Noypa dediğiniz filtreleri FİL filtre yapıyor. MANN'a daha çok güveniyorum. bu denli fiyat farkı servis kazancıdır. Ayrıca yağ filtresini yetkili servisten alın dedim. Noypa marka olarak değil. Orijinal renault markalı olarak. Polen filtrelerinde kalitesi sırası normalden iyiyi doğru şöyledir. A) normal kağıt partikül filtreler B) normal kağıt filtre üstüne karbon edirilmiş filtre(egzoz kokularını kısmen engeller) C) En yüksek korumayı sağlayanlar ise aktif karbon üzerine allerji önleyici katman ekstra eklenmiş anti allerjik filtrelerdir.(akciger rahatsızlıkları, nefes darlığı gibi sorunlar veya bahar zamanı allerji sorunları yaşayanlar için elzemdir) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taydin66 -- 29 Mart 2021; 20:11:7 > |
+++ MAKYAJLI YENİ QASHQAİ 2017 +++ (163. sayfa)

-
-
Nissan qashqai araçlar hakkında bu kadar rafine bilgiler veriyor olmanız biz forumdakiler için çok değerli.. İyi ki varsınız..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robalo -- 29 Mart 2021; 23:3:33 > -
quote:
Orijinalden alıntı: robaloNissan qashqai araçlar hakkında bu kadar rafine bilgiler veriyor olmanız biz forumdakiler için çok değerli.. İyi ki varsınız..
Çok teşekkür ederim.
Daha çok detay facebook grubunda veya youtube sayfamda,
-
tavsiyenizi dinleyip sadece yağ filtresini yetkili servisten renault marka olarak diğer iki filtreyi de MANN marka alacağım. Yakıt filtresi (sensörlü) aracım 12 bin km de iken değişmişti. Sadece 5 bin km yaptım üzerine. Servis bu filtrenin 20 bin km ömrü olduğunu söylüyor. mazot filtresi diye yazdığınız filtre bu oluyor sanırım. Yağ filtresi dediğiniz de kesekağıdı renginde makara gibi kağıt hammaddeli olan filtre diye anlıyorum ben. Yoksa diğeri metal kasaya sahip. Bu kağıt olanının renault marka olanını kast etimiştiniz değil mi ? Aküyü de motor normal marş basıyor olmasına rağmen redresöre takıp şarz edeceğim. Akabinde start stop sistem hatası uyarı mesajı kendiliğinden kalkmazsa hiç uğraşmayı VARTA akü alacağım. Kafam rahat etsin. Nissan aküde ısrar etmenin anlamı yok. Sorunlu olduğu besbelli. defiant adlı üye de benzer şeyler dile getirmişti diye hatırlıyorum.
-
doğrudur.
bu videoda detaylı anlattım zaten...
-
Aküyü iki farklı yerde kontrol ettirdim..boşalmış..yenisini almanız gerekiyor dediler..Ben de yeni VARTA akü takdırdım. Ama ekrandaki "start-stop sistem hatası" uyarı mesajı nedense kaybolmadı. Aküyü monte eden oto elektrikçiye geri götürdüm aracımı. Makineye bağlayıp bakalım dedi ve makinenin söylediğine göre yukarıda bahsi geçen arıza mazota su karıştığı içinmiş. Bunun doğruluk payı var mıdır Taner bey yoksa sadece kaybolmayan bir uyarı mesajıdır, yetkili servise gidilir ve belkide silerler olur biter. Nissan servisi aradım. 0 akü konduğu halde neden hala uyarı mesajı veriyor olabilir dediğimde "neden o kadar para verdiniz varta aküye, nissan'ın kendi aküsü 2 yıl garanti veriyor" dediler. Sanki Varta 2 yıl garanti vermiyor! Sizin videolardan ve forumdaki arkadaşların tecrübelerinden "nissan-renault akülerin kalitesi iyi değin sanırım. Sizden 0 km aldığım araçda garanti süresi olan 3 yıl içerisinden 2 akü değiştirdiniz. Bu 3 üsü oluyor dediğimde de bozuldu adamlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robalo -- 1 Nisan 2021; 17:48:55 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: robalotavsiyenizi dinleyip sadece yağ filtresini yetkili servisten renault marka olarak diğer iki filtreyi de MANN marka alacağım. Yakıt filtresi (sensörlü) aracım 12 bin km de iken değişmişti. Sadece 5 bin km yaptım üzerine. Servis bu filtrenin 20 bin km ömrü olduğunu söylüyor. mazot filtresi diye yazdığınız filtre bu oluyor sanırım. Yağ filtresi dediğiniz de kesekağıdı renginde makara gibi kağıt hammaddeli olan filtre diye anlıyorum ben. Yoksa diğeri metal kasaya sahip. Bu kağıt olanının renault marka olanını kast etimiştiniz değil mi ? Aküyü de motor normal marş basıyor olmasına rağmen redresöre takıp şarz edeceğim. Akabinde start stop sistem hatası uyarı mesajı kendiliğinden kalkmazsa hiç uğraşmayı VARTA akü alacağım. Kafam rahat etsin. Nissan aküde ısrar etmenin anlamı yok. Sorunlu olduğu besbelli. defiant adlı üye de benzer şeyler dile getirmişti diye hatırlıyorum.
Fabrikasyon reno Nissan ortaklı akü 2yilimda serviste nissanin kendi orjinsl akusuyle garantiden değişti.Seytan kulağına 3 yıldır mükemmel .SS yaz kış sürekli açık ve devreye giriyor.Gecmis olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Böyle düz yazı şeklinde olunca konular birbirine karışıyor. her zaman maddeler halinde yazmak daha iyidir.
1) Aküyü iki farklı yerde kontrol ettirdim..boşalmış..yenisini almanız gerekiyor dediler.. Ben de yeni VARTA akü takdırdım. Ama ekrandaki "start-stop sistem hatası" uyarı mesajı nedense kaybolmadı.
Bazı meslek grupları maalesef insanların bilgisizliklerinden faydalanıp yanıltıcı bilgi verip müşteriyi ürkütür ve oradan nemalanır. Akü boşaldıysa doldurulur. akü zaten bir ayda arabayı kullanma boşalır. ilk önce akü şarj edilir, sonra yük testine tabi tutulur. Yük testini geçemezse sülfat kırma işlemine tabi tutulur. Ondan da başarısız olursa işte o zaman yeni bir akü alınır.
2) Aküyü monte eden oto elektrikçiye geri götürdüm aracımı. Makineye bağlayıp bakalım dedi ve makinenin söylediğine göre ) yukarıda bahsi geçen arıza mazota su karıştığı içinmiş. Bunun doğruluk payı var mıdır
S/S sistem arıza ışığı ile mazot filtresinde su var ışığının zerre bir alakası yoktur. Göstergede yanan arıza ışığının ne olduğunu kesin anlamak lazım.
3) Taner bey yoksa sadece kaybolmayan bir uyarı mesajıdır, yetkili servise gidilir ve belkide silerler olur biter.
eğer start stop sistem hatası verdiyse yeni akü takıldıktan sonra ilk olarak beyne bağlanıp arıza kodu silinir ve aracın beynine yeni akü tarihinin girilmesi gerekir. Araç buna göre dolum yapar. Aksi takdirde üzerindeki aküye eski akü olarak işlem yapar. Araçlarımız akıllı araçlar. Araç beyni içinde her detay ince ince tanımlıdır.
4)Nissan servisi aradım. 0 akü konduğu halde neden hala uyarı mesajı veriyor olabilir dediğimde "neden o kadar para verdiniz varta aküye, nissan'ın kendi aküsü 2 yıl garanti veriyor" dediler. Sanki Varta 2 yıl garanti vermiyor!
Nissan Noypa Aküsünün ağırlığı ile Varta akünün ağırlığını bir ölçün. Sonrasında CCA değerlerine ve HCA değerine bakın sonra karar verin. Noypa aküyü hangi yerli firma üretiyorsa muhtemelen içinde hurda kurşun kullanıyordur. Tutupda Etibank'dan Etial 7E kurşun alıp akü yapacak hali yok
5) Sizin videolardan ve forumdaki arkadaşların tecrübelerinden "nissan-renault akülerin kalitesi iyi değin sanırım. Sizden 0 km aldığım araçta garanti süresi olan 3 yıl içerisinden 2 akü değiştirdiniz. Bu 3 üsü oluyor dediğimde de bozuldu adamlar.
Bu konu tam netliğe kavuşmuş değildir. Aküler mi sorunlu? yoksa Aracın ŞARJ ünitesi beyni mi sorunlu. Araç 2014 den beri 7 yıldır üretiliyor ısrarla bu sorunu çözme ciddiyetini gösteremediler. Ama bir gerçek var ki Ortalam nissan menşeili akü ömru 2,3 yıl.
-
Servise gittim ve S/S uyarı mesajını aında düzelttiler. Dediğiniz gibi nissan orijinal aküye göre VARTA akü "kurşun" gibi ağırdı. Ben aracı 2017 aralık da 0km aldığımdan beri dikkat ettim 18 ay da bir akü değiştirmişim. Genellikle şehir içi, kısa mesafe ve yoğun sayılabilecek bir trafikte aracımı kullanıyorum. Pandemiden ötürü de 15-20 günde bir ya kullandım ya kullanmadım. Son 1-2 aydır da istanbul' da gece hava sıcaklıkları oldukça düşüktü. O yüzden akümün belirttiğiniz gibi 2 veya 3 sene dayanmamasının normal olduğunu düşünmeye başladım. İnşallah varta akü hayal kırıklığı yaratmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robalo -- 2 Nisan 2021; 12:8:54 > -
Makyajlısı güzel
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: robaloServise gittim ve S/S uyarı mesajını aında düzelttiler. Dediğiniz gibi nissan orijinal aküye göre VARTA akü "kurşun" gibi ağırdı. Ben aracı 2017 aralık da 0km aldığımdan beri dikkat ettim 18 ay da bir akü değiştirmişim. Genellikle şehir içi, kısa mesafe ve yoğun sayılabilecek bir trafikte aracımı kullanıyorum. Pandemiden ötürü de 15-20 günde bir ya kullandım ya kullanmadım. Son 1-2 aydır da istanbul' da gece hava sıcaklıkları oldukça düşüktü. O yüzden akümün belirttiğiniz gibi 2 veya 3 sene dayanmamasının normal olduğunu düşünmeye başladım. İnşallah varta akü hayal kırıklığı yaratmaz.
Varta'da sizin kullanımınızda tahminen aynı sürede bitecektir. Yine akü boşalmış diye gidip yeni akü almayın. Paranıza yazık. Önce şarj...
-
Bugün 2016 skypack aracıma 10.2 inçlik ekran taktırdım geri görüş net olmaksızın navigasyon,video oynatma vs .İlk izlenimler iyi bakalım kullandikca paylaşırım.Fiat sormayın ama
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkese merhaba,
Navitech multimedyali Visia donanım seviyesinde bir QQ satın aldım.
Kocaman ve android multimedya ürünlerinden hoşlanmam hiç. Hatta ekranı geri görüş kamerası dışında gereksiz bulurum.
Mevcut halinde Yandex navigasyon vs yavaş açılıyor geç cevap veriyor. 2 gündür kullanıyorum ama hiç memmun değilim
Benim nacizane sorum şu olacak, bu ekranla birlikte pratik bir kullanım sağlayan ve en en önemlisi hızlı olan bir launcher öneriniz var mıdır?
Agama Car launcher veya Car guru launcher
quote:
Orijinalden alıntı: Disco Volante
Herkese merhaba,
Navitech multimedyali Visia donanım seviyesinde bir QQ satın aldım.
Kocaman ve android multimedya ürünlerinden hoşlanmam hiç. Hatta ekranı geri görüş kamerası dışında gereksiz bulurum.
Mevcut halinde Yandex navigasyon vs yavaş açılıyor geç cevap veriyor. 2 gündür kullanıyorum ama hiç memmun değilim
Benim nacizane sorum şu olacak, bu ekranla birlikte pratik bir kullanım sağlayan ve en en önemlisi hızlı olan bir launcher öneriniz var mıdır?
Agama Car launcher veya Car guru launcherEkran kaç inch ve kaça takilmis
quote:
Orijinalden alıntı: defiant82Ekran kaç inch ve kaça takilmis
Alıntıları GösterKaça takıldığını bilmiyorum, alırken yetkili serviste takılmış sanırım Navitech sitesinde de sadece yetkili serviste satışı olduğu yazıyor.
Navitech Ax-1032k kodlu 10.1 inch
merhaba Arkadaslar,
bugun 60bin 6. bakımımı yaptırdım arac dizel otomatık.klasık bakım + fren hidroligi +yakıt filtresi : 1340tl fiyat ile yaptırdım.Orjinal balatam nihayet bitmeye yaklasmıs onu da noypa 459 tl den hallettik . Fiyat bilgisi bakım merak edenlere duyrulur
-
2018 1.2 tekna otm aracım var rolantide biraz fazla titriyor başına gelen varmı arkadaşlar
-
aracınız kaç binde
-
15.000 şu andaquote:
Orijinalden alıntı: taydin66aracınız kaç binde
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X