Şimdi Ara

Maliye 2025'te bankaya nakit yatırırken çekerken kullanım amacı belgesi isteyecek iddiası asılsız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Maliye Bakanlığı, 1 Ocak 2025'ten itibaren bankaya nakit yatırırken paranın kaynağının, nakit çekerken kullanım amacının belge ile kanıtlanmasını isteyecek haberi asılsız.

Kaynak:
    www.aa.com.tr
    "1 Ocak'tan itibaren, bankalarda para yatırma ve çekme işlemlerinde resmi belge beyanı zorunlu olacak" iddiası
    https://www.aa.com.tr/tr/teyithatti/aktuel/1-ocaktan-itibaren-bankalarda-para-yatirma-ve-cekme-islemlerinde-resmi-belge-beyani-zorunlu-olacak-iddiasi-/1818605

alıntı:

"Ekonomik faaliyetlerde nakit kullanımının azalması bu açıdan arzulanan bir durum iken, Başkanlığımızca 1 Ocak 2025'ten itibaren bankalara nakit yatırılması veya bankalardan nakit çekimi sırasında dayanak belge istenmesi yönünde bir uygulama başlatılması söz konusu değildir."

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Nakit yatırırken niye soracak ki? Bunlar değl miydi birkaç sene önce para gelsin de nereden gelirse gelsin deyip dünyanın bütün kirli parasını, mafyasını uyuşturucu tacirini itini kopunu memlekete dolduran? Hatta bunların şapşallığı yüzünden uluslararası finans dünyasında rezil kepaze olmuş, kara listeye alınmıştık. O yüzden bana da garip geldi. Ha parayı çekerken belge isteyebilirler. Bak onu yaparlar işte
  • Önce inkar ederler sonra o iddia gerçek olur. Belli bir miktarın üstünde hesap sorarlar.

• Nakit yatırırken niye soracak ki? Bunlar değl miydi birkaç sene önce para gelsin de nereden gelirse gelsin deyip dünyanın bütün kirli parasını, mafyasını uyuşturucu tacirini itini kopunu memlekete dolduran? Hatta bunların şapşallığı yüzünden uluslararası finans dünyasında rezil kepaze olmuş, kara listeye alınmıştık. O yüzden bana da garip geldi. Ha parayı çekerken belge isteyebilirler. Bak onu yaparlar işte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Zaten haberde satır arası "arzulanan bir durum" diyor.

Nakit nereden geldi, nereye ne amaçla gidecek, birileri (iyi biliyorsunuz onu) nakit paranın hesabını sormayı planlıyor, "asılsız haber" ile girizgah yapıyor...

• VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt
    Konu kirli para, mayfa, uyuşturucu değil ki. Konu nakit para kullanımını zorlaştırarak, diji paraya geçişi hızlandırmak.

Zaten o yüzden 500TL, 1000TL gibi banknot basılmıyor. Pazarda 2 limon alırken kağıt para uzatıyorum, kağıt geri paralar alıyorum oysa onun madeni parayla olması lazım.

cok değil sadece 2-3 yıl önce pazarda limon cebimde biriken madeni para ile alırdım. Şimdi madeni para taşıyamıyorum bile bir işe yaramıyor cunku.

Haberde satır arasına dikkat edin maliye "nakit kullanımının azaltılması arzulanan bir durum" diyor.

• aslında güzel uygulama, tüketiciler açısından son derece olumluydu. mesela pavyona gideceksin, önceden pavyoncudan hesabı isteyeceksin, kazık yememiş olacaksın. ne ödeyeceğini bilecektin.

• Bu da yalandı ama doğru çıktı nasıl olacak :)

AA Anadolu Ajansı değil AKP Ajansı'dır

www.aa.com.tr
    "61 milyon kişinin e-Devlet bilgilerinin çalındığı" iddiası
    https://www.aa.com.tr/tr/teyithatti/aktuel/61-milyon-kisinin-e-devlet-bilgilerinin-calindigi-iddiasi-/1815531

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7-Quaresma -- 26 Aralık 2024; 11:53:1 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nabız yokluyorlar işte kimse tepki göstermezse getirecekler bu saçmalığı

• bunlar çok sinsi çakal şeytan asla inanmam bankada da paramı tutmam elde kalsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dephyr -- 26 Aralık 2024; 18:5:14 >
  • supreius S kullanıcısına yanıt
    Bir kötü örneği (pavyonda hesabı öderken kazık yemek) gerekçe göstererek, 85 milyonun yaşamını ilgilendiren bir uygulamayı savunmak, pek olmadı ! Lüften biraz geniş açıdan bakın.

• 7-Quaresma 7 kullanıcısına yanıt
    e-devlet bilgilerinin çalınması sadece dolaylı problem yapar.

e-devlet bilgimi çalıp bana karşı kullanacak kişiyi ya telefonda ya da gerçekte onun ağzına edebilirim.

Ancak maliye benden özel nakit işlerim için benden belge istediğinde maliyeyi arayıp, onun ağzına edemem.

• işler hep asılsız haberlerle başlar, vatandaşa 1 liranın hesabını sorarlar, pudra şekeri çekenleri, kara para aklayanları serbest bırakırlar paraları nereden geliyor diye hesap sormazlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.