Şimdi Ara

makine mühendisliği yorum yapın lütfen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
4.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Imalathanenizde makine muhendisi bulundurmak zorundasiniz.

Kendi isyeriniz oldugundan hangi uniden diploma aldiginizin pek bir onemi yok.

Onemli olan diplomayi aldiktan sonra herhangi bir parcayi modelleyebilecek, tasarlayabilecek kapasitede olmaniz.

Gecen ay arge ekibi kurmam icin talimat verildi. Kariyere ilan actik.

Dereceli diploma alan genc arkadaslarin cogu tasarim yapmayi birak verilen parcayi modelleyecek seviyede bile degillerdi.

Egitim sistemi cok kotu. Bizim zamanimizda eml nin ilk senesi bittiginde gordugumuz her parcayi modelleyebilecek kapasitedeydik.

Artik resim cizemeyen muhendisler piyasada. Is bulmalari cok zor.

Is veren diplomanin nereden alindigina degil resim cizip cizemediginize bakiyor.

Is arayan makine muhendislerine bir kac tavsiye...

Is gorusmesine gideceginiz is yerinin internet sitelerinden ne urettiklerine bakin. Onlarin uretimine gore evde bir kac parca modelleyin.

Talasli imalat yeri ise mil, flans, guc aktarma mekanizmalari uzerine denemeler yapin.

Sac kivrim isleri olan bir isyeri ise sheetmetal uzerine arastirma yapin ve sac acinimlarina calisin.

Kaynakli imalat ise kaynakli birlesimlere calisin.

Cnc uzerine bir isyeri ise Cam programlarini ogrenin. Dikey ve yatay isleme gore parcalar tasarlayin.

Sonucta yeni mezun oldunuz ve kötu egitim sistemi yuzunden tecrubeniz sifir.

Isverene her seyi ogrenebileceginizi, yeterki ogretmelerini anlatin.

Sadece Solidworksa guvenip yola cikmayin. Solidworks firmasi okullara program destegi sagliyor. Amaclari ise okulda solid ogrenenin gittigi is yerinde de solidworks talep edecek olmasi.

Ust seviye is yerleri solidi bir kenara birakip Autodesk inventor kullanir.

Sebebi ise daha hizli ve daha kolay cizim imkanidir. Solidde bir parcayi modelleyip teknik resime dokmek 3 saat surecekse Inventor ile bu sure 30 dakika 1 saat araligina duser.

Mutlaka Inventor ogrenin.

Isveren bilmediginiz bir sey sordugunda bilmiyorum fakat sizin tecrubelerinizin yardimiyla ogrenirim diyin.

Udemy den 2 gunluk egitimle ogrenirim gibi ukalalik yapmayin.

Ne cok ciddi ne de cok guleryuzlu olun.

Gereksiz yere konusmayin. Cevaplari cok uzun tutmayin.

Maas beklentiniz soruldugunda ise "Rakam hic onemli degil. Ben size ne verirsem karsiliginda onu alacagima eminim" gibi cumleler kurun.

Gercektende kimse ozel sektorde istedigi maasi alamaz. Sadece hak ettigini alir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Makina 3ncu sınıfa geçtim konya teknikte okuyorum
    Öncelikle makina mühendisliği bitmez en küçük fabrikadan en büyüğüne herkes makina mühendisine ihtiyaç duyar
    İyi üniversitelerde okumak önemli nedeni iyi şehir ve iyi öğrenci profili yani o okullarda okumaya gelenler isteyerek severek gelen çalışkan öğrenciler kendini kişisel anlamda geliştirmeye daha müsait.
    Eğer odtü itü vs gelmiyorsada tercihiniz büyük köklü üniversiteler olsun konya teknik eski selçuk üniversitesi tr nin en büyük kampüslerinden ve öğrenci sayılarından birine sahip dolayısıyla oturmuş şeyler var
    Onun dışında öğrenci klüplerine katılıp aktif rol oynayın ezikseniz ezikliğinizi üniversitede atın gerekirse rezil olun ama öğrenciyken olur rezil ola ola kurt olursunuz kekosundan en elitine herkesle konuşun hepsi bi noktada yardımcı oluyor insanları tanımayı nasıl konuşman gerektiğini öğreniyorsun
    İlk işiniz ingilizce kursuna yazılmak olsun tr de ing biliyprum diyenlerin %80 i bilmiyor anadil seviyesi ingilizce sizi iyi yerlerde işe sokar forumlara bakmayın herkes ingilizce bildiğini idda eder ingilizce bilmek fark değil artık derler bunu piyasada anlarsınız ingilizce bilen sayısı az ve gerçekten bilenler hala iyi firmalardalar
    Kısaca özetlersen makinanın önü açık bu dediklerim sadece makina için değil tüm bölümler için geçerli şunu unutmayın tr de mezunların %60-70 i niteliksiz konuşmayı dahi bilmeyen angutlardır bunlardan biri olmayın ben genel olarak hukukcu ve mühendis bi çevreye sahibim 5k alan teyzemde var 45k alan dayımda var eniştemin aylığı 100k ya yakın
    Ailemden dolayı cocukluktan beri sağlığın içindeyim doktorları hemşireleride biliyorum size yemin ederim mühendislik günümüzde dünyadaki en güzel meslek doktorların halini görüyorum biliyorum kendi hayatları yok aldıkları para 15-20k emin olun 15-20k çok bi para değil acilde polikinlikte canları çıkıyor hayatları sandalyede oturup hasta bakmakla geçiyor mutsuzlar
    Vizyonu olan kafası çalışan bir mühendis daha çokta kazanır çok daha rahat bi ortamdada çalışır + olarak para kısmı birazda sizin yatırımlarınıza bağlı akıllı

• İşin hazırsa okulun önemi yok.40 k çok iyi olmasa da çok kötü de bir sıralama değil.Bi an önce bitirip işe başlamaya bak.mezun işi riskli herkes kaldıramaz.daha kötü yapma durumu var.virüs var ne olacak belli değil.şu durumda en mantıklı iş yazıp girmek bir yere.
  • Bir Makineci olarak tavsiyem, doğru bir karar olduğudur, ek olarak işletme okumak ufkunu dahada açacaktır, Baba mesleğine devam edeceksen doğru yoldasın, Makine+işletme en doğru seçim olacaktır, Yurtdışı eğitim imkanın varsa mutlaka değerlendir sakın tereddüt etme.
    Bİrde bilmende fayda var makine mühendisliği zor bölümdür, Fizik ve MAtematik bilgilerini Zorlar, Bazen çok iyi Fizik bilsen bile Matematik bilgisi eksikliğinden baka kalırsın Türkçe dışında 2 dil öğrenmeye bak son olarak. Başka soruların varsa yardımcı olabilirim
  • Rapsody_izmir kullanıcısına yanıt
    '' Maas beklentiniz soruldugunda ise "Rakam hic onemli degil. Ben size ne verirsem karsiliginda onu alacagima eminim" gibi cumleler kurun.''

Sakın böyle birşey yapmayın. Beceriksiz, özgüvensiz kişilerin söyleceği söz bu. Kendinizi geliştirdiyseniz net bir rakam söyleceksiniz ihtiyaçlarınızı belirleyip. Kimse şu kadar para istedi diye almamazlık yapmaz onun yerine kendi tekliflerini sunarlar.

• kardeşim gaziantep makine çok iyidir. ikamet ettiğin ile yakın yerde oku. çünkü her an babanla çalışıp iş öğrenebilirsin. yoksa sakarya bursa kocaeli düşünebilirsin. gelişmiş sanayi bölgeleridir.
  • boğaziçinin teknik imkanlarının gaziden veya kocaelinden çok iyi olduğunu düşünmüyorum sen tamamen puanlara göre bir sıralama yapmışsın bence
  • Sdü makine mezunu çalışan biri olarak sektör boğazına kadar dolu bu pandemi dolayısıyla çok fazla daralmaya gitti şirketler iş bulmak kolay değil.
  • Top üniversiteleri geçtim Osmangazi makinaden bile mezun olanlar 3+ ortalamayla tabi direk tei de başlıyor makina hala ekmek yedirir ve bitecek bir alan değil forumda sadece bölüm olarak ceng var gibi bir hava var taş gibi bölüm makina

• acquiles A kullanıcısına yanıt
    Kaç tane mezun mühendis var haberiniz var mı?

Piyasa doyumun üzerine ulaştı, torpiliniz yoksa iş bulmanız çok zor. Teknik olarak haklısınız makine müh. geniş bir alandır ve eğitimden elde edilen bilgilerle bir çok sektörde iş imkanı var ama örneğin 2 milyon insanı farklı sektörlerde de olsa istihdam etmek için ülkeye ciddi yatırım yapılması gerekiyor.

Konu sahibi arkadaş, bir dayanağı varsa düşünmesin bile mak. müh. iyidir.
  • hocam direkt gördüğüm 2 iş ilanından paylaşıyorum yazan şuydu tercihen BOUN, ODTÜ, İTÜ, YTÜ, HACETTEPE, GAZİ makine mühendisliği mezunları yani demem o ki top üniversitelerin iş veren için de öğrenci için de hangileri olduğu belli buralardan tercih yapmaya özen göster .

makine bitmez bu arada ancak sönük kalabilir mühendislikler arasında şuan ceng çok parlıyor
  • Otomotiv mühendisliği mezunuyum. Ben ve arkadaşlarımın yaklaşık %90'ı makina mühendisliği yapıyor. 2017 mezunuyuz. " Makina okuma, çok fazla mezun var." diyen arkadaşların tavsiyelerini dikkate alma. Evet çok fazla mezun var katılıyorum fakat kendisini gerçekten geliştiren ve bu mesleği kendi isteğiyle seçen kitle çok düşük. Büyük firmalar bu arkadaşları iş görüşmesine çağırdığında bir çoğu kalıyor, kendisini geliştiren ise havada kapılıyor. En basit örneğini vermem gerekirse Türkiye'de Hidrolik sistemleri tam anlamıyla bilen mühendis sayısı yok denecek kadar az. Keza Yapısal Analiz bilen mühendis sayısı da.

Sana tavsiyem makinaya eğer meraklıysan tercihini bu yönde kullan. Üniversite mezunu olacağım diyerek yola çıkarsan da uzak dur. Maaş konusunda da şu an yeni mezun kendini geliştirmiş bir makina mühendisi 4000 TL'den aşağı almıyor. Tecrübe edindikçe de maaşın giderek artıyor. Şu an 5 yıllık tecrübesi olan bir arkadaşım var mesela kazandığı ücret 9000 TL.

Son olarak da üniversiteyi okurken bir alana yoğunlaşmalısın. Makina mühendisliğinden mezun olup iş aramaya başladığında farkedeceksin ki ilanlar kendi içlerinde ayrılıyor. Örnek vermek gerekirse; Mekanik Tasarım Mühendisi, Yapısal Analiz Mühendisi, Kalite Mühendisi, Satınalma Mühendisi, Üretim Mühendisi, Satış Mühendisi vs gibi. Bu alanlardan birini seçerek kariyerine öyle yön vermen gerekiyor.

Başka sorun varsa cevaplayabilirim.

• mezun sayısı belli diyorsunuz ama bunların kaçı vasıflı?
    İtü makinada okuyorum buranın bile %60 a yakını üniversite bitirmek için gelmiş hedefi/hevesi yok öylesine ders alıyor hiçbir planı programı ekstra gayesi yok.Demem o ki iyi çalışıp kendini yetiştirir, piyasayı analiz eder, neye ihtiyaç olduğunu ne vermen gerektiğini kavrarsan işsiz kalmak için bir sebep göremiyorum.

• Kendi işiniz varsa yazılır ama pekte güvenme yarın ne olacağı belli olmaz. Makine de çok fazla mühendis olduğu için işveren yıllarca düşük ücrete çalıştırır ve savunma sanayiye girmekte zordur. Ben yerinde olsam bilgisayar yazardım makine ağır bir alan ve emeğini vermeyen bir bölümdür.

• quote:

Orijinalden alıntı: Grimaniel

'' Maas beklentiniz soruldugunda ise "Rakam hic onemli degil. Ben size ne verirsem karsiliginda onu alacagima eminim" gibi cumleler kurun.''

Sakın böyle birşey yapmayın. Beceriksiz, özgüvensiz kişilerin söyleceği söz bu. Kendinizi geliştirdiyseniz net bir rakam söyleceksiniz ihtiyaçlarınızı belirleyip. Kimse şu kadar para istedi diye almamazlık yapmaz onun yerine kendi tekliflerini sunarlar.
    Merhaba. Iyi bayramlar. Mesleginiz ve deneyiminiz nedir?

• Hocam temel mühler asla bitmez

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yeminle o kadar sıkıldım ki şu sektör bitti bu sektör bitti muhabbetinden. seviyosan kendini geliştireceksen yaz gitsin. yabancı dil öğren babanın şirketini büyüt uluslararası yap. şahsen inşaat belki makineden 10 kat bitmiş olmasına rağmen inşaat okuyacağım ben odtü ya da itüde.
  • Doğru diyorsunuz hocam meslek bittiyse türkiyede bitmişdir dayı ki bitmez öyle :) kendini geliştiren adamda her türlü iş var dayı yurtdi dışı imkanı olan kişi için bitmez
    Ben yazıyorum hocam sende yaz bu sisteme güvenilmez artık.Hele bu sene konuları kalktı ders sayıları azaldı sistem bu bir iki sene çöp

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.