Şimdi Ara

Maliye, yurtdışı internet alışverişinden vergi almaya hazırlanıyor (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
651
Cevap
9
Favori
31.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dolaşım sistemi vergisi,pankreas vergisi bu akşam akıyor maaşallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kadirirdem kullanıcısına yanıt
    yok hocam bekleyin siz, 2023 de her şey daha güzel olacak (!)

spolier: 2023'de verginin vergisinin vergisi alınması hayata geçecek arkadaşlar, az sabır edin
  • Karar kabul edilirse 2018'den önce gelir mi ?

• Meclis duvarına kocaman bir şekilde "Almadan vermek Allah'a mahsustur." yazılmasını öneriyorum. 18 yaş üstü herkese işi olsun ya da olmasın vatandaşlık hakkı olarak 1800 euro maaş bağlansın, sonra alış-veriş vergisi ödemeyen böyle olsun.
  • akp demiyeceksin ak parti diyeceksin!!

• Nasil olsa karşilarinda tepkisiz bir halk var. İstedikleri vergiyi ekleyebiliyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teddy-westside

İşin kötü tarafı bazı şirket sahipleri ekşi sözlükte ''her ülkede stopaj kesiliyor yea, ergenler vergi kaçırıyor. Doğru karar'' diyor.
    Bunları biz böyle rahat alıştırdık, hala gevşek gevşek konuşuyorlar. Resmen yasal soyguncular.

https://eksisozluk.com/yurtdisi-alisverislerinden-stopaj-kesilmesi--5388695?p=14

(23:18) girdisini okuyun.

Batı ile olan her türlü ilişki ve ticaretten tüketici karlı, yerli üretici ise rekabet yapması gerekeceğinden her ne kadar uzun dönemde onu kalite arttırmaya yönlendirecek olsa da kısa dönemde zararlı çıkaracaktır.

Gümrük Birliğini düşünün, nasıl iş çevreleri "evlenmeden gerdeğe giriyoruz, onlar orta biz pazar olacağız" demişlerdi.

Rekabetten her zaman tüketici karlı çıkar. Eğer imkan olsa Koç hala o Tofaş kuş serisini satmak ister gerçi şimdi sattıkları da onlardan farklı değil ama beterin beteri var.

AKP patron partisi vatandaşa bunu 15 senede anlatamadık bir 15 sene daha anlamazlar.

• HBeg kullanıcısına yanıt
    keşke dediğin gibi olsa fakat akp oylarını yaşlı nüfusa bağlamak büyük hata. gençlerden de yaşlılardan ne alıyorlarsa aynı çoğunlukta alıyorlar oyu. bunun sebeplerinden biri de vatan, millet, mehter, osmanlı torunu, dünya bize karşı, bayrak, terör hebele hübele gibi kavramların herkes gibi çoluk çocuk üzerinde de tüp gazı olarak kullanılması. ileride daha iyiye gitmeyeceğinin bir diğer kanıtı olarak da şunu söyleyebilirim: virüs gibi her yere yayılan imam hatip odaklı eğitim sistemi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ares19051978

Maliye Bakanlığı, Herhangi Bir Ürün Almaya Gerek Kalmadan ÖTV Ödeme İmkanı Sunan Yeni Sistemi Tanıttı

Maliye Bakanlığı, herhangi bir ürün almadan direkt olarak olarak Özel Tüketim Vergisi ödeme kolaylığı sağlayan 'Ürünsüz Vergi Paketi'nin içeriğini bu akşam düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladı. Maliye Müsteşarı Kaan Cegiz Orak'ın ''Arkadaşlar, bu elimde görmüş olduğunuz siyah kutu, yeni vergi paketimiz. Artık vergi ödemek için illa arabadır, evdir, sigaradır falan almanıza gerek yok. Sadece bu kutuyu satın alarak, herhangi bir ürün fiyatına da katlanmak zorunda olmadan devletimize katkıda bulunabileceksiniz" sözleriyle tanıttığı vergi paketi, çok yakında perakende satış noktalarında ve PTT bayilerinde satışa sunulacak.

"İlla bir tüketim maddesi almaya gerek yok"

Başta sigara, içki ve akaryakıt olmak üzere özellikle lüks tüketim malzemelerindeki her geçen yıl artan vergi miktarının vatandaşların sırtına önemli bir yük getirdiğini belirterek sözlerine başlayan Maliye Müsteşarı Kaan Cengiz Orak, yeni sistem sayesinde bu yükün önemli ölçüde hafifleyeceğine dikkat çekti. Bundan böyle kimsenin “100 liralık benzin alıyorum 60'ı vergi, bu nasıl iş” şeklinde şikayet etmesine gerek kalmadığını belirten Orak, sadece vergiyi satın alarak tüketiciyi gereksiz ürün maliyetinden kurtaracak olan yeni paket hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Bakın arkadaşlar mesela bu elimdeki kutu ÖTV, KDV ve Stopaj’dan oluşan 100 liralık vergi paketi. Bunun üzerine %18 KDV'sini de eklediğimiz zaman 118 lira gibi cüzi bir tutara tekabül ediyor. Normal şartlarda bu vergiyi ödemek isteyen insan en az 1 büyük rakı, 9 paket de sigara almak zorunda. Bu da 230 lira gibi bir masraf demek. Vergi paketimizi alarak hem bu illetlerin maliyetinden kurtuluyoruz, hem sağlığımız bozulmuyor, hem de aslanlar gibi devletimize yine vergimizi ödemiş oluyoruz..."

Vergi kaçakçılığı da bitecek

Bakanlık müsteşarı, 25 bin lira vergi ödemek için 55 bin liralık araba alma devrinin de artık sona ereceğini belirtirken, "Müfettişlerimiz her ay kapı kapı gezerek kutu kontrolü yapacaklar. Evinde veya iş yerinde o ay vergi paketi bulunmayanlardan 3 mega paket tutarında vergiyi otomatik olarak tahsil edecekler. O yüzden vatandaşlarımız aldıkları kutuları atmasınlar. Neticede hem bir hatıradır hem de ileride taşınırken falan lazım olur" sözleriyle, yeni uygulamanın vergi kaçakçılığını minimuma indireceğini de sözlerine ekledi.

Her keseye uygun vergi paketleri

İlk etapta normal boy, süper boy ve mega boy olmak üzere 3 farklı ebatta tüketicilerin beğenisine sunulacak olan vergi paketleri, Ocak ayı sonuna dek tüm Türkiye’de perakende satış noktalarından ve PTT şubelerinden kolayca temin edilebilecek. Lansmanın sonunda örnek olarak yanında getirdiği mega paketleri basın mensuplarına dağıtan Orak, "Arkadaşlar, merak etmeyin. Kutular tanıtım amaçlı olduğu için sadece 750 Lira'ya sizde kalacak. Paraları elden ele yapıp, bana yollarsanız sevinirim" sözleriyle hoş bir sürpriz de yaptı. İlk satışı muhabirlere gerçekleştirilen Mega Paketin içeriği ise şu vergilerden oluşuyor:

- Yıllardır ÖTV verememenin acısıyla yaşayan; Sigara içmeyen, cep telefonu ve araba kullanmayanlar için ÖTV.

- Kendisini bir kez olsun A.Ş. gibi hissetmek isteyenlere Özel Kurumlar Vergisi.

- Stopaj (Tam ne olduğunu kimse bilmiyor ama adı çok havalı)

- Sadece mega pakete özel, nostalji severlerin de vazgeçemeyeceği: Öşür

Kaynak Zaytung :)

güzel, okumayan kalmasın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hic sasirmadim :)
  • Size malum zihniyetin yorumunu özetleyim: Bizene biz yurtdışından mı alışveriş yapıyoğhh
  • 31 Yaşındayım ve devlet kavramı hakkında kesin olarak bilmeyi anlamayı başardığım bir durum var. Size de anlatmak istiyorum. Bu ülkede azınlık olarak Türkiye'yi yönetme yetkisini ailesi ve çevresiyle sınırlandırmayı başarmış insanların her daim israfta bulunduğunu artık bilmeyen bir Türk vatandaşı kaldığını sanmıyorum. Koskoca Almanya devletinde bulunan makam araçlarının 10 katından bile fazla makam aracı var Türkiye'de. Bu hangi stratejiste hangi analiz uzmanına hangi deneyimli bürokrata sorarsanız sorun ülkenizin bir işgal ve sömürge ülkesi olduğunun açık bir belirtisidir. İspatıdır demiyorum belirtisidir. Ancak devlet tasarruf yapmak istediğinde bu israflardan değil de milletin cebindeki 3 kuruştan yapmayı düşünüyor. Böylesinin her zaman daha kolay olduğunu biliyor. En azından azınlık kesim hem rahat ediyor hem de ülke yönetimi bu rahatlıktan taviz vermemiş oluyor. Ben de diyorum ki eğer cebimizdeki 3 kuruş bu kadar işe yarıyorsa bu ülkeyi el birliğiyle neden düzeltmek için birleşemiyoruz?

• Size az bile, bunlar daha iyi günleriniz. Daha Beter olursunuz inşallah. Türk Düşmanlarını vezir etmeye devam edin siz. Bunun mahşeride var unutmasın onlar hırsızlık ne demek kul hakkına girmek ne demek halkı ağır vergiler altında ezmek ne demek bir güzel gösterecekler orada. Allahında bir hesabı var heleki gizli haçlılardan ve münafıklardan.. Türk devletini bu hale sokan herkesten herşeyden.Yazıklar olsun be. Çocuklarından ve bilahare kendilerinden çıkar dilerim Yüce Rab'dan.

• Zıplayan Kanguru kullanıcısına yanıt
    Karar yürürlüğüne haftaya giriyor
  • DARK_WORM kullanıcısına yanıt
    Kaynak neresi hocam, daha hazırlanıyor taslak halinde.
    1-2 aya yürürlüğe girer diye düşünüyorum, gecikirse yeni yılda.
  • amma tatava yaptınız. öderiz vergisini. devlet kazanacaksa sorun yok. yalnız herkes ödemeli..özellikle zenginler
  • Bu böyle gitmez arkadaş bunların beceriksizliginin faturasını ödemekten imanım gevredi.

Ses çıkarmak kampanya filan düzenlemek lazım.

Hee şu da var hak ettigimiz gibi yönetiliyoruz bak doğruya doğru ,kevgire çevirdiler milleti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Teddy-westside

Kaynak neresi hocam, daha hazırlanıyor taslak halinde.
    1-2 aya yürürlüğe girer diye düşünüyorum, gecikirse yeni yılda.

Girmeden önce tarih belirtirler mi? Bir ürün alıcam eğer bu vergi gelirse sıkıntı olacak benim için ondan soruyorum

• kesinlikle katılıyorum, sesimizi ciddi anlamda duyurmalıyız.
    biri bir akım başlatırsa ben varım, her ne şekilde olursa olsun sesimizi duyuralım.
    bilmiyorum maliye bu yazıları okuyor mu?
  • Zıplayan Kanguru kullanıcısına yanıt
    1 ocak tarihinde 30 euro sınırı yürürlüğe girdiğinde 15 gün içinde geçerli olacaktır deniliyordu, tarih belirtmişlerdi yani.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.