Şimdi Ara

Maliye, yurtdışı internet alışverişinden vergi almaya hazırlanıyor (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
651
Cevap
9
Favori
31.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zeus_1907

halkı tekrar kazığın içine çekmeye çalışacaklar
    ama zenginlerin Yatlarından Elmaslarından vergi almamaya devam edecekler.

Yattan, elmastan istesen de vergi alman çok zor. Yatın bandırasını panama yapar adam olur biter. Elması da kayıtdışına kaçmasın diye mecburen vergisiz yapıyorlar. Yatlar da yakıtını başka yerden alıyor sen vermezsen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeter be yeter gözünüzü toprak doyursun yetmedi mi bu milletin sırtından geçindiğiniz. Ota pota vergi, verginin vergisi, KHK ile milletin malına çökmeler

bır de yuzsuz yuzsuz cıkıp audıden ınıp passat a mı bınelım dıyorlar asıl acınası olan bunların ayakları altında paspas olanlar bunları savunuyor. Acınası bir millet olduk. Allah helak etse de kurtulsak bunlardan
  • Ben güvenilir mi nasıl alınır nasıl gelir diye altyapı hazırlarken burayı da verginin vergisine bağladılar. Elimi atmadan kurutmuş oldular sagolsunlar.

• Nereden sömüreceklerini bilemediler artık yuh, haram zıkkım olsun..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelevleri tekrar açıp posta vergisi alsınlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamlar duzenegi kurdular daha zor yıkılır bunların sömürü sistemi.ey halk mallığınızla övünmeye devam edin

• Hırsızlık. Vatandaşın cebinden alenen para çalıyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir zamanlar "alın verin ekonomiye can verin" deniliyordu, meğerse ekonomiden kastın ne olduğunu son 10 ayda anlamış olduk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaazto28 -- 12 Haziran 2017; 23:34:52 >
  • Haplo kullanıcısına yanıt
    Demek ki neymiş kulaklık almayacakmışsın

• Öyle düşünüyorum kesin gelsin bı bakalım ama muhtemelen böyle olacak dediğim gibi yaparız yani

• Bu bisey degil ki calismayan adamdan ogrenciden zorunlu sigorta adi altinda kafasina gore para isteyip borclandiriyor devlet.Bunun daha otesi yok ki sasiriyosunuz.Devletin batakta oldugunun baska bir gostergesi bu.Isin kotusu eskiden kriz olurdu da devletin elinde kurumlari mallari vardi.Simdi satilmadik yenmedik mali da kalmadigi halde bu kadar paraya bunaliniyorsa yandik demektir.
  • Maliye'nin aldığı bu kararı destekliyorum.

Kurunun yanında yaş da yansın.
  • artik birisi bunlara dur demesi lazim fetocu ayagina otturuyorlar

• Ohh istikrar, ohhhh huzur bana bişeyler oluyor
  • Geç kalınmış bir uygulama

• insanlar yorum uzerinden tepki yapacaklarına direk sikayet ve protesto yoluna giderde ancak bu ulkede biseyler geri vites olur.bunlar kendi başlarına bisey yapamazlar kesin baska bi ulkeden kopyalama yoluna gidiceklerdir onlara bakmak lazım!

• Koyun gibi yaşamaya devam beyler
  • Yetmez ama EVET ?!!!!!!!!!? Ver mehteri !!!!!?? Dünya bizi kıskanıyor kalkınma da 1. Olduk. Yüzde 5 buyume olmuş.

Biz gelmesek sene içinde aç fareler gibi ölecektiniz.

Yol nedir bilmezdiniz bizden gordunuz. Hijyen nedir bilemezdiniz. Sorun eskilere tüp kuyruğu akaryakıt kuyruğu gaz kuyruğu gorduler bizde de rüşvet kuyruğu Suriyeli lerin beleş maaş kuyruğu görüyor sunuz halinize şükredin.,

• Vergiyi ödeyen her zaman en son nihayi tüketicidir. Üreticiler aracılar satıcılar kar+kdv şeklinde çalışır. Kimse kimseyi kandırmasın. Hoş bakan çıkar tepkiler karşısında yok boyle birşey der ve sleep mod.

• Aslında alınan vergilerde bir anormallik yok, anormal olan oranları. Bu ülke ile düzenli bir ticari faaliyeti olan kuruluş elbette bu ülkede vergi ödemeli, ödemeli de canına yandığımın ülkesinde %60-65 totale vurulduğunda vergi ödeniyor onunda peşine düşme bi zahmet. Normal bir ülke olsak, normal karşılarım da aldığımızın %60-65'ini verdiğimiz bir ülkede hala sineğin yağıyla ilgileniyorsa normal karşılayamıyorum.

Brüt maaşımla net maaşım arasında ki fark %30 yanılmıyorsam. Yani kafadan %30 veriyorum, sigortası, gelir vergisi, bilmem nesi hepsi içinde. Hadi bunu verdim bir sigara alıyorum %60-70 veriyorum, benzin alıyorum %60-70 veriyorum, temel tüketim ürünlerine %8-12 veriyorum, giyim kuşam %18 veriyorum, elektronik desen onda da öttürüyorlar. EE bu durumda ben günde 9 saat mesaimin 6 saatini devlete çalışıyorum, sonra bi hayal ediyorum saat 8'de iş başı yapsam ve saat 11'de mesaim bitse aynı maaşı alsam. İnanın hayali bile mutlu ediyor.

Hadi bunlara da eyvallah diyeceğim, devlet görevlerini yerine getirse de onuda yapmıyor maalesef. Devletin görevi nedir? Benim verdiklerime karşılık, eşit, özgür, güvenli, sosyal, rahat bir yaşam sağlamak. EE bizde bunlarda yok onu ne yapacağız? Torpil almış başını gitmiş eşitlik yok. Adalet desen vallahi hasret kaldık. Özgürlük nispeten var. Güvenlik Allah'a emanet. Sosyal yaşantı sıfıra yakın. Bir yerlerde terslik var dostlar çok feci kazıklanıyoruz, %30-%40 vergi alan ülkelerde insanlar çok daha rahat yaşıyabiliyorken biz %60-70 vergi vererek rahat edemiyorsak bir terslik var.

DN: Lütfen yorumumu hiçbir siyasi partiye mal ederek yorumlamayın çünkü bu yazdıklarım bir siyasi ideolojinin oluşturduğu problemler değil, geçmişten günümüze gelen sıkıntılar. Bu ülke hep böyle geldi, maalesef böyle gidiyor. Hiç bir siyasi ideolojiyi desteklemiyorum, yandaş/muhalif değilim. Ben sadece hakça yönetilen bir ülke istiyorum, kimin yöneteceği umurumda değil.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.