Şimdi Ara

Makyajlı Toyota Coralla D4D M/M (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
3.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar toyota'nın ederinin üzerinde bir fiyatla satıldığına bende katılıyorum, o yüzden makyaj gazının geçmesini beklemeye karar verdik. Bu fiyatlara ford focus vs. demiş insanlar ama 50000 ye çıktıktan sonra aklıma gelen ilk araç VOLVO S40. Ancak dediğim gibi bizim için otomatik olması önemli. Malesef Toyota'da otomatik dizelde alternatifsiz olduğunu biliyor ve fiyatı giydiriyor. Umarım kışa doğru 45000 civarına düşer ya da en azından 0 faizli bi kampanya yaparlar.
  • 2006 model dizel mmt şanzumanlı toyotam var. 2005 aralığında 34000 tl ye almıştım. Şimdi aynı araçlar 50bin tl olmuş.
    Bence de bu fiyat fazla. Ama motoru kötüdür, araba işe yaramaz filan diye sallayan arkadaşların söylediklerine itibar etmiyorum.

Aracı tık demeden senelerdir kullanıyorum. Bir tane de 2000 model corolla var bende (1.3 benzinli). İki araç da inanılmaz sorunsuz ve kullanımı rahat araçlar. Lastik havalarına bile bakmadan kullanıyorum, o derece... Evet dizelin motoru çok kuvvetli değil belki ama 1.4 motordan ne bekliyorsunuz ki zaten, 150 beygir olmasını mı? Boyuna göre son derece performanslı ve ekonomik bir motordur. 55 lt mazot ile 1200 km yol gidersin.

Bir kere test edip de araçlar hakkında atıp tutan insanların laflarına itibar etmeyin derim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: vezveldek

yaw bu alamancılara neden zahmet edip te cevap yazıyorsunuz :D

Yav atıp tutuyorlar nasıl yazmayacaksın! alamancılar demişsinya; Onların fanatikliğine örnek olsun diye şu resme bak hele; kesinlikle fotomontaj falan yok çekilen yerde belli!!! deşifreye gerek yok!
     Makyajlı Toyota Coralla D4D M/M

Yukarıda konuştuk corollaya 49 bin TL pahalı ama;
    Buda corollaya çok çok pahalı denen zihniyet için!!!
    1 Ağustos tarihli VW polo fiyatı;

Paşam aracın fulüne listede 41bin yazıyor! ama karan dikiz aynası, CC, dijital klima işte aklınıza ne geliyorsa opsiyonel yapıyor işte bunlarıda eklerseniz fiyata bak 52binTL!!! OOHAAAA

Şimdi söyleyin bakalım B sınıfı full polo ya 52bin TL mi pahalı? yoksa liste fiyatından başka renk seçimi de dahil opsiyonu olmayan full corolla 49bin TL mi pahalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webcin -- 18 Ağustos 2010; 13:37:10 >

• Arkadasım yeni D-4D corolladan aldı...Arabayı azda olsa inceleme fırsatım oldu.Evet ülkemizde Toyota nın kilometresi mi olur,sorunsuz kusursuz motor saglamlık vs vs inancı hakim oldugundan bir cok markadan bahsedilirken toyota dedin mi akan sular duruyor...Toyotanın kilometresi olmaz arkadas....
    Arabayı inceledim..Arabanın içinde kullanılan plastik malezeme gercekten pek hosuna gitmedi,Ayrıca camları acma kapama tusları basıt kalmıs.Arka koltuklar diz mesafeleri dar..Uzun yolda rahatsız edıcı olabılır.Bagaj genıslıgı yerınde.Motora gelince 1.4 olmasına ragmen 90 HP 215 Tork var arabada..Bugun Ford connect Duratorq 1.8 TDCi 90PS 220 Tork aracla basa bas.Yani 1.8 araba ile esdeger gücte motor...Yakıt ekonomiside cabası....Motornuna soylecek lafım yok bence cok guzel.
    Son söz olarak corolla 50000 lira edecek araba degil..Fiyatı biraz abartmıslar....işcilik biraz zayıf kalmıs...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahvesm

Arkadasım yeni D-4D corolladan aldı...Arabayı azda olsa inceleme fırsatım oldu.
    Arabanın içinde kullanılan plastik malezeme gercekten pek hosuna gitmedi
    Ayrıca camları acma kapama tusları basıt kalmıs.
    Arka koltuklar diz mesafeleri dar..Uzun yolda rahatsız edıcı olabılır.
    Son söz olarak corolla 50000 lira edecek araba degil..
    Fiyatı biraz abartmıslar....
    işcilik biraz zayıf kalmıs...

Aracın fiyatının fazla olduğunu yukarıda bizde konuştuk!!!
    Merak ettiğim kıyasınızı hangi araca göre yaptınız, işçilik zayıf, plastik kalitesi hoşunuza gitmemiş, arka koltuk mesafaleri dar falan diyorsunuz ya!
  • Fiyatın fazla olduğu aşikar bu fiyata ucuz diyenin beyninde problem vardır ya da aşırı fanatiktir. Polo ile kıyaslamayın ayriyeten o zaten doğuş oto klasiği o arabaya o parayı verenin aklından şüphe ederim o da ayrı mesele.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 18 Ağustos 2010; 13:27:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nike

Fiyatın fazla olduğu aşikar bu fiyata ucuz diyenin beyninde problem vardır ya da aşırı fanatiktir. Polo ile kıyaslamayın ayriyeten o zaten doğuş oto klasiği o arabaya o parayı verenin aklından şüphe ederim o da ayrı mesele.

Polodan bahsettiğiniz için o mesajı ben ekledim ve cevap hakkım doğdu!
    Polo ile kıyaslamayın demişsiniz; dikkat ettiyseniz araçları kıyaslamadım!
    B sınıfı bir araç olan polonun fiyatıyla C sınıfı bir araç olan corollanın fiyatını kıyasladım!
    Tamam corolla pahalı ama hani nasıl oluyor C sınıfı corolla 49 bini haketmiyorda B sınıfı polo 52bini hakediyor!

Fiyatın fazla olduğunu zaten konuştuk, ucuz diyen de yok zaten ortak kanı pahalı olduğu!!!
    Fakat anlamadığım mesajınızda corolla için ucuz diyenin (ki diyen yok!) beyninde problem vardır yada fanatiktir demişsiniz! Kesin kanı belirtmişsiniz!
    Ama ne hikmetse poloya o parayı verenin aklından şüphe ederim demişsiniz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webcin -- 18 Ağustos 2010; 14:02:20 >

•  Makyajlı Toyota Coralla D4D M/M

Ne alakası var ne bir VW aracım oldu ne de başka bir şey 52.000 TL eder mi şu araç tabi ki etmez bu 41.000 TL de etmez bu paraları verenler ya çok zengindir ya da 2 gram beyin yoktur anlatmak istediğim bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nike

Ne alakası var ne bir VW aracım oldu ne de başka bir şey 52.000 TL eder mi şu araç tabi ki etmez bu 41.000 TL de etmez bu paraları verenler ya çok zengindir ya da 2 gram beyin yoktur anlatmak istediğim bu.

E aynı şeyi konuşuyoruz işte;
    bu arada seçemneklerinizden bana göre ikincisi daha mantıklı zengin adam ne yapsın poloyu!

• quote:

Orijinalden alıntı: mahvesm

Arkadasım yeni D-4D corolladan aldı...Arabayı azda olsa inceleme fırsatım oldu.Evet ülkemizde Toyota nın kilometresi mi olur,sorunsuz kusursuz motor saglamlık vs vs inancı hakim oldugundan bir cok markadan bahsedilirken toyota dedin mi akan sular duruyor...Toyotanın kilometresi olmaz arkadas....
    Arabayı inceledim..Arabanın içinde kullanılan plastik malezeme gercekten pek hosuna gitmedi,Ayrıca camları acma kapama tusları basıt kalmıs.Arka koltuklar diz mesafeleri dar..Uzun yolda rahatsız edıcı olabılır.Bagaj genıslıgı yerınde.Motora gelince 1.4 olmasına ragmen 90 HP 215 Tork var arabada..Bugun Ford connect Duratorq 1.8 TDCi 90PS 220 Tork aracla basa bas.Yani 1.8 araba ile esdeger gücte motor...Yakıt ekonomiside cabası....Motornuna soylecek lafım yok bence cok guzel.
    Son söz olarak corolla 50000 lira edecek araba degil..Fiyatı biraz abartmıslar....işcilik biraz zayıf kalmıs...

Diğer bölümler neysede şunu merak ettim boyunuz 2 metrenin üzerinde mi ben bindim, yolculuk yaptım, öndeki arkadaş neredeyse koltuğu sonuna kadar getirdi genede rahat rahat oturdum. Hatta astra'dan daha uzun söyleyebilirim

• a
  • @webcin

Zengin babaların kızına alabileceği bir araç.
  • @Nike

Ha birde o durum vardı değil mi? Haklısın!!!
    Doğuşu bunlar mı alıştırdı yoksa bu fiyat politikasına!!! yok yok onlar değil fanatikler alıştırmıştır!!!
  • Das Toyota

• hocam zengin babalar x6 alıyor artık

daha az zenginler a3

orta üstü sınıf polo alıyor
    (bence)
  • Kaderin cilvesi mi nedir az önce öğrendim bi tanıdık 1.4 mmt corolla siparişi vermiş.2-3 gün sonrada teslim alıyormuş.Görürsem onunda yüzüne söyleyeceğim buraya yazdıklarımı.

Birde vw polo ne alaka?Her konuda olduğu gibi burayada karışmış.Fikrimi soracak olursanız o da fiyatı yüzünden çok gereksiz bir araç.Parası olan alsın tabi ona karışamayız
  • Benim bir arkadaşım aldı. Benim focus ile şöyle bir kapıştık. Benim ki 109 beygir 2008 Focus. Resmen yedim bitirdim toyotayı.
    Motoru hakkaten vasat. Ayrıca otomatik vites geçişleri sarsıntılı. Ses sistemi focus kadar kaliteli degil.
    O parayı haketmeyecek bir araba. Arkadasım da şimdi satsam kaça satarım demeye başadı : )
  • HEM TOYOTA HEM DE POLO FİYATLARININ ARABASI DEĞİL, BUNDA HERKES HEMFİKİR.

Bahsi geçen aracı çok iyi tanıyorum, bu yüzden iki kelamda ben edeyim dedim.

Toyota bakımlarını yaptırdığınız takdirde size sorun çıkaracak bir araç değildir, bunun yanında inanılmaz tasarruflu bir araçtır, yakıt tüketimi çok düşüktür, bu kadar büyük bir kasanın bu kadar az yakıt tüketiminin olması da takdire şayandır

Yine bu aracın kliması çok kuvvetli ve klima yakıt tüketimini de çok fazla etkilemiyor ve arabayı da çekişten fazla düşürmüyor.

Aracın bagaj hacmi çok geniş ve size arkada sunduğu diz mesafesi yeterli ki D sınıfı araçların neredeyse hepsini az çok kullanmış biri olarak söylüyorum aracın arka diz mesafesi Opel İnsignia ile aynı, aracın yeterli bir diz mesafesi var.

Aracın yol tutuşu da çok iyi, hareket halindeyken turbo olmasından dolayı da ivmelenmesi de iyi

Aracın konforu ve güvenlik donanımları da yeterli, yüksek hızlara çıktığınızda ani bir şey olursa araç tepkisiz kalmıyor ve güvenli bir şekilde yavaşlıyor.

Aracın elektrikli aynaları da çok kullanışlı, kumandası kolay,araç bu yönüyle de çok güzel,

Bu aracın olumsuz özelliklerine gelince kaportası çok kuvvetli değil, aracın sacı ince ve aracın boyası son derece kalitesiz, en ufak bir müdahalede boya çıkıyor.

Yine bu aracın içinde kullanılan plastik yer yer çok basit kalıyor, bunu kapı kollarında bulunan cam açma kapama düğmelerindeki plastikten daha rahat anlayabiliyorsunuz, gerçi benim aracım Passat, Passattaki kaliteyi Toyotada aramakta yanıltıcı olabilir, bu yüzden segmenti arabaları kullananların fikrini almak daha doğru olur.

Bu aracın bence en önemli eksiği MOTORUNUN küçük olması, bu araca 1.6 ya da en kötü 1.5 motor koymaları gerekirdi. Bu araç dik yokuşlarda motoru küçük olduğu için el frensiz kalkmıyor, el frensiz kalksa da aracın balatalarından çok pis kokular geliyor, kısacası bu aracı Ankaranın Cinnah yokuşunda yoğun trafiğin olduğu bir saatte mümkün değil el frensiz kullanamazsınız ki ARACIN EN ÖNEMLİ EKSİSİ BU.

Yine dizel olan araçlarda aracın en fulünü alsanız bile size Cruise Control imkanı sağlamıyor, bu da aracın başka bir eksisi, aracın ses sistemi de vasat.

Kısacası bu araç KESİNLİKLE 50.000 edecek bir araç değil, keza Vw’ in bir çok aracı da fiyatının arabası değil.

Yine de herşeye rağmen şu andaki mevcut konjonktürde C sınıfı araç alacak olsaydım ve alacağım araç uzun vadeli kullanacağım bir araç olmasaydı ilk tercih edeceğim araç fiyatının yüksekliği ve eksilerine rağmen Toyota olurdu ki, aracın olumlu özelliklerinin daha fazla olması ve her şeyden önemlisi İKİNCİ ELİNİN çok kuvvetli olması insanların bu aracı seçmelerindeki en önemli etken olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccüneyt -- 18 Ağustos 2010; 21:43:21 >

• Her iki firmada Türkiyede arabalarının tercih edilmesinden dolayı fiyatları ŞİŞİRİYORLAR, kısacası arz- talep olayı, bu da vatandaşa olumsuz yansıyor,

Bana kalırsa Toyotanın en fulünün olması gereken fiyatı 40 ile 45 milyar arası, daha üstü firmaların vatandaşa attığı DOST KAZIĞI

Keza Poloda öyle, bu araç B sınıfı bir araç, bu aracın en fulününde olması gereken fiyatı 30 ila 35 bin arası, bundan sonrası firmanın vatandaşa attığı DOST KAZIĞI

Bu sene OTOMOBİL FİRMALARI altın çağını yaşıyorlar, kotalarını çoktan doldurdular, talep çok fazla, bu yüzden de fiyatlar çok çok yüksek

Herkes fiyatların düşmesi için Aralık ayını bekliyor, ama bu sene çok farklı bir yıl oldu.

Ben Aralık ayında da fiyatların düşeceğini de düşünmüyorum, sadece yapacakları tek şey bayilerin ŞİŞİRDİKLERİ fiyatları Aralık ayında normale çekmesi olacak, başka da bir indirim olmaz.

Örneğin Doğuş grubu bu ay arabalarına 3- 4 milyar zam yaptı, Aralık ayında yapacakları tek şey fiyatları zam yapmadan önceki seviyesine getirmek olacaktır, keza firmadan bundan daha fazlasını beklemek çok gerçekçi olmaz.

Aynı şey diğer firmalar için de geçerli.

En iyisi bekleyip görmek.

• Fanatiklerin meydan muharebesi gibi olmuş konu
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.