@gurmer Gpureview.com'dan kıyaslıyorum, 8600gts yerine hd5770 almayı planlıyorsun yanlış anlamadıysam: Hd5770: 76.8 GB/sec Pixel Fill Rate:13600 MPixels/sec Texture Fill Rate:34000 MTexels/sec 8600gts: 32 GB/sec Pixel Fill Rate:5400 MPixels/sec Texture Fill Rate:10800 MTexels/sec GB/s değeri bellek aktarım hızını, mpixel/s değeri nokta üretme hızını, mtexel/s doku kaplama hızını gösteriyor. Bu değerler direk olarak ekran kartının görüntü performansını etkilemekte. Yeni kartın gördüğün gibi x2.5-3 katı performansı var elindekinden.
quote:
Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan
@gurmer Gpureview.com'dan kıyaslıyorum, 8600gts yerine hd5770 almayı planlıyorsun yanlış anlamadıysam: Hd5770: 76.8 GB/sec Pixel Fill Rate:13600 MPixels/sec Texture Fill Rate:34000 MTexels/sec 8600gts: 32 GB/sec Pixel Fill Rate:5400 MPixels/sec Texture Fill Rate:10800 MTexels/sec GB/s değeri bellek aktarım hızını, mpixel/s değeri nokta üretme hızını, mtexel/s doku kaplama hızını gösteriyor. Bu değerler direk olarak ekran kartının görüntü performansını etkilemekte. Yeni kartın gördüğün gibi x2.5-3 katı performansı var elindekinden.
Cevap için çok tşkler.Bugün alıcam inşaallah.Biliyorum sistemim pek iyi değil ama yakın bir zamanda bir upgrade ile kartı daha performanslı kullanırım sanıyorum.iyi bayramlar dilerim.
quote:
Orijinalden alıntı: aytekcengiz
quote:
Orijinalden alıntı: gurmer
hocam hayırlı olsun.Bende ekran kartımı değiştirmeyi düşünüyorum.Şu an inno 3d 8600 gts var 256 mblik.Sisteminin intel 2.66 ghz 2 gb ram asus p5b anakart,550 w thermaltake psu,sony 32 full hd lcd tv.Bu sistemle ekran kartını yenilesem şimdikinden fazla bir performans artışını hissedermiyim oyunlarda.Bu arada win 7 kullanıyorum.Olumlu görüş olursa bugün kartı lamayı planlıyorum.Tşkler.
valla benimde sistemim hemen hemen seninkisine benziyor. mutlaka sistemimiz eski olduğundan dolayı tam performans alamayacaz. ama zaman içinde işlemci anakart ve ramleri de biraz gıdıklarsan iyi olur diye düşünüyorum... Ama eminim mevcut kartından çok daha iyi sonuç alacaksın...
cevap için tşkler hocam.Bugün kartı alıyorum.
ya bende bugün kartı alıyorum ama içime hiç sinmedi açıkçası. gtx 260 ile hd5770 arasında gidip geliyorum. sonuçta dx11 oyun yok piyasada henüz. psxy miydi neydi oda çok güzel bir teknoloji. testlere bakıyorum çoğu testte gtx 260 %7-%10 fark atmış gibi gözüküyor. fakat aa açıkken gtx 260 baya performans düşürüyor. pöfff ne alıcam ben yaa:(
Canın dx11 isterse hd5770 alcaksın
canım dx11 tabiki istiyor ama dx11 oyun yokki piyasada. kaldıki dx 11 colinmc rally oyununda dx10 modunda 35 fps alan kart dx 11 de 21 fpslere kadar düşüş sağlıyor. yemişim dx 11 i diyorum ister istemez. dx11 in gelişmesi için sanki daha çok zaman var gibi
quote:
ya bende bugün kartı alıyorum ama içime hiç sinmedi açıkçası. gtx 260 ile hd5770 arasında gidip geliyorum. sonuçta dx11 oyun yok piyasada henüz. psxy miydi neydi oda çok güzel bir teknoloji. testlere bakıyorum çoğu testte gtx 260 %7-%10 fark atmış gibi gözüküyor. fakat aa açıkken gtx 260 baya performans düşürüyor. pöfff ne alıcam ben yaa:(
İlerleyen zamanlarda kart değiştiririm diyorsanız GTX260 alın yok değiştirmem diyorsanız DX11 destekli bir kart almak sizin için daha avantajlı olacaktır
quote:
Orijinalden alıntı: Source
quote:
İlerleyen zamanlarda kart değiştiririm diyorsanız GTX260 alın yok değiştirmem diyorsanız DX11 destekli bir kart almak sizin için daha avantajlı olacaktır
kesinlikle sana katılıyorum üstadım. zaten kararsız kalmamımda nedeni bu. bende 400 w psu var. gtx260 alsam acaba bunu kaldırırmı? son olarak da birkaç model gtx260 var piyasada. çok konuya hakim olamadığım için hangisini tercih etmeli bir sonuca varamadım... yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
quote:
dx 11 colinmc rally oyununda dx10 modunda 35 fps alan kart dx 11 de 21 fpslere kadar düşüş sağlıyor
Tesselation fps'yi düşürüyor. Ayarı da çok kolay olabilir, %25 ayarlanırsa örneğin performanstan çok şiddetli kaybetmeden yetebileceği durumlar olabilir belki. Dx11'deki diğer yeniliklerin performans götürüsü yok hatta getirisi olanlar var diye okuyorum.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Source
quote:
kesinlikle sana katılıyorum üstadım. zaten kararsız kalmamımda nedeni bu. bende 400 w psu var. gtx260 alsam acaba bunu kaldırırmı? son olarak da birkaç model gtx260 var piyasada. çok konuya hakim olamadığım için hangisini tercih etmeli bir sonuca varamadım... yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
400Watt GTX260 için tehlikeli bende 8800GS var o dahi 400watt psu istiyor sisteminizi tehlikeye atmış olursunuz
quote:
Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan
quote:
dx 11 colinmc rally oyununda dx10 modunda 35 fps alan kart dx 11 de 21 fpslere kadar düşüş sağlıyor
Tesselation fps'yi düşürüyor. Ayarı da çok kolay olabilir, %25 ayarlanırsa örneğin performanstan çok şiddetli kaybetmeden yetebileceği durumlar olabilir belki. Dx11'deki diğer yeniliklerin performans götürüsü yok hatta getirisi olanlar var diye okuyorum.
yani ben birkaçtane test sonucuna baktım. istersen biraz araştırıp linkleri sana gönderebilirim. bana kalırsa sonuçta dx11 için bişeyler söylemek henüz zamansız. çok yeni bir teknoloji ve mutlaka çok güzel getirileri olacak. ama piyasada henüz bunun için yapılmış bir oyun dahi yok. yani sanırım test aşamasında birçoğu. 2010 mayıs ayı gibi piyasada görecekmişiz. ama "bugün için konusuyorum" şuanda dx11 in elle tutulur bir getirisi yok gibi. tam tersine ciddi bir performans kaybı var. tabi ilerki günlerde mutlaka değişecektir bu...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme