Şimdi Ara

MALDİVLER... Bilgi ve tecrübe paylaşımı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
9
Favori
26.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: manyakagent

Selamlar, konu çok eski ancak bilginize danışmam gereken bir şey var.
    Tüm yazılanları okumaya çalıştım ancak yanımıza almamız gereken yerel para birimi ile ilgili birşey göremedim? yada gözden kaçırdım..
    buradan giderken rufiyaa götürmeli miyiz yanımızda?
    yada rufiyaa nereden temin edebiliriz?
    USD götürmek mi rufiyaa götürmek mi?
    bilginiz varsa ve cevaplarsanız çok memnun olurum.

Hocam MVR yerine USD alman daha mantıklı olacaktır.

Eğer Male merkezde uzun süre geçirmezsen USD yeterli. Zaten Male ve Hulhumale'de de USD geçiyor...
  • Banada ileride eşim olunca gitmek nasip olur umarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maldivlere gitmek isteyenler için daha detaylı bilgi verebilirmisiniz? en ucuz uçak biletini nasıl temin ederiz? yaklaşık 6-7 ayımız var gitmek için..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tlgbyz

maldivlere gitmek isteyenler için daha detaylı bilgi verebilirmisiniz? en ucuz uçak biletini nasıl temin ederiz? yaklaşık 6-7 ayımız var gitmek için..

Merhaba , ucuz uçak bileti konusu Maldivlere has bir konu değil çok geniş çapta bir konu takdir edersiniz.Nakit alacaksanız uçak bileti arama motorlarından(turna,skyscanner gibi) 2-3 ay bilet fiyatlarını takip edin.Maldivler için ben THY tavsiye ederim.Varış saatleri ve aktarmasız gitmesi en önemli noktalar.Umarım THY kampanya yapar.
  • Arkadaşlar merhaba,
    Konuyu yeniden hortlatayım. :D

Eylül ayında allah nasip ederse ben de balayı için maldivlere gideceğim.(Maafushi-Arena Beach) bir hava yolu firmasının sitesinde şu bilgilere rastladım . Yardımlarınızı rica ediyorum:

1-) Vize İhracı:
    Turist olarak seyahat eden Türk vatandaşları, varışta en fazla 30 gün için vize alabilirler. (Soru1: Tur şirketleri havayolu dahil herkes vize olmadığını söylüyordu. Bu metne göre kapıda vize, uçakta form dağıtma vb. işlem mi oluyor ?)

2-) Bir otel rezervasyon onayına sahip olmalılar.
    Kaldıkları süreyi 60 gün daha uzatmak için başvurabilirler.
    Maldivler Göçmenlik tarafından onaylanmış bir başvuru formu tutulursa, iş ya da görevde seyahat eden yolcular, varışta vize alabilirler.(Yine varışta vize vb. ifadelern bahsetmiş ..?)

3-) Ek bilgi:
    Ziyaretçilerin konaklamalarını karşılamak için günlük kişi başı en az 100 ABD Doları tutmaları gerekmektedir.
    Bu, Maldiv sponsoru olan yolcular için geçerli değildir. (Soru2: En önemli mevzu da bu benim için. Oteli booking.com üzerinden ayırttırdım ve otel ücretini varışta ödeyeceğim. Kredi kartından ödemeyi düşünüyorum. Otelde geçerliymiş.(Bonuskart-MasterCard) bi aksilik olursa Otel parasını USD olarak zaten yanıma alacağım fakat bunun haricinde de 6 gecelik kişi başı 100USD den 1400 dolar mı yanıma almam/ ya da hesabımda göstermem gerekiyor?)

Şimdiden teşekkürler

• ufb16 kullanıcısına yanıt
    Merhaba geç cevap için kusurabakmayın. Dış İşleri bakanlığı sitesinde vizesiz olarak geçiyor Maldivler. Kapıda vize olsa vize denirdi. Pasaporta vize yapıştırmak gibi bir durum yok. Uçakta form dağıtıyorlar veya inince havalimanından da edinebilirsiniz. Hangi otelde hangi tarihlerde konaklayacağınız soruluyor bu formda.

Risk almak istemiyorsanız para götürürseniz iyi olur.Ancak rüştünüzü kanıtladığınız sürece sorun yapacaklarını da sanmam. Bu konu ile alakalı olarak en iyi bilgiyi size otel verecektir.Bize sormamışlardı ancak bizim otelimiz önceden ödenmişti onun etkisi olabilir.

Şimdiden iyi tatiller.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecay

Merhaba geç cevap için kusurabakmayın. Dış İşleri bakanlığı sitesinde vizesiz olarak geçiyor Maldivler. Kapıda vize olsa vize denirdi. Pasaporta vize yapıştırmak gibi bir durum yok. Uçakta form dağıtıyorlar veya inince havalimanından da edinebilirsiniz. Hangi otelde hangi tarihlerde konaklayacağınız soruluyor bu formda.

Risk almak istemiyorsanız para götürürseniz iyi olur.Ancak rüştünüzü kanıtladığınız sürece sorun yapacaklarını da sanmam. Bu konu ile alakalı olarak en iyi bilgiyi size otel verecektir.Bize sormamışlardı ancak bizim otelimiz önceden ödenmişti onun etkisi olabilir.

Şimdiden iyi tatiller.
    Estağfurullah. Cevap için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi en doğrusu yanımda nakit taşımak. (Çaldırmaktan korktuğum için TR'de bile çok nakit taşımam yanımda. Alışkanlık... :) )

• Balayı için tebrikler güzel paylaşım ancak en önemli detaylardan birini atlamışsınız kum nasıl? Taşlık mı yumuşak mı? Bazı kumlar uzaktan çok güzel görünür gidersiniz küçük taşlık gibidir göründüğü gibi değildir yani. Veya içinde ara ara çok fazla taş olur filan değişir. Oradaki kumlar nasıl ince yumuşak kum mu yoksa taş kaya parçacıklı mı? Şöyle sorayım üstünde rahatça hiç rahatsız olmadan koşulur mu yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ledie -- 19 Ağustos 2018; 1:42:55 >
  • ledie L kullanıcısına yanıt
    Demek istediğinizi anladım.Hiç bir problem yok dünyanın en iyi plajlarından Veligandu zaten son derece bakımlı. Sahil taş falan değil küçük te olsa taş bulunamayacak kadar ince çok rahat koşulur.Gitmedim ama diğer adalar da çok farklı değildir diye tahmin ediyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • manyakagent M kullanıcısına yanıt
    Selamlar

Öncelikle sorularınla başlayıp 2019 Ağustos Maldivler seyahatimle ilili bilgi paylaşımı yapayım;

-buradan giderken rufiyaa götürmeli miyiz yanımızda?yada rufiyaa nereden temin edebiliriz?
    Hayır, Her ülkede olduğu gibi maldivlerde de havaalanı ve otellerde change ofisler var. ANCAK TL KABUL ETMİYORLAR, Euro / DOlar change edebilirsin. Yani yanında Dolar veya Euro götürmek gerekiyor.
    -USD götürmek mi rufiyaa götürmek mi?
    Maldivlerde otelde kalacaksan otel konseptine göre ihtiyacın kalmacak ama yine de;
    Havaalanı başt aolmak üzere bitçok yerde kabul edilen para birimi dolar.. Rufia götürmek ile ilgili şunları hatırlatmak isterim;
    1 dolar 15 rufia olması lazım şuaralar. 1 paket sigaranın 7 dolar(95 rufia) olduğu ülkede yanında milyon rufia götürmen laızm ki bütün ihtiyaçlarını alasın... O kadar rufiayı türkiyede nereden bulacaksın? Nasıl Çıkaracaksın? Nasıl muhafaza edeceksin? Kısacası dolar en mantıklısı :)

2019 Ağustos ayında eşimle Maldivlere gittik. Bence kısmından paylaşıyorum çünkü bence Maldivler gerçekten tatil için hem fiyat hem de diğer bütün tatil içeriklerini birarada bulunduran bir programdı. Biz 15 günlüğüne gittik. 5-6 günlük bile yapılabilir bence.
    Önce fiyatlandırmadan başlayayım;
    Hiçbir şekilde acenta veya tur kullanmadık. Herşeyi eşimle birlikte planladık. Tabi ki biraz araştırmak durumunda kaldık ama bu bize özgürce - istediğimiz fiyatta / istediğimiz yerde istediğimiz şekilde bir tatil oluşturdu.
    Uçuş;
    İstanbul'dan Maldivler başkenti Male'ye THY ile gittik. Uçak tipi Airbus A340'dı. Gerçekten rahat ve keyifli bir uçuştu. Uçuş 10 buçuk saat sürüyor. Biz gece uçuşunu tercih ettik. Akşam yemeği ve kahvaltımızı yapıp maldivlerin başkenti Male'ye indik.
    Male'den seçtiğimiz otele gitmek için 2 seçenek vardı; Speedboot (3-4 saat sürüyor) veya Seaplane (45-60 dk sürüyor). Biz hem zaman kazanmak hem de farklı deneyim olması açısından Seaplane deniz uçağını tercih ettik. Okyanus üzerinde çok yükselmeden (yaklaşık 1000 feet yükseklikten) adaları, okyanusu herşeyi rahatlıkla görebildik.
    Otel;
    Seçimimizi booking üzerinden yaptık. Bu sayede oteller ile alakalı detayları yorumları, fotoğrafları, misafir durumlarını görebildik. Seçimimizi iyi yapmışız :)
    Okyanus ve Kum;
    Okyanusta köpek balıkları, eagle gibi farklı / tehlikeli canlılar var elbet ancak otel adası bölgesindeki canlılar "alışkanlık" tan mı bilmem hiçbir şekilde zarar vermiyorlar. Deniz kaplumbağaları vb.. birçok canlıların kocaman oldukları suda; onları şnorkel ile izlemek çok heyecan ve mutluluk vericiydi.
    Ücretler;
    Uçuş: Direk uçuşla kişi başı 7 bin tl gidiş dönüş, Deniz uçağı kişi başı 850 USD gidiş dönüş.
    Eğer uçuşları direk değil aktarmalı yaparsanız; ve bayram günleri değil de normal günler arasında yaparsanız; aktarmalı + normal günlerden kişi başı 3-4bin tl gidiş dönüş uçuşlar bulabilirsiniz.
    Otel: Maldivlerde çok fazla otel seçeneği var. Geceliği 1000 TL olan da var 550.000 Tl olanda var. Bu nedenle ben kaldığımız otel fiyatını yazmak istedim: 14 gece için 35.000 TL civarı herşey dahil. Şimdi bu mu ucuz dediğinizi duyar gibiyim :) Ancak TR'de iyi bir otel konseptinde 14 gece kalsanız zaten 25-30 bin civarı rahat tutar. Biz otelin en iyi odasında "water villa" su üzeri villalarında kaldık.
    Extralar; Maldivler extralar konusunda farklı biryer; 1200 ada var var adaları oteller komple satın alıp işletiyorlar. Bu nedenle güneş koruyucu vb. kişisel ihtiyaçlarınız varsa bunu Maldivlere gitmeden veya en azından otel adasına gitmeden tamamlamanızı tavsiye ederiz :)
    Reklam olmaması adına otel bilgisini buradan yazmadım ama isteyen olursa mesajla gönderebilirim.
    Aynı zamanda eşimle birlikte maldivlerden videolarda çektik;
    Görülmesi gereken yerlerin başında olduğu kanısındayım :)
    Cherryyoutube
    Maldives Kuredu Island Resort & Spa Water Villa
    https://www.youtube.com/watch?v=Ky_9BR0XFb4

Cherryyoutube
    Maldives Kuredu island resort spa walking on water
    https://www.youtube.com/watch?v=Sl-j0988vaM

Cherryyoutube
    Maldives Kuredu Island Resort & Spa Shark
    https://www.youtube.com/watch?v=1BF-n5FbaYg

Bence Maldivler dünyanın en iyi tatil bölgesi...

• alperaydina A kullanıcısına yanıt
    MErhaba , kaldığınız otel Kuredu Island Resort sanırım.Reklam niye olsun zaten orta-üst seviye otellerden birisi.Merak edilen nokta Ağustos ayında 15 günün kaçı güneşli kaçı yağmurlu kapalı geçti? Sezon dışı olduğundan oteli uyguna almışsınız ama 14 gün uzun bir süre 2-3 farklı otel düşünülebilirmiş. Bu arada İst Male uçuş saati gidiş yönünde 7 saat 40dk dır(toplam op süresi 8 saat) 10 buçuk saat fazla geldi A340 olduğu için mi öyle acaba?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.