Şimdi Ara

Makine önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle 800 TL Bütçe var, 1000TL zorlayabilirim. Hani herkes photography sayfası açar amacım o değil sadece kendim, ailem, arkadaşlarımı çekmek için kullanıcam. Aklımda D3100 veya D3200 var bütçeyi zorlarsam alabilirim. Daha önce hiç kullanmadım böyle bir makine. Ayarlar v.s bilmiyorum hiç birşey. Bu makineler harici önerebileceğiniz birşeyler var mı ?

• HectorHera kullanıcısına yanıt
    öğrenme problem değil eğer merak var ise,ben giriş seviyesi makine alımında canon tarafındayım,nikon giris seviyelerinde af motoru yok,lens alırken biraz daha fazla para vericeksiniz,Canon olarak 1100D,600D,550D bu makineler iyidir,ama nikon da sizi hiç üzmez(af dışında)ben olsam sizin yerinizde 1-2 ay daha para biriktirirdim 600d alırdım,sonra 18-55mm ile öğrenince 50mm alırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemenkirpici

öğrenme problem değil eğer merak var ise,ben giriş seviyesi makine alımında canon tarafındayım,nikon giris seviyelerinde af motoru yok,lens alırken biraz daha fazla para vericeksiniz,Canon olarak 1100D,600D,550D bu makineler iyidir,ama nikon da sizi hiç üzmez(af dışında)ben olsam sizin yerinizde 1-2 ay daha para biriktirirdim 600d alırdım,sonra 18-55mm ile öğrenince 50mm alırdım

Hocam sağolun. Canon olarak 600D İyi gibi. Menüde Türkçe desteği var mı peki? Lens olayına gelince çok profesyonel düşünmüyorum. Yazdığım gibi işte arkadaşlar aile v.s çekim yapıcam. Merak baya var yetenekliyimdirde yani :)

Canon 600d mi önderirsiniz nikon 3200 mü

ben 600D yi seçtim türkçe desteği tabiki var ama gece çekimleri için açık diyaframlı bir lense de ihtiyaç var,d3200 alırsanız 250 tl ye manuel 50mm 1.8 alırsınız,d3200 e af li isterseniz 500 civarı,ama canonda af li olanı 250 tl ye alırsınız hem açık diyafram = arkaplan bulanıklığı,aile ve arkadaşlar da bunu ister hep600d alın hocam

• quote:

ben 600D yi seçtim türkçe desteği tabiki var ama gece çekimleri için açık diyaframlı bir lense de ihtiyaç var,d3200 alırsanız 250 tl ye manuel 50mm 1.8 alırsınız,d3200 e af li isterseniz 500 civarı,ama canonda af li olanı 250 tl ye alırsınız hem açık diyafram = arkaplan bulanıklığı,aile ve arkadaşlar da bunu ister hep600d alın hocam

+ lens almak istemiyorum. Kendi verdiği kit bunu yapıyorsa canon alırım yani :)

ilerde + lens istersiniz
  • 450D + 10-22
  • İleride bokeh falan derdine düşünce alır bir eski filmli makina lenslerinden 70-100 TL'ye, bir de adaptör 20 TL'ye neyim... ondan sonra ortalığı BOKeh götürür ! Ucuzu da var yani böyle ama biraz zahmeti var onun. Fakat hemen hemen hiç zarar etmezsiniz. Aldığınız bu eski lensi hemen hemen aynı paraya elden çıkartabilirsiniz de... Fakat bugün son teknoloji ürünü yeni bir lens alsanız baya bir zararına elden çıkartabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

İleride bokeh falan derdine düşünce alır bir eski filmli makina lenslerinden 70-100 TL'ye, bir de adaptör 20 TL'ye neyim... ondan sonra ortalığı BOKeh götürür ! Ucuzu da var yani böyle ama biraz zahmeti var onun. Fakat hemen hemen hiç zarar etmezsiniz. Aldığınız bu eski lensi hemen hemen aynı paraya elden çıkartabilirsiniz de... Fakat bugün son teknoloji ürünü yeni bir lens alsanız baya bir zararına elden çıkartabilirsiniz.

Göz ucuyla bi baktım bokeh olayına. Merakım yok o tarz çekimlere. Diğer dediklerini anlamadım zaten :D
  • quote:

ilerde + lens istersiniz

Profesyonel düşünmüyorum o yüzden lens alma gibi bi durumum yok. Neyin ne olduğunu bilmiyorum istememe sebebim bu sanırım. Alınca bakıcam artık. Poz verdirmeyi, ortam oluşturmayı seviyorum fotoğraflarda baya etkili fikirler üretiyorum durduk yere. Lens olayını çözünce istememe fikrim değişecektir zaten :) Şuan kafama takılan Nikon D3200 veya Canon 600D-650D
    al gitsin 600D yi
  • quote:

al gitsin 600D yi

650D ile arasında büyük fark var mı acaba?

Fiyatına bakmamışım kıyaslama yapmayın :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HectorHera -- 17 Kasım 2013; 19:04:55 >
    sadece dokunmatik var.550D,600D,650D,700D hepsi aynı fotoğrafı çekiyor
  • Kıt lens ile hicbirinin bir diğerinden üstün tarafı ne yazıkki yok,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.