Şimdi Ara

Başkası Adına Para Yatırmak ve Dekontu İmzalamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
10.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Geçen gün Samsun Garanti Bankası'nda yanlış yapılmış havale işleminin düzeltilmesi için beklerken birkaç liseli arkadaşın bankaya girdiğini gördüm ve bir müddet sonra birisi yanıma yaklaşıp ''Bizim yaşımız tutmuyor.Bizim adımıza paralarımızı yatırır mısın?'' diye rica etti.Ben de pek düşünmeden gişeye yöneldim ve gişedeki görevliye ''Bir sorun olur mu, bu paralar nereye yatacak?'' diye sordum.O da herhangi bir sorun olmayacağını, paraların Wushu Federasyonu'na yatırılacağını,yalnızca para yatırma işlemi için adımı kullanacaklarını söyleyip kimliğimi istedi.Gerekli bilgileri girdikten sonra da dekonta imza atmamı söyledi.Ben de dediklerini yaptım.Hatta bir sorun olup olmayacağını bir daha sorduğumda ''Bir şey olmaz.Merak etme.'' dedi.Dekontlarda doğal olarak T.C. kimlik numaram, imzam, adım ve soyadım bulunuyordu.Çocuklarda dekontları şeffaf dosyalara koymuştu.Teşekkür ettiler ve ben de onlara iyilik yaptığım için mutlu olmuştum;lakin bankadan çıkarken aklıma bir soru takıldı: ''Madem önemli bir işlem değildi, banka ya da güvenlik görevlileri neden kendi kimliklerini kullanıp da yardımcı olmadılar?'' diye.Zaten başımız birkaç aydır yanlış havale işlemi yüzünden ağrıdığından bir de üzerine bu şüpheli durumu aileme söylediğimde biraz azar işittim açıkçası ve onlar da aynı soruyu bana yönelttiler:''Madem önemli bir işlem değildi, banka ya da güvenlik görevlileri neden kendi kimliklerini kullanıp da yardımcı olmadılar? '' Siz ne dersiniz arkadaşlar.Fazla mı abartıyorum yoksa herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Başkası Adına Para Yatırma ve Dekont İmzalama

Başkası adına para yatırma işlemi, bir kişinin başka bir kişinin hesabına kendi parasıyla para aktarmasıdır. Bu işlem, çeşitli nedenlerle yapılabilir, örneğin hediye vermek, borç ödemek veya yardım sağlamak.

Gişeden Başkasının Hesabına Para Yatırma

Başkası adına para yatırmak için en yaygın yöntemlerden biri, bir banka şubesine gitmektir. Şubede, aşağıdaki adımları izlemeniz gerekir:

• Hesabına para yatırmak istediğiniz kişinin hesap numarasını ve adını belirtin.
    • Yatırmak istediğiniz tutarı belirtin.
    • Kimliğinizi doğrulamak için kimlik kartınızı veya pasaportunuzu gösterin.
    • İşlem için bir dekont imzalayın.

Başkası Adına Para Yatırma Talimatı

Bazı bankalar, başkası adına para yatırmak için çevrimiçi veya mobil bankacılık platformlarından "başkası adına para yatırma talimatı" özelliğini kullanmanıza olanak tanır. Bu özellik, aşağıdaki avantajları sağlar:

• Şubeye gitmeden para yatırabilirsiniz.
    • İşlem için bir dekont imzalamanıza gerek yoktur.
    • Para anında alıcının hesabına aktarılır.

Bankaya Başkası Adına Para Yatırma

Başkası adına para yatırmak istediğinizde, aşağıdaki hususlara dikkat etmeniz önemlidir:

• Alıcının hesap numarasının ve adının doğru olduğundan emin olun.
    • Yatırmak istediğiniz tutar, kendi hesabınızdaki mevcut bakiyeden fazla olmamalıdır.
    • İşlem için dekont imzalayın ve bir kopyasını saklayın.

Başkası adına para yatırma, başkalarına finansal yardım sağlamanın uygun bir yoludur. Ancak, işlemi gerçekleştirmeden önce yukarıda belirtilen adımları dikkatlice takip etmek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1-2 küçük sporcuya yardım ettiniz bu iyi birşey
    ancak her önünüze gelene de evet btamam yaparız ederiz demeyiniz.
    bu işlemi pttden de yapabilirlerdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetmetingülcan -- 28 Aralık 2014; 3:10:34 >
  • Merhaba arkadaşım, bir bankacı olarak şunu söyleme gereği hissettim; bir banla ğersonelinin bir müşteri işleminde adının geçmesi, kaydının olması işten atılma sebebidir.. En iyi ihtimalle kınama alır savunma istenir ve uzun bir süre zam ve terfi alamaz. Güvenlik görevlileri de dahil... umarım yardımcı olmuştur ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verdiğiniz bilgiler ve öneriler için teşekkür ederim arkadaşlar.Umarım ileride bir sorunla karşılaşmam.
  • Mr.MAN M kullanıcısına yanıt
    Kara para aklıyorlar mıydı? Terörizmi finanse ediyorlar mıydı? Hayırsa sorun yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: plumbium1

Kara para aklıyorlar mıydı? Terörizmi finanse ediyorlar mıydı? Hayırsa sorun yok.

• Mr.MAN M kullanıcısına yanıt
    Yani ancak bu ihtimaller varsa yaptığınız yanlış olur. Şahsi hesaba değil, hakikaten federasyona yatırdılarsa, birşey olmaz.

• Kara para havale ile aklamnaz
    Terörizm i finanse hmmmmm...

• Siz gene de dikkat edin hocam oyle herkese evet demeyin bundan sonra.

• Eyvallah arkadaşlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.