Şimdi Ara

makine mühendisliği ve elektrik -elektronik mühendisliği (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
8
Favori
6.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ytü inşaatı mühendisliği tercihlerinize yazmayın ben gircem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundan 5 yıl önce tercih listemdeki tüm bölümler elektrik-elektronik mühendisliğiydi. 6 aylık taze mühendisim yaptığım işten zevk alıyorum. Hakkıyla yapan için eemden daha zor hiç bir mühendislik vs yoktur. Küçüklüğümden beri her daim Embedded system (gömülü sistemlere) merakım vardı. Bir insan dünyanın ucundaki başka bir insanla saniyeler içerisinde nasıl konuşuyor. Elektromanyetik dalgalar nasıl yayılıyor radyo yayınları nasıl oluyor bilgisayarlar nasıl çalışıyor hesap makinasından akıllı telefona kadar herşeyde biz varız.

Şu anda bir klima kontrol kartı tasarlamaya çalışıyorum. Sen o kumandaya basıyorsun ya hani kanal değişiyor ses açıp kapanıyor. İşte burada çok geniş bilgi birikim teknoloji var. Gözünle göremediğin bir sinyal gidiyor televizyonu açıyor kanal değiştiriyor. Buraya kadar okumayı başarmış gençler varsa onlara ilginç ve bir o kadar da kolay bir deney söyleyeyim günü karda kapasınlar :) Televizyon kumandalarından yayılan ışığı çıplak gözle göremessiniz ancak telefonunuzun kamerasını açıp kumandada herhangi bir tuşa bastığınızda kumandanın önündeki ledlerin ( lamba diyeyim led nedir diye soran olabilir ) yandığını göreceksiniz. İşte bu yüzdendir ki televizyon kumandasının önüne geçtiğinizde kumandadan bir kontrol sağlayamıyorsunuz çünkü ışıkla haberleşiyor siz ışığın önünü keserseniz haberleşme son bulur.

Sonuç olarak eem tavsiye edebilirim ANCAK VE ANCAK Türkiye sınırları dışında adam akıllı üniversitelerde okumanız şartıyla. Yoksa hakikaten kendinizi geliştirmeniz adam akıllı mühendis olmanız çok olası değil. Benim tek pişmanlığım TR de okumak oldu. Almanyada Kanadada yada İngilterede sıradan okullarda bile okusaydım şuan olduğundan çok daha fazla bilgiye tecrübeye sahip olacaktım.

İş imkanları nelerdir Kaç para kazanır vs gibi kötü soruların dışında gerçekten meslekle ilgili soru sormak isteyen arkadaşlara yardımcı olmak isterim.

• mfbmfb kullanıcısına yanıt
    Hakkari eem lütfen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolas.

quote:

Orijinalden alıntı: gereksizzz111

quote:

makina mühendisliğini bırakıp elektronik için hazırlanıyorum. Kişiden kişiye ilgi alanları değişir. Ben genel olarak makina mühendislerinin çalışma ortamını görünce soğudum bide dersleri falan hem aşırı zor hemde ilgim yoktu. Eğer odtü, itü, bilkent, boğaziçi gibi üniversitelerin biri olmayacaksa (ytü bile bu listeye girmiyor) elektrik, makina, inşaat okumayın. bu bölümlerde mezun olduğunuz üniversitenin etiketi çok önemli ha ben kpss kasıp devlete gireceğim dersen istediğine gidebilirsin.

Kardesim insaat dedigin katagoride bulunmuyor gecen sene esogu insaat muhendisligini bitirdim olducak iyi bir sirkette oldukca guzel bir maas karsiligi isime basladim torpil tanidik vb de yok gayette memnunum

Haa neden insaat icin gecerli degil dersen kafani bir kaldir bak etrafina etrafinda kac tane santiye var kac tane fabrika var kac tane ee ve makinenin calisabilicegi yer var gozlem yapmani oneririm insaat piyasasi suan cok hareketli ve gelen yeni mezunlari karsiliyor piyasa ileride ne olur bilemem insaat isi asla bitmez insaat muhendisligi yurt disinda civil eng. Diye gecer civil turkceyede gectigi uzere halk demektir halk varsa insaat var demektir guzel kardesim

Ayrica esogu insaat muhendisligi turkiyedeki en iyi 5-6 insaat arasinda gosterilir universiteler genel siralamalarinin yaninda bolum siralamalari paralel olmayabilir dolasiyla boyle bir genelleme yapmamani oneririm

civil eng. ne olduğunu biliyorum. ing makina müh (3.42 ortalama 1. sınıf terkim). istisnalar kaideyi bozmaz ayrıca. seneye ee okuyacağım okul elektronik üzerine yoğunlaşmış ve akademisyen yetiştiren bir üniversite o yüzden şantiyeyle fabrikayla falan işim olmaz.

Ooo yuksekten ucuyoruzz hayirlisi

• gereksizzz111 G kullanıcısına yanıt
    Bilkent yada odtü ee olmazsa okumayacağıma yemin ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mantık ve akıl

yurt arkadasımlarımdan 2 si elektrik-elektronikçi onlarl bile makine daha zor diyor
    bir şirketee 10 mühendis alınacaksa onun 5 tanesi makine 3 tanesi ee 1 tanesi pc 1 taneside endüstri müh.
    iş imknı olarak makina ee den daha iyi ama çalısma ortamı daha sıkıcıdır

Bilgisayar 1 mis salla babo salla

• quote:

Aselsan türkiye'nin en zeki mühendislerini alıyor. Ar-gesi sağlam olan nadir firmalardan her mühendis orada çalışmak ister aselsan'lı olmanın bir havası vardır. Yav iyide denizle aselsanın ne alakası var trollüyor musun?

aselsanda değilde yurtdışında veya köklü bir otomobil firmasında çalışmak isteyenler hakkında ne düşünürsün?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

quote:

Aselsan türkiye'nin en zeki mühendislerini alıyor. Ar-gesi sağlam olan nadir firmalardan her mühendis orada çalışmak ister aselsan'lı olmanın bir havası vardır. Yav iyide denizle aselsanın ne alakası var trollüyor musun?

aselsanda değilde yurtdışında veya köklü bir otomobil firmasında çalışmak isteyenler hakkında ne düşünürsün?

Senin hedef itü'ydü oraya gidersen ingilizce sorunun olur. Öncelikle onu halletmen lazım. Otomativ firmalarına girmek aselsan'a girmek kadar zor değil. Bak benim eski okuldan bi büsürü adam varhttp://mech.ncc.metu.edu.tr/tr/mezun-bilgileri/ çoğu iyi yerlerde en altta yazan 2 kişiyi bizzat tanıyorum ama bak kaç kişi savunma sanayisine girebilmiş 2 kişi onlarda argeci değil.

• Opricnik kullanıcısına yanıt
    vista ya format atmasını bilmeen pc müh. var sen hangilerindensin
  • mantık ve akıl kullanıcısına yanıt
    hocam elektrik yada makine seçtim diyelim şimdi bu stajlar kaçıncı sınıftan itibaren başlıyor üni'de ?
  • quote:

Bilkent yada odtü ee olmazsa okumayacağıma yemin ettim.

Farkli goruslerdeyiz biraktim felan dedigine gore benden buyuk bile olabilirsin ben okuldan hemen cikmak biran once hayata atilmak icin acele ettim ve basardim hedeflerimi gerceklestiriyorum iyi unuversitelerde okuyup holding capinda sirketlerde calismayi veya akademisyen olmayi hayel ediyosun sen benim boyle bir istegim yoktu ben esnaf cocuguyum patron nedir maas nedir bilmem hep ticaret yapmayi istemisimdir hee senin gibi hayellerim olsa gerceklestirmem imkansizdi tabi cunku mezun oldugumda kendimde birgun daha okula gidicek enerji hic hissetmedim umarim sende isteklerini gerceklestirirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: 4232062yk

bu aselsan hakkında çok şey duydum birde roketsan vardı sanırsam. çok mu zor aselsan'a girmek ?

iyi üniversite mezunu , not ortalaması 3.00 ın üstünde olan çoğu kişi rahat rahat giriyor.
    aselsan, roketsan gibi yerlerin üniversite takıntısı vardır.bilkent hacettepe odtü gibi yerlerlerden stajyer alıyorlar hep.%70i falan da odtülü herhalde aselsanın.
    http://www.aselsan.com.tr/tr-tr/kariyer/aselsanli-olmak/Sayfalar/Aday-Muhendislik-Basvuru-Kosullari.aspx

ileri gelen üniversitelerin mezunları diye yazar

• quote:

Orijinalden alıntı: mfbmfb

Bundan 5 yıl önce tercih listemdeki tüm bölümler elektrik-elektronik mühendisliğiydi. 6 aylık taze mühendisim yaptığım işten zevk alıyorum. Hakkıyla yapan için eemden daha zor hiç bir mühendislik vs yoktur. Küçüklüğümden beri her daim Embedded system (gömülü sistemlere) merakım vardı. Bir insan dünyanın ucundaki başka bir insanla saniyeler içerisinde nasıl konuşuyor. Elektromanyetik dalgalar nasıl yayılıyor radyo yayınları nasıl oluyor bilgisayarlar nasıl çalışıyor hesap makinasından akıllı telefona kadar herşeyde biz varız.

Şu anda bir klima kontrol kartı tasarlamaya çalışıyorum. Sen o kumandaya basıyorsun ya hani kanal değişiyor ses açıp kapanıyor. İşte burada çok geniş bilgi birikim teknoloji var. Gözünle göremediğin bir sinyal gidiyor televizyonu açıyor kanal değiştiriyor. Buraya kadar okumayı başarmış gençler varsa onlara ilginç ve bir o kadar da kolay bir deney söyleyeyim günü karda kapasınlar :) Televizyon kumandalarından yayılan ışığı çıplak gözle göremessiniz ancak telefonunuzun kamerasını açıp kumandada herhangi bir tuşa bastığınızda kumandanın önündeki ledlerin ( lamba diyeyim led nedir diye soran olabilir ) yandığını göreceksiniz. İşte bu yüzdendir ki televizyon kumandasının önüne geçtiğinizde kumandadan bir kontrol sağlayamıyorsunuz çünkü ışıkla haberleşiyor siz ışığın önünü keserseniz haberleşme son bulur.

Sonuç olarak eem tavsiye edebilirim ANCAK VE ANCAK Türkiye sınırları dışında adam akıllı üniversitelerde okumanız şartıyla. Yoksa hakikaten kendinizi geliştirmeniz adam akıllı mühendis olmanız çok olası değil. Benim tek pişmanlığım TR de okumak oldu. Almanyada Kanadada yada İngilterede sıradan okullarda bile okusaydım şuan olduğundan çok daha fazla bilgiye tecrübeye sahip olacaktım.

İş imkanları nelerdir Kaç para kazanır vs gibi kötü soruların dışında gerçekten meslekle ilgili soru sormak isteyen arkadaşlara yardımcı olmak isterim.

" Almanyada Kanadada yada İngilterede sıradan okullarda bile okusaydım şuan olduğundan çok daha fazla bilgiye tecrübeye sahip olacaktım. "

dediğiniz çok saçma ve abartı.
    türkiye'de nerde okudunuz?

• Terrence kullanıcısına yanıt
    hocam stajlar kaçıncı sınıfta başlıyor acaba ?
  • Terrence kullanıcısına yanıt
    Sana 1 sayfa yazı yazmıştım sonunda değmez dedim ctrl+a del yaptım. Abartı yok tamamen yaşayıp gördüm. Bu konuda tecrüben yok ve tahminlerle konuşuyorsan eğer çok yazık.
    Uludağ ve GYTE de lisans İTÜ de ise şuanda yüksek lisans yapıyorum Boğaziçinde teknokentte çalışıyorum. Çalıştığım iş yerinde ise benim yaş grubumda Alman mühendisler var. Dayanaklarım bunlar sen neye dayanarak beni saçma buldun?
  • Hedefi aselsana girmek olan muhendis takintilidir. Ozel sektorde cok daha iyi sartlarda daha iyi maaslarla calisabilirsiniz bu kendinizi gelistirmekle alakali olan bi durum.

Bu isin puanla falan alakasids yok. Puani ne kadar yuksek egitim kalitesi o kadar iyi degil olay.

Karadeniz teknikte kaptanlik derslerinin bazi hocalari itu den geliyor ucakla sirf ders vermek icin. Itu ile ktu arasinda ucurum var resmen.

Aselsan gibi takintilarinizda yoksa bi cok ozel sirket artik mezun oldugunuz yere degilde ingilizce yeterliliginize bakiyor bundan emin olabilirsiniz. Odtuden mezun ama ici bos adami kimse havada kapmiyo yok oyle bi dunya.

Bi aselsandir gidiyor birakin aselsani maselsani baska calisacak yer mi yok kardesim aselsan sana 10x maas veriyorda ozel sirket 2x mi veriyor? Odtu bilkent olmazsa okumazmis cokta bi yerimizde.

Bu kadar takintili olan bi adamin mesajlarini da dikkate almayin. Gidin kendinizi gelistirin not ortalamanizi yuksek tutun yurt disina gidin.

emin olun ozel sirketlerde yuksekk lisansinizi doktoranizi cartinizi curtunuzu kocta da yapmis olsaniz bi yurt disinda yapanin yaninda assagida kaliyorsunuz. En kotu yurt disi dahi en iyi turkiyeden daha iyi konumda suan. Bunu meslege gecen arkadaslardan ogrenebilirsiniz.

Illa bilkent odtu olmak zorunda degil bi cok iyi universite var onlara gidin illa top zirve unileri olmak zorunda degil. Gidin duzgun universitelere work and travel yapin ekleyin cv nize erasmus yapin onu bunu yapin ama mutlaka yurt disina cikmaya bakin. Bunlar cok buyuk arti bilkenti falan geride birakacak durumlar bunlar. Bilkentli ama yurt disi yapmayan adamin bir degil on adim onunde olursunuz.

Bilkent odtu itu disinda universitelere cacik gozuyle bakmayin is sizde bitiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: 4232062yk

hocam belki biraz saçma ve cahilce bir soru olucak ama şu videodaki projeleri yapan kişiler elektronik mühendisi mi yoksa makine mühendisi mi oluyor https://www.youtube.com/watch?v=52txnlV9AeQ

Makine müh. abimin bitirme çalışmasında drone yapmıştı. Bende makina okuyorum bu arada . Klasik bir espiri yapayım gülelim gençler. Makinede bir kız arkadaşım var benden yakışıklı diğerinden ben güzelim. Bu espiriyi yaptım ya.

• ubiversiteden universiteye degisir ama 2. sinifin sonunda olur cogunlukla 1. sinofim benimde pek bi bilgim yok

• mfbmfb kullanıcısına yanıt
    19 K ile Bau Makina yazdim istesem ee de yazardim makina daha zor yurt arkadasim ee ci o bile diyor sizinkisi biraz daha zor diye

• Dostum ben İTÜ'de 4. senemdeyim. Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği okuyorum. Hani yorumlarını okudum da, ağır saçmaladığın çok yer var.

Öncelikle bahsettiğin üniversitelere çok değer verip diğerlerini küçümseme. YTÜ de 100 yıllık bir üniversite ve her mezunu için diyemesem de gerçekten çok iyi mezunları da var. Piyasada bir çok sektörün içinde varlar, bunu inkar edemezsin. Aselsan'dan yola çıkmışsın da, sanki her öğrencinin hayali Aselsan'da çalışmakmış diye düşünüyorsun. Benim açıkçası hiç öyle bir hedefim yok. Belki son stajımı Aselsan'da yapabilirim, ondan da emin değilim.

Ayrıca bölüm kalitesi=sıralama sevdasından da vazgeç. Sıralamalar gerçekten ciddi derecede değişiyor. Öğrencilerin muhteşem bilinçli, geniş araştırmaları sonucu bölümlere geldiğini düşünüyorsan yanılıyorsun. Mesela bir yerde Makinanın alt dalı diye Uzay Mühendisliğini küçümsemişsin. Bence İTÜ'de okunabilecek güzel bölümlerden, gayet de tercih edilebilir.

Şuna da değinmek isterim. Daha adam akıllı lisans dersi görmeden nasıl makina, elektronikten daha zor kanaatine vardın. Bana göre, özellikle İTÜ'de en zor 3 bölüm makina, elektronik ve haberleşme, bilgisayar mühendisliği. Hepsinin farklı bir zorluğu var ve gerçekten birbirinden zorlar. Hani şu daha zor, bu daha zor diye sidik yarışına girmen komik geldi, hem de hiç doğru düzgün bölüm dersi almadan. Elektronik için şunu söyleyim, fazlaca zor bir bölüm. 3.7-3.8 ortalamalı arkadaşlar var, onların nasıl zorlandıklarını görüyorum. Ek olarak haberleşme kolaymış efsanesi de yalan, o da bence bayağı zorluyor. Ayrıca İTÜ'de elektronik çok çok daha zor. Hani bu kadar teorik eğitim görebileceğin başka bir okul olduğunu zannetmiyorum. Bu yüzden elektronik diye gelip hayattan soğuyabilirsin.

Sana tavsiyem, bence küçümsemekten vazgeç. Yok İTÜ, BOÜN, ODTÜ dışında makina, elektrik, inşaat bölümleri okunmaz. KPSS ile atanmaya kalırsınız felan. İş hayatı hakkında ne biliyorsun? Yok ODTÜ-Bilkent EE için yemin etmiş, başka yerde okuyamazmış. İTÜ'de ingilizce problemi varmış. Abi şöyle olayın içinde olmayan, adam gibi bölüm dersi almamış, iş hayatı hakkında sadece duyumlarıyla hareket eden adamlar niye bu kadar çok konuşur ki? Ayrıca imzanı da yakıştırdım sana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 28 Kasım 2015; 13:20:45 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.