Şimdi Ara

Manisa askerlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1.komando eğitim tugayı manisa merkez çıktı askerlik Aralık ayı. Sevk tarihi 8 Aralık yazıyor birliğe ayın 10 undami katılmam gerek bulunduğum yere 900km uzaklıkta. Bide ben komando eğitimi mi alacam bilenler yazabilirmi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Manisa'da Askerlik Yerleri ve Tüfeğe Hakimiyet

Manisa'da ikamet eden vatandaşlar, askerlik hizmetlerini aşağıdaki birliklerde yerine getirebilirler:

1. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı
      1. Topçu Tugay Komutanlığı
      1. Motorlu Ulaştır Tugay Komutanlığı

Askerlik süresi boyunca, tüm askerler temel askeri eğitimin yanı sıra tüfek kullanımı konusunda da eğitim alırlar. Tüfeğe hakimiyet, askerlik hizmetinin önemli bir yönüdür ve askerlerin sahada etkili bir şekilde görev yapmaları için gereklidir.

Tüfeğe hakimiyet kazanmak için şu faktörler önemlidir:

• Fiziksel uygunluk: Tüfeğin ağırlığını taşıyabilmek ve etkili bir şekilde kullanabilmek için fiziksel olarak formda olmak gerekir.
    • Ateşleme pozisyonu: Doğru ateşleme pozisyonu, isabetli atışlar yapmak ve geri tepmeyi yönetmek için çok önemlidir.
    • Nefes kontrolü: Ateş ederken nefesini tutmak, silahın kontrolünü ve isabetliliğini artırmaya yardımcı olur.
    • Tetik çekme: Tetiği doğru şekilde çekmek, silahın isabeti ve atış hızını etkiler.

Askerler, tüfeğe hakimiyet eğitimi sırasında bu faktörler üzerinde çalışarak sahada yetkin ve etkili savaşçılar olmaya hazırlanırlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merhaba, 2022 şubat ayında manisada acemiyi tamamladım. Birliğe teslim olacağın tarih askerlik sevk belgesi çıktığında yazar. 2 gün yol izni verir büyük ihtimal.

Komando eğitimi sayılmaz ama diğer acemi birliklerine göre biraz daha fazla eğitim alacaksın. İlk olarak selam verme, tekmil, esas duruş, rahat hazır ol, davranış vs. eğitimi tüm askerler gibi göreceksin. Her yere uygun adımla götürecekler. Temel askerlik bilgileri, silah tanımları, silah bakımı, hedef tarifleri, tüfeğe hakimiyet faktörleri, el bombası, temel askeri edevatlar, düşman ateşi altında ilerleme usülleri, örtü, gizlenme vs. askerlikle alakalı eğitimleri diğer acemi birliklerinden daha fazla göreceksin. -bu çıkarıma usta birliğimde piyade eğitim birliklerinden gelen arkadaşlarla konuşarak vardım.- İlk 1 hafta içinde g3ler dağıtılmıştı.

Manisada yemekler gayet güzel. Tıka basa doyardık. Lezzetler de fena değildi. İstihkaklar da gayet iyiydi. Kantinden neredeyse hiç abur cubur almamıştım. Bölükten bölüğe değişmekle birlikte bizim bölükte koğuşlar çok temizdi. Bizim bölükte 16 kişilik koğuşta 12 kişi kalıyoduk. Koğuşta sadece bizim kol vardı ve tezkeremizi alana kadar bu arkadaşlarla beraberdik. Diğer bölüklerde 100 kişilik koğuşlar dahi varmış. Oldukça da genişti koğuşlar. Dolaplar bildiğimiz asker dolabıydı. Düzene falan da nerdeyse hiç bakılmamıştı. Tuvaletler de temizdi. Askerliğim boyunca tuvalet kağıdını en son manisada görmüştüm. Bölükte duş yoktu. Duş için başka bölüğe gidiyorduk. Orası pek temiz sayılmazdı ve su ya çok sıcak yada çok soğuk oluyodu. Haftada 2 kere duşa gidebiliyoduk.

Bol bol küfür yiyeceksin. Buna aldırma. Çömelmekten dizlerin tutmayacak. Ayrıca bizim bölükte bol bol ceza vardı. Şınavda beklemek. Bitmeyen istikametler. Sürünmek, yuvarlanmak vs. bolca vardı. Bolca ayılıp bayılan da oluyodu. Ellerimiz, kollarımız, dizlerimiz hep yara oluyodu. Ayrıca sabah 10 a kadar spil dağının ayazından titrerken 11 den sonra da manisa sıcağında yanıyorduk. 21 gün de olsa bu senin toleransını arttırıyor. Zira gideceğin usta birliği de komando birliği olacağından orada da manisanın sana sağladığı toleransın faydasını göreceksin.

Kış döneminde gideceksin. Soğuğa dikkat et. Boğazın sürekli bağırmaktan parçalanacak. Su bulunca iç. Otomat çayı da olsa, fırsat buldukça yumuşat boğazını. Yemekte verilen bütün meyveleri yemeye bak. Hatta yemeyen arkadaşlarının meyvelerini de ye. Zira revire günlük bölük başına 4 kişi götürülüyordu. Onlar da ciddi hasta olması gerekiyordu.

Usta birliğin de muhtemelen doğu ve yüksek rakımlı yerler olacaktır. O yüzden yanında mutlaka en az 2 çift termal içlik, arko veya nemlendirici krem götür. Ayrıca usta birliğinde günlük intikaller olacağından bol bol yüklü şekilde yürüyeceksin. Araziye de girerseniz tabanlıklar iyice bozuluyor. Yedek tabanlık götürmekte fayda var. Kantinde de satılıyor ama kantinde çok sıra olduğundan mümkün oldukça hazırlıklı gitmekte fayda var.

Usta birliğin de tahmini olarak %60-70 doğu-güneydoğu, %20 kıbrıs, %10 münferit yani karma olarak genellikle batıdaki birlikler, çok düşük ihtimal de manisada kalabilirsin.

Ben de manisadan sonra iran sınırına gitmiştim. Bulunduğum bölgenin rakımı 2500 civarıydı. Hazirana kadar kar yağmıştı. Gece sınır bölgesinde devriye atıyorduk. Mülteci peşinde koşuyorduk. Arazide gözetleme yapıyorduk. Kolun görevli olduğu bölgedeki sınır karakollarında veya üs bölgelerinde kalıyorduk. Eskisi kadar terör tehlikesi olmasa da teröristlerin sınır geçiş bölgesi olabileceğinden her zaman tedbirliydik.

Yüksek ihtimal senin askerliğin de böyle geçecektir. 6 ay ordayken uzun geliyor ama bitiyor. Güzel arkadaşlıklar dostluklar olur. Dönünce anlatacağın anılar gerçek olur. Sallama ihtiyacı duymazsın. Buralarda insanlar nasıl 18 ay askerlik yaptı diye insan sormadan edemiyor.

Manisayla ilgili veya doğuda komando birliğinde askerlik yapmakla ilgili olarak sorularda yardımcı olabilirim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.