Şimdi Ara

MANİFESTO: Kibarfeyzo hakkını arıyor... Adalet yazdırılabilir!... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
1.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: derbederxl

quote:

Orjinalden alıntı: CV_Aguney

quote:

Gerçekten de tarih bilgin çok eksik, ve çok saçmalamışsın...
    Çanakkale de şehit olanların şehit olması, ülkenin kurtarılmasını sağlamamıştır...
    Padişah ülkeyi Serv anlaşmasıyla " Canına karşı Memleketi satmıştır..."
    Padişahın sarayını İngilizler korumuştur, milli mücadeleye karşı İNGİLİZ uçaklarından Pahişahın Tuğrasıyla yazılmış, İngiliz askerleri vatanınızı kurtarmaya gelmiştir, padişahı kurtarmaya gelmiştir gibi yazılar atılmıştır....
    Senin padişahın devleti satmıştır DEVLETİİ...
    Şehitlerin işte o zaman kemikleri sızlamıştır....
    Vallahi TÜRBAN sorunun geçmişinide bilmiyorsunuz ortalıkta konuşuyorsunuz...
    Bu konuda en tutucu mekan ORDU dur benim bildiğim...
    Ordu evine bile başörtü ile girilebilirken,işi siyasete döken bazı insanlar yüzünden yanlış hatırlamıyorsam, Musa Sadr ın tübanlı teröristlerin tacizinden Şii kadınlarını korumak için 1970 te icat ettiği türbanı, aynen ithal etmişiz, ve siyasi amaçlı kullanmışız...
    Bakın amacı okumak olanlar benim okuluma başörtüylede giriyor, kimse sesini çıkarmıyor, dersinde gerekirse başörtüsünü açıyor, dersten çıkıyor, gene takıyor, çünkü AMACI OKUMAK.... AMACI MEMLEKETİ BÖLMEK DEĞİL...
    Gidiyorsunuz, İstanbulun göbeğinde Orduevinde verilen bir düğüne katılıyorsunuz, ORDU dikkatinizi çekerim, ve benim babaannem olmak üzere bir çok kadın başörtüsüyle içeri girebiliyor, girerken içeri asker rica ediyor, şöyle bağlayabilirseniz daha memnun oluruz, bayanlar düzeltiyorlar....
    Yoksa Merve Kavakçı gibi kadınlar yüzünden şehitlerin kemikleri hiçte sızlamaz...
    Müslümanlığı resmen şova dönüştürmeye çalışıyorlar...
    Bunlara karnımız tok, hoşuna gitmeyen istediği yere gitsin....
    İster forumdan gitsin nereden giderse gitsin...

Bunları kibarfeyzo mu yazmış

bunları kim yazdıysa tamamen sacmalamıs... az bi tarih bilgisi olan insan vahdettinin ataturku anadoluya gonderen kişi oldugunu bilir...tamamda niye duzeltiyolar o basortuyu soyle baglayınca vatan haini boyle vatan haini olmuyolarmı...

saçmalama ,cehaletini ortaya koyma, NUTUK oku...
    Necdet Sezer gibi seninde suratına çarpmayayım nutuğu...
    Tarihi yalanlarla nasılda çarpıtıyorsunuz!!!!
    Atatürk ün görev emrini imzalayan kişi neden imzaladı sizce??
    Mustafa Kemal Samsuna Rum lara taşkınlık yapan zarar veren Türkleri engellemek için, müfettiş olarak gönderildi...
    Bilgisizce cahilce saçmalamayın...
    Bunu da ilk defa böyle savunanı duyuorum...
    Hee Vahdettin vatanı satmadı...
    Milli Mücadeleyi o başlattı kahraman o zaten...

• quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

quote:

Şimdi okuyabiliyorum yazdıklarını bazı yerlerde hakıla ama tekrar söylüyorum

Ogün sadece bu mesajını okuyabildim sonra döndüğümde baktım ceza almışım topici inceleyemedim
    ne yazı ne etti ama bu mesajına çok sinirlendim

O yazı yeter zaten...
    Ne demek ya öyle bir laf, benim için benim savunduğum değerler için, uğruna yaşadığım değerler için öyle büyük bir hakarettir ki, yani birisi onu yüzüme söylese, karşıdakinin canını almak için bir saniye olsa dahi düşünmem...
    Nasıl böyle bir laf söyleyebilir...
    İşte kör karacahil, örümcek beyinli zeka seiyesi düşük,dini inanç olarak HURAFEliği benimsemiş, piyon bir insan...
    Bir de ciddi tavırlar falan bilmiş tavırlar takınıyor, ama gelgelelim Çanakkale zaferi zamanında onun "Direk" ataları olarak gördüğü Osmanlı Devleti vardı(bizimde atamızdır), ve Atatürk o zaman Osmanlı Subayıydı... Bunu bilemeyecek kadar karacahil, ama her konuda ahkam kesecek kadar bilgili....
    Evet arkadaşlar, böyle bir adamı forum olarak destekliyorsanız ben gidiyorum, Aguney sonuna kadar arkandayım, ve sana ceza verenlerin karşısındayım....
    Biz bu toprakları kan sulayarak kazandık... Gerektiğinde düşman kanıyla sulamaya, kendi kanımızla sulamak için bir saniye bile olsa düşünmeyiz... Yeterki, suladığımız topraklardan yeni tomurcuklar yeşersin....
    Böyle insanları ülkemde istemiyorum...
    Bu ülkenin nedir sizden çektiği...

+99999

• Ya arkadaşlar siz neyi paylaşamıyorsunuz? bana soracak olursanız ikinizde boş konuşuyorsunuz.her ikinize de destek vermiyorum.burası bunu tartışacak platform değil,ama şunu söyleyebilirim.
    1:eğer askerlik yapman sırasında bu vatan için ölürüm diye bir dakika bile olsa düşündüysen sen o zaman vatanseversin.
    2:eğer askerlik yapman sırasında kaçarım arkadaş dediysen ,???
    3:savaş çıktığı zaman once o gitsin diyorsan ???
    4:bana bişii olmaz diyorsan????
    5:başka memlekete kaçarım diyorsan???
    6:Mustafa Kemal Atatürk için aksini düşünüyorsan da???
    bu kadar :
    siz isteseniz de istemeseniz de ben kuvai milliye çocuğuyum ve bundan da gurur duyuyorum,emin çölaşan okurum,AllaHA İNANIRIM,vatanımı severim,milliyetçiyim vede müslümanım elhamdülillahNOKTA
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Çanakkale de şehit olanların şehit olması, ülkenin kurtarılmasını sağlamamıştır...
    Padişahın sarayını İngilizler korumuştur, milli mücadeleye karşı İNGİLİZ uçaklarından Pahişahın Tuğrasıyla yazılmış, İngiliz askerleri vatanınızı kurtarmaya gelmiştir, padişahı kurtarmaya gelmiştir gibi yazılar atılmıştır....
    Ordu evine bile başörtü ile girilebilirken,işi siyasete döken bazı insanlar yüzünden yanlış hatırlamıyorsam, Musa Sadr ın tübanlı teröristlerin tacizinden Şii kadınlarını korumak için 1970 te icat ettiği türbanı, aynen ithal etmişiz, ve siyasi amaçlı kullanmışız...
    Bakın amacı okumak olanlar benim okuluma başörtüylede giriyor, kimse sesini çıkarmıyor, dersinde gerekirse başörtüsünü açıyor, dersten çıkıyor, gene takıyor, çünkü AMACI OKUMAK.... AMACI MEMLEKETİ BÖLMEK DEĞİL...
    Gidiyorsunuz, İstanbulun göbeğinde Orduevinde verilen bir düğüne katılıyorsunuz, ORDU dikkatinizi çekerim, ve benim babaannem olmak üzere bir çok kadın başörtüsüyle içeri girebiliyor, girerken içeri asker rica ediyor, şöyle bağlayabilirseniz daha memnun oluruz, bayanlar düzeltiyorlar....
    Yoksa Merve Kavakçı gibi kadınlar yüzünden şehitlerin kemikleri hiçte sızlamaz...

bunları kim yazdıysa tamamen sacmalamıs... az bi tarih bilgisi olan insan vahdettinin ataturku anadoluya gonderen kişi oldugunu bilir...tamamda niye duzeltiyolar o basortuyu soyle baglayınca vatan haini boyle vatan haini olmuyolarmı...

Mustafa Kemal Samsuna Rum lara taşkınlık yapan zarar veren Türkleri engellemek için, müfettiş olarak gönderildi...

Sağol antiochos

• quote:

quote:

quote:

quote:

ya nediyorsun arkadasım istersen inkılap tarihi kitaplarının dısında biraz tarih kitabı oku..

vahdettinin sozu

kurtulus istanbulda gozukmuyor.. kurtulus anadoluda

ingiliziler sarayı korumuyordu sarayı ablukaya almıstı....

Yuca Osmanlı devletine ve onun padisahlarına dil uzatmayı ne kadar seviyorsunuz....

Sana Birsey Diyeyimmi ... Bu Yucee Devleti Kuranlar... Yuce Osmanlı devletinin komutanlarıydı....

Atatürkcülük kisvesi altına girmis Osmanlıya olan kininizi kusuyorsunuz... Bu Ülkenin Müslüman olmasını sindiremiyorsunuz anlasılan....

Ataturk u senden cok sevdigimede eminim... Yanlıs ve Dogrularıyla...

derbederxl

• derdederxl ; -- KUVA-İ İNZİBATİYE-- DİYE BİR ORDU DUYDUNMU ???

SEN CEVAP VERİNCE SURATINDA TOKAT GİBİ PATLAYACAK BAŞKA BİLGİLER VERECEĞİM SANA. NE SİZ BU KADAR AHMAK OLUN NEDE KARŞINIZDAKİLERİ AHMAK SANMAYIN.

YASAK OLMASINA RAĞMEN HER MAHALLEDE HORTLAMAYA BAŞLAYAN TEKKELERDEN ALDIĞINIZ CUMHURİYET DÜŞMANI FİKİRLERLE BİR YERE VARAMAZSINIZ. KENDİ PİSLİĞİNİZ İÇİNDE BOĞULARAK ÖLÜRSÜNÜZ.

BİRDE ŞU kıbarfeyzo DENEN cahilin mesajını okudum ASKERE g.t. yiyorsa falan diyor.

Olum senin hiç aklın yok. DİL UZATTIĞIN (Kİ O DİLİNİ KESİP MÜSAİT BİR YERİNE YERLEŞTİRİRİM.) O ASKER SAYESİNDE SABAH ANANIN YATAĞINDAN HALA BABAN KALKIYOR. O ASKER OLMASA KİMBİLİR HANGI MİLLETTEN KAÇ TANE KARDEŞİN OLURDU BİLEMEM.

AKLINI BAŞINA AL VE ADAM OL. YOKSA ASKER SANA KİMİN G.T. NÜN NEREYE KADAR YEDİĞİNİ UYGULAMALI OLARAK GÖSTERİR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obo@obo -- 20 Mart 2005, 13:31:31 >
  • Beyler saçmalamayın

Osmanlı'nın çökme sebebi nedir Vahdettin gibi adamların türemesidir
    Lütfen şanlı bir yükselme döneminden sonra koskaoca imp nasıl dağıldı bir düşünün.Kimse gidip Fatih Sultan Mehmet ile Vahdettin'i aynı kefeye koymasın.Herkese hakettiği değeri verin yoksa ülkemiziz sonu da farkılı olmayacak.Kimsenin Osmanlı'yı inkar ettiği felan yok

Ama at gözüyle baktığınız için gerçekleri göremiyorsunuz.İşte Osmanlının en önemli dağılma nedeni imparatorlukta türeyen bu tür heriflerdir
  • quote:

Beyler saçmalamayın

Lütfen şanlı bir yükselme döneminden sonra koskaoca imp nasıl dağıldı bir düşünün.Kimse gidip Fatih Sultan Mehmet ile Vahdettin'i aynı kefeye koymasın.Herkese hakettiği değeri verin yoksa ülkemiziz sonu da farkılı olmayacak.Kimsenin Osmanlı'yı inkar ettiği felan yok

Ama at gözüyle baktığınız için gerçekleri göremiyorsunuz.İşte Osmanlının en önemli dağılma nedeni imparatorlukta türeyen bu tür heriflerdir

KARDEŞ Vahdettin vatanı satmadı....Tarihi öyle karıştırıyorlarki sizin haberiniz yok...Bi hatırlamaya çalış ATATÜRK'ÜN Samsuna çıkışı hangi parayla çıktı oraya tabiiki Vahdettin'in verdiği parayla ama ne yazıkki suçsuz insanı suçlu yerine koyarak tarihe geçmiştir ve biz böyle biliyoruz halbuki tarihimizde nice oyunlar oynanıyor haberimiz yok...Büyücü dengesiz Lale devrindeki insanların gelmesiyle dağılmaya başladı Kanuni Aslan Kanuni Osmanlı'nın Zor günlerinde de sınırlarını taaa Viyana kadar genişletti...Sina(adını pek hatırlamıyorum)çölünü 14 günde galiba geçti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorunvar -- 20 Mart 2005, 13:26:31 >

• quote:

Beyler saçmalamayın

arkadaslar ya siz anlamıyorsunuz yada ben anlatamıyorum..

heralde aynı kefeye koymuyoruz... osmanlının cokusunun temel nedeni sınırlarının maximuma ulasması, yeni ganimetlerin gelmemesi, bilime ayak uydurulamamasıdır.. padisahın ailede en buyuk olmsı kuralının getirilmesi, gelen padisahların yaslı ve beceriksiz olmasıdır...
    Vahdettin yapabilseydi kendi yapardı zaten padisahken , Ulkenin en buyuk lideri Ataturk u gordu sarayına cagırdı bi anlamda ulkenin onderligini ona devretti...

ayrıca bana cumhuriyet dusmanı diyen arkadas hayatımda tekke denen yerin yuzunu gormemisimdir... senin cumhuriyet anlayısının sadece senin fikirlerini destekleyenlerin varoldugu bi cumhuriyet olduguda anlasılıyor...

Ayrıca Bana ahmak diyecek kadarda küçük bir insansın

• quote:

Orjinalden alıntı: sorunvar

quote:

Beyler saçmalamayın

KARDEŞ Vahdettin vatanı satmadı....Tarihi öyle karıştırıyorlarki sizin haberiniz yok...Bi hatırlamaya çalış ATATÜRK'ÜN Samsuna çıkışı hangi parayla çıktı oraya tabiiki Vahdettin'in verdiği parayla ama ne yazıkki suçsuz insanı suçlu yerine koyarak tarihe geçmiştir ve biz böyle biliyoruz halbuki tarihimizde nice oyunlar oynanıyor haberimiz yok...

Vahdettin'in parasıyla çokmamıştır güzel kardeşim.Tanzimatta kurulan ilk Osmanlı Devlet Hazinesi var bilirsin
    Bu Vahdettin'in değil devletin hazinesidir.

Ayrıca çok iyi bilinmemekle beraber son yıllarda Kurtuluş Savaşı mali kaynağı araştırılıyor.İlginçtir bu mali kaynak hakında hiç bir bilgi yok ama işte dediğim gibi tarihçilerin yaptığı son araştımalara göre kaynaklar bunlar:

Atatürk'ün ordu müfettişliği göreviyle aldığı ücret
    Banka kredileri
    Vergiler
    Halk yardımları

Ama Osmanlı adına hiç bir yardım yok, sadece Atatürk ve bazı paşaların görevlerinden dolayı hazineden aldıkları maaşlar var.Bu değerli tarih proföserlerinin son yıllarda yaptığı araştırmalardır, lise kitaplarında bulamazsınız

• quote:

quote:

Beyler saçmalamayın

arkadaslar ya siz anlamıyorsunuz yada ben anlatamıyorum..

heralde aynı kefeye koymuyoruz... osmanlının cokusunun temel nedeni sınırlarının maximuma ulasması, yeni ganimetlerin gelmemesi, bilime ayak uydurulamamasıdır.. padisahın ailede en buyuk olmsı kuralının getirilmesi, gelen padisahların yaslı ve beceriksiz olmasıdır...
    Vahdettin yapabilseydi kendi yapardı zaten padisahken , Ulkenin en buyuk lideri Ataturk u gordu sarayına cagırdı bi anlamda ulkenin onderligini ona devretti...

ayrıca bana cumhuriyet dusmanı diyen arkadas hayatımda tekke denen yerin yuzunu gormemisimdir... senin cumhuriyet anlayısının sadece senin fikirlerini destekleyenlerin varoldugu bi cumhuriyet olduguda anlasılıyor...

Ayrıca Bana ahmak diyecek kadarda küçük bir insansın

Aynen katılıyorum... +9999999999

• quote:

quote:

quote:

Beyler saçmalamayın

KARDEŞ Vahdettin vatanı satmadı....Tarihi öyle karıştırıyorlarki sizin haberiniz yok...Bi hatırlamaya çalış ATATÜRK'ÜN Samsuna çıkışı hangi parayla çıktı oraya tabiiki Vahdettin'in verdiği parayla ama ne yazıkki suçsuz insanı suçlu yerine koyarak tarihe geçmiştir ve biz böyle biliyoruz halbuki tarihimizde nice oyunlar oynanıyor haberimiz yok...

Vahdettin'in parasıyla çokmamıştır güzel kardeşim.Tanzimatta kurulan ilk Osmanlı Devlet Hazinesi var bilirsin
    Bu Vahdettin'in değil devletin hazinesidir.

Ayrıca çok iyi bilinmemekle beraber son yıllarda Kurtuluş Savaşı mali kaynağı araştırılıyor.İlginçtir bu mali kaynak hakında hiç bir bilgi yok ama işte dediğim gibi tarihçilerin yaptığı son araştımalara göre kaynaklar bunlar:

Atatürk'ün ordu müfettişliği göreviyle aldığı ücret
    Banka kredileri
    Vergiler
    Halk yardımları

Ama Osmanlı adına hiç bir yardım yok, sadece Atatürk ve bazı paşaların görevlerinden dolayı hazineden aldıkları maaşlar var.Bu değerli tarih proföserlerinin son yıllarda yaptığı araştırmalardır, lise kitaplarında bulamazsınız

endonezyadaki muslumanlar osmanlıdevletinin cokmemesi içinn musluman kardesleri olmesin diye kollarındaki bileziklerini satmıslardı...

• O birinci dünya savaşıydı canım benim.Ona bakılırsa kardeş dediğimiz Araplar cihadı hiçe sayıp bizi arkadan vurdu
  • quote:

O birinci dünya savaşıydı canım benim.Ona bakılırsa kardeş dediğimiz Araplar cihadı hiçe sayıp bizi arkadan vurdu

canım arkadasım hem birinci dunyada hemde kurtulus savası oncasinde.. he 2 yıl yardım etti sonrada kestiler zaten.... ewet araplar cihadı hice saydı ben tersini demedim.. ben bu sebepten dolayı kopegimin ismini arap koydumm.. vatan hainliğiyle sucladıgınız ben....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derbederxl -- 20 Mart 2005, 13:39:41 >
  • quote:

O birinci dünya savaşıydı canım benim.Ona bakılırsa kardeş dediğimiz Araplar cihadı hiçe sayıp bizi arkadan vurdu

Aguney kardeş o dediğin arablar değil bugünkü TÜRKİYE'Yİ kışkırtan IRAK KÜRTLERİ BU YOLDAN ARABLARI KÖTÜLÜYORLAR...kerkükten bile çanakkaleye gelen arablar vardı ahhh ahhhhhhh şu tarihimizi oynayanların taaaaaaa ALLAH BELASINI VERSİN...(Aguney sözüm sana değil)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorunvar -- 20 Mart 2005, 13:40:19 >
  • quote:

quote:

Aguney kardeş o dediğin arablar değil bugünkü TÜRKİYE'Yİ kışkırtan IRAK KÜRTLERİ BU YOLDAN ARABLARI KÖTÜLÜYORLAR...kerkükten bile çanakkaleye gelen arablar vardı ahhh ahhhhhhh şu tarihimizi oynayanların taaaaaaa ALLAH BELASINI VERSİN...(Aguney sözüm sana değil)

bence araplarda hatta cevap bile vermediler cagrıya
  • quote:

quote:

Aguney kardeş o dediğin arablar değil bugünkü TÜRKİYE'Yİ kışkırtan IRAK KÜRTLERİ BU YOLDAN ARABLARI KÖTÜLÜYORLAR...

Lütfen arkadaşlar şimdi ismini hatırlamıyorum ama resimlerini felan gördüm
    Bir Arap şeyhi ingilizler ant. imzalıyor bağımsızlıklarına karşılık
    Böyle şeylere inanmayın çünkü savaş hiç bir zaman kerkük taraflarında olmadı.Savaş çok daha güneydeydi ve
    o coğrafyada kürt yok.

• quote:

quote:

quote:

Aguney kardeş o dediğin arablar değil bugünkü TÜRKİYE'Yİ kışkırtan IRAK KÜRTLERİ BU YOLDAN ARABLARI KÖTÜLÜYORLAR...

Lütfen arkadaşlar şimdi ismini hatırlamıyorum ama resimlerini felan gördüm
    Bir Arap şeyhi ingilizler ant. imzalıyor bağımsızlıklarına karşılık
    Böyle şeylere inanmayın çünkü savaş hiç bir zaman kerkük taraflarında olmadı.Savaş çok daha güneydeydi ve
    o coğrafyada kürt yok.

O Arap şeyhi dedin kişi aslında Kürt yani Irak'lı Kürt Şeyh'i İnkilap kitabında okumuştum...Bu topic'i kavgalı olmaması beni sevindirdi yeterki anlayışlı geçsin...

• Hatta Msır'da bile Araplar en kritik günlerde Osmanlıya karşı ayaklanmıştır

Bahriye Nazırı ve 4. Ordu Komutanı Cemal Paşa'nın, 14 Ocak 1915'te 14.000 deveyle iki koldan Süveyş Kanalı'na yaptığı harekat (1.Kanal Savaşı) başarılı olamadı. 4 Şubat 1915'te Birüsseba-Gazze'ye geri dönüldü.

1916 yılında Süveyş Kanalı'nı almak için 2. Kanal Harekatı yapılırken, Mekke Şerifi Hüseyin İngilizlerin kışkırtmasıyla Osmanlı Devletine karşı ayaklandı. Ayaklanmanın bastırılması için 4. Ordu'dan bir kısım birlikler Hicaz'a gönderildi. Ordunun geri kalan kısmıysa, Gazze-Şeria-Birüsseba hattında savunmaya çekildi.
  • Resmen saçmalamalar var Aguney sende cevap yazıyorsun böyle adamlara...
    Hee OSmanlının yıkılması, sınırların maksimum olmasıyla, saray harcamalarının artmasıyla falan oldu değil mi...Senin iq kaç hoca merak ettim, dediklerine kendin inanıyorumusun?
    Araplar Türk düşmanıdır bu böyle biline...
    Yemen de bizi arkamızdan vurmuşlardır, milliyet adına sözde bağımsızlık adına, demekki Din devleti diye bir şeyin yaşaması mümkün değil miş... Milli duygular ağır basıyormuş, seni gavurlara satıyorlarmış gerektiğinde müslüman kardeşlerin...
    Hatta adamlar Türklere ve Osmanlılara o kadar düşmanmış ki, tarihte Osmanlıya ait ne varsa, yıkıp üstüne otel vs. top sahası falan yapıyorlar...
    Osmanlı padişahlarının sonları tamamen vatana zararlı işlerde bulunmuşlar, Abdülhamitinden Vahdettinine, burada bazıları Abdülhamiti falan övüyor ama alakası yok... Bilgisizce sallama...
    Vahdettin vatan hainidir... Bunun aksini söyleyen de vatan hainidir.Bu böyle biline....
    İnkılap tarihi okuyorsun bilmemne okuyorsun demeyin geçin... Atatürk ün nutuğunu okuyun madem Atatürk ü çok seviyorsunuz, ama nerede okumamışsın ki, hainlerin iç yüzünü orada çok güzel anlayıtor...
    Evet zaten Türk tarihini kendi tarihinden değil, İnkigliz kitaplarından, Kürt yazarlardan okuyun siz onlar çok güzel doğru tarih yazıyorlar...Veya cemaatin gazetelerinden okuyun onlar çok gerçekçidir...
    Geçin bunları....

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.