Şimdi Ara

makine mühendisliği ve elektrik -elektronik mühendisliği (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
8
Favori
6.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CThirty

quote:

Orijinalden alıntı: Legolas.

quote:

Orijinalden alıntı: CThirty

Bilgisayara ilgin varsa Bilg. Muh. de dusunebilirsin. Is imkanlari daha iyi.

Hocam bilkent bilgisayardan donanıma, gömülü sistemler gibi alanlara kayabilir miyiz? Yazılıma ilgim yok, ee tutmazsa cs yazıcam.

Kayabilirsin ama zor olur. Gercekten istedigin sey EE ise hic CS dusunme. Bir alt seviyedeki okula git ama bolum mutlaka asil istedigin bolum olsun.

Ee istiyorum ama bilkentten başka okula gidemem muhmemelen yine okul bırakırım zamanında bilkente gitmediğim için çok pişmanım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mühendislik mi kaldı bu ülkede? Çoğu zaten tekniker olarak ya da okuduğu bölümle alakasız yerlerde çalışıyor. Odtü, Boğaziçi okuyanlar da şirketlerin amelesi oluyor. Yurt dışındaki gibi yeni teknolojiler geliştirilip üretilse yine bir nebze iyi bir meslek olabilir ama bu haliyle çok gereksiz bir meslek.
    Tıp yine daha iyi. Hiç değilse okuduğun bölümle ilgili çalışıyorsun. İnsanların hayatını kurtarıyorsun ama 6 senede de sendeki insanlıktan eser kalmıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardesim kafayi mi yedin git rahat rahat sozel bolum oku hayatini yasa.
    Not. Elk elektronik muh okuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheKingOfNaples

Kardesim kafayi mi yedin git rahat rahat sozel bolum oku hayatini yasa.
    Not. Elk elektronik muh okuyorum.

ödtü BİLKENT veya bounda okunuyorsun bunu dediğine göre

• Elektronik mühendisliği mezunuyum. Şu an SAP danışmanlığı yapıyorum, yani onlarca şirketin içinde tüm çalışanları görebiliyorum projeye dahil oldukça.

Öncelikle elektrik - elektronik mühendisliği iş imkanı ile makine mühendisliği iş imkanı kesinlikle aynı değil.

Elektrik elektronik okuyan çoğu kişi elektrik seçer çünkü elektrikte bütün iş imkanları. Ki elektrikte degenelde işler saha işi, yani şantiyelerde dolanırsın haftasonun olmaz vs. Ve hayal ettiğin şeyler değiller.

Senin gördüğün robotumsu işler elektronik kapsamına giriyor. Ki koskoca kurumsal fabrikalarda bi elin parmakları kadarlar.Elektrik-elektronik olan üniversitelerde de elektronik üzerine çok düşülmüyor.

Ama elektroniğin zevki hiç bir şeyde yoktur. Benim bitirme tezim biyonik el üzerineydi ve gerçekten ilginç şeyler üzerinde çalışıyorsun ve seni mutlu ediyor.

Yani dersen ki ben elektrik elektronik okurum, elektronik kısmına yoğunlaşıp kendimi geliştiririm. İleride de bi yurtdışı stajla önümü açar yurtdışında devam ederim. Seç çok mutlu olursun.

Ama çıktığın gibi daha rahat iş bulabilmek için makine.Ama bi elektronik mühendisinin gözüne makine mühendisliği çok sıkıcıdır.

İşin ilginç tarafı ise arge mühendislerininvs metalurji mühendisliği gibi bi daldan seçildiğine çok rastlıyorum. Araştırabilirsin.

Zor karar, kolay gelsin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -İstanbullu-

quote:

makina mühendisliğini bırakıp elektronik için hazırlanıyorum. Kişiden kişiye ilgi alanları değişir. Ben genel olarak makina mühendislerinin çalışma ortamını görünce soğudum bide dersleri falan hem aşırı zor hemde ilgim yoktu. Eğer odtü, itü, bilkent, boğaziçi gibi üniversitelerin biri olmayacaksa (ytü bile bu listeye girmiyor) elektrik, makina, inşaat okumayın. bu bölümlerde mezun olduğunuz üniversitenin etiketi çok önemli ha ben kpss kasıp devlete gireceğim dersen istediğine gidebilirsin.

kusura bakma ama saçmalamışsın

Nerede saçmalamışım? argesi olan (lafta değil icraati olan) firmaların bu departmanlarına dediğim okullar dışında alım yapmıyor. özellikle türkiyede argesi en gelişmiş firma olan aselsan'da odtü, bilkent, itü, boun harici bi yerden mezun kimseyi göremezsin. sadece o okullardan mezun olmakta yetmiyor sağlam ortalamada lazım.

elektriği seçicek insan sadece 3 üniversite ile mi sınırlı ne kadar dar kompleks bi düşünce.

• uzun uzun anlatırdım ama canım sıkkın panpa uğraşmak istemiyorum
  • virtue61 kullanıcısına yanıt
    işte hocam elektronikçi olacak adam 2-3 üniversite (ytü bile bunlar arasına girmiyor) dışında başka bi yere gitmemeli. Mesela bilkent sadece elektronik üzerine yoğunlaşmıştır
  • 4232062yk kullanıcısına yanıt
    Koc universitesinde elektril elektronikte egitim gorevlisi tanidigim var. Onlarin bana söylediği suydu. Elektrik her zaman makineye gore zordur. Nasil zordur onunde bi devre var diyelim ki bu arizali. Bundaki arizayi gozle tespit edemezsin. Bu devreyide oyle lisede kurdigun devrehe benzetme. Cok buyuk makinelerdeki arizalari dusunebilirsin. Kensi ic yapilari zaten oldukca karisik devrelerde bi o kadar karisik ve burdaki arizayi bulabilmen icin tum baglantilara ayri ayri sensorler ile kontrol yapmalisin.

En son soyle birsey anlatmisti ucagin kapisi acilmiyor. 10 muhendis ucagin kapisi neden acilmiyor onu bulabilmek icin butun kitapciklara bakti etti orasini burasi ne varsa kontrol ettiler en sonunda yakininda bulunan bir tus kilitlemis sorun oymus aslinda. 2 gun boyunca o kapiyla ugrasmislar.

Diger bi anlattigi seyse cok karisik bir devre geldiginde arizayi buldugumuzda seviniyoruz cunku gercekten cok zor. Orada 100 e yakin baglanti varsa bunlarin birbiriyle milyon tane kombinasyonu olur ama sadece bu kombinasyonlardan birisiyle dogru calisir. Gercekten elektrik elektronik bolumu lisede gösterilen elektrikle uzaktan yakindan benzerlik goatermiyor. Sakin ha benim lisede elektrigim iyiydi unide yaparim bi sekilde diyip girme.

Is olanaklarini vs bilmiyorum ancak elektrik bolumunun makineye gore cok cok zor oldugunu direk 1. Agizdan duydum.

Bu arada ben bu bolumlerin ikisinide okumuyorum zamaninda bi arastirmasini yapmıştım. Karadaki makine yerine gemi makineleri muhendisligini secmistim. Onuda dusunecek olursan detayli sekilde aciklayabilirim. Internette bulamayacagin bir cok bilgiyi aktarabilirim. Halaoglu denizcilik sektorunde calisiyor edindigim bilgilerin % 30 u netten ise % 70 ide yine sektorun icinde olan birinden birincil agizdandi.

• Yildiz teknigin nesi varmista o 2 3 universitenin icersine giremiyormus merak ettim

• quote:

Orijinalden alıntı: LastShip

Yildiz teknigin nesi varmista o 2 3 universitenin icersine giremiyormus merak ettim

ara sor aselsan insan kaynaklarını "ar-ge departmanına ytü'den mezun alıyor musunuz?" diye. Trükiyede gerçekten mühendis yetiştiren üniversite sayısı 5'i geçmez. ytü iyi olsa ben bu yaştan sonra üni sınavına hazırlanmazdım
  • 4232062yk kullanıcısına yanıt
    Mekatronik okuyabilirsiniz?

• ilk önce elektrik müh- elektrik elektronik müh-elektronik haberleşme müh arasındaki farkı öğren, bi elektrik demiş bi elektrik elektronik demiş ne istediğini kendi de bilmiyo
  • Mezun olan bi muhendisin hedefi neden aselsana girmek olsun ki de ben aselsana soracagim? Aselsandan baska yuksek maaslara ulasacagim baska bir sirket yok mu yani bu konuda baz almamiz gereken sey bi universitenin iyi olup olmamasi oradan cikan mezunlarin aselsanda yerinin olup olmamasiysa eger ve bunu tartisacaksak, zihniyetin bu yondeyse ben daha fazla karsilik vermiyecegim sana. Mezun oldugunda hedefi aselsanda calismak yada universite basarisini aselsana gore derecelendiren biriyle neyi nereye kadar tartisacaksin?

• quote:

Orijinalden alıntı: LastShip

Mezun olan bi muhendisin hedefi neden aselsana girmek olsun ki de ben aselsana soracagim? Aselsandan baska yuksek maaslara ulasacagim baska bir sirket yok mu yani bu konuda baz almamiz gereken sey bi universitenin iyi olup olmamasi oradan cikan mezunlarin aselsanda yerinin olup olmamasiysa eger ve bunu tartisacaksak, zihniyetin bu yondeyse ben daha fazla karsilik vermiyecegim sana. Mezun oldugunda hedefi aselsanda calismak yada universite basarisini aselsana gore derecelendiren biriyle neyi nereye kadar tartisacaksin?

Tamam o zaman ytü'de başarılar umarım çok para kazanırsın
  • Makina mühendisliği okuyorum.

Söyleyeceğim tek bir şey var, limit türev integral'i su gibi içebiliyorsan sıkıntın olmaz, ki EE'de de matematik az değil fakat bizim bölüm derslerinin %80'i matematik.

Jet uçakları falan diye heveslenme, matematik görmekten jet motoru falan hayal olacak bi süre sonra zaten...

Seçimini şuna göre yap; hangi üniversitede okuyacaksan git öğrencileriyle konuş, hangileri daha az sövüyorsa hocaya o bölüme git çünkü EE ile MM birbiriyle zorluk bakımından kapışır, allah kolaylık versin hepimize.
  • Soruları alayım?

• Makina mühendisliği mezunuyum. İş ortamları ofis mühendisliği haricinde toz kir vb durumları göze alman gerekir. Kaldıki elektrik-elektronik mühendislerininde ofis harici çalışma ortamları iyi değildir. İyi bir üniversite öncelikli amacın olsun. Artık iş görüşmelerinde bilgin yerine yabancı dilin soruluyor. Yabancı dilin çok iyi olmalıki iyi bir iş yerinde iş bulabilesin.
  • Benim bolumum gemi makine muhendisligi. Kaptanlar ile ayni maasi aliyorlar. Kaptanlik dusunurken gemi makineye cevirdim. Cok merak ediyorsan netten bi arastirma yapabilirsin kaptan maaslari ile ilgili. Aldigimiz para ayni kaptanla. Karadaki bi muhenfisin alacagindan en az 3 kat daha fazla parayla baslayip kidem muhabbeti ile 3 senede bir yukseldigimizde maaslarimiz da bi o kadar artiyor en sonunda ise 7 ile 10 bin dolar arasinda maasa ulasiyorsun. Bi arastir derim halaoglu kaptan ve suan paraya para demiyor bende onu ornek alarak denizclige adim attim zaten. Ozentilik diyebilirsin bunada. Senin su bilkentli odtulu makinecilerin elektrikcilerin alamayacagi paralari biz 9 sene sonra yani 1. Kaptan yada muhrndis oldugumuzda aliyoruz. 3 yilda bir kidem artiyor.

1. Kaptanlarin maaslari minimum 7 bin dolar. Kimyasal tankerde calisanlar 12 bin dolar kuru yukte calisanlar 10 bin dolar aliyor.

Bahsettigin cok paralar bunlardan daha fazlaysa ben cok para kazanamayabilirim ama emin ol bi bilkentli elektrikci yada makineciden kat kat fazla kazanma potansiyelindeyim suan. Bunuda henuz mezun olmamis olmama istinaden söylüyorum.

• LastShip L kullanıcısına yanıt
    çok para kazanmak umurumda değil. ben işin bilimiyle uğraşmak istiyorum. zaten ömür boyu çalışmasam ailemden kalanlarla yaşamımı lüks biçimde sürdürebilirim.

ayrıca daha okuduğun bölümü adam akıllı bilmiyorsun biraz hayalperestsin galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-46B352547 -- 27 Kasım 2015; 14:18:52 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.