Bildirim
Makul Fiyatlı ve Kaliteli WebCam Önerin
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Pek anlamam webcam den ama
http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1055
Bu model fena değil gibi. Fiyatıda ucuz. 800*600 görüntü yakalayabiliyor. Ama loş ışık performansları nedir hangisi iyidir vs. bilmiyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: tonythetonguc
Bu model fena değil gibi. Fiyatıda ucuz. 800*600 görüntü yakalayabiliyor. Ama loş ışık performansları nedir hangisi iyidir vs. bilmiyorum.quote:
Orjinalden alıntı: tonythetonguc
Bu model fena değil gibi. Fiyatıda ucuz. 800*600 görüntü yakalayabiliyor. Ama loş ışık performansları nedir hangisi iyidir vs. bilmiyorum.
Bu fiyata alacağının en iyisi ben kullanıyorum. 16-17 dolarada bulursun 21 çok bence
-
apache! ucuz istiyorsan eğer...quote:
Orijinalden alıntı: esenlikquote:
Orjinalden alıntı: tonythetonguc
Bu model fena değil gibi. Fiyatıda ucuz. 800*600 görüntü yakalayabiliyor. Ama loş ışık performansları nedir hangisi iyidir vs. bilmiyorum.
Bu fiyata alacağının en iyisi ben kullanıyorum. 16-17 dolarada bulursun 21 çok bence
Alıntıları Göster
para sorun olmaz dersen logitech yada philips toucam.
ama bizzat kişisel fikrim o 90 usd lik webcamlar ile apache arasında kalite farkı yok desem yeridir.
-
Apache'nin görüntüsünden son derece memnunum. İnsanı olduğundan yakışıklı gösteriyor Denemek istersen MSN'den ekleyebilirsin.quote:
Orijinalden alıntı: uisik34
apache! ucuz istiyorsan eğer...
para sorun olmaz dersen logitech yada philips toucam.
ama bizzat kişisel fikrim o 90 usd lik webcamlar ile apache arasında kalite farkı yok desem yeridir.
Alıntıları Göster
-
apache alabilirsinquote:
Orijinalden alıntı: inshroud
Apache'nin görüntüsünden son derece memnunum. İnsanı olduğundan yakışıklı gösteriyor Denemek istersen MSN'den ekleyebilirsin.
Alıntıları Göster -
apache çok iyi ama ışınını kapatamadım böyle giderse kör olacam yardım eden olursada etme dememquote:
Orijinalden alıntı: metal can
apache alabilirsin
Alıntıları Göster
-
Kırmızı kabloyu kesebilirsinquote:
Orijinalden alıntı: ozbayram
apache çok iyi ama ışınını kapatamadım böyle giderse kör olacam yardım eden olursada etme demem
Alıntıları Göster
Kasanın ön usb'sinden bağlıyorsan , anakart üstündeki usb bağlantısından sadece vcc+ yı çıkartabilirsin
Boş cd kutularından çıkan küçük-yuvarlak-beyaz süngeri lensin üstüne geçirebilirsin (Işık yanmaya devam etsin , gözüne girmesin.) Dur hatta fotoğrafını çekiyim de yollayım..
-
Bu da resim. Arkada Mustang'imi görebilirsiniz.. Resmi kesmeye kıyamadımquote:
Kırmızı kabloyu kesebilirsin
Kasanın ön usb'sinden bağlıyorsan , anakart üstündeki usb bağlantısından sadece vcc+ yı çıkartabilirsin
Boş cd kutularından çıkan küçük-yuvarlak-beyaz süngeri lensin üstüne geçirebilirsin (Işık yanmaya devam etsin , gözüne girmesin.) Dur hatta fotoğrafını çekiyim de yollayım..
Alıntıları Göster
-
Para varsa Philips'den şaşmamk gerek diye düşünüyorum. Apache 30fps görüntü verirken Philips 60fps görüntü veriyor. Ayrıca Apachelerdeki ışık olayı seni aldatmasın. İlk başta güzel gibi görünen bu özellikten çoğu kullanıcı rahatsız oluyor. Çünkü hava karardığında ışığı kaptma gibi bi şansın yok malesef.quote:
Orijinalden alıntı: ozbayram
apache çok iyi ama ışınını kapatamadım böyle giderse kör olacam yardım eden olursada etme demem
Alıntıları Göster
Bu konudaki tavsiyem ise Codegen 450 K olur. Bu üründe de ışık var fakat ışıklar infrared (kızılötesi) olduğu için kullanıcıyı rahatsız etme gibi bir sorun söz konusu olmuyor.
Ürünü incelemek için:
http://www.bthayat.net/site/yazi_goster.php?id=165
-
quote:
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: inshroud
benim neden aklıma gelmedi bu helal be hocam
-
quote:
Orijinalden alıntı: Administrato®
Para varsa Philips'den şaşmamk gerek diye düşünüyorum. Apache 30fps görüntü verirken Philips 60fps görüntü veriyor. Ayrıca Apachelerdeki ışık olayı seni aldatmasın. İlk başta güzel gibi görünen bu özellikten çoğu kullanıcı rahatsız oluyor. Çünkü hava karardığında ışığı kaptma gibi bi şansın yok malesef.
Bu konudaki tavsiyem ise Codegen 450 K olur. Bu üründe de ışık var fakat ışıklar infrared (kızılötesi) olduğu için kullanıcıyı rahatsız etme gibi bir sorun söz konusu olmuyor.
Ürünü incelemek için:
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: Administrato®
Para varsa Philips'den şaşmamk gerek diye düşünüyorum. Apache 30fps görüntü verirken Philips 60fps görüntü veriyor. Ayrıca Apachelerdeki ışık olayı seni aldatmasın. İlk başta güzel gibi görünen bu özellikten çoğu kullanıcı rahatsız oluyor. Çünkü hava karardığında ışığı kaptma gibi bi şansın yok malesef.
Ürünü incelemek için:
Eğer maddi sınırlaman varsa apache de alabilirsin.
-
apachequote:
Orijinalden alıntı: Guestquote:
Orjinalden alıntı: Administrato®
Ürünü incelemek için:
Eğer maddi sınırlaman varsa apache de alabilirsin.
Alıntıları Göster
-
bir web cam nasıl ucuza mal edilir:quote:
Orijinalden alıntı: Kenshi
apache
Alıntıları Göster
kullanılan araçlar:
1) 1 adet eminönü altınhandan aldığım mini güvenlik kamerası(ses alabiliyor görüntü süper) 30$(ben biraz kazıklandım sanıyorum neyse ) =45milyon
2) 1 adet en dandik tv kartı ki bu FLY olursa iyi olur 32$+kdv=38$=56milyon
3) işportadan alacağınız voltajı ayarlamalı adaptör 3$=5milyon
4)1 adet işporta svideo ikili uzatma kablosu 1milyon
TOPLAM=71$=106Milyon
Şimdi gelelim neden böyle birşeye gerek duydum:
Arkadaşlar web cam almaya karar vermiştim.Ama baktım ki 20-30$ık web camler hakikaten berbat görüntü veriyor.normal evde birşeyi görüntüye almak isteseniz kayıt yapmak isteseniz çözünürlük belli ve berbat.hatta elinizi şöyle önünden geçirin web camin şööle 120$+kdvlik yada daha fazla ücrete sahip web camleriniz olmadığı zaman berbat.elinizi bulanıklığından göremezsiniz.bunu da bir kenara bırakınbir ürünün resmi olsun yada bir kayıt yapmak isteyin kesinlikle istediğiniz sonucu alamayacaksınız.karelenmeler sizi büyük oranda rahatsız edecektir.
Peki neden online alışverişten camera almadım?
küçük bir araştırma yaptım ve aldığım kameranın aynısını webde 49$+kdvden gördüm.yani yaklaşık 86milyona geliyordu.ben ise 45milyona aldım.taksit olsa bile iki katı para vermeye hiç gönlüm razı olmadı.
Nasıl yapacağız peki:
Gayet basit.Önce kamerayı tanıyalım:Bu mini kameraların arkasından çıkan kablo uçlarından biri adaptör, biri ses,birisi de görüntü içindir.svideo girşini bilirsiniz(iğneli olan değil.müzik setlerinin arkasında hoperlörlerin bağlandığı türden giriş)
ses ve görüntü dünya standartlarında olduğu gibi sırasıyla beyaz ve sarı.yani sarı bizim görüntümüzü iletecek kablo.bu kablolardan ses için olanını şimdilik bağlamadım.ama bunun içinde gerekli dönüştürücüler yerdeki tezgahlardan işportadan rahatlıkla bulunuyor.kamera 12v luk adaptörle çalışıyor.bunuda işportadan aldım.ve bu işportadan alıdığım adaptöründen uçlarından birisi buna uyuyor.siz uymaz sansanızda uyduruyoruz.adaptörün bu uyan ucu dişi.ve kamerayla gelen kablo bu uca girsede uç kısmı adaptördeki ucun iç kısmına tam oturmuyor.ama bununçözümü gayet basit.hemen 2 cm hatta 1 cm lik bir tel kablosunu sıyırıyorsunuz.yani metali gözükecek şekilde soyup kıvırıp bu dişi jakın içine atıyorsunuz.sonrasında kameranın güç kablosunu buraya takıyorsunuz.alın size bağlantı
kameramız3,5cm eninde(önden bakınca sağdan sola genişlik), 1cm derinlik ve 2cm de objektif uzunluğuna sahip.objektif gayet net ayarlı geliyor.ama olduki beğenmediniz netliği kameranın objektifinin altında bir vida var.bunu gevşeterek objektifi uygun şekilde ayarlabiliyorsunuz.birde ayak kısmı var kameranın.
peki tv kartı ne işe yarayacak?
Tv kartlarının biliyorsunuz capture yani görüntü yakalama özellikleri var.misal evlendinizmi?bağlayın videonuzu tv kartına yapın kendi vcdnizi ama bunu ucuz tv kartları ile yapmanız elbetteki kötü sonuçlar almanıza neden olacaktır.neys konumuza dönersek bir tv kartının arkasında olmazsa olmazlar şunlardır:tv anten in,radyo anten in,audio in,sarı svideo girişi(dişidir),iğneli bir giriş(buna svideo diyorla ama bunu koaksiyel sanıyordum? ),audio out, kumanda(remote controller) girişi.
görüntüyü almak için kullanacağımız giriş elbetteki yukarıda bahsettiğim sarı giriş.
gelelim bağlantıların yapılmasına:
tv kartının tüm driverlarını ve yazılımlarını yüklediken sonra kameranın arkasındaki sarı kabloya işportadan aldığımız uzatma kablosunun tek ucunu takıyoruz.haliyle diğer ucunuda tv kartının bahsetmiş olduğum sarı girişine bağlıyoruz.kameranın güç çıkışını da adaptöre bağlıyoruz ki burada dikkat edilmesi gerekenleri yukarıda belirttim.
kameranın çalışıp çalışmadığını test etmek için tv kartı yazılımını çalıştırıp video kaynağını değiştiriyoruz.bunu biraz ararsanız bulacaksınız menulerden yada setup ayarlarından.bundan kastım cable,anten,svideo,radyo geçişlerini sağlayan yer.bu geçişleri yaparkene zaten kamera size doğrultulduysa güzel yüzünüzü görecek sevineceksiniz.ve o menude kalacaksınız.sakın tv de yada cable da goruntu beklemeyim.daha çok beklersiniz.svideo yada karma seçeneğinde görürsünüz ancak bu görüntüyü.
kameranın çalıştığını tes ettiniz elbet.zaten orada gördüğünüz görüntünün akıcılığı daha önce web cam kullananları şaşıracaktır kesinlikle.bu kadar net ve seri bir görüntü anca ve anca çok pahalı web camlerde bulunur.birde isterseniz tv kartınızın kayıt tuşuna basarsanız odanızın yada isteidiğiniz bir şeyin naçizane görüntüsünü çok güzel kayedebilir sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
peki nerede çalışacak bu alet?
elbette yahoo messenger,msn messenger vs.vs.vs.
bu tip haberleşme içerikli yazılımlarda web cam settings yada böyle bir menu bulacaksınız.bu menulerde zaten karşınıza default olarak tv kartınızdan görüntüyü aldığınızı gösteren bir kutucuk göreceksiniz.yani video kaynağı desek daha doğru olur.bu kutucukta misal ben aver media kullanıyorum ,aver vs.vs.vs yazar.kendi tv kartınızın seçili olduğundan emin olduktan sonra(zaten varsayılanı(defaultu) budur gereken olumlu seçeneğe yani "tamam,ok,apply"neyse artık tıklayıp webcamı başlatıyor ve dünyaya mesajlar yağdırmaya başlıyorsunuz!
görüntü gayet güzel .ama hızınıza göre tabii.kameranızın hızından tavşz vermediğini bildiğinizden kesik kesik olan görüntü nedeninin internet bağlantı hızından olduğunu anlıyorsunuz elbette
şayet bu ucuz kameralar yada 50-60$lık kameralar olsa görüntü daha da kötü olacaktır.
NEDEN? NE FAYDASINI GÖRDÜK KARDEŞİM BUNUN:
çok hesaplıya gelen bir sisem kurduk ve çok net ve IŞIĞA çok gerek duymadan güzel görüntüleri kaydetmenizi sağladık.kamesayo isterseni evinizin salonuna uzatın ve misafirleri gözetleyi hakkınızda yapılan dedikoduları dinleyin.kesik kesik görüntü olmadan kaydınızı yapıp gayet net görüntlerle ailenize şantaj yapın(18yaşından küçükle denemesin.müessesemiz sorumlu değildir)
veyahut öyle yok arkadan ışıkmış yok gece iyi değil gündüz güzelmiş yorumlarından kurtulun.bu kamera karanlıkbir odada olmama rağmen bir analog kameranın verdiği görüntüyü veriyor.
aynı zamanda tv kartımız oldu.tv izler radyo dinler vs kayıt falan yaparız.değil mi ama
fiyat mukayesisini yukarıda yaptım.arada epey fark oluyor arkadaşlar.benim tavsiye ettiğim sistem epey ucuza ve onlardan çok daha kaliteli olarak geliyor evimize...
şu an ne mi yapıyorum kendimi izliyorum epey kelleşmişim.başımın arkasını görmeme yaradı bu alet!!! müthiş birşey
Neyse arkadaşlar çok acelem olduğundan imla hatalarına ve cümle düşüklüklerine pek dikkat edemedim.şu an iftara yetişmem gerektiğinden ,bunu yazmak için sabırsızlandığımdan ve karnım guruldadığından(messengerı olanlar gelsin dinleteyim ) böyle hatala yapmış olabilirim.
Size tavsiyemm web cam istiyor iseniz ondan çok daha kaliteli,ucuz ve de çok daha fazla fonksiyonel olan bu sistemi kurmanızdır.
vatana millete hayırlı olsun.allah okuyana bol sabırlar versin
!!!!!! ARKADAŞLAR FAYDASI OLUR BELKİİ !!!!!!!!!
-
bende internetten PIRANHA marka webcam aldım. 1.3 megapixel diyor ama o kadar değil. 500K kadar ama görüntü güzel gibi. en çok apache ve A4Tech öneriliyor. A4Tech de ışık yok. apache de ışık var kapatılamıyor. benimn aldığım webcam de kablosunda ayar düğmesi var ışığı kısıp kapatabiliyorsunuz. 20$+ kdv ye aldım. işte görüntüleri.. ışıklı ve ışıksız görüntüler..quote:
Orijinalden alıntı: Kenshi
apache
Alıntıları Göster
-
ya sanırım piranha,pegasus,casper gibi bir kac urun dhaa aynı model.1.3 mp yazıyor.goruntu gercekten guzel tavsiye ederim.21$ ciavrında.6 ısıklı ayar dugmesi var kısabiliyorsun sonucta.ama beni mimzamdaki ccd li philips in ustune ben goruntu kalites igormedim desem yeridir.quote:
Orijinalden alıntı: ahcan
bende internetten PIRANHA marka webcam aldım. 1.3 megapixel diyor ama o kadar değil. 500K kadar ama görüntü güzel gibi. en çok apache ve A4Tech öneriliyor. A4Tech de ışık yok. apache de ışık var kapatılamıyor. benimn aldığım webcam de kablosunda ayar düğmesi var ışığı kısıp kapatabiliyorsunuz. 20$+ kdv ye aldım. işte görüntüleri.. ışıklı ve ışıksız görüntüler..
Alıntıları Göster
-
BENCE UCUZ OLARAK ALINABILECEK WEB CAM CREATIVE WEB CAM VISTA DIRquote:
Orijinalden alıntı: cem_hakan
ya sanırım piranha,pegasus,casper gibi bir kac urun dhaa aynı model.1.3 mp yazıyor.goruntu gercekten guzel tavsiye ederim.21$ ciavrında.6 ısıklı ayar dugmesi var kısabiliyorsun sonucta.ama beni mimzamdaki ccd li philips in ustune ben goruntu kalites igormedim desem yeridir.
Alıntıları Göster -
CCoookkk TTTeeeşşşekkkküüürrlleerrr....quote:
Orijinalden alıntı: SUPERMAN
BENCE UCUZ OLARAK ALINABILECEK WEB CAM CREATIVE WEB CAM VISTA DIR
Alıntıları Göster -
apache awc 550quote:
Orijinalden alıntı: TUTSX1
CCoookkk TTTeeeşşşekkkküüürrlleerrr....
Alıntıları Göster -
quote:
Orijinalden alıntı: PaLaD1N
apache awc 550
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: PaLaD1N
apache awc 550
Bir de 540ı var ona da bakabilirsiniz.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X