Şimdi Ara

MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ (203. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.072
Cevap
30
Favori
228.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba
    Bu konuyu kurduğunuz için tşk ederim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Dostum bu konuda 30 35. Sayfada bir yorumunu okudum.
    Corsa c 1.0 araç saatte 90 km hız için 2500 devir de gidiyor gibi bir terimin vardı. Şuan o yazıyı bulamadım.
    Özetle aynı araçtan bendede var ver 90 km hız ile 3 bin devirde seyir ediyor araç. Debraj a baktırmak gererekir . Sence normal mıdır

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: Tolgaa34

Dostum bu konuda 30 35. Sayfada bir yorumunu okudum.
    Corsa c 1.0 araç saatte 90 km hız için 2500 devir de gidiyor gibi bir terimin vardı. Şuan o yazıyı bulamadım.
    Özetle aynı araçtan bendede var ver 90 km hız ile 3 bin devirde seyir ediyor araç. Debraj a baktırmak gererekir . Sence normal mıdır

Saygılar
    Hocam aracı satalı 7 seneden fazla oldu şimdi hatırlamıyorum 3000 devirde kaç km yaptığını ama mutlaka konuya yazmışımdır uygun bir vakitte bulurum yorumumu paylaşırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

fidipaldy etmez olurmuyuz hiç :)
    benim araba 3000 devirde 90 ın hemen biraz üstünde oluyor 91-92 gibi diyelim.
    Buldum hocam👍

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracı sattığını biliyorum :) bütün sayfaları okuyacağım benim için kitap gibi birşey şuan bu konu. Kurduğun için tekrar tşk ederim. İnan çok faydasını gördüm. Ben bulurum hangi sayfada tam olarak me yazdığını zahmet etme lütfen.
    Saygılar

• Vay be
    Ç8k tşk ederim vakit ayırdığım için.
    Bu durumda herşey normal

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: Tolgaa34

Aracı sattığını biliyorum :) bütün sayfaları okuyacağım benim için kitap gibi birşey şuan bu konu. Kurduğun için tekrar tşk ederim. İnan çok faydasını gördüm. Ben bulurum hangi sayfada tam olarak me yazdığını zahmet etme lütfen.
    Saygılar
    Forumların amacı budur bence tecrübelerimizi ilerde başkalarının işine yarasın diye paylaştık ve görüldüğü üzere yıllar sonra bile birilerinin işine yarıyor.
    Size faydası oluyorsa ne mutlu bana.

• 1.0 candır. Her şeyden net tasarrufum var. Motor 2.7 litre yağ alıyor
    3x1 litrelik yağ alınca, 4 litreliklerden bile daha ucuza geliyor

1 tane eksik buji, enjektör, ateşleme bobini vs gibi avantajları da göz ardı edilecek gibi değil.

Kışın -15 lerde bile hemen ısınıyor ve bu avantajı sebebiyle dizellerden bile öne çıkıyor.

Ayda 500 km net uzun yolum var. Sabit 105 ile gidersem yakıt 4.5 larda geziyor. 110 a çıkarsam 4.8 civarı yakıyor. Rampalarda uygun vites seçimi ile perişen etmiyor. Devir çevirmekten çekinmeyin, 3 silindir sesleri de zaten çok tatlı. Benden bu kadar

• Merhabalar
    Bende 2004 1,0 corsa aldım. Etrafımdaki arkadaşlar gene ön yargılı davrandılar ama ben aracımdan çok memnun kaldım.
    1,0 kullanmıyan insanların yorumları bana birşey ifade etmiyor.
    Aracım bana göre gayet iyi çekiş ve yakıt ekonomisine sahip. Tüp taktırmayı düşünmüyorum.
    1.0 motor konusunda ikileme düşen arkadaşlara tavsiyem bütçenize göre bulursanız alın.
  • S.a 1.0 ibiza atmosferik şirket aracım var
    Sorusu olan buyursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimbehicayy -- 6 Ekim 2019; 16:47:44 >
  • Dacia Sandero 1.0 (75 beygir) aracıma LPG taktırdım, yaklaşık 2 ay oluyor. Atiker Gold takıldı.

100 km'de sakin kullanımda 6 litre LPG tüketiyor. Normal veya fazla şehir içi trafikte 6,5-7 litre arası diyeyim. 1.0 araca LPG takılır mı diyenler varsa, takılır mis gibi de olur. Benzin fiyatları göz önüne alındığında bana "bedava geziyorsun" diyorlar

Aracım max torkunu 3500 devirde veriyor. Vites değiştirme uyarısı mevcut orjinal olarak. 2200 devirlere gelince vites at diyor, mühendisler bunu belli parametreleri göz önüne alarak tasarlamışlardır nihayetinde. Düz yolda buna dikkat ederek kullanmaya çalıştığımda bayağı tasarruflu bir sürüş oluyor. Yokuşlarda ise maksimum tork devrinde vites attığımda ise tatmin edecek şekilde yokuşları çıkıyorum.

Araç ile diğer bir önemli husus; vites aralıkları kısa bu aracın, 1/2/3'ü hızlı bir şekilde geçip kendinizi 4/5 viteste buluyorsunuz. Araç çok güçlü olmadığı için vites aralıkları kısa tutularak hem performans sağlanılması düşünülmüş, hemde yakıt tasarrufu amaçlanmış. Uzun yolda 6. vites olsa daha da düşük yakıt tüketimi olurdu eminim. 3000 devirde 90 km hızla gidiyor. 6.vites olsa 90 km hızda giderken, 2000 devirler civarında gidecekti tahminim.

Sorusu olan varsa seve seve cevaplarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sönmeyen Arıza Lambası.

Rica ederim hocam. Lpg işine ben de bir türlü cesaret edemiyorum. Bakalım nereye kadar dayanabileceğiz.
    Doğru seçilen LPG kiti ve doğru yol/afr ayarı ile LPG'de sorun yaşanma ihtimali düşüktür hocam.

Aracınız nedir bu arada?
  • Annemde 1.0 3 silindir turbo beslemeli fiesta var otomatik. Bildiğin füze. 1.6 atmosferik civiğin içinden geçiyor. Kim diyor 1.0 araba değil diye ? ( atmosferik olursa yorar :) )

• quote:

Orijinalden alıntı: ivenrec

Doğru seçilen LPG kiti ve doğru yol/afr ayarı ile LPG'de sorun yaşanma ihtimali düşüktür hocam.

Aracınız nedir bu arada?

Alıntıları Göster
    Hyundai i10 1.0 manuel hocam. Artık lpg yi komple kafadan çıkardım. 26 km ortalama hızda komple şehir içi kısa mesafede 6.1 ortalama görüyorum. Yazık etmeyeyim araca dedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sönmeyen Arıza Lambası.

Hyundai i10 1.0 manuel hocam. Artık lpg yi komple kafadan çıkardım. 26 km ortalama hızda komple şehir içi kısa mesafede 6.1 ortalama görüyorum. Yazık etmeyeyim araca dedim.

Alıntıları Göster
    Hocam gelir durumunuzu bilmiyorum ama benim aracım lpg'de 4,7 ile 5,5 litre arası yaktığı halde ben uzun vadeli bineceğim için LPG taktırdım. LPG takılınca araca yazık olmaz doğru ayar ile. AFR ayarı yaptırdım ben, aracımın performansı ve değerleri benzinden farksız. LPG candır

Tabi yinede siz bilirsiniz, araba sizin, tercih sizin.

Bu arada arabanız 4 vites midir?

Eğer 4 vites ise, 4 vites bu devirde ilginç değil mi? Hyundai'nin 4 vites koymasındaki etken veya sebep nedir? Merak ettiğim için soruyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ivenrec

Hocam gelir durumunuzu bilmiyorum ama benim aracım lpg'de 4,7 ile 5,5 litre arası yaktığı halde ben uzun vadeli bineceğim için LPG taktırdım. LPG takılınca araca yazık olmaz doğru ayar ile. AFR ayarı yaptırdım ben, aracımın performansı ve değerleri benzinden farksız. LPG candır

Tabi yinede siz bilirsiniz, araba sizin, tercih sizin.

Bu arada arabanız 4 vites midir?

Eğer 4 vites ise, 4 vites bu devirde ilginç değil mi? Hyundai'nin 4 vites koymasındaki etken veya sebep nedir? Merak ettiğim için soruyorum.

Alıntıları Göster
    Benimki manuel 5 ileri hocam. İyi bir gelirim olsa 1.0 i10'a binmezdim zaten
    Senede 15 bin km yapınca gerek duymadım lpgye.

Otomatikler tam otomatik olduğundan dolayı 4 ileri. 2 vites arasında 1 er taneden toplam 2 selenoid valf bulunur. Eğer 5 veya 6 ileri olsaydı bu sayı 3 olacaktı. Ve buna benzer mekanizmaların sayısının artması da ekstra maliyet getireceğinden dolayı, ve i10 maliyet odaklı küçük bir otomobil olduğundan dolayı böyle bir yola gidilmiş. 4 ileri tam otomatiğin konfor açısından hiçbir eksisi yok fakat yakıtı arttırıyor.

• Sönmeyen Arıza Lambası. kullanıcısına yanıt
    Öyle demeyin, yabancılar gelir durumu farketmeksizin küçük otomobillere biniyor, çünkü bakış açıları a noktasından b noktası ulaşmak.

Asıl yılda 15 bin km yapan adamın lpg takması elzemdir

18-20 kuruş arası gezmek varken, neden 40-50 kuruş arası gezeyim ?
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Vay be ustam hahırlı ugurlu olsun inşallah :) 3 yil gecmis 2020 temmuzda okudum bu yazını Allah herkezin gönlüne göre versin

• Konuyu yeni gördüm, öncesinde yeni konu açmıştım cevap gelmedi, şansımı burada deneyeyim
    Merhaba, ablam için (günde max30 km yol yapacak) araç alıyoruz, bir arkadaşımin aracı olan 2003 model yarı otomatik 1.0 Eco Corsa.
    Çarşamba günü gelecek araç. Yokuşlarda geri kayma yaparmı, rampa çıkışlarda performansı nasıldır?
    Kullanan, bilen arkadaşlardan fikir almak istiyordum.

• Konuyu hortlatayım.

1.0 Ceed kullanan var mı? Şehit içi yakıt durumu, uzun yolda performansı, yokuşlarda çekişi hakkında deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?

• 
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.