Şimdi Ara

MANİFESTO: Kibarfeyzo hakkını arıyor... Adalet yazdırılabilir!...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
1.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hakkımdır Hakk'a tapan sevenlerimden ayrı kalmamam,
    hakkımdır Hakk'a tapan üyeliğimin devamını savunmam...

dün akşam saatlerinde bildiğinizi üzere Çanakkale hakkında oldukça ateşli yazışmalar meydana geldi... kişisel görüşlerime kim ne adına engel koydu, koyma hakkını kendinde buldu soruyorum...

kişisel gelişimini yarım bırakmış kendisinin halen homosepien gören ve o ırktan geldiğini iddaa edenlerden birisi sözde demokrasiye inanılan bi ortamda bana yani kibarfeyzo'ya "onun bunun çocuğu" demiştir... ama verdiğim cevaplar karşısında yinede üyeliği engellenen ve forumdan atılan ben oldum... eğer o kişi halen forumda ise lafi öncelikle kendisine, sonra adaletinden herkesin kuşku duyduğu ve şikayetçi olduğu yönetime iade ediyorum...

ayrıca konunun sanırım silinmiş olmasından dolayı bir daha bakma fırsatım olamamıştı.. hatta foruma bilem küser hale gelmiştim!.. fakat hakkımı aramak ve doğru bildiğimi savunmaktan asla geri durmam, ve yine atsanız.. bir daha, bir daha, bir....daha... geleceğim... taki hakkım iade edilene kadar..

ŞİMDİ GEÇELİM ÇANAKKALE VE LAİK DEVLET ANLAYIŞIMIZA;

dün milliyetçi, islamcı, vatan millet aşkıyla yanıp tutuşan ülke ve forum halkına soruyorum, madem laik olduğumuzu düşünüyorsunuz da; ordunun ve devletin başında bulunanlar nasıl oluyorda istediği yeri kamusal alan ilan ederken, istediği zaman şehitlik makamını kendi diline doluyor.. istenildiğinde laik olan devlet dine saldırırken büründüğü zırhı, halkın birleşmesi için 250,000 den fazla kişinin ölüsüne LEŞ diyemiyor.. dün komutanlar sakallı babalar, örtülü anneler ile yanyana dururken, sanıyorlar mıydı ki, kendisine ölme emri verilen askere ödül olarak bi istiklal madalyası için canını verdiğini...

Çanakkalede şehitlikte bile dikkat edin şehitlik deniyor, devlet diyor, mezarlık değil!!! hadisler yer alıyor, ve deniyorki; ancak şehitler Allaha tekrar dönmek ve yine şehit olmak için cennetten çıkmayı isterler; ewet belki o zaman istiklal madalyası alırlar.. ama keşke olsa da gelseler.. görseler haklarında şiirler yazılan, marşlar yapılan, İstiklal Marşında yazanlar bile Hakk yolunda ölenler için cennet, ilah, ezan, şehit gibi kavramlarla süslü iken... 18 Mart Üniversitesinde bile, Sütçü İmam Üniversitesinde bile.. vatanın her karış toprağında hakkı olan şehitlerimiz devletin kızların başını açmasına ne derdi.. Zora ki, açmayana eğitim verilmeyen bi ülkenin kurtulması için canını verenlerin kemikleri sızlamıyor mu? İstaiklal Marşınızı dinlemiyor, yaşamıyor, anlamıyor, sadık kalmıyor ve yalanlıyor musunuz?

iSTiKLAL MARŞI

Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;
    Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.
    O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak;
    O benimdir, o benim milletimindir ancak.

Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal!
    Kahraman ırkıma bir gül! Ne bu şiddet, bu celal?
    Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal...
    Hakkıdır, hakk'a tapan, milletimin istiklal!

Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.
    Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
    Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım.
    Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.

Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar,
    Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.
    Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar,
    'Medeniyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma, sakın.
    Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın.
    Doğacaktır sana va'dettiği günler hakk'ın...
    Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.

Bastığın yerleri 'toprak!' diyerek geçme, tanı:
    Düşün altında binlerce kefensiz yatanı.
    Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:
    Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
    Şuheda fışkıracak toprağı sıksan, şuheda!
    Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda,
    Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.

Ruhumun senden, ilahi, şudur ancak emeli:
    Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli.
    Bu ezanlar-ki şahadetleri dinin temeli,
    Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli.

O zaman vecd ile bin secde eder -varsa- taşım,
    Her cerihamdan, ilahi, boşanıp kanlı yaşım,
    Fışkırır ruh-i mücerred gibi yerden na'şım;
    O zaman yükselerek arşa değer belki başım.

Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal!
    Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal.
    Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal:
    Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet;
    Hakkıdır, hakk'a tapan, milletimin istiklal!

Mehmet Akif Ersoy

bu sadece bi şiir gelin siz çanakkale için yazılanları düşünün.. bunun neresinde dine hakaret edin diye sesleniyor, neresinde "YÖK'TEN NET TAVIR: BAŞINI AÇMAYAN KAPIDAN GİREMEZ!!! " cevabı için kanlarını bu toprağa döküyor...http://www.haberturk.com/habermetni.haberturk?@=180105

"Ey şehit oğlu şehit! İsteme benden makber; Sana âğuşunu açmış, duruyor Peygamber!"

ülkede o kadar mazlum varken, siz gidin de iki çelenk koyun, bize göre şehitlerin hoşnut etmezsiniz, ancak kendinize göre LEŞ den beter gördüğünüz kişilerin dini duyguları ile iyi dalga geçmiş olursunuz.. Çanakkale geçilemedi ise bu ancak, çeliğe karşı bedenin ve imanın zaferidir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıbarfeyzo -- 19 Mart 2005, 13:15:06 >

• eger seni dogru anladıysam sana sonuna kadar katılıyorum... belkide arkadaslar anlamıyor ama laiklik yuzde yuz dinsiz devlet demek değildir... devletin resmi dini yok demektir.. g. korede laik ama budizme destek veriyor... bu ulkede laik ama yuzde doksan dokuz demeyecegim buyuk cogunlugu musluman bir ülke vede çanakkaleye anneler cocuklarını
    git git bu topraklarda ezan susacaksa sen de git eger sehid olup donmezsen degil sutum sana helal... diyerek canakkaleye gondermistir...

ingiliz churcill biz canakkalede turkleri degil turklerin hakk larına olan sevgisine yenildik demistir...

bu ulkede ezan sesi hep gurleyecek bayragımız ancak kıyamette anadoludan dusecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derbederxl -- 19 Mart 2005, 3:31:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: derbederxl

eger seni dogru anladıysam sana sonuna kadar katılıyorum... belkide arkadaslar anlamıyor ama laiklik yuzde yuz dinsiz devlet demek değildir... devletin resmi dini yok demektir.. g. korede laik ama budizme destek veriyor... bu ulkede laik ama yuzde doksan dokuz demeyecegim buyuk cogunlugu musluman bir ülke vede çanakkaleye anneler cocuklarını
    git git bu topraklarda ezan susacaksa sen de git eger sehid olup donmezsen degil sutum sana helal... diyerek canakkaleye gondermistir...

ingiliz churcill biz canakkalede turkleri degil turklerin hakk larına olan sevgisine yenildik demistir...

bu ulkede ezan sesi hep gurleyecek bayragımız ancak kıyamette anadoludan dusecek...
    kibarfeyzo hala saplantılı kişilikler böyle ırk mühabbetleri ile kendini avutadursun, sen keyfine bak.Takılacak akılda olurlarsa

Ben sana söylerim

• quote:

Orijinalden alıntı: hayalciruh

kibarfeyzo hala saplantılı kişilikler böyle ırk mühabbetleri ile kendini avutadursun, sen keyfine bak.Takılacak akılda olurlarsa

Ben sana söylerim

Alıntıları Göster
    kibarfeyzo haksız değildir...

• quote:

Orijinalden alıntı: nakka

kibarfeyzo haksız değildir...

Alıntıları Göster
    kibar feyzo ile omuz omuza

• quote:

Orijinalden alıntı: urfalı

kibar feyzo ile omuz omuza

Alıntıları Göster
    Kibarfeyzo, ben o yoktum o zaman ama seni doğru tanıdıysam yine birilerine batan doğru bir şeyler yazmışsındır ya da birileri seni ya anlamamış ya da yanlış anlamıştır. Seni destekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: kaotika

Kibarfeyzo, ben o yoktum o zaman ama seni doğru tanıdıysam yine birilerine batan doğru bir şeyler yazmışsındır ya da birileri seni ya anlamamış ya da yanlış anlamıştır. Seni destekliyorum

Alıntıları Göster
    kibarfeyzo ya +100000000000000000000000000000.....................

• quote:

Orijinalden alıntı: La_l3reA

kibarfeyzo ya +100000000000000000000000000000.....................

Alıntıları Göster
    bu keçiörenli bebeyi destekliyorum

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: derbederxl

Aha bu işte pyschoman, riddick, duke... v.s., gene gelmiş derbederxl olarak Ama bu sefer terfi etmiş

• quote:

Alıntıları Göster
    Kusura bakma ama ben sana %100 katılamıycam. Şehitlerle başörtüsü arasında bir bağlantı kuramadım çünkü. O şehitler allah için diil, okula başörtülü gidilebilsin diye diil, vatanları için, çocukları için, geriden gelen nesile özgürce yaşayabilecekleri bir ülke bırakmak için savaştılar. Çanakkale bir din savaşı diildir bir toplumun kurtuluş savaşıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tyrael

Kusura bakma ama ben sana %100 katılamıycam. Şehitlerle başörtüsü arasında bir bağlantı kuramadım çünkü. O şehitler allah için diil, okula başörtülü gidilebilsin diye diil, vatanları için, çocukları için, geriden gelen nesile özgürce yaşayabilecekleri bir ülke bırakmak için savaştılar. Çanakkale bir din savaşı diildir bir toplumun kurtuluş savaşıdır.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Tyrael

canakkale dinini ve vatanını korumak isteyen milletin savasıdır

• quote:

quote:

canakkale dinini ve vatanını korumak isteyen milletin savasıdır

Alıntıları Göster
    kardeş sana kim o lafı söyledi....bir de onu yazda KİMİN NE MAL OLDUGUNU BİLELİM..

SANA %100 OLARAK HAK VERDİM...

• quote:

Orijinalden alıntı: Turqie

kardeş sana kim o lafı söyledi....bir de onu yazda KİMİN NE MAL OLDUGUNU BİLELİM..

Alıntıları Göster
    kibar feyzo dotum sonuna kadar haklısım
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Özgürlük için savaşmaktan öte birşeydir Çanakkale savaşları

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

kardeş ben senin yazılarını haspel kader, takip etmişimdir, dinle ilgili(direkt, yada dolaylı) topiclerde hep karşı tavır takınıyorsun... ilginç

üstelik dün TRTde de belgesel vardı ve diyorduki; 8m ötedeki düşmana karşı ellerinde kur'an la ölüme gidiyorlardı...

• quote:

Orijinalden alıntı: Hellmarch

quote:

Özgürlük için savaşmaktan öte birşeydir Çanakkale savaşları

Alıntıları Göster
    bu açıklamandan sonra sana katılıyorum.

benim düsturum
    Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar,
    Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.
    Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar,
    'Medeniyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

ben bi imam hatip mezunuyum. din sömürüsü laiklik sömürü olaylarını görünce deli oluyorum. ben inadına özgürlük diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Turqie

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Turqie

+1

Bende sana hak veriyorum. Sonuna kadar ara hakkını kardeşim.
    Yönetim de ceza verirken düz mantık kullanmasın artık vicdanını kullansın nedir bu 1-0 bilgisayar mantığı.

• quote:

Orijinalden alıntı: cLk

quote:

kardeş ben senin yazılarını haspel kader, takip etmişimdir, dinle ilgili(direkt, yada dolaylı) topiclerde hep karşı tavır takınıyorsun... ilginç

üstelik dün TRTde de belgesel vardı ve diyorduki; 8m ötedeki düşmana karşı ellerinde kur'an la ölüme gidiyorlardı...

Alıntıları Göster
    Birincisi alıntı yaptığınız yazar Mehmet Akif Ersoy aşırı tutucu dindar bir insandır. Kendisi Kurtuluş Savaşı kazanıldıktan sonra çağdaş ve uygar yeni Türkiye'nin kurulması için zorunlu görülen siyasal ve toplumsal devinim ve devrimleri, kendi inanç ve ülküsüne aykırı gördüğü için Türkiye'den ayrıldı. Atatürkçülüğün özüne, yeniliklerine ayak uyduramadı. Kurtuluş savaşının hemen ardından Mısıra gitti ve hayatının sonuna kadar mısırda kaldı. Türkiyenin kurtuluşun marşını yazmak ve Mısırda yaşamak ilginç... (burdan demek istediğim şiirlerinde din, iman diye döktürmesi gayet doğal)

quote:

Orjinalden alıntı: cLk

quote:

clk;
    Doğru takip etmişsin dinle ilgili bir topic varsa ve rahatsız olduysam yorum yapmışımdır. Eğer insanlar devamlı genelleme yaparlarsa, herşeyi dine bağlarlarsa rahatsız oluyorum çünkü ben öyle düşünmediğim halde benim adıma da konuşulmuş gibi hissediyorum. Ayrıca senin nasıl inanmaya hakkın varsa benimde inanamamaya hakkım var. Kimsenin diniyle ilgili herhangi bir kastım, artniyetim yok, ama genellemelere, cemaat ve sürü zihniyetine uyuz oluyorum. Bence din kişiyle allah arasında olmalıdır ve o noktada bitmelidir, biz dinimizi allahla kendi aramızda diil birbirimiz arasında yaşıyoruz nedense. Mesela benim bi arkadaşım okula elinde dafterlerinin arasında kuranla gelir ve tenefüste kuran okur ona saygı duyarım. Ama biri çıkıpta Türkiyeyi şeriyat ülkesi yapmaya çalışırsa işte orda itiraz ederim. Aynı şekilde çanakkaleye din savaşı dersen ona da karşı çıkarım. Askerimiz elinde kuranla ölüme gidebilir orda amaç kuran diildir adam orda inandığı şeyden kuvvet almaktadır, ama elinde kuran olmayanda bu vatan için savaştı unutma. Yok abi ben anlatamıyorum boşver. İstediğine inan yeterki benim adıma konuşma.

• quote:

Birincisi alıntı yaptığınız yazar Mehmet Akif Ersoy aşırı tutucu dindar bir insandır. Kendisi Kurtuluş Savaşı kazanıldıktan sonra çağdaş ve uygar yeni Türkiye'nin kurulması için zorunlu görülen siyasal ve toplumsal devinim ve devrimleri, kendi inanç ve ülküsüne aykırı gördüğü için Türkiye'den ayrıldı. Atatürkçülüğün özüne, yeniliklerine ayak uyduramadı. Kurtuluş savaşının hemen ardından Mısıra gitti ve hayatının sonuna kadar mısırda kaldı. Türkiyenin kurtuluşun marşını yazmak ve Mısırda yaşamak ilginç... (burdan demek istediğim şiirlerinde din, iman diye döktürmesi gayet doğal)

quote:

Orjinalden alıntı: cLk

quote:

clk;
    Doğru takip etmişsin dinle ilgili bir topic varsa ve rahatsız olduysam yorum yapmışımdır. Eğer insanlar devamlı genelleme yaparlarsa, herşeyi dine bağlarlarsa rahatsız oluyorum çünkü ben öyle düşünmediğim halde benim adıma da konuşulmuş gibi hissediyorum. Ayrıca senin nasıl inanmaya hakkın varsa benimde inanamamaya hakkım var. Kimsenin diniyle ilgili herhangi bir kastım, artniyetim yok, ama genellemelere, cemaat ve sürü zihniyetine uyuz oluyorum. Bence din kişiyle allah arasında olmalıdır ve o noktada bitmelidir, biz dinimizi allahla kendi aramızda diil birbirimiz arasında yaşıyoruz nedense. Mesela benim bi arkadaşım okula elinde dafterlerinin arasında kuranla gelir ve tenefüste kuran okur ona saygı duyarım. Ama biri çıkıpta Türkiyeyi şeriyat ülkesi yapmaya çalışırsa işte orda itiraz ederim. Aynı şekilde çanakkaleye din savaşı dersen ona da karşı çıkarım. Askerimiz elinde kuranla ölüme gidebilir orda amaç kuran diildir adam orda inandığı şeyden kuvvet almaktadır, ama elinde kuran olmayanda bu vatan için savaştı unutma. Yok abi ben anlatamıyorum boşver. İstediğine inan yeterki benim adıma konuşma.

Alıntıları Göster
    Fikirlerine hiç bir şey demem "Tyrael" ama "Allah" ve "Kur'an" kelimelerini doğru şekilde kullanmanı tavsiye ediyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afganaf -- 19 Mart 2005, 18:06:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: afganaf

Fikirlerine hiç bir şey demem "Tyrael" ama "Allah" ve "Kur'an" kelimelerini doğru şekilde kullanmanı tavsiye ediyorum...

Alıntıları Göster
    feyzoya sonuna kadar katılıyorum.
    her türlü desteye hazırız

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.