Şimdi Ara

MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ (176. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.072
Cevap
30
Favori
228.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 174175176177178
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu arada aldığım 150 liralık yakıttan sonra yol bilgisayarını sıfırlamıştım, km başına 20 kuruş yol yapmışım (şehir içi-şehir dışı).

MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katze -- 27 Haziran 2014; 9:34:57 >
  • Arkadaşlar meraktan soruyorum.

1.000 cc lik 5-6 bin fiyat bandinda sorunsuzluguyla bilinen 2.el araçlar var mi piyasada ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bde B kullanıcısına yanıt
    5-6 bin liralık sorunsuz araba bulamazsın illaki sıkıntı çıkarır. O fiyatlara ben olsam brodway veya doğan gibi araçları düşünürüm sorun çıkarsa bile parçası ucuz ve istediğin an satması kolay. Bir önceki aracım 98 doğan slx 1.6 ie idi. İçinin lambası açık kalmış aküsü bitmişti ve anahtar kumandası çalışmadı, Anahtar da kapıyı açmadı. Kapıları açmak için baya uğraştım ve sinirden satacam bu arabayı dedim. Akşamına istediğim fiyata arabayı sattım. Daha önceki aracım Chevrolet Lacetti idi Satmak için 4 ay bekledim zor sattım. Şimdiki aracım 2004 corsa 1.0 cc. aracım çok temiz tizian kırmızı renk. Satmak istemediğim halde isteyen var. Araba alırken parça bulunurluluğu ve fiyatı, piyasada tutuluyor olması gibi durumları göz önüne alıp ona göre araç almanızı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bde

Arkadaşlar meraktan soruyorum.

1.000 cc lik 5-6 bin fiyat bandinda sorunsuzluguyla bilinen 2.el araçlar var mi piyasada ?

Suzuki swift 90-96 olabilir.

• Merhabalar abilerim. Uzun zamandır yoktum çünkü işe başladım, işe başlayalı 1 ay oldu hemen hemen. Yoğun iş temposundan foruma pek giremiyorum.

İşe girmem nedeniyle arabaya da binemez oldum, ne yazık ki işten dolayısıyla vaktim pek olmuyor.

Sabah 5 te evden çıkıyorum gece 1 - 2 gıbı eve geliyorum.

Neyse, dün iftara yakın bir boşluğum oldu kendimi akaryakıt istasyonuna attım arabamı denemek için.

Depoyu fullettim pompa ilk atana kadar, km sayacını sıfırladım.

Sonra Bursa merkezden çıktım tam git gel 105 Km yaptım. ( 100 Km Şehir Dışı || 5 Km Şehir İçi. )

Akaryakıt istasyonuna geldim depoyu fullettirdim 25 TL de attı. ( Ben kafamda 30 TL lik yakmıştır diye tahmin etmiştim. )

95 Oktan Benzin : 5.13 TL

Alınan Yakıt : 25 TL

Yapılan Km : 105 Km

100 Km de 23.9 Kuruş yakmış.

100 Km de 4.6 LT - 4.7 LT Civarı yakmış.

Lastiklerin Basıncı : 38 Psi

Araçtaki Yolcu Sayısı : Şöför ( Ben ) + 1 Yolcu.

Vites Değişimleri : 2500 Dd - 3000 Dd arasında değişildi.

Sürüş Kullanımı : Çok Sakin. || 85 Km / H - 95 Km / H arasında seyredildi.

Sizce bu değerler nasıl abilerim ? Ben açıkçası ne yalan söylüyeyim bu son gelen zamanlardan sonra aracım şehir dışında 30 Kuruş civarı yakar diye tahmin ediyordum ama tahminiminde çok çok altında çıktı.

• 16_MJT_05 1 kullanıcısına yanıt
    Bence iyi değerleriniz. Benzin fiyatları çok yüksek. 100 km de 4.6 litre bence güzel değer. Benim aracımla 110 ile 120 arası hızlarda uzun yolda zaman zaman klima açık 100 km de 5 lt yakmıştı. Tayinimiz çıktığı için Ağustosun 1 inde, 2.000 km lik uzun yol yolculuğum olacak (Şırnak dan ORDU ya bir hafta sonra Ordudan İstanbul a) yol uzun olduğu için ve çocuk olduğundan ister istemez klimayı açacaz ve biraz gaza yüklenip süratli gitmemiz gerekecek. Yakıt verilerimi burdan paylaşırım yolculuk sonrası. Tahminimce 100 km de 5 lt veya 4.5 lt arası değişir düşüncesindeyim. Araç 2004 corsa c 1.0 cc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caytepeli -- 22 Temmuz 2014; 11:17:05 >
  • Uzun zaman sonra herkese merhabalar.

Daha evvel Toyota yaris'ime tüp taktırdığımı söylemiştim.

10 Ayda tam 25.000 km yaptık.

Çok şükür hiç bir sıkıntı çıkarmadı bize parasını bile amorti etti diyebilirim :)

Taktırmayı düşünüp de çekinen arkadaşlar hiç düşünmeyin.

Atiker ODB II 1000-1100 tl verin, keyfinize bakın
  • s.a 2 ay önce 10 haziranda daihatu sirion 1.0 alarak aranıza katıldım. 2 gün sonra 1000 tlye akl marka simit lpg taktırdım yakıttan acaip memnunum

ş.içi:1 litre lpg ile ile 14 km
    ş.dışı: 1litre lpg ile 16-17 km gidiyorum

1 depo lpg 28 LT alıyor ş.içi 400 ş.dışı 450-500 km arası yapıyor.

donanım olarak

abs+ebd

manuel klima

4 cam otomatik

4hava yastıgı

radio cd çalar

uzaktan kumandalı merkezi kilit

içeriden 4 kapının kilitlenmesi

elektirikli yan aynalar

arka koltukların yatak olması gibi özellikleri var.

[simage]
    MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ
    [/simage]

[simage]
    MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ
    [/simage]

• Bende bir yakıt verisi paylaşayım.
    Yeni uzun yoldan geldim
    Aracım 2004 Opel Corsa 1.0 cc
    YOL Ordu - İstanbul.
    Yakıt 1 depo 210 tl lik benzin
    Yapılan km 850 km.
    Hız 110 - 130 Arası
    Zaman zaman klima açık.
  • Uzun zaman oldu kimse bir şeyler paylaşmadı forumda. Arkadaşlar araçlarımıza özellikle orjinal parçalarını kullanın. Dün başıma gelen bir olay. 4 ay önce aracıma uzun yola çıkacağım için bakım yaptırmıştım yağı, yağ filtresi, V kayışı falan değişmişti. Bakımdan sonra aracımdan sabahları aracım soğukken zincir kısmından 3-4 sn ye ses gelmeye başladı tırrr tırrr diye gelen bir ses. V kayışı olabilir belki dedik değiştirdik olmadı. Hangi ustaya götürdüysem kimisi zincir değişecek kimisi bu araçlarda bu normal 3-4 saniye birşey değil sürekli rahatsız edici bir ses yaparsa değiştir deyip durdu. Servise götürdüm zincir değişimi olması gerekli dedi. Son olarak zincir değişimine karar verdik ve maddi durumları düzelttiğimde 1-2 ay içinde değiştirmeyi düşünüyordum. Taki dün arkadaşım sabah arabayı çalıştırana kadar. Araç ilk çalıştırmada yağ lambası 3-4 saniye sonra sönüyor ve yağ lambası söndüğünde ses kesiliyor. Motorun üstüne eğiliyoruz zincir yağın içinde çok rahat dönüyor çalışırken ses falan yok araç da Arkadaşım dedi yağ filtresi orjinal mi diye bende bilmiyorum dedim. Gittik orjinal gm yağ filtresi aldık ve sonuç müthiş bir şekilde değişti. ARACIMDA MARŞA BASAR BASMAZ 1 SN YE İÇİNDE YAĞ LAMBASI SÖNÜYOR VE ARTIK O TIRRR TIRRR SES YOK OLDU. Bu sabah marşa bastım hiç ses yok. O kadar ustanın çözemediğini arkadaşım çözdü.Belki aracımı 20 ustaya sordum gösterdim. Kimisi zincir, kimisi normal, kimisi v kayışı dedi ama yağ filtresini kimse söylemedi. Bugün aracımı sabah 7:30, 12:20, 15;30 saatlerinde çalıştırdım motor soğukken. Kesinlikle ses gelmedi. Büyük bir masraftan arkadaşım sayesinde kurtuldum. Biraz uzun oldu ama kusuruma bakmayın arkadaşlar.

• Hocam mesajın başını okurken hemen dedim bu yağ filtresinden diye.Forumda yeri geldiği zaman bu detayı paylaştım hatta bu başlıkta da 2-3 kere yazmışımdır; Neyi nereden alırsanız alın ama yağ filtresini orjinal alın diye. Bazı yan sanayi yağ filtreleri şişiyorlar ve istenmeyen sonuçlar doğuruyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Orijinalden alıntı: caytepeli

quote:

quote:

iyi günler arkadaşlar. Aracımı 3-4 gün çalıştırmadığım zaman ilk çalıştırmada motordan 3-4 sn ye bariz zincir sesi geliyor. Sonra bir daha bu ses gelmiyor. Acaba herhangi bir sorun olur mu... Bulunduğum yerde servis yok ustaya gösterdim birşey yok o ses normal dedi. Gerçe burdaki ustalar herşeye normal diyorlar ya. Aracım 2004 corsa c 1.0 cc.

bencede sorun yok arkadaşın dediği gibi bencede sorun yağ ile özelliğini yitirmiş yada kalitesiz bir yağ kullanmış olabilirmisiniz

Doğrusu arabada 5W 30 yağ vardı ve hiç bu sesi yapmıyordu. Yeni yağı değişti Castrol Edge 5W 40 Tam sentetik yağ konuldu dediğiniz gibi olabilir. Acaba yağını tekrar 5w 30 mu yapsam yada zamanı gelmesini beklesem bi sorun olurmu acaba.

Uzun zaman aynı yağı kullanan motorlarda yağı değiştirmek pek tavsiye edilmez. Eğer yağı yeni değiştirmediyseniz yani değişim zamanı yaklaşıyorsa bence değiştirin ama yok yeni değiştirdiyseniz ilk 3 4 saniye aracı hareket ettirmeyin zincir yağlamasını tamamlasın sonra hareket edersiniz.
    Bu arada yağ şişelerinde (kaçak dolum gibi) çok fazla hile hurda oluyor bu yüzden yağ alırken dikkat diyorum. Bir diğer uyarıda yağ değiştirirken mutlaka filtreyi de değiştirin ve yağ filtresini orjinal tercih etmeye çalışın. (caytepeli sizin için yazmadım genel bilgi olsun diye paylaştım)

Hatta sana bile yazmışım hocam 😊(24 haziran 2014 te bu başlıkta)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 24 Eylül 2014; 17:09:18 >

• öncelikle merhabalar,ben ilker aranıza yeni katılacağım inşallah.

Sizlere bir kaç sorum olacak umarım cevap bulabilirim..

1) hergün UZUNYOL 100 km yol yapmam gerek görev yerim şehir merkezine çok uzak bu yüzden .1000cc araba düşünüyorum bütçem 14-18 bin tl arası
    2)Aracı lpg ile kullanacağım daha az yaksın diye çünkü 100 km az değil memurum ayda 2000 km yapar buda benzinde beni yıpratır..Aşağıda belirteceğim araçlardan hangisi beni üzmez 100 kmde en az yakıt tüketir lpgde bunu merak ediyorum ve sizden yardım istiyorum ilk arabam olacak.

*Yaris 1.0 lpg=ayda 2000 km yol kaç lira yakar/ya da km'de kaç kuruş yakar
    *Daihatsu sirion lpg= ayda 2000 km yol kaç lira yakar/ ya da km'de kaç kuruş yakar
    Öncelik bunlar ama;
    Bana uzun yolda kmde lpg 14-15 kuruş yakacak araba lazım önerileriniz varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottomanilker -- 24 Eylül 2014; 21:27:15 >
  • Daihatsu sirionda kullanılan motor yaris ile aynıdır, eğer araç daha hafif ise daha az yakacaktır (ağırlığını ve vites oranlarını bilmiyorum), ancak herşey yakıt değildir, daihatsu çok bulunan bir araç olmadığından motor parçaları hariç problem yaşayabilirsiniz.
  • Daihatsu sirion alırsanız aynı paraya daha yenisini alırsınız ama kirpi'nin dediği gibi parçası hem yok olaki buldunuz çok ama çok pahalı. 3 sene kadar önce en yakın arkadaşımda vardı sirion ön farı çatlaktı muayeneden geçemeyince farı bulma görevi tarafıma ihale edildi. servisi 700 lira dedi bir tek fara, yan sanayisi yok mecbur çıkma aramaya başladık sadece istanbul kartal oto sanayinde bulduk 150 liraya çıkmasını aldık. Yani sirion bir taraftan çazip (tutulmadığı için ikinci el ucuz) diğerden taraftan biraz dertli takdir ve karar size ait.
  • 2003 model Corsa 1.0 AC aracımın aküsü sonunda bitti Tam 11 yıl 4 ay ve 135.000 km gitti
    Eşim ne zaman artık bu arabayı değiştirelim dese: tamam aküsü ne zaman biterse o zaman değiştireceğiz diyordum demekki artık zamanı geldi.
    Bu aralar ev alacağım için öncelik ev alımında tabiki,önce ev işini halledelim artık yıl sonuna doğru yeni araba bakacağız.
    Unutmadan söyleyeyim yeni akü 60 Amper Varta ,150 TL verdim yolda kaldığım için araştıramadım fiyat normalmi yoksa fazlamı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Focuser

2003 model Corsa 1.0 AC aracımın aküsü sonunda bitti Tam 11 yıl 4 ay ve 135.000 km gitti
    Eşim ne zaman artık bu arabayı değiştirelim dese: tamam aküsü ne zaman biterse o zaman değiştireceğiz diyordum demekki artık zamanı geldi.
    Bu aralar ev alacağım için öncelik ev alımında tabiki,önce ev işini halledelim artık yıl sonuna doğru yeni araba bakacağız.
    Unutmadan söyleyeyim yeni akü 60 Amper Varta ,150 TL verdim yolda kaldığım için araştıramadım fiyat normalmi yoksa fazlamı.

11,5 yıl ha süper bir zaman :)
    bu arada şimdiden eviniz hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Focuser

2003 model Corsa 1.0 AC aracımın aküsü sonunda bitti Tam 11 yıl 4 ay ve 135.000 km gitti

Herkes sizin gibi kullanırsa akücüler batar ya , fiyat varta ve 60 amper için normal gibi geldi bana belki 15-20 TL daha ucuza alınabilirdi ama o zamanda bir o kadar para ucuz akü bulmaya harcanırdı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

iyi günler arkadaşlar. Aracımı 3-4 gün çalıştırmadığım zaman ilk çalıştırmada motordan 3-4 sn ye bariz zincir sesi geliyor. Sonra bir daha bu ses gelmiyor. Acaba herhangi bir sorun olur mu... Bulunduğum yerde servis yok ustaya gösterdim birşey yok o ses normal dedi. Gerçe burdaki ustalar herşeye normal diyorlar ya. Aracım 2004 corsa c 1.0 cc.

bencede sorun yok arkadaşın dediği gibi bencede sorun yağ ile özelliğini yitirmiş yada kalitesiz bir yağ kullanmış olabilirmisiniz

Doğrusu arabada 5W 30 yağ vardı ve hiç bu sesi yapmıyordu. Yeni yağı değişti Castrol Edge 5W 40 Tam sentetik yağ konuldu dediğiniz gibi olabilir. Acaba yağını tekrar 5w 30 mu yapsam yada zamanı gelmesini beklesem bi sorun olurmu acaba.

Uzun zaman aynı yağı kullanan motorlarda yağı değiştirmek pek tavsiye edilmez. Eğer yağı yeni değiştirmediyseniz yani değişim zamanı yaklaşıyorsa bence değiştirin ama yok yeni değiştirdiyseniz ilk 3 4 saniye aracı hareket ettirmeyin zincir yağlamasını tamamlasın sonra hareket edersiniz.
    Bu arada yağ şişelerinde (kaçak dolum gibi) çok fazla hile hurda oluyor bu yüzden yağ alırken dikkat diyorum. Bir diğer uyarıda yağ değiştirirken mutlaka filtreyi de değiştirin ve yağ filtresini orjinal tercih etmeye çalışın. (caytepeli sizin için yazmadım genel bilgi olsun diye paylaştım)

Hatta sana bile yazmışım hocam 😊(24 haziran 2014 te bu başlıkta)

Forumda olan bütün arkadaşların bayramını kutlarım.
    Hocam bayadır foruma giremedim. Evet haklı cıktınız ve iyiki bir sorun olmadan yağ filtresini değiştik dedim ancak ses malesef gene başladı ancak yağ lambası söner sönmez ses de kesiliyor. 1-2 sn ye kadar ses oluyor. Aracın gidişinde falan problem yok. Sabah Silivri ye gidip geldim yol boştu 165 km hıza kadar çıktım dahada zorlamadım malum motor küçük olduğundan genelde 130-140 ları geçmiyorum normal seyirim ise 110-120 genelde. Araç çalışırken ses yok ancak ilk çalışmada 1-2 sn ye ses oluyor. Zinciri değişsem mi diye düşünmeye başladım. Ancak ustaların çoğu normal birşey olmaz bazıları ise zincir değişmesi gerekli diyor Ancak sorun yağ lambasıyla alakalı ilk çalıştırmada sabahları 1-2 sn ye sonra sönüyor ve ses aynı anda kesiliyor. Bazen de yağ lambası hemen sönüyor bu sefer ses olmuyor.

• Bütün abilerime selamlar saygılar. Bu aralar işimin yoğun olması nedeniyle foruma pek giremiyorum, bu arada geçmiş Kurban Bayramınız Mübarek olsun abilerim.
  • 
Sayfa: önceki 174175176177178
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.