listeye girmiyor) elektrik, makina, inşaat okumayın. bu bölümlerde mezun olduğunuz üniversitenin etiketi çok önemli ha ben kpss kasıp devlete gireceğim dersen istediğine gidebilirsin.

Bi kere YTÜ'de elektrik elektronik diye bir bölüm yok. Elektrik var. Elektronik ve haberleşme var. Elektrik tarafında Türkiyede zaten İTÜ YTÜ KOÜ var. Elohab tarafında ise İTÜ YTÜ KOÜ İYTE ve birkaç okul daha var bir elin parmaklarını geçmiyor. Enerjinin üretimi,iletimi,dağıtımı ile ilgili olan elektrik mühendisliğinin olduğu 3 okuldan biri YTÜ ise YTÜ bu listeye girmiyor demek cahillikten başka bir şey değildir kusura bakmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: 4232062yk

hocam belki biraz saçma ve cahilce bir soru olucak ama şu videodaki projeleri yapan kişiler elektronik mühendisi mi yoksa makine mühendisi mi oluyor https://www.youtube.com/watch?v=52txnlV9AeQ

Makine ile pek alakası yok bunun elektrik elektronikle daha çok alakası var tez yazan kişiler var bizde bu konuda. Uçak mühendisliği de düşünebilirsin uçaklara meraklıysan.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lagari Hasan Çelebi

jet felan demişsin ben sana uçak ya da uzay müh. öneriyotum.

Oda makina müh alt dalı. Hem arkadaş meslek liseli dediğin bölümler sadece odtü'de ve itü'de var. Thk ve odtü kkk hariç

Yav lütfen mühendislikle alakası olmayan yorum atması

Şuan itü de uzay mühendisliği okuyorum,yardım istemişsin yardım ediyoruz işte...Makinanın altdalı olduğu doğrudur ancak şunu da söylemek gerekir ki her taraf makine müh. ve em dolu.Ne güzel ilginde varmış gel burda oku işte.
    Artık gelecek göklerde herkes uzaya çıkmak için ya da havada daha hızlı olabilmek için yarışıyor.Atam ne demiş 'İstikbal göklerdedir.'

• Lagari Hasan Çelebi kullanıcısına yanıt
    Mantığın doğru sayılır ama ismi bile fantastik olan böyle bir bölüm, Türkiye gibi vizyonu olmayan ülkede okunmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mezun olduğun ilk 5 yıl yağın kirin pasın içinde olmayı göze alıyorsan eğer makina mühendisliği iyidir. Ayrıca meraklı olacaksın, araştıracaksın ve sürekli kendini geliştirmeye yönelik eğitimler alacaksın. O zamandan sonra zevkini alırsın.

Ayrıca bizim mesleğin dalı çoktur. Herkesin ilgisini çekecek bir dalı mutlaka vardır. Okurken bunları da araştırıp hangisi sende merak uyandırıyorsa o yolda devam edersin. Mesela ben iklimlendirme üzerine devam etmeyi düşünüyorum. Ama bir ihtimal seri üretim de olabilir. İkisi de ölmeyecek iş alanları...

• quote:

Orijinalden alıntı: issizmanyak

Okumuyorum kafam rahat

Nickinizin hakkını vereceksiniz yani

• Bünyen sağlamsa makine oku.
  • Makine okuyorum elektrik-elektronikten çok yakın arkadaşlarım var. Makinede dersler daha kasıntı evet bitecek gibi değil. Makine mühendisliğinin en çok ilgilendiği şey motorlar. Elektrik-elektronikte daha çok devreler ve programlama ile uğraşırsın.https://www.youtube.com/watch?v=52txnlV9AeQ bu videodakini yapanlar elektrik elektronik mühendisleridir. EE de sana motor göstermezler (veya şöyle bi üstünden geçerler diyim) makine ise temel olarak bunun üzerine kuruludur. CNC makinaları,torna tezgahı,freze tezgahı makine mühendisliğnideki temel tesisatlardır. Çalışma ortamı hakkında çok detaylı bilgim yok o yüzden onun hakkında konuşamayacağım. Bunlar dışında EE de daha çok kız olur

• Bilgisayara ilgin varsa Bilg. Muh. de dusunebilirsin. Is imkanlari daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mantık ve akıl

makina okumak güven özveri ve tecrübe ister kısacası g.ö.t ister (makine müh. 1. sınıfım)
    affedersin adamın bir tarafından kan alır
    yurt arkadaslarım ee ci onlar bile makina daha zor diyebiliyor
    makina elektrik inşşaat bu 3 temel müh. den şaşma (endüstri müh. fln okuması ve dersleri cok kolay gemi mak işletme fln böyle bir anlık hevesle yazma) inşaat fln bitti diyenlere inanma büyüklere hiç bir zaman bir şey olmaz

2 sine de ilgin varsa mekatronik oku 2 müh. birleşimi ama şöyle bir husus var ki mühendisliğin 2 ağır topu olan makine ve elektrikin birleşimi olan mekatronik ne kadar sağlıklı olur orası muamma hocalarım mekatronik in Türkiyede tutmadıgını ve tutmayacağını söylüyor

hangsine ilgin varsa onu oku sen başarılı olduktan sonra mevki ve para zaten gelir

Zorunlu hekim sorumluluk sigortası diye birşey duydun? Tabiki duymadın. Bir araştır derim. Doktorun hata yapma lüksü yoktur. Yapılan hatayı belki toprak örtebilir ama vicdanın sesini hiçbir şey söndüremez. Gerçekten özveri, sıkı çalışma ve tecrübe isteyen bir meslek varsa o da doktorluktur. Hasta hakları çok fazla. Doktorların ise eli kolu bağlı. Aydınlatılmış onama rağmen doktor kaynaklı olmayan bir komplikasyon yüzünden ertesi gün hakkınızda dava açılmış olduğunu görmek hiç şaşırtıcı olmayabilir. Parası için kimse tıp yazmamalı.

• Hocam mekatronik muhendisligini bi arastir. Hem makine hem de elektrik muhendisliginin harmanlanmiş hali. Robtlar, uçan cisimler vs. bu muhendisligin alani. Ayrica turkiyede çok az sayida universitede bu bolum var senin icin avantajli olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: 4232062yk

yok hocam allah korusun sağlık meslek okuyorum şuan hergün stajdan kaçıp kaçıp mat-fizik kasıyorum hiç sevmem hastane ortamını birkere ameliyathaneye girdik doktorların suratı asık sırf parası için seçmişler bize köpek gibi muamele yapıyorlardı sanki zorla öğretiyorlarmış gibi

İyide bu heryerde aynı. Mühendisin yanında olsanda aynı doktorunda

• quote:

Knk 1. Sınıfta bişey yok ki calculus fizik teknik çizim kolay. Asıl 2'de başlıyor mühendislik, 3. sınıfta hayatın kayacak

Not: makina 1. Sınıf 3.42 ortalama bölüm 4.sü olarak terk

Hangi okuldaydin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nichole

quote:

Knk 1. Sınıfta bişey yok ki calculus fizik teknik çizim kolay. Asıl 2'de başlıyor mühendislik, 3. sınıfta hayatın kayacak

Hangi okuldaydin?

Odtü kkk.

• quote:

Orijinalden alıntı: CThirty

Bilgisayara ilgin varsa Bilg. Muh. de dusunebilirsin. Is imkanlari daha iyi.

Hocam bilkent bilgisayardan donanıma, gömülü sistemler gibi alanlara kayabilir miyiz? Yazılıma ilgim yok, ee tutmazsa cs yazıcam.

• quote:

quote:

quote:

Hangi okuldaydin?

Odtü kkk.

Derslerin fena degilmis, ailenin de maddi durumu iyiyken okul bitince yurtdisinda prestijli bir yerde egitim alabilirdin. Saydigin universitelerden mezun olanlara kiyasla cok daha iyi konumda olurdun. Birakma sebebin nedir tam olarak? Okula mi isinamadin?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hangi okuldaydin?

Odtü kkk.

Derslerin fena degilmis, ailenin de maddi durumu iyiyken okul bitince yurtdisinda prestijli bir yerde egitim alabilirdin. Saydigin universitelerden mezun olanlara kiyasla cok daha iyi konumda olurdun. Birakma sebebin nedir tam olarak? Okula mi isinamadin?

Ailemin maddi durumu iyi yurt dışı hedefim var zaten. Okulu sevmedim bir türlü, tamam hocalar falan ankara odtü'den geliyor, aynı sınavlar yapılıyor ders programı neredeyse aynı ama kıbrısta okumanın ezikliği vardı içimde. Düşük puanlı öğrencilerle okumakla potansiyelime yazık ettiğimi düşünüp bu sene bıraktım. Şimdi hedefim bilkent ee'ye girip 3.7 üstü ortalama ile bitirmek zaten bunu yaparsam top 10'da bi okula giderim yüksek lisans için

• Mekatronik mühendisliğinin Türkiye'de pek iş imkanı yok gibi sanki ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CThirty

Bilgisayara ilgin varsa Bilg. Muh. de dusunebilirsin. Is imkanlari daha iyi.

Hocam bilkent bilgisayardan donanıma, gömülü sistemler gibi alanlara kayabilir miyiz? Yazılıma ilgim yok, ee tutmazsa cs yazıcam.

Kayabilirsin ama zor olur. Gercekten istedigin sey EE ise hic CS dusunme. Bir alt seviyedeki okula git ama bolum mutlaka asil istedigin bolum olsun.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.