Şimdi Ara

MANİSA 1. PİYADE EĞİTİM TUGAYI (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
368
Cevap
3
Favori
321.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar bende manisada yaptım dogu kışlada 89/3-A idim ben yemin ettik geldik işte yemekleri güzel ama eğitimleri biraz can sıkıntısı we diger arkadaslarımında dedigi gibi doguya cok sweriyor allah hepimize sabır wersin hayırlı teskereler arkadaslar.
  • mErhabalar anlattıklarınız biraz daha açarmısınız bende 1 ekimde teslim olcam biraz daha güncel ön bilgiye ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim msn adresimde ALpeer@windowslive.com
  • slm manisa merkez batıkışla 2 tabur 7 bölük bitti alla şükür ayın 18 de yeminden sonra birdakka bile durmadım gide cekler allah şimdiden sabırversin bolbol susuzluk cekersiniz 7ci bölüge düşen olursa bide fahri üsteymenvar adam tambi piskopat elinizden geldince yedinci bölüge düşmeyin cuma günü nigde bor usta birligi allah nasibederse gidiyorum
  • arkadaslar benm erkek arkadasimda manisa bati kisla 10. boluge dusmus nasil biyerdir orasi biraz bilgi verirmisnz???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilknur_selman -- 1 Ekim 2009; 15:18:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilknur_selman

arkadaslar benm erkek arkadasimda manisa bati kisla 10. boluge dusmus nasil biyerdir orasi biraz bilgi verirmisnz???

Ben de acemiliğimi Nisan ayında Manisa Batı Kışla 10. Bölükte yaptım. Bol bol Fahri üsteğmenden bahseder zaten, kışladaki en zorlu bölük komutanlarındandır eğer ki farklı bölüğe ayrılmamışsa arkadaşın gerçekten çok zorlanacak. Ama bu insana bittiğinde farklı bir güven veriyor, artı yönleri de mutlaka olacak..

Aralıksız eğitim, yürüyüş, ezber, baskı derken 26 günde sayesinde 8 kilo vermiştim, üstelik günde 4500 kalorilik yemek pakedi ile..

Tek şansı her askerin bulamayacağı yemekleri yiyecek..
  • cumletten s.a tertipler 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı MANİSA cıktı sevk 1 aralık
  • Manisa batı kışlaya düşenlere şimdiden geçmiş olsun... 10 gün önce kardeşim orda 25 gün acemilik yaptı geldi.. 122 kiloydu 8 kilo verdi 25 günde.... çok kötü bir yermiş gece 10 lara kadar sürekli egitim varmış... özellikle yürüyüş pek koşu yokmuş... oradakilerin %90 ı dogu kökenlidir.. çok okuma yazma bilemeyen varmış cahil... 200 kişi dagıtmda istanbul ankara kıbrıs hakkari siirt şırnaga düşmüş.. doguya düşenler %10.. çogu kıbrıs batıymış.. kardeşim siirte düşdü mesela piyango ona vurdu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozan_007

cumletten s.a tertipler 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı MANİSA cıktı sevk 1 aralık

Aynen..
    Sevk 6 Aralık
  • arkadaşlar 1.piyade egt. tug.kom.lıgına 15 ocak 2009 da katılacagım kütahyalıyım yazışmak isteyenler olabilir daha vaktimiz var zaten

dolunay370@hotmail.com
  • selam 1.piyade eğitim tugayı komutanlığı ulaştırma 4 aralıkta ordayım:)
  • Evet arkadaşlar bende 3 aralık da teslim oluyorum.

baticrislethal@hotmail.com

tertiplerim ekleyin. tanısalım gitmeden :)
  • Bende 3 aralıkta Manisa 1.piyade eğitim dugayındayım.
  • arkadaşlar hepinizi bekliyorum manisaya :) bende orda bölük yazıcısıyım 12.bölükte düşen olursa oraya yardımcı olmaya çalışırım zaten butun eğitim çavuşları tertip 329 kd yanlız eğitimi hakkaten cok zordur açıkcası gözünüz korkmasın ama sürgün yeridir
  • merhaba benim nişanlım şuanda orda vatani görevini yapıyor kısa dönem .
    gider gitmez hemen kıbrısa düşeceğini söylemişler...
    haftaya onu ziyarete gidicem
    bana biraz bilgi verirmisiniz.
    orda nerde kalınır . birde kıbrısamı düştünüz
  • Bence ziyaretine pazar günü gidin, kendisi de sayenizde eğitimden yırtmış olacaktır, 12'de ziyaret başlar akşam 5'te biter denir fakat sabah 10'da gitseniz dahi içeri alırlar ancak eğitime çoktan girmiş olacağı için ölük komutanı kendisine izin vermeyecektir muhtemel siz de boşuna beklersiniz. 12'de tam istiraat saatinde orada olun, kendisinin de önceden haberi olsun saatten, içeride ona haber gidene kadar boşa zaman geçer. 4'te ziyareti bitirin o da bölüğüne dönsün, 4buçuğu bulursa ziyaretçi parkında mıntıkaya tutarlar.. :)

Manisa'da hemen kışlanın karşısında Saruhan Otel vardır, biraz tuzludur ama orada rahatça kalabilirsiniz lüks bir otel, çarşıdaki oteller hem kışlaya uzak hem de pansiyon havasındadır, aile ile gelirseniz çarşıdakiler uygun olacaktır. 1-2 km İzmir tarafında ise Anemon otel vardır yine ana yol üzerinde..

Kıbrısa gidecekse hayırlı olur diyebilirim, kıbrısta yakınılan 2 şey sıcak hava ve susuzluktur fakat kışın bu sıkıntıları çekmez, Manisa'dan çok daha rahat şekilde askerliğini yapar döner. Ki kıbrıs çıktıysa dağıtım izni alacak ve yemin töreninden sonra cuma 12:00 pazar akşam 17:00 arası izinlidir, evine dönebilir.

• Ben dun gittim ziyarete erkek arkadaşımı. kıbrısa gidecekmiş kabus gibi bir yer diyor herkes. internetten de baktım. surgun, spor, eğitim baska birsey denmiyor kıbrıs hakkında. :( topcu olaraktan kıbrısda 28. topcu alayı 1. topcu tabur komutanlıgına gidecekmiş... burda askerlık yapmıs olan bırı warsa ne olur bana bıraz bılgı verebılır mi?
  • Bir de ben diyorumki ben her cumartesi pazar gitsem Manisaya iki gun de kendisi gorup eğitimden kurtarabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: suzie

Bir de ben diyorumki ben her cumartesi pazar gitsem Manisaya iki gun de kendisi gorup eğitimden kurtarabilir miyim?

Çok ta iyi yaparsınız, normalde kışlalarda haftasonu askerlere verilir, cumartesi öğleden sonra asker izinli istiraatlidir veya keyfince spor yapabilir. Ama Manisa öyle değil, ben de İzmir'den her hafta ailemin ziyretleri sayesinde diğer arkadaşlar eğitime devam ederken mola verebiliyordum..

Ayrıca merak etmeyin kıbrıs güzel yerdir, Manisa'dan sonra hele ki usta birliğinde yer alacağından orası cennet gelir..
  • 321. KD olarak malum once Manisa, ardindan Kibris'ta askerlik hizmetimi tamamladim. Kisa degerlendirmeler:

Manisa: Acemi askeri ilk haftasonu ziyaret etmek cok onemlidir, bunu omru boyunca unutmayacaktir. Eger imkaniniz varsa mutlaka ama mutlaka her haftasonu mumkunse iki gun (C.tesi ve Pazar) askerinizi ziyaret ediniz. bynedim'in yazdiklarina katiliyorum. Sabah erkenden gidiniz ve askerinizi gelinceye kadar israrla anons ettiriniz, bazen egitim esnasinda duyulmuyor, hatta ziyaretci alanindaki gorevli askerlerden gondertip bolukten aldiriniz. Aksam 16.00 gibi de ziyarete son veriniz ki askeriniz siz gittikten sonra ziyaret alaninin mintika temizligine kalmasin cunku cok cop birikiyor. Rahatca oturup sohbet ediniz, birseyler okuyunuz, ve yiyip iciniz. Kimse karismayacak ve hesap sormayacaktir. Askeriniz de aslinda dinlenilmesi gereken haftasonunda yapilan eziyetli egitimlerden boylelikle muaf olacaktir. Zaman Manisa'da cok yavas akar, 28 gun bu itibarla uzun suredir. Askerinizin donuklastigini, tabiri caizse format degilse de reset yedigini musahade edebilirsiniz, ziyaretleriniz onu cok rahatlatacaktir. Manisa'da yemekler iyidir, kotu muamele yoktur ama siki disiplin ve egitim vardir, banyo imkanlari iyi degildir. Son hafta gorece bir alisma ve rahatlama olur, denetlemelerde de iyi skorlar alinirsa boluk iyice rahatlar, bu sefer de yorucu toren yuruyusu calismalari baslar. Askerinizin yemin torenine mutlaka istirak ediniz, boynu bukuk kalmasin. Hatta sahaya inip onbasi rutbelerini siz takabilirsiniz.

Kibris: Kibris'ta karargahta gorev yaptigim icin bazi nedenlerden dolayi birlikler hakkinda yorum yapmayacagim, genel bilgiler vermekle yetinecegim. Kibris'ta olasi bir Rum kalkismasina karsi birliklerin hazir olmasi beklendigi icin spor ve egitim onem arz eder. Kesinlikle surgun yeri degildir, bilakis sorunlu askeri gonderme yetkisi olan nadir komutanliklardan biridir. Oradaki askerin temsil kabiliyetinin olmasi gerektigi dusunulmelidir ve ona gore davranilmalidir carsi izinlerinde. Spor, egitim, nobet, bir takim kisitlamalar ve hak mahrumiyetleri olacaktir, askerligin dogasi boyledir. Sonucta safak atar, sayili gun cabuk gecer. Onemli olansa bu sayili gunleri nasil gecireceginizdir. Uzun donemlere karsi son derece anlayisli olunmali ve empati kurulmali, dertleri dinlenilmeli, yardim edilmelidir. Sorun yasayan, bir derdi olan uzun donemle bir cay icmek, biraz kelam etmek bile onlari rahatlatir. Carsi izinleri iyi degerlendirilmeli, tarihe merak varsa adeta acik bir muze olan Kibris'in tarihi mekanlari ucretsiz edinilecek rehber kitaplar esliginde karis karis gezilmeli. Unutmayin bu sansi bir daha elde edemeyebilirsiniz.

Karacilarda topcu sinifinin diger siniflara gore insan kalitesi ve imkanlar acisindan daha nitelikli oldugunu gorev icabi kurdugum irtibatlar neticesinde teshis ettim, ancak bu sahsi dusuncemdir, kimse alinip gucenmesin. Bu acidan askerinizin nispeten rahat olabilecegi dusunulebilir ama bataryadaki lider personel cok onemlidir, durumu onlarin davranislari belirler. Siz duzgun olursaniz muhataplariniz da ona gore davranirlar.

Son soz olarak; butun asker kardeslerime vukuatsiz, iyilikle, sabirla ve guzel intibalarla gececek bir askerlik ve tez zamanda hayirli tezkereler diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zuniga -- 22 Aralık 2009; 1:04:23 >

• Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Ben her cumartesi pazar gidiyim en iyisi...
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.