Şimdi Ara

makine mühendisliği yorum yapın lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
4.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben 3 kere sınava girdim ve 40 bin sıralama yaptım bu sene makine mühendisliği yazacam sebepleri anlatıyorum.
    Babam maraş,antep,adana,malatya,urfada mekanik işlerle uğraşıyor fabrikalarda buhar,tekstil kazanları kuruyor veya havalandırma sistemleri yapıyor ve bir şirketimiz var .60-70 civarı işçimiz bir çok araba ve vinçler var yani babam allaha şükür makine mühendisi olsam sağlam yürütür.Okurken yurt dışı imkanımda var bunun yanında bunlar varken 40 bin sıralamayı makine mühendisliği yazılır mı ? Veya mezuna kalınır mı? Çünkü makine mühendisliği bitti diyorlar her yerde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynı durum bendede var babam sağolsun arkandayım dedi mekanik müşavirlik firmamız var, proje/yapı denetim firması da açmayı düşünüyoruz mimarlık veya inşaat mühendisliği okursan teknik resim dersinden stajına kadar her noktada arkandayım dedi mezun olunca da şirkette proje mühendisi olursun dedi. Velhasılı böyle bi imkanınız varsa kullanın hocam makine mühendisliği eğer tanıdık yoksa bitti ama makineyi bitirip master doktora yaparsanız orada da önünüz açık olur merak etmeyin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mezuna kalma der misin hocam kafam çok karışık artık güvenemiyorum ben bu sisteme

• Hala top üniversitelerde okunan makine mühendisliği gayet ekmek yediriyor savunma sanayide.

• Dayı yıldız teknik,marmara buralardan bahsediyorum ben yoksa boğaziçi itü bunlar gelmiyor yalnız

• schwarzbite kullanıcısına yanıt
    Hocam ben savunmadan ziyade mekanik işleriyle uğraşacam bir de.

• Hocam mühendislik bölümlerini itü odtü de falan okumadıktan sonra nerede okuduğun dağlar kadar farkettirmez. Zaten ailenizin durumu da var bence o puan bandında herhangi bir üniyi yazabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anladım hocam en iyisi bu sene yazıp gitmek
    mezunlukta neler olur bilmiyoruz benim hayata geç atılma gibi bir korkum yok hocam gidim kafamı dinliyim 1 sene beğenmezsen 2 . Sene dondurur girerim

• makinadaki top üniversiteler ytu-itü-odtü-boğaziçi'dir. diğerlerinin esamesi dahi okunmaz. ancak yıldız'da gelmez 40k'ya.
  • Dayıcım yıldız gelmezse marmara gelir babada para çok mekanik işinde sağlam çevre var ailede

• Kardeşim 3 kere sınava girmişsin. Hedefin hep makine mıydı. ?

• Hocam o sıralamadan kalmanı önermem yazıp gitmen daha mantıklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-538EA9F72 -- 31 Temmuz 2020; 8:36:15 >
  • Makine bitmez zaten işinde hazırmış ama sen okul için hazırlık falanda varsa ortalama 6yıl ayır derim

• Makine mühendisliğinin ülkemizde ki tek sorunu çok fazla sayıda makine mühendisinin olması, ülkemizde hala en çok iş olanağı olan bölüm makinedir ancak rekabet çok olduğu için sıkıntılar doğmaktadır. Makine mühendisliğiyle ilgili sormak istediğin başka sorular varsa cevaplayabilirim.

• Hocam benim kafamdami şu makine yazıp babamın yanında 4-5 yıl tecrübe kazanıp kendi işimi kurmak va okurkende yazları yine tecrübe kazanmak.Adamda sağlam tecrübe var ben 40 bin civarındaki makine okuduğum zaman bir sıkıntı olur mu benim kafam orda gidiyor.
    birde hocam yurt dışında aktif bulunmakda istiyorum bu konuda tavsiyeniz var mı?

• Bende makineciyim. Baba mesleği diye seçtim hazır iş yeri vardı. 2 senedir çalışıyorum. Mezun arkadaşlarımda düşük maaşlı işler bulabildiler. Tecrübe olmadığı için asgari ücretin biraz üstünde maaş alıyorlar. Pederin yanında çalışacaksan diplomada hangi üniversite yazdığı pek önemli değil. Piyasaya çıkıp iş arayacaksan önemli. İş anlaşması yaparken hiç kimse diplamanı görelim demiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hckoca -- 31 Temmuz 2020; 10:3:34 >
  • 40bin civarı makine kötü bir şey değil dostum sen de iş tecrübenle o aradaki farkı rahat kapatabilir geçersin zaten. Böyle bir imkanın varken boşa mezuna kalma. Ama dikkat et seçeceğin bölüm %100 ing olsun

• lastbraveheart kullanıcısına yanıt
    Dayı hedefim 10 bin civarında mühendislik fakülteleriydi.

• Eyvallah hocam doğru diyorsunuz.Peki 40 bine ne önerirsiniz makine mühendisliği

• Makine mühendisliği bitti
    Komikmis

Sonra soruyorlar ülke neden kötüye gidiyor diye.. Daha konuyu kavrayamamisiz ki...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.