Şimdi Ara

MAKYAJLI MERCEDES C 180 CGİ (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.440
Cevap
28
Favori
403.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • P harfi ekranda iken durun ve vitesi R (geri vitese) getirin. Direksiyonda OK tuşuna basın. Aktive oluyor. Sonra size adım adım yapacaklarınızı anlatıyor.
    Ford v.b. firmalardan farkı direksiyonu siz çeviriyorsunuz. O ne kadar çevireceğinizi tam olarak ekranda gösteriyor. Ben bir kaç kez denedim. Sorunsuz park ediliyor.
    Sadece hızlı park etmek mümkün olmadığı için pratik değil. Tenha bir yerde denemelisiniz.
  • Ekranda böyle komutlar çıkacak. Tabii Türkçe... P harfinin yanındaki küçük ok işareti sağ tarafta park yeri bulduğunu gösteriyor!

MAKYAJLI MERCEDES C 180 CGİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sobriquet -- 8 Eylül 2011; 22:18:14 >
  • ok tuşuna bastığımız zaman km sayacı sıfırlansın diye bir soru cıkmıyor mu _?
  • P harfinin sağında ya da solunda küçük bir ok işareti olduğunda (park yeri bulduğu anlamına geliyor) geri vitese taktığınızda "Çevrenizi kontrol edin" gibi bir mesaj beliriyordu. Tam o sırada direksiyondaki OK tuşuna basmak gerekiyor.
  • 410 kilometrede 10.5 litre yaktım
    120 km ortlama hızımmış
    2ay oldu alalı arabayı, 8000küsür km oldu :D
  • Motor 1.8 mi?
    410 KM şehir içi mi şehir dışında mı?
  • Benim 5000 KM geçti. Büyük oranda şehir içi kısa mesafe olamk üzere 10.7 Lt/100KM genel ortalama yazıyor...

Kısa mesafede (10 KM - yoğun trafik olmayan yol) artık 10.5 - 11.00 lt/100 km civarında start itibariyle sarfiyat görebildiğime göre genel yakıt sarfiyatı da mantıksız görünmüyor.
  • Fethiye'den İstanbul'a geldim geçtiğimiz haftasonu. Fethiye'de fulledim benzini ve 600 km getirdi beni Sakarya Pamukova'ya kadar. Biraz kassam 1 depo ile İstanbul'a kadar yani 800 km yol gidebilirdim demekki. 1 full depo + çeyrek depo ile geldim 800 km'lik yolu. Eski aracım 2007 model Bmw 3.20 idi ve onda yaklaşık 2 depo benzin gidiyordu aynı yolda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diroix -- 9 Eylül 2011; 15:11:37 >
  • Ben de imzamdaki aracımı dün itibariyle sattım. Yeni C180 (1.8) düşünüyorum. Hala tam karar vermiş değilim. Maddi olarak fazla sıkıntım yok. Yalnız bir arabaya bu kadar para vermek ve insanların güzünde olma konusunda endişelerim var. Şu an için fiyat 1.6 ya göre bile düşük aslında. Yeni alıpta kullanan arkadaşların fikrini alabilirmiyim.
  • araca bindiğin zaman verdiğin paranın hakkını aldığını hissedeceksin ve iyikide almışım diyeceksin diye düşünüyorum..

aracı amg paket ile alırsan hem görüntü hem performans ,konfor kalite hepsini bir arada bulabilirsin , pişmanlığın olup keşke şu arabayı alsaydım demezsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hida

Motor 1.8 mi?
    410 KM şehir içi mi şehir dışında mı?

Evet 1.8 ve tabiki sehir disi, sehir ici 120km ortalamayı nasıl yakalarım yahu
  • Bende bayramdaki ortalama benzin harcama bilgimi vereyim, servisten sesten bahsetmekten o konuyu unuttuk.
    KMleri yazamıycam hatırlamıyorum yanıltıcı olmasın.
    Yalova-Marmaris (Turunc) 7,6lt
    Marmaris-Antalya 7.5lt
    Antalya - Ankara 7.1lt
    Ankara-Istanbul 7.1lt

Toplamda şehir içi gezmelerimle 2500km den fazla yapmısım bayramda, Şehir dışı ortalama hızlarım 90-100 arası değişti bu istikametlerde. Normal şartlarda 90-120 arası gittim hep. Aslında bu rakamların oluşmasında ortalama hızdan ziyade ara hızlanmalara dikkat etmek lazım. Araba öyle bir araba ki tabiri caizse yaksın ulen dedirtiyor :)
  • Sizce ön ızgaraları bu fotoğraftaki gibi değiştirsem güzel durur mu beyaz araçta? Daha sportif geldi bana.

MAKYAJLI MERCEDES C 180 CGİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diroix -- 12 Eylül 2011; 15:03:34 >
  • @coolcool

hocam haberin olsun aracın anormal derecede çok yakıyor 120km hızla 10litre ne yahu ? hele biraz daha kmsi artsın bakıma girin düşecektir giderek yakması merak etmeyin ama..

@diroix

hocam amg paket ise çok güzel olacaktır emin olabilirsiniz..
  • Bu durumda belirtmeden geçmeyim. 5000 km için 10.7 lt/km genel benzin sarfiyatının ortalama hızı 40km/h... Günlük kısa mesafe ağırlıklı kullanımla ilişkili bir sonuç. Uzun yolda ortalama 90 km/h -100 km/h hızlarda 6.6 lt - 7.6 lt arası görünüyor. Yalnız 120km/h ortalama tutturmak için bayağı yuksek hız gerek. O durumda bile 10lt kötü değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sobriquet

Bu durumda belirtmeden geçmeyim. 5000 km için 10.7 lt/km genel benzin sarfiyatının ortalama hızı 40km/h... Günlük kısa mesafe ağırlıklı kullanımla ilişkili bir sonuç. Uzun yolda ortalama 90 km/h -100 km/h hızlarda 6.6 lt - 7.6 lt arası görünüyor. Yalnız 120km/h ortalama tutturmak için bayağı yuksek hız gerek. O durumda bile 10lt kötü değil.

evet şimdi daha iyi anlıyorum çünkü ben o ortalamayı uzun yolda, 180-220 arası giderek yakaladım. Dolayısıyla 10.5 litre sanırım doğal karşılanabilir.Birde yarın yada öbür gün sprintbooster denen zımbırtıdan taktırcam, bilgisi olan veya taktıran var mı?
    Şöyle bişe anlatıyım size, geçen akşam ışıklarda aynı benim araçtan(amg 2011 1.8) farklı renkte bir araçla karşılaştım. Çocuk taktırmış, gaza aynı anda kökledik ve S mod devredeydi ikimizdede ama arkadaşın arabası bana resmen fark koydu. Ben gözlerime inanamadım vallaha billaha
    bende taktıracam zararı olur mu acaba

• bende var sprintbooster ,2 kademesi var ,yeşil ve kırmızı ...

kalkışlarda gerçekten ivme daha farklı ,birde araç ağır olduğu için doğru kullanımda benzin ekonomiside fark ettirilir..
  • eren kardeşim, nerde ve kaça taktırdın acaba?
    senin modelde cgi mı
  • Arkdaslar bu sprintbooster daha önce tartısıldı mı? Eger tartısılmadıysa kullanan veya bilgisi olan arkadaslar biraz bilgi verebilir mi? Nasıl birşeydir, nasıl takılır, artıları eksileri, maliyeti vs gibi..

http://www.sprintboostersales.com/whyitworks.cfm

Yukarıdaki linkte bulunan seyden bahsediyorsak adamlar açık açık aracı kesinlikle hızlandırmadıklarını söylemişler. İdda ettikleri aracın sizin pedal hareketinize daha cabuk cevap vermesini sağlamak.

Internet fiyatı 330$ basit bir montajı var adım adım anlatmışlar, direk pedalın ordan monte ediliyor.

Dolaylı olarak kalkıs hızına, tüketime vs katkısı olurmu onu tartısa biliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkelleci -- 13 Eylül 2011; 19:14:16 >

• Bu konuda Onno ustaya sorulan bir soru ve cevap var..
    http://www.otohaber.com.tr/OkurMektuplari/2010/06/23/mercedes_c_180_k_nin_motor_gucunu_nasil_arttiririm
    Burada sözkonusu olan 1.6 motor.
    Ama denediğim 1.8 motorda da gaza ani tepki vermemeyi bende gördüm.
    Yalnız araç E modunda kullanmıştım.
    S modunda daha iyi sonuç alınıyor mu bilen arkadaşlar yazsın.

Bu arada bende Marea 1.6 var, araç seçme safhasındayım.80.000 TL civarında bütçe ayırdım...
    3 adayım var
    1- 1.6 2011 avantgard 80-85.000 arası fiyatı var..Olumsuz tarafı kokpit dizaynı,motor ve 5 ileri şanzıman.Yakıt tüketimi kötü diyenler var.Olumlu tarafı aksesurı fazla
    2- 1.8 motor 0 km 93.000 TL start versiyon var.Makyajlı kasa yeni motor 7 vitesli şanzıman.Yukarıda dediğim gibi E modunda gaza ilk basışta net tepki olamaması beni şaşırttı.Tüketimi gerçekten 1.6 dan iyi mi?Aksesur görece olarak az yada sade..
    3-Yeni kasa 2012 3 serisi BMW.Bu gün Frankfurtta tanıtılacak diye bekliyorum.1.6 170 beygir turbo motorlu aracı bekliyorum.Kokpit şimdilkiler gibi basit ise hiç bir yerine bakmadan almayacağım.

Bu yazıyı okuyan arkadaşlar bana mesaj gönderebilir yada buraya yazabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hida -- 13 Eylül 2011; 21:16:03 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.