Şimdi Ara

makro çekimde diyafram (alan derinliği) ayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kısa sure önce makinama ters bağlama adaptörü aldım ve kit lensin 18-55 te demedim fakat diyaframı sıkıntı çıkarttı manuel olarak bağlandığı için lensi algılamadı ve lensi düz takıp diyaframı ayarladım ama gene diyaframı açamadım yardımcı olabilecek var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam genelde Manuel adaptörlerle Manuel lensler kullanılıyor. onun harici diyafram biraz sıkıntı.
  • EverydayLove E kullanıcısına yanıt
    Düz bağlayıp AV yada M modunda diyaframı 11-16 arası bir değere alacaksınız, daha sonra lens çıkarma düğmesinin altında bulunan DOF (alan derinligi önizleme) tuşuna basılı tutarak lensi çıkaracaksınız. Lens diyafram kısılı vaziyette çıkacaktır. Daha sonra uzatma tüpüne yada yers bağlama halkası ile makineye takıp, o şekilde çekim yapmalısınız.
    Bu dediklerim canon icin gecerli, Nikonlarda lens çıkarıldığımda yaylı bir sistem sayesinde en kısık diyaframda makineden ayrılır.

• Yapıyorum dedğiniz gibi ama pek birşey fark etmiyor sanki diyafram sıfıra çekiliyor tekrar.

• Lensi gövdeden dof tuşu ile birlikte ayırdığında diyaframın kısılı kalması lazım, anlaması kolay çıkardıktan sonra lense ışıga dogru tutup içine bak, kısık diyaframı görmen lazım.

• Peki deniycem tesekkur ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.