slm arkadaşlar ben 30 aralıkta acemiliği bitirdim doğu kışladaydım 2. bölükte allah yardımcınız olsun o bölük komutanı canavar gibi adam oğuzhan şentürk yok mu allah yardımcınız olsun gidecek arkadaşlar.
usta birliği 23. mot. p. tüm. kh. ve kh. bl.
hayırlısıyla :)
Merhaba batı benim erk ark da manisa da acemiliğini yapıyor d.k. olarak onların dağıtımı ne zaman olacak bilgin var mı şimdiden tşkler:)
valla dewre kayıpları yaklasık 50-55 gun acemi birliğinde kalıyorlar dk lar 89/4-b ler ile yemin edecekler. 89/4-b lerde sanırım ocak 13 den itibaren teslim olmaya baslayacaklar. erkek arkadaşına allah yardım etsin.
Çok tşk ederim malum telefon krizi konuşcak fırsat olmuyor da:)
Manisa'da devre kayıpları o kadar beklemez, ilk yemin töreninde acemiliklerini tamamlarlar.. Normalden az bile acemilik yapar dağıtıma çıkarlar tabi durumlar şu an değişikse bilemiyorum..
Şubat ayına sarktığından haberim vardı ama tam ne zaman olduğunu bilmiyordum ne fark eder vatan borcu her yerde her şekilde yapılacak Allah herkezin yardımcısı olsun Herkeze hayırlı tezkere versin:)
30 aralıkta yemin edip geldim.Doğu kışlada 24 gün acemilik yaptım.Allah doğu kışlaya gideceklere sabır versin. 4.bölük 4. takımdaydım.Sabah te kalkarsınız akşam yatışınız minimum 9...Zor biryerdi aklına soru takılan varsa yazsın cevaplarım. Usta Birliği = Mühimmat Lojistik Hadımköy/İstanbul
Kütük neresiydi de istanbul çıktı acaba:)
Var mı 331 K/D olup da 28nci mekanize piyade tümeni 28nci topçu alayına düşecek olan?
Arkadaşlar, yarın ben de malum birliğe katılacağım.
Bitirenlere geçmiş, gideceklere ve orada bulunanlarada hayırlı tezkereler olsun.
Hayırlısı ile bitirebilirsem kayda değer bilgileri ben de aktarmaya çalışacağım elimden geldiğince.
Haydi sayılı günler sonrası görüşmek üzere,
sevgi ile...
15 OCAK CUMA GUNU TESLIM OLUCAM MANISAYA SULUSU ALDIM SULUSTE 1.PIYADE EGITIM TUGAYI MANISA MERKEZ YAZIYOR ORTA KISMIN EN SAGINDADA (SÜR-208) TKR.ARÇ.SÜR.ER YAZIYOR BI KAC ARKADASLA GORUSTUM SOFOR OLACAKSIN DEDI FIKRI YADA BILGISI OLAN VARMIDIR?
arkadaşlar öncelikle selamlar
90/1 tertip olarak gideceğim manisaya fakat 2. grup yani DK olarak gideceğim
6-8 nisan arası teslim olacakmışım mart sonunda da sülüs alacağım
izmirliyim ve izmirde oturuyorum benimle birlikte izmirden aynı tarihlerde gidecek olanlar yazsın lütfen
bi de burası hakkında tüyolarınız var ise paylaşırsanız sevinirim
bende 8 nisanda teslim oluyorum mersinden
Devre kayıpları çok rahat askerlik yapıyor manisada rahat bir yer bazı şeyler abartılıyor bence Allah herkeze hayırlı teskereler versin.
90 . 1 B grubu giden arkdaşlar varsa manisaya buluşlamda gdelim...
Manisa Doğu Kışla 89/ 4b / dk olarak dün acemiliğimi bitirdim. İlk izlenimlerimi aktarıyorum
İlk etapta Manisa Merkez, Bir daha gelirsem öpsün Herkez . Bu sizi korkutmasın tabiki askerlik zor ama manisada bir çok yere oranla rahat askerlik yaparsınız. Şimdi yazıcağım ayrıntılar doğu kışla için geçerlidir.. Yemekleri fena değil hafta içleri sabah 5 hafta sonları sabah 6 da koğuşş kalk sesiyle uyanırsınız. İlk bir kaç gün sizi sıraya dizip yemeğe götürürler daha sonra kendiniz kafanıza göre gitmeye başlarsınız saat 6'da mıntıka yapar 6,30'dan sonra iştimaya geçer ve 1km uzaklıktaki eğitim alanına uygun adım ve marş söyleyerek gitmeye başlarsınız oradada sabah iştiması alınır ve sabah sporuna geçersiniz ve ilk eğitim konunuz yanaşık düzen eğitimine başlarsınız saat 11,30'da koğuşlar bölsesine uygun adım ve marş söyleyerek tekrar gelir ve öğle yemeği yersiniz. tabi yemeden önce sıra beklersiniz.. 1'e kadar boşsunuz.. saat 1'de iştima alanına toplanır ve eğitim alanına çıkarsınız orada öğle iştiması alınır saat 3 e kadar eğitim alırsınız 3'den sonra spor kıyafetlerinizi giyer koşu , uzun atlama , sınav , mekik vs.. saat 4,30 'a kadar spor yapar ve tekrardan koğuşlar bölgesine gitmek için toplanırsınız. saat 6'da tabur iştiması alınır ve yemeğe gidersiniz saat 7,20'e kadar boşsunuz 7,30 ; 8,30 arası komutanlık saatidir yani yemekhaneye girer televizyon seyredersiniz tabi atatürk'le, askerlikle ilgili şeyler.. saat 9'da yat iştiması alınır ve yatarsınız.. Kısacası acemilik boyunca yapıcağınız şey iştima ve eğitim olucak devamlı ayakta duracaksınız devamlı sıra bekliyeceksiniz ilk gittiğiniz gün olsun son çıkıcağınız gün olsun buna kendinizi iyi alıştırın.. ilk bir kaç gün hayata lanet edersiniz sonraki birkaç gün kendinize lanet edersiniz ama korkmayın bundan sonraki bir kaç gün artık herşeye alışmaya başlıyorsunuz.. burada kendinizi çok yanlız hissediceğiniz günler olucak aşırı duygusallaşacağınız, ağlamak istiyeceğiniz günler olucak ama acemilik bittiği zaman kendinizi çok ama çok iyi hissediceğinize eminim herşeyin değerini anlıyacaksınız.. eğer doğu kışla 4. bölüğe düşerseniz çok şanlısınız diğer 4 bölüğe oranla çok rahat manga komutanları genel olarak kısa dönem 10 başılar bir kaç o. çocugu dışında bütün üst devreler çok iyi insanlar dikkat etmeniz gereken iki kişi var birisi yakup demir diğeri revirci ayhan ay.. gerçi 90/1ler bzim sayemizde bunlardan kurtulucak çünkü 20 gün disco cezası aldırdık bu pclere..
Doğu Kışla yada batı kışla nereye düşeceğiniz Batı kışlada belli olucak. Genel olarak doğu kışla batı kışlaya oranla çok daha rahat, 1 taburdan oluşuyor ortalama 1300 kişi, batı kışla yanılmıyorsam 3 taburdan oluşuyor.
Extra yanınızda getirmenizi tavsiye ediceğim şeyler;
1. Bozuk Para 2. Boyunluk ve bere 3. Termal İçlik
Usta Birliğine düşme olasılığı en yüksek iller
%25 İstanbul %25 Ankara %10 Kıbrıs %40 Genel
Dediğim gibi bu ayrıntılar doğu kışla için geçerlidir ama genel olarak batı kışlada aynı sayılır...
4. bölüğe düşen olursa sercan akmercan ve Kazım karaboğa'ya selamlarımı iletsiinn hayırlı teskereler herkeze...
Piyade Acemi Er Harun Atalay ;)
selam arkadaşlar bende 1. PİYADE ER EĞİTİM TUGAY KOMUTANLIĞI / MANİSA 90/1 B olarak nisanda gidiyorum izmirde oturuyorum varsa izmirden arkadaşlar tanışmak isterim