Beğeni için teşekkürler. Marka olarak öyle çok süper aman aman bir marka yok. Olanların içinde necvox fena değil. Navimex de piyasaya epey hakim. Cihaz hakkında detayları facebook sayfamda bulabilirsiniz. |
+++ MAKYAJLI YENİ QASHQAİ 2017 +++ (162. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: taydin66Beğeni için teşekkürler. Marka olarak öyle çok süper aman aman bir marka yok. Olanların içinde necvox fena değil. Navimex de piyasaya epey hakim. Cihaz hakkında detayları facebook sayfamda bulabilirsiniz.
Önerileriniz için teşekkür ederim. Gruba üye oldum, detayları inceleyeceğim.
-
-
Herkese iyi günler, qashqai 1.3 UEFA edition alma arifesindeyiz, tavsiye edermisiniz bu paket araç diğer markalar da 400 bin fiyatları geçiyor. Biz 358 teklif aldık sizce değer mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
6 ay sonra yeni kasası çıkacak. bu bakımdan alınır mı bilemedim?
İlaveten qashqainin malzeme kalitesi ortadı. şu anki aracınız veya daha önce kullandığınız araçlar ne idi?
Bana kalırsa Tiguan ve 3008 e de bakın.
-
Mesajınız için teşekkürler, yeni kasa qashqai ocak ya da şubat 2022 de gelicek miş o zaman kadar fiyatlar ne olur hiç güven vermiyor.
Tiguan baktım fiyatlar çok yüksek başlangıç paketi qashqhinin full pakete denk geliyor neredeyse.
O yüzden kararsızlık var, mevcut aracım qashqai eski kasa hiç sorun çıkarmadı maşallah 7 senedir kullanıyorum. Sadece km çok yükseldi o sebepten değiştirmeyi düşündüm.
Geçtiğimiz aylarda serviste yıllık bakım yaptırırken motor temizliği ve klima bakımı da yapalım dediler, tamam dedim. Sonra klimadan ses gelmeye başladı. Götürdüm düzelttiler. Birkaç aydır korona sebebiyle araç yatıyordu. Şimdi biraz kullandım, baktım yine ses var. Çalışırken hafif bir vınlama, durdurduğumda da tam durmaya yakın tık tık tarzı ses geliyor. Sizce sebebi ne olabilir, benzer durumu yaşayan var mı?
fan yuvasında pislik yaprak v.s olabilir. Çünkü filtre pozisyon olarak öyle kötü bir yerdeki taktığını zanneden teknisyen yuvasına doğru oturtamıyor. Bu sebeple filtrenin köşeleri takılı kalıyor. Oradan pislik girmiş olabilir. O takılma sesi normal değil.
-
quote:
Orijinalden alıntı: alicaptain88Mesajınız için teşekkürler, yeni kasa qashqai ocak ya da şubat 2022 de gelicek miş o zaman kadar fiyatlar ne olur hiç güven vermiyor.
Tiguan baktım fiyatlar çok yüksek başlangıç paketi qashqhinin full pakete denk geliyor neredeyse.
O yüzden kararsızlık var, mevcut aracım qashqai eski kasa hiç sorun çıkarmadı maşallah 7 senedir kullanıyorum. Sadece km çok yükseldi o sebepten değiştirmeyi düşündüm.
Nissan genel müdür eylülde gelecek dedi. Satıcılara itibar etmeyin
-
Slm Qashqai ailesi.1.2 kullanan arkadaşlara sorum.Sicak soğuk motor farketmeden araçta yakın zamanda hafif de olsa rölantide devir dalgalanması başladı .Aynı zamanda aracın ivmelenmesinde de zayıflık görüyorum.Bunlar daha önce yoktu
Not:cold start daki yüksek devrin zamanla düşmesinden bağımsız bu olay.Benzinli kullanıcı arkadaşlardan badi a gelen varsa ne gibi işlem yaptırdınız.Paylasursaniz sevinirim.
Taner Bey, bugün 1.6 dizel xtronic J11 kasa tekna model aracım start-stop sistem hatası verdi. Auto düğmesi yanıp sönüyor. youtube daki videolarınız izledim. Sanırım akünün amper/voltaj değeri düşük geliyor o yüzden tasarruf içim direkt starstop u devre dışı bıraktı araç. 3 yıllık araç bu. 1. bakımda akü değişti. 2. bakımda gene değişti. 3,5 sene içerisinde 2 yeni akü sarfiyatı teknik servise göre normalmiş. start stop araçlarda akü 2 sene ömürlüdür diyorlar. Ama ben renault-nissan akülerden işkirlenmeye başladım açıkçası. Bahsettiğim hatayı veren aküden artık hayır gelmez değil mi ? Servis 2 sene garantili nissan aküye 550 TL istiyor. Ama ben daha kaliteli bir muadili olarak VARTA marka akü sordum. 750 TL fiyat aldım. Sizce de VARTA akü almak daha akıllıca değil mi diye sormak istemiştim. Şimdiden teşekkür ederim cevabınız için
-
Merhaba,
Evet bu konu çok derin. Facebook sayfamda hangi akünün uygun olduğunu detaylı anlattım.
Yine youtube'de EFB ve AGM aküler hakkında da nedir? ne değildir mukabilinden videolarım var.
Akü almadan bunlara da bir göz atın çünkü akü tipi ve CCA değeri çok önemlidir.
1) S/S sistemli araçlarda beklenen akü ömrü 6 yıldır. Nissan'da süre belirsiz.
2) Nissan'ın akü kalitesi düşüktür. Serviste satılan dahil.
3) Nissan'ın akü şarj sistemi aküyü çok hızlı dolduramıyor. Yeni aküde kısa süre sonra boşalacak
4) İlk önce şu anki akünüzü şarj edin. Çünkü aküler ölmüyor şarjları erken boşalıyor.
5) Akü voltaj değerleriniz nedir? Mümkünse araç akşam yatsın sabah aracı çalıştırmadan aküyü ölçün.
6) Ben şarjla marjla uğraşamam derseniz akü olarak Varta'yı tercih edin.
Selamlar
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: defiant82Slm Qashqai ailesi.1.2 kullanan arkadaşlara sorum.Sicak soğuk motor farketmeden araçta yakın zamanda hafif de olsa rölantide devir dalgalanması başladı .Aynı zamanda aracın ivmelenmesinde de zayıflık görüyorum.Bunlar daha önce yoktu
Not:cold start daki yüksek devrin zamanla düşmesinden bağımsız bu olay.Benzinli kullanıcı arkadaşlardan badi a gelen varsa ne gibi işlem yaptırdınız.Paylasursaniz sevinirim.
Corona sebebiyle araç genelde yatıyor, arada park halinde çalıştırıyorum. Geçenlerde kar yağdığında akşam arabayı çalıştırdım. Farların azalıp çoğalarak yandığını ve dediğiniz gibi devir dalgalanması olduğunu fark ettim. Boştayken ara ara gaza basıp motora benzin gönderince normale döndü gibi. Aracım 1.2 düz vites ve start-stop yok.
-
Filtreleri internetten aldığınızda sahte ürünleri alma ihtimaliniz çok yüksektir.
Bu sebeple alacaksanız bile MANN web sitesindeki Türkiye Distribütörleri içinden WEB satışı olan firmadan mal alın.
-
Bunu düşünememiştim Taner bey. filtremarketim ön isimli siteden bakmıştım. Sanayi sitelerinde oto yedek parça satan dükkanlarda da bu tip ürünlerin sahtesini satılıyor olma ihtimali vardır o zaman değil mi?
yukarıda bahsi geçen internet sitesinden ortalama 50 TL küsür toplamda 150 TL küsur fiyata tedarik edilebilecek şekilde görülen üstelik MANN marka olduğu iddia edilen hava, yağ ve polen filtresi (alerjik olmayan) Taner Bey 'in uyarısı üzerine sadece toptan parça satışı yaptıklarını söylene MANN bayisinden (telefonla teyid edildi) aldıkları parçaları piyasaya perakende veren Alo parça dan tedarik edebileceğim söylenen firmanın web sitesine baktığımda ise tablo aşağıdaki gibi. Yani fiyat iki katına çıktı. Üstelik bu yeni tablodaki ürünlerin kodları MANN türkiye web sayfasındaki kodlar ile daha uyumlu. Belki de 330 TL küsur tutan bu MANN filtreler nissanın bırakın noypasını kendi orijinal filtrelerinden bile daha kalitelidir kimbilir. Bu arada araç 1.6dci xtronic J11 kasa.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robalo -- 27 Mart 2021; 11:33:21 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Prof.MatematikCorona sebebiyle araç genelde yatıyor, arada park halinde çalıştırıyorum. Geçenlerde kar yağdığında akşam arabayı çalıştırdım. Farların azalıp çoğalarak yandığını ve dediğiniz gibi devir dalgalanması olduğunu fark ettim. Boştayken ara ara gaza basıp motora benzin gönderince normale döndü gibi. Aracım 1.2 düz vites ve start-stop yok.
Alıntıları GösterAynen bugün servise götürdüm normal dendi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: robaloBunu düşünememiştim Taner bey. filtremarketim ön isimli siteden bakmıştım. Sanayi sitelerinde oto yedek parça satan dükkanlarda da bu tip ürünlerin sahtesini satılıyor olma ihtimali vardır o zaman değil mi?
yukarıda bahsi geçen internet sitesinden ortalama 50 TL küsür toplamda 150 TL küsur fiyata tedarik edilebilecek şekilde görülen üstelik MANN marka olduğu iddia edilen hava, yağ ve polen filtresi (alerjik olmayan) Taner Bey 'in uyarısı üzerine sadece toptan parça satışı yaptıklarını söylene MANN bayisinden (telefonla teyid edildi) aldıkları parçaları piyasaya perakende veren Alo parça dan tedarik edebileceğim söylenen firmanın web sitesine baktığımda ise tablo aşağıdaki gibi. Yani fiyat iki katına çıktı. Üstelik bu yeni tablodaki ürünlerin kodları MANN türkiye web sayfasındaki kodlar ile daha uyumlu. Belki de 330 TL küsur tutan bu MANN filtreler nissanın bırakın noypasını kendi orijinal filtrelerinden bile daha kalitelidir kimbilir. Bu arada araç 1.6dci xtronic J11 kasa.
MANN yetkili satıcı listesine baktığınızda DİNAMİK OTO, KARADENİZ FİLTRE ve KAYMAZLAR MOTOR SAN. TİC A.Ş yi göreceksiniz.
KAYMAZLAR firmasının web satış sitesinin adı Filtre Market dir. N11 de satıyor.
Bu firmadan aldığınız ürünler de zaten size Kaymazlar A.Ş. tarafından faturalandırılır.
Firmadan daha önceden ürün alan arkadaşlarımda var firmaya güvenebilirsiniz.
Aynı ürünü satan diğer firmalardan da fiyatları ucuzdur.
-
MANN yetkili satıcı listesine baktığınızda DİNAMİK OTO, KARADENİZ FİLTRE ve KAYMAZLAR MOTOR SAN. TİC A.Ş yi göreceksiniz.
KAYMAZLAR firmasının web satış sitesinin adı Filtre Market dir. N11 de satıyor.
Bu firmadan aldığınız ürünler de zaten size Kaymazlar A.Ş. tarafından faturalandırılır.
Firmadan daha önceden ürün alan arkadaşlarımda var firmaya güvenebilirsiniz.
Aynı ürünü satan diğer firmalardan da fiyatları ucuzdur.
İlaveten Yağ filtresini yetkili servislerden alın.
Ancak hava fitresi, mazot filtresi, polen filtresini MANN marka olarak alabilirsiniz.
-
Taner bey, polen filtresinin karbonlu olanı daha mı iyidir ? Bir de, MANN marka hava/polen/yağ filtreleri (fiyat yaklaşık 260 TL) kalite açısından orijinal nissan (noypa değil) filtrelerden (fiyat yaklaşık 600 TL) ne kadar farklılık gösterir ? Neredeyse 3 misli fiyat farkını hakedecek kadar üstünmüdür nisssan orijinal filtreler MANN markaya göre ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robalo -- 29 Mart 2021; 16:42:59 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X