Şimdi Ara

MALDİVLER... Bilgi ve tecrübe paylaşımı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
9
Favori
26.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İlk mesajda yazıyor Veligandu Island Resort Hotel.Ancak bu otelin fiyatı kadar parayı verdikten sonra mutlaka bu otel olsun diye kendinizi sınırlamayın.Hemen hemen bütün oteller tatmin edicidir.Tripadvisor 'dan bol bol araştırın.

Balayı için diğer görüşler varsa saygı duyarım ama Maldivler'i tek geçerim.Tam birer balayı konsepti bu oteller.Elbette maceracı bir çift değilseniz.

Maldivler'in nispeten ülkemize yakın olması da bir şans olarak nitelendirilebilir.
  • ecay kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. İlk mesajınızı okurken gözümden kaçtmış yoksa not alırdım. Şuan zaten planlama aşamasındayız, düğünde yaz sonuna doğru olacağı için vaktimiz var ancak daha müstakbel eşime iletmedim Maldivleri. Biraz süpriz olacak. Tripadvisor ve Hotels den bakıyorum ancak yine de insanın içine %100 sinmiyor bilmiyorum ben mi bu işte biraz titizim. Tecrübelerinize dayanarak o oteli de değerlendireceğim. Tekrar teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jlozde

Cevabınız için teşekkür ederim. İlk mesajınızı okurken gözümden kaçtmış yoksa not alırdım. Şuan zaten planlama aşamasındayız, düğünde yaz sonuna doğru olacağı için vaktimiz var ancak daha müstakbel eşime iletmedim Maldivleri. Biraz süpriz olacak. Tripadvisor ve Hotels den bakıyorum ancak yine de insanın içine %100 sinmiyor bilmiyorum ben mi bu işte biraz titizim. Tecrübelerinize dayanarak o oteli de değerlendireceğim. Tekrar teşekkürler.
    2016 için rezervasyonu şimdiden yaptırsam uçak bileti ve otel fiyatında uygun fiyat alabilirmiyim. su üstü mahremiyeti olan villardan olmasını istiyorum balayı çifti değiliz ama eşim rahat güneşlenebilmesi denize girdiğinde görünmemesi için. bu şekilde kendine özel olan ev seçenekleri hangileri bunları nasıl bulup fiyatlarda ayırd edip seçebilirim. herşey dahil veya sadece kahvaltı konusunda kararsızım ama kişiye olması denize girilen alanın önemli. 7-6 yaşlarında çocuklarımız var onlara ücret sistemleri nasıl ? bu seneki tatilimizi yaptık seneye 2016 için tatili şimdiden alsak uyguna alabilirmiyiz ve hangi aya alalım ?thy aktarmasız direkmi gidiyor? vergi ve deniz uçağı dahil fiyat almak mümkünmüş sanırım bu konudada bilgi verirseniz çok sevinirim ...

• nurialpxx N kullanıcısına yanıt
    Erken rezervasyon her zaman için ucuz anlamına gelmez.Otel için fiyatlar sezona göre değişir.Doluluk oranına göre değiştiğini hiç görmedim.Uçak biletleri için erken almak kısmen ucuz almak anlamına gelebilir ancak gerçekten uygun alınmak isteniyorsa ya çok çok erken 6-7ay önce veya promosyon zamanına denk gelmeniz lazım.

Su üstü villalar kısmen mahremiyet sağlar ancak her zaman kesin mahremiyeti sağlayacağı anlamına gelmez.Eşiniz güneşlenirken açıklarda birisi yüzebilir.Hatta snorkel yaparken villasını karıştırıp yanlış villaya bile çıkan olabilir.Ayrıca şunu söyleyeyim bu tür villaların %90ı gün batımına bakar.Villlalar da genellikle mahremiyeti sağlamak amaçlı tek taraflıdır.Bu şartlarda eşiniz günlük güneşlenme saati 13.30-17.30 gibi yani 4 saati geçmez.Bu tür villalar başka isimde olabilirlerse de genellikle "ocean villa" olarak geçer.

Bazı soruları tekrar tekrar sormuşsunuz ilk mesajımı okursanız aslında hepsinin cevabı var..Sadece oda kahvaltı giderseniz diğer öğünlerin başına 100dolar civarı ücret ödersiniz.Minimum almanı gereken oda+Full board(3 öğün)+deniz transferi+vergiler dahil olarak ki kafanız rahat etsin.Yoksa tatilden çok eziyet olur ultra zengin değilseniz tabi.

İşinizi şansa bırakmak istemiyorsanız Maldivler için en iyi güneşli bulutsuz aylar ocak-şubat gibidir.Aralık-Nisan arası genellikle iyidir.Diğer aylarda da tatil yapılabilir tabii ki ancak kimi zaman bulutlu kimi zaman yağmurlu kimi zaman da güneşli olabiliyor.Kimisi de bunu seviyor ancak 1 hafta boyunca kapalı geçme ihtimali de var havanın..

THY direk uçuyor.Emirates-Qatar-Aeroflot aktarmalı uçuyor.Aeroflot ve Qatar genellikle en uygun fiyatları verir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ecay

Erken rezervasyon her zaman için ucuz anlamına gelmez.Otel için fiyatlar sezona göre değişir.Doluluk oranına göre değiştiğini hiç görmedim.Uçak biletleri için erken almak kısmen ucuz almak anlamına gelebilir ancak gerçekten uygun alınmak isteniyorsa ya çok çok erken 6-7ay önce veya promosyon zamanına denk gelmeniz lazım.

Su üstü villalar kısmen mahremiyet sağlar ancak her zaman kesin mahremiyeti sağlayacağı anlamına gelmez.Eşiniz güneşlenirken açıklarda birisi yüzebilir.Hatta snorkel yaparken villasını karıştırıp yanlış villaya bile çıkan olabilir.Ayrıca şunu söyleyeyim bu tür villaların %90ı gün batımına bakar.Villlalar da genellikle mahremiyeti sağlamak amaçlı tek taraflıdır.Bu şartlarda eşiniz günlük güneşlenme saati 13.30-17.30 gibi yani 4 saati geçmez.Bu tür villalar başka isimde olabilirlerse de genellikle "ocean villa" olarak geçer.

Bazı soruları tekrar tekrar sormuşsunuz ilk mesajımı okursanız aslında hepsinin cevabı var..Sadece oda kahvaltı giderseniz diğer öğünlerin başına 100dolar civarı ücret ödersiniz.Minimum almanı gereken oda+Full board(3 öğün)+deniz transferi+vergiler dahil olarak ki kafanız rahat etsin.Yoksa tatilden çok eziyet olur ultra zengin değilseniz tabi.

İşinizi şansa bırakmak istemiyorsanız Maldivler için en iyi güneşli bulutsuz aylar ocak-şubat gibidir.Aralık-Nisan arası genellikle iyidir.Diğer aylarda da tatil yapılabilir tabii ki ancak kimi zaman bulutlu kimi zaman yağmurlu kimi zaman da güneşli olabiliyor.Kimisi de bunu seviyor ancak 1 hafta boyunca kapalı geçme ihtimali de var havanın..

THY direk uçuyor.Emirates-Qatar-Aeroflot aktarmalı uçuyor.Aeroflot ve Qatar genellikle en uygun fiyatları verir.
    Güzel olmuş hocam teşekkürler :) lazım olur belki

• Kusura bakmayında bi tatile o kadar para vermem Yazıktır ya o parayla Amerika'da tatil Yaparım ben her Türlü imkan var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Obama_TR

Kusura bakmayında bi tatile o kadar para vermem Yazıktır ya o parayla Amerika'da tatil Yaparım ben her Türlü imkan var
    cvp için sağolun öncelikle.. ben iki firmayı aradım 2016 tarihi için fiyat öğrenicektim bilgilerinizi alalım dönüş yapıcaz dediler 1 ayı geçti dönüş yapmadılar.. hangi turlar güvenilirdir neresiyle irtibat kurup nerden bir adım atmaya başlamalı karar veremedim.. promosyonlu uçak bileti uyguna gelir demişsiniz Maldivlere promosyonlu bilet yapılıyormu beklemelimi uçak bileti alıpmı rezervasyonu yatırmalı turu arayıp? gene çok soru sordum kardeşim kusura bakma sağolasın tekrardan
  • nurialpxx N kullanıcısına yanıt
    Merhaba, öncelikle uçak biletinizi ayarlayınız.Otel her türlü bulunur ancak elbette uçak biletini almadan ön bir araştırma yaparsınız.Promosyonlu uçak bileti için Male'ye sefer düzenleyen firmaların sayfalarını takip etmeniz gerekir.Zaman zaman kampanya olabilir ama olmaya da bilir.Bekleyip beklememek sizin insiyatifinizde.

Anlattığım üzere Maldivler için tura ihtiyaç yok.Uçak bileti-otel ve otele transferinizi ayarlayın yeterli.Garanti olsun diyorsanız Male'de temsilcisi olan bir tur şirketinden oteli satın alırsanız sizi orada yönlendirecektir.
  • quote:

Merhaba, öncelikle uçak biletinizi ayarlayınız.Otel her türlü bulunur ancak elbette uçak biletini almadan ön bir araştırma yaparsınız.Promosyonlu uçak bileti için Male'ye sefer düzenleyen firmaların sayfalarını takip etmeniz gerekir.Zaman zaman kampanya olabilir ama olmaya da bilir.Bekleyip beklememek sizin insiyatifinizde.

Anlattığım üzere Maldivler için tura ihtiyaç yok.Uçak bileti-otel ve otele transferinizi ayarlayın yeterli.Garanti olsun diyorsanız Male'de temsilcisi olan bir tur şirketinden oteli satın alırsanız sizi orada yönlendirecektir.
    selam. ben de maldivlere gitmek istiyorum yakında. biletleri Adiosla alacağım. otelleri de Vakif Mil plusla alacağım. lüks değil bed and breakfast olanlardan. otel değil de, adaları yakından bilen kimse var mı ?
    eğer mümkün olursa ben 2-3 adada, her birinde 4er gün kalmak istiyorum. tek dert transfer galiba.

misal : Maafushi adasında 3-4 gün.. Maleye çok uzak değil. yerleşim de var.

Felidhoo

Finolhus

Veligandu Island (uzak değil) --- bikini beach yakın

Alimatha (yakın)

Bodu Mora - Vaavu Atoll

dhiggaru

Lily beach

bunlardan 2 sini daha eklemek isterim. acaba böyle bir şeyi yapabilir miyim?

aslında birbirine yakınlar.. misal Maafushi ile Felidhoo yan yana. Alimatha da biraz daha güneyinde.

dhiggaru da yakın.

ya da...
    Maafushi de konuşlanıp, buradan tur yapan firmalar varmış. onlara günü birlik ada turlarına mı gitsem. Turlarda da ücretler 15 dolar civarı yazıyor. ancak gittikleri adadaki otele ödenen 30 dolar gibi ücretler var..

ben 9 gün maldivler 4 gün dubai düşünüyorum. otel ve biletleri tamamen karttan mille alıp, sadece harcamaları cepten yapacağım. kasıp en az bütçeyle tamamlayacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: cupidx

selam. ben de maldivlere gitmek istiyorum yakında. biletleri Adiosla alacağım. otelleri de Vakif Mil plusla alacağım. lüks değil bed and breakfast olanlardan. otel değil de, adaları yakından bilen kimse var mı ?
    eğer mümkün olursa ben 2-3 adada, her birinde 4er gün kalmak istiyorum. tek dert transfer galiba.

misal : Maafushi adasında 3-4 gün.. Maleye çok uzak değil. yerleşim de var.

Felidhoo

Finolhus

Veligandu Island (uzak değil) --- bikini beach yakın

Alimatha (yakın)

Bodu Mora - Vaavu Atoll

dhiggaru

Lily beach

bunlardan 2 sini daha eklemek isterim. acaba böyle bir şeyi yapabilir miyim?

aslında birbirine yakınlar.. misal Maafushi ile Felidhoo yan yana. Alimatha da biraz daha güneyinde.

dhiggaru da yakın.

ya da...
    Maafushi de konuşlanıp, buradan tur yapan firmalar varmış. onlara günü birlik ada turlarına mı gitsem. Turlarda da ücretler 15 dolar civarı yazıyor. ancak gittikleri adadaki otele ödenen 30 dolar gibi ücretler var..

ben 9 gün maldivler 4 gün dubai düşünüyorum. otel ve biletleri tamamen karttan mille alıp, sadece harcamaları cepten yapacağım. kasıp en az bütçeyle tamamlayacağım.

Alıntıları Göster
    MAldivler için bilgi bulmak zor, ben yeni döndüm. 1050 dolara, tüm çevre gezileri, yemekler, hızlı feribot transfer dahil mükemmel bir tatil yaptım. Maldivlerde çok hesaplı tatil de yapılabiliyor. gitmeyi düşünüp bilgi bulamayanlar yazabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: cupidx

MAldivler için bilgi bulmak zor, ben yeni döndüm. 1050 dolara, tüm çevre gezileri, yemekler, hızlı feribot transfer dahil mükemmel bir tatil yaptım. Maldivlerde çok hesaplı tatil de yapılabiliyor. gitmeyi düşünüp bilgi bulamayanlar yazabilir.

Çok iyi yapmışsınız hocam.Sizin sorunuz karambole gelmiş keşke özel mesaj atsaymışsınız.Gerçi bu feribot taşımacılığını ben de merak ediyorum.Çünkü adalara ulaşıma 600 dolar vermek gerçekten insanın içine sinmiyor.Tatilinizi kısaca anlatırsanız ana biletleri nereden temin ettiniz,hangi ada-otel de kaldınız,feribot yolculuğu nasıldı saatleri denk geldi mi ücreti neydi gibi.
  • Maldivler iyi güzelde hem uzak hemde çok pahalı.Mutlaka başka alternatifler değerlendirilmeli.
  • Maldivler iyi güzelde hem uzak hemde çok pahalı.Mutlaka başka alternatifler değerlendirilmeli.
  • cupidx C kullanıcısına yanıt
    evet hocam fiatlarıyla birlikte detaylı olarak yazın da okuyalım.. bilgi olarak kayıtlara alalım:)) herkes pahalı diye phuket vs. tarzı yerlere gidiyor..
  • Merhaba
    Ekim ayına rezervasyon yaptırdım balayı için. Jakuzili villa tercih ettim sahil kenarında, deneyen arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşsın lütfen. Rezervasyonumu ekim başına kadar ücretsiz iptal edebiliyorum ancak benim asıl sormak istediğim bookingde bütün maldiv otellerinde %20 vergi yazması? Bu ne demek yani hiç biryerde açıklanmıyor. Ben 7000₺ verdim diyelim tatile, 1400 civarıda vergimi vereceğim? Aydınlatırsanız sevinirim. Buarada otel ismi kurumba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_yeg

Merhaba
    Ekim ayına rezervasyon yaptırdım balayı için. Jakuzili villa tercih ettim sahil kenarında, deneyen arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşsın lütfen. Rezervasyonumu ekim başına kadar ücretsiz iptal edebiliyorum ancak benim asıl sormak istediğim bookingde bütün maldiv otellerinde %20 vergi yazması? Bu ne demek yani hiç biryerde açıklanmıyor. Ben 7000₺ verdim diyelim tatile, 1400 civarıda vergimi vereceğim? Aydınlatırsanız sevinirim. Buarada otel ismi kurumba.
    Yine her zamanki gibi fazla araştırma yapmaktan kafam o kadar karıştı ki !!!

Endişelerim şöyle;

1. Eylül ayında ya tüm hafta kapalı geçerse?

2. Otellerin su üstü villalarından okyanusa bakan fotoğraf ya da videolarda görünen siyahlıklar yosun mu kayalık mı?

3. Tam pansiyonda alkol yok, yarım ile tam arasında ki tek fark öğle yemeği mi? Ben yarım ya da tam pansiyonda kola, fanta vs. gibi içeceklere ekstra öder miyim?

Kafamda olan oteller;

1. Gangehi Island Resort - Su Villa

2. Paradise Island - Su Villa

3. Olhuveli Beach & SPA Resort - Su Villa

4. Adaaran Club Rannalhi Hotel - Su Villa

• quote:

Orijinalden alıntı: xbreakx

Endişelerim şöyle;

2. Otellerin su üstü villalarından okyanusa bakan fotoğraf ya da videolarda görünen siyahlıklar yosun mu kayalık mı?

3. Tam pansiyonda alkol yok, yarım ile tam arasında ki tek fark öğle yemeği mi? Ben yarım ya da tam pansiyonda kola, fanta vs. gibi içeceklere ekstra öder miyim?

Kafamda olan oteller;

1) Eylül ayı hava durumu tamamen şansa bağlıdır.Tamamen kapalı geçme şansı var.
    2)Dediğinizi tam olarak anlamasam da su üstü villaların su ile temas eden ayak kısımlarında yosun olabilir ki bu gayet normaldir.Fotoğrafta itici geldiğini biliyorum ama yanına gittiğinizde olağan dışı karşılamıyorsunuz.Bunların olmadığı bir otele de henüz denk gelmedim.Yine de büyütülecek bir konu olduğunu düşünmüyorum.
    3)Bu otelden otele göre değişir.Ama genel tabir olarak tam pansiyon=3 öğün yemek(içecek hariç) yarım pansiyon=kahvalt+akşam yemeği(içecek hariç) all inclusive= Full board+ her şey dahil(ki Türkiye'deki her şey dahil gibi düşünmeyin bir çok şey hariçtir) .Ben Maldivler için her zaman Full Board öneririm.All inclusive parasını da günlük harcama olarak istediğiniz yere harcayın derim. Full Board'da dediğim gibi içecekler dahil değildir.Ancak kahvaltıda çay-meyve suyu gibi içecekler dahil olabilir.Bu da otelden otele değişir.

Otel olarak her zaman Tripadvisor Travelers Choice otellerinden seçilmesini öneririm.Maldivler için en güncel liste burada.

https://www.tripadvisor.com.au/TravelersChoice-Hotels-cRomance-g2

Oteller genel olarak birbirine yakındır.(Çok lüksler hariç) Ama bu listedekiler hizmet kalitesiyle misafirlerini ağırlamada daha özen göstermişlerdir.Bence çok lükse hiç ihtiyaç yok bu listedekiler yeter de artar bile.Benim seçtiğim Veligandu 16.sırada mesela.

• quote:

quote:

Endişelerim şöyle;

Kafamda olan oteller;

2)Dediğinizi tam olarak anlamasam da su üstü villaların su ile temas eden ayak kısımlarında yosun olabilir ki bu gayet normaldir.Fotoğrafta itici geldiğini biliyorum ama yanına gittiğinizde olağan dışı karşılamıyorsunuz.Bunların olmadığı bir otele de henüz denk gelmedim.Yine de büyütülecek bir konu olduğunu düşünmüyorum.
    3)Bu otelden otele göre değişir.Ama genel tabir olarak tam pansiyon=3 öğün yemek(içecek hariç) yarım pansiyon=kahvalt+akşam yemeği(içecek hariç) all inclusive= Full board+ her şey dahil(ki Türkiye'deki her şey dahil gibi düşünmeyin bir çok şey hariçtir) .Ben Maldivler için her zaman Full Board öneririm.All inclusive parasını da günlük harcama olarak istediğiniz yere harcayın derim. Full Board'da dediğim gibi içecekler dahil değildir.Ancak kahvaltıda çay-meyve suyu gibi içecekler dahil olabilir.Bu da otelden otele değişir.

Otel olarak her zaman Tripadvisor Travelers Choice otellerinden seçilmesini öneririm.Maldivler için en güncel liste burada.

Oteller genel olarak birbirine yakındır.(Çok lüksler hariç) Ama bu listedekiler hizmet kalitesiyle misafirlerini ağırlamada daha özen göstermişlerdir.Bence çok lükse hiç ihtiyaç yok bu listedekiler yeter de artar bile.Benim seçtiğim Veligandu 16.sırada mesela.

Hocam öncelikle yanıt için çok teşekkürler 10.000 - 15.000 TL verip yosun olan okyanusa gireceksem gerçekten büyük sıkıntı. Su villanın ayağı hariç tabi ki benim kast ettiğim şey okyanusun içiydi.

Örneğin;https://www.youtube.com/watch?v=mpXyelDIc60

Yukarıdaki videoda 2:23' den sonra okyanustaki siyahlık ya da koyu renk olan yerler kayalıklar mı yosun mu?

Havanın kapalı olmasından anlatmak istediğim de bu:
    https://www.youtube.com/watch?v=uhov2QiIryc
    https://www.youtube.com/watch?v=DYC9LnSI6KU

Eğer hava 5 gece 24 saat böyle olursa yine sıkıntı...

• quote:

quote:

quote:

Endişelerim şöyle;

Kafamda olan oteller;

Hocam öncelikle yanıt için çok teşekkürler 10.000 - 15.000 TL verip yosun olan okyanusa gireceksem gerçekten büyük sıkıntı. Su villanın ayağı hariç tabi ki benim kast ettiğim şey okyanusun içiydi.

Örneğin;https://www.youtube.com/watch?v=mpXyelDIc60

Yukarıdaki videoda 2:23' den sonra okyanustaki siyahlık ya da koyu renk olan yerler kayalıklar mı yosun mu?

Havanın kapalı olmasından anlatmak istediğim de bu:
    https://www.youtube.com/watch?v=uhov2QiIryc
    https://www.youtube.com/watch?v=DYC9LnSI6KU

Eğer hava 5 gece 24 saat böyle olursa yine sıkıntı...

Video'ya baktım sanırım siz okyanus kayalarından(resif) bahsediyorsunuz.İngilizcesi "reef" tir ki okyanustaki en güzel şeydir belki de.Snorkelling yaparken düz bir bölgeye bakın bir de kayaların etrafına bir bakın dediğimi anlayacaksnız.

Hava durumu için dediğim gibi şans işi olmakla beraber 5 gecenin en az ikisi muhtemelen 4'ünün videodaki gibi olacağını garanti edebilirim.Ama bu ayda oteller daha uygun fiyatlıdır.Kalabalık ta pek olmaz.Video olabilecek en kötü şartlarda çekilmiş.Ama belli olmaz dediğim gibi:)

Şans dediğim sizin otelinizin bulunduğu adada hava kapalıysa başka bir ada ve otelde hava açık olabilir veya bir başkasında yağmur yağıyor olabilir bir başkası güneş banyosu yapıyor olabilir.Olay burada:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecay -- 21 Nisan 2016; 14:41:54 >

• ecay kullanıcısına yanıt
    Dostum konun çok güzel.

Teşekkür ederim.

Eyülül ayı hakikaten fiyatı ile cezabediyor insanı.

Şubat ayı ile aralarında çok fark oluyor

Şubatta bir oda 2000 ise Eylülde 1000 lira.

- Tekrar gidecek olsan eylül'de gitmeyi tercih eder misin ?

- Yağmur günboyu mu sürüyor yoksa 10-15 dk mı ?

- Yağmurlu havada denize girmek elverişli mi ?

- Kapalı havada bile maldivler keyif verici mi ?

Teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.