Şimdi Ara

Maksimum 4500TL-Sistem Tavsiyesi Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bu ayın sonuna doğru veya nisanın ilk haftasında maksimum 4500 tl lik monitör dahil bir sistem satınalmak istiyorum.

-İlk başta sistemi (anakart ve işlemciyi) amd olarak toplayıp diger bileşenleri daha üst düzey alarak en geç bir yıl içinde anakart ve işlemciyi değiştirip intele dönmek mi?

-intel sistemi forumun ikinci elinden daha üst seviye toplayarak monitörü sıfır almak mı?

-intel de OC yapılan K serisi işlemcilerden tavsiye edilirse sevinirim.

-Özellikle sıvı soğutma kiti ile allanmayı düşünüyorum. Kule tipi ve stok soğutucu ile kullanmak istemiyorum.

-Monitör 144 hz olarak Asus, BenQ veya sağlam bir markanın monitörünü düşünmekteyim.

-Sistemde HDD ve kasaya ihtiyacım yok. Elimde bu parçalardan mevcut.

##Bu konuda bilgi ve tecrübe sahibi arkarkadaşlardan tavsiye alabilirmiyim? Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Toxic -- 13 Mart 2015; 16:17:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu saatten sonra AMD işlemciye ve ekran kartına para ver-me-yi-niz, elinizde patlar istediğiniz performansa ve rahatlığa da kavuşamazsınız. ( yakın zamanda yeni seriileri çıkınca eskileri çok kötü değer kaybedecek )

Çok daha ileriye dönük, verdiğin paranın tam karşılığında bir performans & rahatlık, her parçasıyla çok daha değerli bir sistem.

MSI
    Z97 GAMING 5 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.) DVI&DP Anakart
    479 TL

INTEL
    Core i5 4690K Soket 1150 3.5GHz 6MB Önbellek 22nm İşlemci
    772 TL

GSKILL
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600 MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    279 TL

WD
    3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
    181 TL

SAMSUNG
    250GB 850 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD
    469 TL
    3D V-NAND
    Geliştirilen ve arttırılan Okuma(540 MB/s), Yazma (520 MB/s) , IOPS (90.000) hızları
    Kendisine has Rapid Modu
    5 Yıl garanti
    840 Evo ' ya göre %30 performans artışı, %25 Daha verimli

XIGMATEK
    SHOCKWAVE VEKTOR 80PLUS 750W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
    490 TL

XIGMATEK
    XOF SERİSİ 120MM MAVİ FAN
    21 TL

ASUS
    GTX970 ROG STRIX GDDR5 4GB 256Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı
    1372 TL

BenQ
    GL2460HM 24" 2ms (Analog+DVI+HDMI) Full HD Led Monitör
    552 TL

Toplam : 4615 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 13 Mart 2015; 14:57:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

Bu saatten sonra AMD işlemciye ve ekran kartına para ver-me-yi-niz, elinizde patlar istediğiniz performansa ve rahatlığa da kavuşamazsınız. ( yakın zamanda yeni seriileri çıkınca eskileri çok kötü değer kaybedecek )

Çok daha ileriye dönük, verdiğin paranın tam karşılığında bir performans & rahatlık, her parçasıyla çok daha değerli bir sistem.

MSI
    479 TL

INTEL
    772 TL

GSKILL
    279 TL

WD
    181 TL

SAMSUNG
    469 TL
    3D V-NAND
    Geliştirilen ve arttırılan Okuma(540 MB/s), Yazma (520 MB/s) , IOPS (90.000) hızları
    Kendisine has Rapid Modu
    5 Yıl garanti

XIGMATEK
    490 TL

XIGMATEK
    21 TL

ASUS
    1372 TL

BenQ
    552 TL

Mümkünse sen sistem önerme ben o 4500 TL'ye GTX 980 sığdırırım

Bu arada isterseniz monitörü MühendisMurat'ın önerdiği monitörden alabilirsiniz

• evet o sisteme o anakart çok harika(!) olmuş bravo, bu saatten sonra 840 evo alınmaz, 120gb ' ta yetmiyor ama SSD almam derse benim sistemden onu çıkarıp vatandan gene MSI 980 ' i eklerse total ücret değişmeden sistemi alabilir, bana göre 980 ' e gerek yok özellikle 144hz monitörün olmadıktan sonra performansı genel olarak yaymalısın sadece ekran kartına yüklenmemelisin.

ayrıca benimle muhattap olmazsan sevinirim, heyecanlı bir teenager' sin anlıyorum ama biraz daha oku birşeyler öğrendikten sonra önerirsin.

quote:

Orijinalden alıntı: snane3858

Anakart çok kaliteli ve benim de dün incelediğim bir anakart. Böyle konuşarak kendini rezil etmekten başka bir şey yapmıyorsun. Şimdi anladım her mesajının bu yüzden eksilendiğini.

ok, saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 13 Mart 2015; 15:11:51 >

• quote:

evet o sisteme o anakart çok harika olmuş bravo, bu saatten sonra 840 evo alınmaz, 120gb ' ta yetmiyor ama SSD almam derse benim sistemden onu çıkarıp vatandan gene MSI 980 ' i eklerse total ücret değişmeden sistemi alabilir.

ayrıca benimle muhattap olmazsan sevinirim, heyecanlı bir teenager' sin anlıyorum ama biraz daha oku birşeyler öğrendikten sonra önerirsin.

Anakart çok kaliteli ve benim de dün incelediğim bir anakart. Böyle konuşarak kendini rezil etmekten başka bir şey yapmıyorsun. Şimdi anladım her mesajının bu yüzden eksilendiğini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2989B833C

quote:

evet o sisteme o anakart çok harika olmuş bravo, bu saatten sonra 840 evo alınmaz, 120gb ' ta yetmiyor ama SSD almam derse benim sistemden onu çıkarıp vatandan gene MSI 980 ' i eklerse total ücret değişmeden sistemi alabilir.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar lütfen tartışmanıza gerek yok. Her öneriyi dikkate almaktayım.

@MühendisMurat

İlk mesajda da belirttiğim üzere monitör 144 hz düşünmekteyim. İntel sistem toparlanırsa bütçe yetmiyor bu defa. Çünkü olabildiğince kısıtlı bir bütçe.

Ekran kartı konusunda amd nin oyunlarda tatmin edici olabileceğini düşündüğüm için 290 serisini ekledim. gtx 970 için forumda okuduğum kadarıyla cw sorunu olduğunu ama bunun şans işimi yoksa gerçekten sorunlu bir serimi olduğunu bilmediğim için es geçtim.

@snane3858

İşlemci eğer intel olacaksa "k" serisi olması daha iyi olmazmı? Çünkü ilerleyen zamanlar da oc yapmayı düşünüyorum.

Bu arada sisteme kasa ve HDD düşünmüyorum. Elimde bu parçalar mevcut.

• hocam Asus'ların bazılarında çıkmıyor şuan gerçekten Amd ekran kartı almak demek paranızı sokağa atmak demek o kadar fark var, 144hz güzel de ülkemizde çok pahalı be kardeşim amazondan alabiliyorsan al derim fiyata uyar.

MSI
    479 TL

http://www.amazon.com/Intel-i7-4790K-Processor-Cache-BX80646I74790K/dp/B00KPRWAX8

412 dolar total

http://www.amazon.com/Corsair-Vengeance-PC3-12800-1600mHz-CMZ8GX3M2A1600C9B/dp/B004QBUL1C

67 dolar total

http://www.amazon.com/MSI-GTX-970-4G-Graphics/dp/B00NN0GEXQ

420 dolar total

http://www.amazon.com/Samsung-2-5-Inch-Internal-MZ-75E250B-AM/dp/B00OAJ412U

120 dolar total

http://www.amazon.com/Asus-VG248QE-24-Inch-LED-Lit-Monitor/dp/B00B2HH7G0

405 dolar total

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 13 Mart 2015; 16:16:11 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bjk muratin topladigi sistem hem daha dengeli hem daha cok zevk alirsin oyun oynarken

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    H81 anakarta GTX 980 gerçekten abes olmuş.

Ben size şu sistemi almanızı öneririm arkadaşım.

INTEL i5 4690K 3.5 GHz, Socket 1150, 6MB, 22nm, 88W

GIGABYTE Z97X-Gaming 5, Z97, DDR3, Socket 1150

CORSAIR 8 GB (2X 4GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL9 VENGEANCE (1.5 Volt) CMZ8GX3M2A1600C9

WESTERN DIGITAL 1 TB SATA III HDD 64MB Caviar Blue 6GB/s WD10EZEX

ASUS GTX 970 STRIX, 4GB, GDDR5, 256 bit Ekran Kartı (STRIX-GTX970-DC2OC-4)

ASUS VS247HR 23.6'' 2MS DVI,HDMI, D-Sub LED Monitör

CORSAIR Carbide 400R Siyah 750W Kasa (CC-9011011-750CX)

SAMSUNG 850 Evo 120GB SATA3 540/520 SSD MZ-75E120BW

4.456,93 TL

http://www.novabilgisayar.com/pc.asp

• MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Yurt dışından getirmek konusunda haklısınız fakat, yolu yordamı nasıldır bilmediğim için araştırmam gerek. Bu haliyle üzerine sıvı soğutma ve psu eklenirse ortalama dediğim bütçeye +/- bir değer çıkmakta.

CW aslında sorun olmaz diye tahmin ediyorum. Çünkü, kulaklıkla oynayacağım.

Şunu da belirtmek isterim ki 4500 tl gibi bir paraya tam bir sistem, benim konum dahil diğer tavsiyelerde gördüğüm kadarıyla toplanamıyor. Muhakkak bazı parçalardan kısmak zorunda kalınıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KutsaL ÇoçuK

Yurt dışından getirmek konusunda haklısınız fakat, yolu yordamı nasıldır bilmediğim için araştırmam gerek. Bu haliyle üzerine sıvı soğutma ve psu eklenirse ortalama dediğim bütçeye +/- bir değer çıkmakta.

CW aslında sorun olmaz diye tahmin ediyorum. Çünkü, kulaklıkla oynayacağım.

Şunu da belirtmek isterim ki 4500 tl gibi bir paraya tam bir sistem, benim konum dahil diğer tavsiyelerde gördüğüm kadarıyla toplanamıyor. Muhakkak bazı parçalardan kısmak zorunda kalınıyor.

son verdiğim şekliyle 4200 lira yapıyor hemde 4790k dahil.

anlatım imzamda mevcut bu ülkenin kazıklarını yeme.
  • I5 4590
    Gigabyte H97 D3H Anakart
    Corsair Low Profile 8Gb Ram
    Gigabyte Gtx 980 G1 Gaming
    Corsair Spec-02 Kasa (Psu Dahil)
    Wd Caviar Blue 1Tb Hdd

Intel stock sogutucu yeterli olacaktir ayrica ssd koymak istiyorsan samsung 840 evo serisi alabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FairLighty -- 13 Mart 2015; 16:20:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FairLighty

I5 4590
    Gigabyte H97 D3H Anakart
    Corsair Low Profile 8Gb Ram
    Gigabyte Gtx 980 G1 Gaming
    Corsair Spec-02 Kasa (Psu Dahil)
    Wd Caviar Blue 1Tb Hdd

Intel stock sogutucu yeterli olacaktir ayrica ssd koymak istiyorsan samsung 840 evo serisi alabilirsin
    @StarForce

MSI ile GIGABYTE arasında ne gibi farklar var hocam? Bu konuda bilgi verebilirmisiniz?

@FairLighty

Hocam, sisteme kasa ve HDD düşünmemekteyim. İşlemci intel olacaksa "k" serisi olursa ilerleyen zamanlarda OC yaparım.
  • quote:

Bu saatten sonra AMD işlemciye ve ekran kartına para ver-me-yi-niz, elinizde patlar istediğiniz performansa ve rahatlığa da kavuşamazsınız. ( yakın zamanda yeni seriileri çıkınca eskileri çok kötü değer kaybedecek )

MSI
    479 TL

INTEL
    772 TL

GSKILL
    279 TL

WD
    181 TL

SAMSUNG
    469 TL
    3D V-NAND
    Kendisine has Rapid Modu
    5 Yıl garanti

XIGMATEK
    490 TL

XIGMATEK
    21 TL

ASUS
    1372 TL

BenQ
    552 TL

Amd zaten ucuz doğal olarak diğerlerinden fazla değer kaybetmesi normaldir ama amd ye para verilmez elinizde patlara katılmıyorum, hala f/p +

• quote:

@StarForce

MSI ile GIGABYTE arasında ne gibi farklar var hocam? Bu konuda bilgi verebilirmisiniz?

@FairLighty

Hocam, sisteme kasa ve HDD düşünmemekteyim. İşlemci intel olacaksa "k" serisi olursa ilerleyen zamanlarda OC yaparım.

Gigabyte bir çok yönden daha iyi.
  • Fiyatlardan haberim var. Şahsıma koçum diye hitap etme hakkını nereden alıyorsunuz? Ayrıca size bu konuda danışıldı mı cevap verme gereksinimi duydunuz. Lütfen gereksiz mesajlarınızla konuya bir daha yazmayın.
  • quote:

@StarForce

GIGABYTE 8 fazlı, MSI 4 fazlı. OC yaparsan bu oldukça büyük önem arzediyor diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: StarForce

quote:

@StarForce

GIGABYTE 8 fazlı, MSI 4 fazlı. OC yaparsan bu oldukça büyük önem arzediyor diye biliyorum.

Sadece tek far o mu ?

MSI Z97 Gaming 5'de analog hybrid faz yapısı kullanıyor. Elle voltaj ayarlasanız bile işlemciye saçma sapan voltajlar veriyor. Gigabyte Gaming 5'de digital faz yapısı vardır. El ile ayarladığınız voltajdan fazla kesinlikle vermez. ATX yapı MSI da büyük. Bence bu bir dezavantaj. Çünkü kablo toplarken sata kabloları neredeyse kasanın gizleme bölmesini geçiyor ve zor toplanıyor. Ayrıca işlemcinin etrafındaki mofset soğutmaları gösteriş için büyük yapıldığından kule tipi bazı soğutuculara değiyor. Bu da eksi bir yöndür. Gigabyte Z97 Gaming 5'de çift BİOS var. MSI Z97 Gaming 5'de yok. Ya da kısaca şöyle anlatayım MSI'da, 8'li gerçek faz, optik çıkış, çift BİOS yok, haliyle de o para verilmez, Gigabyte alınır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: StarForce

quote:

@StarForce

Sadece tek far o mu ?

MSI Z97 Gaming 5'de analog hybrid faz yapısı kullanıyor. Elle voltaj ayarlasanız bile işlemciye saçma sapan voltajlar veriyor. Gigabyte Gaming 5'de digital faz yapısı vardır. El ile ayarladığınız voltajdan fazla kesinlikle vermez. ATX yapı MSI da büyük. Bence bu bir dezavantaj. Çünkü kablo toplarken sata kabloları neredeyse kasanın gizleme bölmesini geçiyor ve zor toplanıyor. Ayrıca işlemcinin etrafındaki mofset soğutmaları gösteriş için büyük yapıldığından kule tipi bazı soğutuculara değiyor. Bu da eksi bir yöndür. Gigabyte Z97 Gaming 5'de çift BİOS var. MSI Z97 Gaming 5'de yok. Ya da kısaca şöyle anlatayım MSI'da, 8'li gerçek faz, optik çıkış, çift BİOS yok, haliyle de o para verilmez, Gigabyte alınır.

Alıntıları Göster
    GIGABYTE GA-Z97X-GAMING 5 INTEL Z97, DDR3, LGA1150, SATA6Gb/s, USB3.0, D-SUB, DVI, HDMI ATX Anakart - 581,42TL

INTEL Core i5-4690K 3.50GHz, 6MB L3, çift kanal DDR3, 22nm, LGA1150 İşlemci - 753,96TL

CORSAIR CMY8GX3M2A1600C9 VENGEANCE PRO DDR3-1600Mhz CL9 8GB (2x4GB) DUAL (9-9-9-24) 1.5V Bellek - 275,83TL

SAMSUNG MZ-7TE120BW 120GB 840 EVO 2.5 120GB SSD SATA 6.0Gb/s(SATA3), 540-410MB/s 7mm SSD sabitdisk - 241,80TL

GIGABYTE GV-N970WF3OC-4GD GTX970, PCI-E16 3.0, 4GB/256bit GDDR5, HDMI, 2xDVI, 3xDisplayPort Ekran kartı - 1305,69TL

ASUS 24" VG248QE GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR - 1.385

4540 TL taş gibi sistem, istediğiniz gibi HDD, Kasa yok ve işlemci K serisi

Ama maalesef sıvı sogutma konusunda bilgim olmadığından yorum yapmak istemedim. Bence monitörü biraz kısıp şu sisteme birde sıvı soğutma taksanız tadından yenmez.

Saygılar

• Gigabyt bu konuda kendi madem bu kadar geliştirmiş, forumda bir ton msi tavsiyesi var. Bunları öğrendiğim iyi oldu, hangi kartı seçeceğim konusunda fikir sahibi oldum. Yalnız servis tutumu nasıldır?

@ShadowofDeath06

Parçalar güzel fakat gtx970 fiyat olarak yüksek oldugu için psu eksik kalıyor ve SSD konusunda 128 gb yetersiz gibi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.