Şimdi Ara

makine mühendisliği ve elektrik -elektronik mühendisliği (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
173
Cevap
8
Favori
6.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kafan güzelmiş kardeş güle güle kullan sen makine müh. çalışma yelpazesinin ne kadar geniş oldugunu biliyomusun sadece enerji sistemleri ucsuz bucaksız çöl kadar geniş
    ama arkadas robotik istediğinden ben ona ee yaz dededim mekatronik yazma mekatronike yurt dışında müh. yerine bile koymuyorlar dedim
  • LastShip L kullanıcısına yanıt
    yurt arkadasımlarımdan 2 si elektrik-elektronikçi onlarl bile makine daha zor diyor
    bir şirketee 10 mühendis alınacaksa onun 5 tanesi makine 3 tanesi ee 1 tanesi pc 1 taneside endüstri müh.
    iş imknı olarak makina ee den daha iyi ama çalısma ortamı daha sıkıcıdır
  • Okudugun bolumu adam akilli bilmiyorsun ve hayalperest derken meslegi arastirmadigini ve daha oncede meslekle ilgili bilgin olmadigink ortaya koymus oluyosun. Soylediklerimin doğruluğunu internetten teyit edebilirsin. Denizcilik sektorunde kazanilan paralar bunlar. Inanmayip hadi canim demek yerine bir arastirma yapmaniz yeterli. Ben de direk halaoglundan gordugum duydugumla tanistim bu meslekle ve tercihimide bu yonde yaptim. Direk bana kendisi soyluyor bu parayla baslarsin kardesim kara hayatin olmasada pek fazla 5 ay gidip geldiginde bankandanda 30 40 bin lira paran oluyor.

Benim ailemden kalacak hicbirsey yok. Ne ev nede bi araba. Kendi camabla birseyler yapmaya calisiyorum ve bana en uygun ve getiriside en yüksek meslek bu. Hayalperestlikle alakasi yok bu sektor bu paralari kazandiriyor. Oradan buradan duydugum abartilmjs rakamlar ile gelecegimi riske atacak kadar ahmak degilim.

Direk sektor icerisindeki akramdan duyduklarimla ve yonlendirmesiyle bu meslek yolunda adimlar attim. Bu hayalperestlik mi oluyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mantık ve akıl kullanıcısına yanıt
    Calisma sartlarindan bahsetmedim ben farkindaysan. Ee daha zordur. Onune koyulan devredeki arizayi bulurken makineciler gibi agir yuk altinda calismazsin.

calisma sarti ile mesleki zorluk farkli sey. Ben ee daha zordur dedim. Calisma sartlari daha zordur demedim. Ikisi farkli seylerdir dikkat edin

Senin bölümün itü versiyonuna puanım yetiyordu tercih zamanında araştırmadım bile paradan çok ilgi alanıma yoğunlaştığım için elektronik istiyorum. Madem bu kadar iyi neden itü bile 30 binle alıyor. türkiye birincileri aptal mı boğaziçi, bilkent ee yazıyor? Sizin bölümden birini tanıyorum şuan devlete geçmeye çalışıyor çalışma koşullarından dolayı. öyle abartıldığı kadar kazanmıyorlar.

Bu arada makina elektronikten daha zordur. Eski bir makinacı olarak bunu diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-46B352547 -- 27 Kasım 2015; 15:27:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mantık ve akıl kullanıcısına yanıt
    Knk ben tercih zamanında baya bi mühendisle konuştum makinada robotik için iyi bir seçim oluyor zaten bende bu yüzden yazmıştım makinayıda. Programlama dilleri öğrenip son sınıfta Seçmeli dersleri ona göre alırsa iyi olur belki elektronik yandalı düşünülebilir. Mezuniyetten sonra ona göre masterı yaparsın ama türkşyede bu alandan ekmek yiyemezsin. Robotik çok komplike bir bilim dalı tek başına makinacı yada elektronikci bişey yapamaz ortak çalışmalılar.

Bide bu mekatronik oku diyen, mühendislikle alakasız kişileri anlamıyorum. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın. Alt dallarında bile tam olarak uzmanlaşmanın çok zor olduğu 2 tane temel mühendisliği 4 yıl mekatronik okuyup nasıl hakim okunabilir? Aklınız ve mantığınız alıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-46B352547 -- 27 Kasım 2015; 15:29:12 >
  • Neden mi o kadar dusukle aliyor? Hangi akli selim adam 20 bine girip mimarlik yazmak yerine giderde gemi makine yazar? 5 ayi denizde gecicek sevdiklerinden uzakta kalacak. 10 15 gunde bir limanda anca karaya cikacak oda 8 12 saat birsey.

Ilk 20 bine girip mimarlik yada baska birsey yazmak varken adam niye hayatini denizde curutsun. Kardesim hakikaten sinirlerimi oynatiyorsun. Bu sektorde bu paralar aliniyor diyorum hala arastirmadan kendi mantiginla sorguluyorsun. Sorgulamasina sorgulada baslangicinda beni gicik ettigin icin sana artik aciklama yapmayacagim. Birsey ispatlama niyetinde degilim. Suan sana harciyacagim cabayi , gercekten meslege girmeyi dusunen birine harciyarak en azindan yararli bi is icin kullanmis olurum. Birilerini aydinlatmis olurum.

Sen biraz arastir oyle gel olur mu?

Vay efendim o kadar para vermezlermiste madem bu kadar iyiymiste neden bu kadar dusukle aliyormuslarla gelme bana. Daha iyi derece yapan adam hayatini denizde curutmezde o yuzden. Tercih eden olmayinca siralama haliyle azaliyor. Bende 20 binde olsam bende gemi makine yazmazdim. Bi ton meslek var karada tatminkar maasla o siralamaya.

Simdi anladin mi neden dusukmus puanlari? Arastirmadan yazacagin tek bi cumleye dahi cevap atmiyacagim artik. Kendi mantiginla birseyleri savunuyorsun.

Bilgin yok fikrin var be adam

diyene bak.

Doktorların %90'ı para için tıp okuyor çalışma şartlarının kolay olduğunu mu sanıyorsun? bi beyin ameliyatı 17-18 saat sürebiliyor. 36 saat nöbet tutan doktorlar var ama yinede puanları ortada bunu nasıl açıklıyorsun?

• İşin olsa
    Sayfa Bulunamadı - İşin Olsa
    http://www.isinolsa.com/mobil/haber/kaptan-maaslari-4993.html

Haberde yazilan yazi.. 2015 yilinda en cok kazandiran mesleklerden biri kaptanlik.. 6 ile 13 bin dolar arasinda maas. Yeterli mi?

Hem kendin soyluyorsun puanim yetiyorduda ARASTIRMADIM BILE diye. Daha sonra baskalarina bilginiz olmadan fikriniz var diyosun. Senon bilgin yok fikrin var once kendine bir bak.

Benim puanim itu yede yetiyordu ben yildizi tercih ettim. Bunun 4 5 tane nedeni var. Meslegi dusunrn biri olsan her yonuyle anlatirdim ama geregi yok. Ben tercihimi yildizdan yone kullandim. En basiti itu nun kampusunin tuzlada yildizin besiktasta olmasi. Itu de yaz kis uniformali egitim varken yildizda serbedt kifayet olmasi. Itu de sac sakal yonetmeligi avrken her gun si ek kaudi tras isterlerken yildizda serbest llmasi gibi gibi bircok neden..

Sen baskasina bilgin yok fikrin var diyecegine bir kendine bak olur mu?

• Sen denizde sevdiginden uzak metal parcasinda 5 ay gecirmek ile doktorun calisma sartlarinin zorlugunu bir tutuyorsan tartismaya devam etmek istemiyorum.

Her doktor 18 20 saat mi calisiyor? Hadi kardesim hadi.. 5 ay denizde kalmakla kiyasladigin seye bak

• makine müh oku önce, sonra ya kontrol ya da akışkanlar üzerine yüksek yap
  • quote:

Orijinalden alıntı: LastShip

İşin olsa
    Sayfa Bulunamadı - İşin Olsa
    http://www.isinolsa.com/mobil/haber/kaptan-maaslari-4993.html

Haberde yazilan yazi.. 2015 yilinda en cok kazandiran mesleklerden biri kaptanlik.. 6 ile 13 bin dolar arasinda maas. Yeterli mi?

Hem kendin soyluyorsun puanim yetiyorduda ARASTIRMADIM BILE diye. Daha sonra baskalarina bilginiz olmadan fikriniz var diyosun. Senon bilgin yok fikrin var once kendine bir bak.

Benim puanim itu yede yetiyordu ben yildizi tercih ettim. Bunun 4 5 tane nedeni var. Meslegi dusunrn biri olsan her yonuyle anlatirdim ama geregi yok. Ben tercihimi yildizdan yone kullandim. En basiti itu nun kampusunin tuzlada yildizin besiktasta olmasi. Itu de yaz kis uniformali egitim varken yildizda serbedt kifayet olmasi. Itu de sac sakal yonetmeligi avrken her gun si ek kaudi tras isterlerken yildizda serbest llmasi gibi gibi bircok neden..

Sen baskasina bilgin yok fikrin var diyecegine bir kendine bak olur mu?
    Fizik mühendisliği okuyan varsa onunda ufak değerlendirmesini yapabilir mi

• Discursive D kullanıcısına yanıt
    Kontrol de gelecek var. Cok zor bi meslek olsada kendini gelistirdikten sonra muthis onu acik.

Bu meslek amerikada 20 yil once revactaydi tr de yeni yeni goze batmaya basladi. Suan 50 kusur yasinda olan bi ahbabimiz amerikada otomasyom muhendisliginde saati 200 dolara calistigini söylemişti suanda birikimleriyle ticarete atilmis durumda. Tanker alip tanker satiyor ayni zamanda mevcut tankerleriyle amerika turkiye ve nijerya arasi ticarete devam ediyor.

Tr de otomasyon bu paralari birakmaz tabiki belki 5 de birinide birikmaz ama hakikaten onu acik bir meslek

• quote:

Orijinalden alıntı: Legolas.

makina mühendisliğini bırakıp elektronik için hazırlanıyorum. Kişiden kişiye ilgi alanları değişir. Ben genel olarak makina mühendislerinin çalışma ortamını görünce soğudum bide dersleri falan hem aşırı zor hemde ilgim yoktu. Eğer odtü, itü, bilkent, boğaziçi gibi üniversitelerin biri olmayacaksa (ytü bile bu listeye girmiyor) elektrik, makina, inşaat okumayın. bu bölümlerde mezun olduğunuz üniversitenin etiketi çok önemli ha ben kpss kasıp devlete gireceğim dersen istediğine gidebilirsin.

Şöylelerini dikkate alıp da moralinizi bozmayın çok var bunlardan.Başlıca 3-4 üniversite dışında geri kalanlar boşuna okunuyormuş.Geri kalan milyonlarca mühendis adayı boşa okuyor.Hazırlanan lise öğrencileri de bunları okuyup o okullara giremeyince bunalıma giriyor boşa okuyacağım diye.Abuk subuk konuşanlara bakıp da hiç moral bozmayın.Şimdi isim vermeyim ama özellikle elektrik-makine-inşaat triosunda aşırı kıytırık bir okulda okumadığınız sürece boşuna okuma diye bişey yok hiç moralinizi bozmayın adam gibi okulunuzu okuyup geliştirin kendinizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stygián -- 27 Kasım 2015; 16:38:51 >

• Stygián kullanıcısına yanıt

• Seçmeyin kardeşim kız olmayan bölümü 5-6 yıl hayattan bezdirmeyin kendinizi 4 yıldır selamlaştığım tek dişi bazı derslerimize giren gülay hoca yapmayan etmeyin nolur
  • 4232062yk kullanıcısına yanıt
    Baştan söyleyeyim, makineyi küçümsediğim falan sanmayın ama belli başlı konularda bilgi edinirsen oturup yapabilirsin bunu. Bunu yapabilmen için mühendislik okumana gerek yok. Şu an makine mühendisliğinde dördüncü yılımı harcıyorum ve iki üç şey söylemem gerektiğini düşündüm.

1-) Makine mühendisliği için okuduğun okul gerçekten önemli. Çıkınca iş bulma açısından demiyorum. Gerçekten iyi eğitimi olan, kitaptakileri beyninize yerleştirmenin yanında öğrendiklerinizi pratiğe de dökme imkanı veren bir okula gidersen pişman olmazsın. Gıdacının makineciden daha değerli olduğu bir okula gitme. Makine mühendisliği güzel bölümdür, doğru yerde okursan. Fırsatın olursa hedeflediğin yerleri git, gör. Öğrencilerden bilgi al. Gerçekten makineci olacağım diyorsan tutup da Akdeniz'e gelme. Ben geldim, sen gelme.

2-) Bu maddeyi kendi kanaatimce ve okuduğum okulu baz alarak yazıyorum.

* Dört sene boyunca aldığın dersler sana sadece mühendislik diploması kazandırır. İlgilendiğin alanla ilgili kendini geliştirmen lazım. Fırsat buldukça araştırma yapman lazım ve bu araştırmalar sadece kitaplarla sınırlı kalmamalı. Gidip neyin nasıl üretildiğini, belli başlı makinelerin nasıl çalıştığını, neler yapabildiğini, NELER YAPAMADIĞINI öğrenirsen faydasını görürsün.

* Makine mühendisliği çok zor diyenlere aldanıp gözünü korkutma. Derslerine düzenli olarak devam edersen, tekrar yapıp gördüğün konularla ilgili yeni şeyler öğrenmeye çalışırsan çok zorlanacağını sanmıyorum.

3-) Kendini belli kalıplarla sınırlandırma, neyin nereden geldiğini merak et. Eğitim hayatın boyunca formül ezberlemeyi öğrenmek saydıysan, bundan sonra da böyle devam edeceksen makine belki de sana göre değildir. Mühendislik merak ister, ilgi ister, dikkat ister...

4-) Makine mühendisliği okuyup elleri kirlendiğinde sızlanan insanlar var. Onlardan biri olacaksan hiç başlama. Anladığım kadarıyla kendi başına bir şeyler üretmek istiyorsun. Hayalin buysa ellerin biraz kirlenecek. Ben mesela ellerim karardı diye oturup ağlamam. Aksine hoşuma gider. Bir şeyler için çabaladığımın kanıtıdır o. Ama konu okul-ders-devam olunca gayet güzel söylenirim. Bunun sebebini de birinci ve ikinci maddede açıkladım zaten.

Konunun dışına çıkmaya başladım, o yüzden yazıyı burada bitireceğim. Yazdıklarıma bakarak mühendisliği yüceltmeye çalıştığım falan da sanılmasın, öyle bir amaçla yazmadım bunları.

Şimdiden iyi şanslar sana, umarım istediğin yere ulaşırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: banasdde

Baştan söyleyeyim, makineyi küçümsediğim falan sanmayın ama belli başlı konularda bilgi edinirsen oturup yapabilirsin bunu. Bunu yapabilmen için mühendislik okumana gerek yok. Şu an makine mühendisliğinde dördüncü yılımı harcıyorum ve iki üç şey söylemem gerektiğini düşündüm.

1-) Makine mühendisliği için okuduğun okul gerçekten önemli. Çıkınca iş bulma açısından demiyorum. Gerçekten iyi eğitimi olan, kitaptakileri beyninize yerleştirmenin yanında öğrendiklerinizi pratiğe de dökme imkanı veren bir okula gidersen pişman olmazsın. Gıdacının makineciden daha değerli olduğu bir okula gitme. Makine mühendisliği güzel bölümdür, doğru yerde okursan. Fırsatın olursa hedeflediğin yerleri git, gör. Öğrencilerden bilgi al. Gerçekten makineci olacağım diyorsan tutup da Akdeniz'e gelme. Ben geldim, sen gelme.

2-) Bu maddeyi kendi kanaatimce ve okuduğum okulu baz alarak yazıyorum.

* Dört sene boyunca aldığın dersler sana sadece mühendislik diploması kazandırır. İlgilendiğin alanla ilgili kendini geliştirmen lazım. Fırsat buldukça araştırma yapman lazım ve bu araştırmalar sadece kitaplarla sınırlı kalmamalı. Gidip neyin nasıl üretildiğini, belli başlı makinelerin nasıl çalıştığını, neler yapabildiğini, NELER YAPAMADIĞINI öğrenirsen faydasını görürsün.

* Makine mühendisliği çok zor diyenlere aldanıp gözünü korkutma. Derslerine düzenli olarak devam edersen, tekrar yapıp gördüğün konularla ilgili yeni şeyler öğrenmeye çalışırsan çok zorlanacağını sanmıyorum.

3-) Kendini belli kalıplarla sınırlandırma, neyin nereden geldiğini merak et. Eğitim hayatın boyunca formül ezberlemeyi öğrenmek saydıysan, bundan sonra da böyle devam edeceksen makine belki de sana göre değildir. Mühendislik merak ister, ilgi ister, dikkat ister...

4-) Makine mühendisliği okuyup elleri kirlendiğinde sızlanan insanlar var. Onlardan biri olacaksan hiç başlama. Anladığım kadarıyla kendi başına bir şeyler üretmek istiyorsun. Hayalin buysa ellerin biraz kirlenecek. Ben mesela ellerim karardı diye oturup ağlamam. Aksine hoşuma gider. Bir şeyler için çabaladığımın kanıtıdır o. Ama konu okul-ders-devam olunca gayet güzel söylenirim. Bunun sebebini de birinci ve ikinci maddede açıkladım zaten.

Konunun dışına çıkmaya başladım, o yüzden yazıyı burada bitireceğim. Yazdıklarıma bakarak mühendisliği yüceltmeye çalıştığım falan da sanılmasın, öyle bir amaçla yazmadım bunları.

Şimdiden iyi şanslar sana, umarım istediğin yere ulaşırsın.
    Ne makine ne elektronik... Endüstri yazın rahat edin. Okuması da kolay çalışma şartları da.

• quote:

Orijinalden alıntı: Legolas.

Knk ben tercih zamanında baya bi mühendisle konuştum makinada robotik için iyi bir seçim oluyor zaten bende bu yüzden yazmıştım makinayıda. Programlama dilleri öğrenip son sınıfta Seçmeli dersleri ona göre alırsa iyi olur belki elektronik yandalı düşünülebilir. Mezuniyetten sonra ona göre masterı yaparsın ama türkşyede bu alandan ekmek yiyemezsin. Robotik çok komplike bir bilim dalı tek başına makinacı yada elektronikci bişey yapamaz ortak çalışmalılar.

Bide bu mekatronik oku diyen, mühendislikle alakasız kişileri anlamıyorum. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın. Alt dallarında bile tam olarak uzmanlaşmanın çok zor olduğu 2 tane temel mühendisliği 4 yıl mekatronik okuyup nasıl hakim okunabilir? Aklınız ve mantığınız alıyor mu?

ee ve makinayi ayri ayri zaten 5-6 senede bitiriyor.millet (hazirliksiz) 2 agir bolumu 4 senede okumak 2 sindende bir sey ogrenememek demektir zaten avrupada mekatronikciler muh. gozu ile bakmiyorlar
    ee ile makimayi birlestirmek pitbull ile doberman kopeklerini cifrestirmek gibidir sonuc olu kopek dogar yasamaz yani makatronikde boyle

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.