Şimdi Ara

Malzeme kalitesi yumuşaklık mıdır? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
3
Favori
3.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Astra, focus dediğiniz araçların golf 5 muadili kasaları trim cümbüşü adeta, iç mekanın sert trimleri yüzünden.

Fordla opelle alıp veremediğiniz ne? Yukarıda da yazmışsınız ama katılmıyorum. Babamda focus mk1, bende de mazda 3 var. Mazdayı sana vereyim, focusu da satalım diyorum. Memnun olduğundan, aracı satmıyor. Bu arada focusta ne trim sesi var, nede malzemesinde yıpranma veya soyulma. Bahsettiğiniz gibi kapı tinn diyede kapanmıyor. Üzerinde hala fabrikadan çıkan kapı fitillleri ile rüzgar sesini 120 km/h sonra almaya başlar. Yani dedikleriniz doğruları yansıtmıyor. Kendinize başka bir örnek bulun. Mesala clio symbol daha doğru bir örnek olabilir.

Edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 27 Şubat 2018; 3:7:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    Hocam gerçekten çok tatmin edici olmuş mesajınız. Teşekkür ediyorum. Şuanki leonun malzeme kalitesi hakkında düşünceleriniz neler? Ve golf ile arasında çok büyük fark var mı sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: ResenİcraEdenAvukat

quote:

Orijinalden alıntı: IOserI

50bin ve fazlası abonesi olan kanallar direk çizgisinden şaşıp reklam yapmaya başlıyorlar. Peugeot 307 vardı nami diyar şeftali kasa. Tampon, kaput her yeri çok çabuk deforme olan malzeme ile kaplıydı. Dandik olduğu için değil içeriye darbeyi önlemek için yapılmıştı.

Bmw 1.18 in bütün malzemeleri sert kauçuk, plastikleri Yüksek ham maddeye sahip fakat konfor ? Oturduğumda terliyorum, malzeme çok sert olduğu için trim sesi yaratıyor.

Opel Astra 1.3 H kasa üstte saydıklarımın tam tersi fakat bmw den 20 kat daha konforlu araba.

Gelelim volvo xc60 koltuğu ne yumuşak ne sert derisi çok hoşuma gitti. Konsolunda garip boşluk hariç gayet iyi.

Kısaca sağlamlık ayrı birşey konfor.

Astra h kullandik bi kac yıl, cok begenmistim arabayı motor sanziman dışinda. Gayet iyi yol tutuyodu az yakıyodu konforu yalıtımı iyiydi ama performans 0

2006 model peugeot 307,2002 model land rover,2006 model land cruiser,2008 model civic,2011 model astra,2013 model qashqai,2015 model bmw 1.18i,2017 model xc60 bugune kadar kullandığım bütün arabalar bunlar. 2011 astradan sonra hiç 2. el arabaya binmedim. qashqai ve land cruiser babamın gerisi benim aldığım araçlar.

Bugune kadar bindiğim en f/p ürünü astradır. Ne bir trim sesi ne bir sorun yaşadım. Performans göreceli bir kavram. Kalkarken ki hantallığı bana sorun yaratmıyor çünkü ben trafik kurallarına uyan biriyim. 4 ay önce 60bin km de sattım. Garajda yer yok diye. Site yönetimi ihbar yolladı 3. aracınızı alın diye bende sattım. İçim hiç el vermedi çiçek gibi bakıldı bir kere bile keşke daha iyisi olsa demedim. Satmadan önce bu arabanın performansı ne diye merak edip boş yolda kökledim 6 senelik araba 210 görüyordu hala.

Arkadaş ortamında 1.18i nin dandik olduğunu rahat vermediği söylediğmide saçmalama o bmw diyen çok insan vardı. Fakat ben hiç bir zaman astra konforunu alamadım bmw den. Land criuser da deri koltukta ama bir kere terletmedi. Land roverda deri koltuktu uzun yolda uyuşturmuyordu. Çok kaza yapan biriyim yani hatalı geçiş yapıp önüme geçenler daima çarpıyorum bundan dolayı dikiş tutmayan bmw yerine 6 senede hiç bir sorun yaşatmayan astra derim. Neden civic değil ? Çok yumuşak direksiyonu ve Performansı dışında araba hi çbir zaman içime sinmedi zaten 30bin km de sattım. Bugune kadar bindiğim sahip olduğum en lüks araç land cruiserdı. Hiç bir sorun yaşatmadı. Fakat fiyatı ulaşamyacağım seviyede. Param olsa bir dk düşünmem direk land cruiser alırım.

Araçlar göreceli olarak değişiyor. Milletin deri merakı vardır ben nefret ederim. Ben hala analog konsolları özlerim. En uyuz olduğum sinyal kolunun mekanik değil sensörlü olması. Astrada tek - buna veririm. qashqai cam tavanı mukemmel bir detaydı paranomik diyorlardı sanırım. Ama diyorum astra bugune kadar binip en keyif aldığım en lezzetli aracımdı. Performansıda gayet yerindeydi.

• Doğan kabak dışında hiçbiri sarmıyor beni. Doğanın test etmediği araç videolarını da pek izlemiyorum. Konuya gelecek olursak yumuşak plastiğin canı cehenneme plastik kaliteli hissiyat versin yeterli.
  • Kaliteli malzeme demek 2004 model honda civic in göğsünün ilk günkü gibi deformasyonsuz tertemiz kalması demektir.
  • Gerçek deri (işçiliği, dikişleri güzel), seçkin ahşaplar, eski amerikanlardaki gibi metal yüzeyler vb. şeyler iç mekanın kalitesini arttırır. Yani yumuşakmış sertmiş, plastik ve üstü suni şeylerle kaplı olduktan sonra istediği kadar "kaliteli" olsun, bana kaliteli gelmiyor :) Maalesef bunu premium markaların alt modelleri bile karşılamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Blacksea

Hocam gerçekten çok tatmin edici olmuş mesajınız. Teşekkür ediyorum. Şuanki leonun malzeme kalitesi hakkında düşünceleriniz neler? Ve golf ile arasında çok büyük fark var mı sizce?

Teşekkür ederim. Açıkcası makyajlı leon'u inceleme fırsatım olmadı henüz. Bende merak ediyorum. Makyajsıza gelirsek malum trim sesleri ile boğuşan sert plastiği bolca kullanan bir araçtı. Biraz işçilik kusurlarıyla, montaj yanlışlıkları ile de alakalıydı bu. Yoksa ben o leonları da genel malzeme anlamında gayet güzel buluyorum. Tamam bir golf tokluğunda değil ama milletin lanse etmeye çalıştığı gibi çöp bir araba değil. Ortalama çou insanı fiyatına göre memnun edecek bir araçtı. Araçtı diyorum çünkü malum doğuş sırf asıl markaları vw daha çok satsın diye skoda ve seat gibi f/p markalarını yaptıkları fahiş zamlarla öldürdü, şu an pek alınası bir durumları, f/p durumları kalmadı vw karşısında.

• quote:

Orijinalden alıntı: acr

Astra, focus dediğiniz araçların golf 5 muadili kasaları trim cümbüşü adeta, iç mekanın sert trimleri yüzünden.

Fordla opelle alıp veremediğiniz ne? Yukarıda da yazmışsınız ama katılmıyorum. Babamda focus mk1, bende de mazda 3 var. Mazdayı sana vereyim, focusu da satalım diyorum. Memnun olduğundan, aracı satmıyor. Bu arada focusta ne trim sesi var, nede malzemesinde yıpranma veya soyulma. Bahsettiğiniz gibi kapı tinn diyede kapanmıyor. Üzerinde hala fabrikadan çıkan kapı fitillleri ile rüzgar sesini 120 km/h sonra almaya başlar. Yani dedikleriniz doğruları yansıtmıyor. Kendinize başka bir örnek bulun. Mesala clio symbol daha doğru bir örnek olabilir.

Edit:imla

Alıp veremediğim yok gerçekleri söylüyorum, kimse kendi arabasına eleştri kabul etmez tabi. Halbuki facus 3,5 kasaya kadar rezalet izolasyonuyla meşhur bir arabadır. En çok izolasyon şikayetlerini eski kasa focuslar ve civiclerle ilgili okursunuz. Bu araçların bu kusurları herkesce malum. Rüzgar değil ama felaket yol sesi alırlar yerden. Taban, davlumbaz, bagaj izolasyonları çok yetersizdir. Niye kendime başka araç bulayım yahu araçları konuşuyoruz burda. Sizin sürdüğünüz marka model arabayı eleştirmeyecek mi insanlar. Size çok güzel geliyor olabilir ama düzgün izolasyonlu bir araç kullandığınızda izolasyon nasıl olur anlarsınız.

• Değildir.

Yumuşak arabalara kaliteli diyorlar ama çabuk zarar görüyor
    Sert olanlara plastık leğen diyorlar ama uzun oluyor

herkesin kafası karışık
  • Ben de de makyajlı 2015 A4 var dediğiniz gibi kapı üstü orta sert plastikten üretilmiş.Basit ucuz hissi vermiyor ordaki malzeme fena değil ama ama kaliteli algısı da uyandırmıyor.

W205 de kalite algısı gerçekten var ama A4 3 yıldır iç mekanda sıfır tıkırtıya sahipken W205 C serisini kullananlardan gözlemlemek lazım gerçekten malzemesinin de algısı gibi kaliteli mi değil mi diye..
    İzalasyon konusunda bir golf olmadığı doğrudur ama bir civic gibi kötü olmadığıda açıktır. Ayrıca haksızca yapılan eleştrilerinize katılmadığım yerleri belirttim. Varsa cevabınız buralardan alalım. Dediğim gibi, sizin örnekleriniz için symbol daha doğru olur. Verdiğiniz focus yada astra gibi örnekler gerçeği yansıtmıyor... Eleştirecekseniz bile gerçeğe yakışır şekilde eleştirin piyasa ağzı sanayi ustası tabirleri sizin gibi bir dhliye yakışmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: acr

İzalasyon konusunda bir golf olmadığı doğrudur ama bir civic gibi kötü olmadığıda açıktır. Ayrıca haksızca yapılan eleştrilerinize katılmadığım yerleri belirttim. Varsa cevabınız buralardan alalım. Dediğim gibi, sizin örnekleriniz için symbol daha doğru olur. Verdiğiniz focus yada astra gibi örnekler gerçeği yansıtmıyor... Eleştirecekseniz bile gerçeğe yakışır şekilde eleştirin piyasa ağzı sanayi ustası tabirleri sizin gibi bir dhliye yakışmıyor.

Burada konuşuyoruz işte, neymiş sanayi ağzı açıklar mısınız? Bakın kendinizi haklı göstermek için konuyu dallandırıp budaklandırıyorsunuz.

İstediğiniz gibi araştırın focus 3,5 kasaya kadar izolasyon sorunu vardır, hele sizin dediğiniz 1 ve 2 kasala rçok zayıftır ve güncel civic kasaya kadar olan civicler kadar kötüdür bu durum. İzolasyonu vasat bir araca karşı izolasyonu daha vasat bir aracı (clio) örnek gösterip içinizi rahatlatmaya çalışıyorsunuz. Ben astra, focus clio symbol kadar kötü izolasyonludur demiyorum mesela. Hepsi kendi kalite çıtası içinde bazı değerlere sahipler. Tabi ki focus, astra gibi orta karar c sınıfı araçlardan, ekonomi amaçlı üretilen b sınıfı bir araç kadar vasat izolasyon beklemek hata olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

Ben de de makyajlı 2015 A4 var dediğiniz gibi kapı üstü orta sert plastikten üretilmiş.Basit ucuz hissi vermiyor ordaki malzeme fena değil ama ama kaliteli algısı da uyandırmıyor.

W205 de kalite algısı gerçekten var ama A4 3 yıldır iç mekanda sıfır tıkırtıya sahipken W205 C serisini kullananlardan gözlemlemek lazım gerçekten malzemesinin de algısı gibi kaliteli mi değil mi diye..

A4 de mükemmel işcilik var hakkaten ne tıkırtı var ne de sıkırtı. Of cok seviyotum mereti ama bazen insan sevdiklerinden ayrılmalı...

Ben sana izolasyondan söz etmiyorum dikkat edersen. Konuyu dallanıp budaklandıran sensin. Cevapların ve uslübun sanayideki, "o kötü, alınmaz abi" diyenlerden öteye gidebiliyor mu? Kendi fikrini gerçekmiş gibi yazıyorsun sonrada itiraz edilince konuyu değiştirmeye çalışyorsun. Varmı tıkırtı, trim, kapı fitili vb. gibi iddialarına karşı bir savunman yada kanıtın? Bunların yanlış olduğunu belirtiyorum.  Senin verdiğin cevap focusların izolasyonun civicle aynı olduğu. Ne alaka? Sorularıma cevap alamıyorum. Bunu benmi mesele haline getiriyorum şimdi? 

Kısaca iddiaların var ve yanlışsın. Cevap verebiliyormusun? Veremiyorsun. Bu kadar basit aslında. Nokta.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.