Ülkenin kurucu babası olarak Ataturk'un yeri her zaman ayrı olacaktır. Ancak günümüzde artık Ataturk'un bu kadar gündemde olmaması, Turkiye'nin yakın geçmişinin artık yavaş yavaş gündelik siyasi tartışmalardan çıkması gerekli diye düşünüyorum. Ülkenin rejimi değiştiğinde, yeni bir sayfa açtığınızda attığınız temeller sağlamlaşması kadar bazı konularda sert bir tutum takinilmasi doğrudur ancak günümüzde artık tüm ülkede burasının Türkiye olduğu ve yönetim biçiminin Cumhuriyet olduğu kabullenildi. Kimsede tekrar Osmanlı'nın getirelim veya şeriat krallık kuralım vesvesesi kalmadı kısacası yeni düzen artık oturdu. Bu nedenle Ataturk'un gereken saygıyı görmekle beraber bu kadar Günlük siyasete alet edilmemesi gerekli. Not : Burayı uygar ,laik , çağdaş bir ülke yapmak istiyorsak sonsuza kadar Atatürk'e bel baglayamayiz. Onun önüne geçmeli, onun yaptıklarının üstüne koymalı, onu aşmak zorundayız. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 23 Nisan 2024; 17:0:31 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Manisa'da Atatürk'e Hakaret.. (3. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Cesur bir cevap ve katılıyorum. Bu biraz da hristiyanlarin isa'yı çok methedip, onu en üstün peygamber hatta daha sonra Tanrının oğlu yapmalarından etkilenen müslümanların Hz Muhammedi ondan geri bırakmamak için çıkardığı söylentilerden kaynaklanıyor. Yoksa hiçbir ayette ve islamın genel ögretisinde böyle birşey yok. Rasyonel de değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Atatürk olmasaydı var olamazdık dedikleri zaman, Atatürk ve senin dedigin silah arkadası benzeri kahramanları da kastediyorlar. Tüm kurtulus savası, Atatürk'ün kendi basarısı sayılabilir mi? Bence muhtemelen sayılabilir cünkü belki de, Atatürk yerine baska biri olsaydı, karizması yetmeyecekti ve liderlik vasıfları yeterli gelmeyecekti millet yanında yer almayacaktı.. Ancak buna rağmen, Atatürk'e kendi basına bir kisiden öte, cumhuriyetin sembolü olarak saygı duyuluyor.. Atatürk ve diğerleri olmasaydı, var olamazdınız cünkü isgalciler, müslüman Türk barındırmazlardı, isgali daha cok, nefret, hınc, intikam motivasyonuyla yaptılar zaten o zamanın ingilizlerinin fikirlerini okursan, David Lloyd George diye bir elaman bunların basını cekiyor, Türkleri geldikleri yere bozkırlara sürmek gerekir, bunlar barbardır bunları tarihten silmek gerekir diyorlardı izmir ve cevresini isgal eden yunanı zaten biliyorsun oraları Türklerden arındırırlardı, yani olayın sonu soykırım ve gercekten sürülme olabilirdi yani bunda abartı ya da tapınma göremiyorum var olmama olayında doğruyu söylüyorlar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Nisan 2024; 17:40:16 >
-
nerden biliyon tanrısal özel güçlerinmi var zamansal çizgide senaryoları canlandırıyon, çok karizmaymış erkek güzellik yarışması değil bu, askeri ve siyasi başarı bu konuda tek başarılı isim o dönemde mustafa kemal değil,Atatürk tek başına süpermen gibi kurtarmadı bu ülkeyi arka planda bir sürü adam isim var,bunu zaten hiç bir insanın bilemiyceğini yazdım bilmen için yaşanması gerekiyor.
1919 a ışınlan Atatürkü öldür yada kaçır netflix bilim kurgu dizisi gibi şimdiki zamana geri gelince anca anlarsın onu -+ yönde.
başka bir çözümü yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Nisan 2024; 17:55:54 > -
Olmasaydın olmazdık, Atatürk olmasaydı babanız belli olmazdı diyenlerin dna ile baba aradıklarına şahit oluyoruz son günlerde... Bize ahlak dersi verenlerin tren yaptıkları ortaya çıkmaya başladı
Boyundan büyük laf etmenin ceremesi de diyebiliriz buna... Neyse zamanı gelince herkes gerçeği görecek... Geçmiş olsa da...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayrabey -- 23 Nisan 2024; 17:52:45 > -
28 şubat dönemini yaşadınız mi bilmem ama Atatürk, laiklik ve cumhuriyet kavramlarını o kadar hor kullanmışlardı ki, insanları artık bıktırmışlardı. En küçük bir eleştirel ifade hemen bu kavramlara düşmanlık olarak suçlanıyordu. Atatürkü sevenlerin bile yeter artık dediği bir dönemdi. Sonra fırtına diner gibi oldu.
Son zamanlarda rüzgar ters esmeye başladı. Bu defa gerçekten Atatürke ve cumhuriyete inanılmaz saldırı var. Eskiden Atatürke laf eden cahil, görüntüsü kılık kıyafeti ebu cehili andıran 2 lafı bir araya getiremeyen insanlardı. Şimdi normal görünümlü eğitimli ama aynı kafa yapısında insanlar ortaya çıktı.
Ciddi ciddi saltanatı savunan, cumhuriyete lanet eden bir sürü insan hatta kadınlar görüyorum. Ben gelecekten çok iyimser olamıyorum bu nedenle. Tabi yukaridaki gibi tabelalarla, pankartlarla, hiddetle, şiddetle, zorla Atatürk sevdirilemez elbette. Atatürkü biraz rahat bırakmalıyız. Her platformda onu yarıştırmamalıyız, her konuda sözü ona getirmemeliyiz. Fikirlerini dogmalaştırmamalıyız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sen nereden biliyorsun peki o yerine silah arkadaslarının falan falan cıkıp onun yerine kurtaracagını? O kurtarmıs cünkü millet onu kabul etmis, onun pesinden gitmis anadolu'da destek toplamıs alternatif senaryoyu sen kendin yazıyorsun..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Nisan 2024; 18:17:16 > -
Sen bu DNA testi islerini bilip bahsettigine göre DNA testini kendin yaptırmıssın eee sonuclar ne cıktı bari? Sonuc paylasacak mısın? Buldun mu DNA'larının kökenini?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Nisan 2024; 19:8:2 > -
Buraya buyuk harflerle yaziyorum. BU OLAY UZERINDEN ATATURK'E PUT DEMEYE GETIRENLER, SILINEN MESAJIMI GOREN GORMEYENLERE ANLATSIN.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Rakı masası solcuları şu üslubu bırakmayı bir türlü öğrenemedi. Böyle böyle malzeme veriyorsunuz işte.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Funder -- 23 Nisan 2024; 18:25:30 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
10.000+ yıldır insan ulusları din dil ırk ayırmıyorum insanlar işgalden ve yok olamanın eşiğinden kurtulmak için elinden geleni yapar şu an filistinlilerde yapıyor bize has birşey değil o.
Atatürk olmasaydı eller yukarı teslim olucaz gavura hehe aynen,hele türk halkı bu konuda çok hırçındır ölür yine teslim olmaz kanının son damlasına kadar savaşır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Nisan 2024; 18:26:55 > -
Depremler tufanlar azaplar cezalar kuranın 10 ca yerinde geçerken bu kadar can alıcı bir bilginin bir kere bile geçmemesi akla mantığa uygun değil.
Üsteki arkadaşın dediği gibi aşırı sevgiden hristiyanlar allahın oğlu baş adamı diyor isaya ,bizde tüm kainatı evreni hz.muhammed için yarattı diyelim gibi bir havadan türemiş gibi bir ortam var orda.
O insanların o laflarına fazla güvenme sonuçta "insan" o insanlar hz.alinin içindede tanrı aradı
hz.aliye de içine allah kaçmış dediler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Nisan 2024; 18:34:25 > -
Sen istiklal mahkemelerinde kac yüz bin asker kacagı idam edildi hic acıp tarihi okudun mu? Atatürk düsmanlarının argümanı, güya millet, din elden gedeyooo diye sandalyeyi aldı, fransızın kafaya gecirdi falan sanıyor haha.. Halkın basında onları organize eden bir lider ve onları savasa yönlendiren komutanlar, senin tabirinle Atatürk'ün silah arkadasları benzeri falan adamlar olmasaydı, direnise sınırlı ve basıbos bir katılım olurdu cogu da zaten direnise katılmazdı.....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Nisan 2024; 18:36:33 > -
Tabelada hic bir sorun göremiyorum hocam. Olmasaydın olmazdık demisler dogru söylemisler. Bu Atatürk düsmanı tayfanın, üstat üstat dedigi fes giyen bir ehtiyar vardı, onun yunan mezalimi isimli kitabını bizzat okusunlar bunlar düsmanını bile tanımayan adamlar ayrıca bir numaralı Atatürk düsmanları yunanlardır cünkü Izmir'in yunan olmasına engel oldu.. Elbette mecbur edemeyiz sevgi icten gelir ancak benim gözümde Atatürk sevmeyen adamın yunandan bir farkı yoktur sevmeyebilir fakat o taktirde ben kendisine sahsen Türk diyemem..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Nisan 2024; 19:5:28 > -
Evet olmasaydı olmazdın.Ayrıca Osmanlı’yı Türk sanıyorsan yanılıyorsun.Türk tarihi Osmanlı’nın başlarından sonra yok olmaya başlamıştı.Tekrar yeşillendiren de Atatürk’tür.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Atatürk İzmir'in Yunan toprağı olmaktan kurtarılmasına liderlik ettiyse, kurtuluş mücadelemizi sahada Yunan'a karşı verdiysek ki öyle, o zaman o öldükten sonra yapılan Anıtkabir neden Antik Yunan mimarisinde yapıldı? Kim yaptı, kim izin verdi? Neden belirli dönem cumhuriyet tasvirleri, çizimlerinde hep Antik Yunan-Roma figürleri kullanıldı? Mesela "çağdaş Türk kadını, çağdaş Türk genci" vs diye çizimler yapmışlar bi bakıyosun Roma-Helen figürleri içinde. Belirli dönemin ana akım gazete ve dergilerinden bahsediyorum. Türklükle hiçbir alakası yok.
Bi kere olsun bunları neden sorgulamıyorsunuz? İki dedesi de bizzat İstiklal Madalyalı Büyük Taarruz gazisi olan, biri Cemal Kutay'ın "Cumhuriyet ve Milli Mücadele'nin Manevi Mimarları" kitabında ismen geçen, Meclisin açılışında da bulunmuş ama aktif siyasete girmemiş, biri de Büyük Taarruz dönemi korumaları arasında görev yapmış bir gazi torunu olarak ben sorguluyorum. Sorgulasanız Atatürk'ün cenazesinin arkasına saklanmış gerçek Türk düşmanı maskeli yapıları göreceksiniz. Ama işte böyle "olmasaydın olmazdık, atam sen kalk ben yatam" diye diye ya da iki Atatürklü bayrak sallayıp yakalarına resimli rozet takarak kamufle oluyorlar. Her ağzından Atatürk övgüsü çıkanı dost sanıyorsunuz. En büyük sorun da burada başlıyor. Bu sebeple de Atatürk'ün cenazesi arkasına saklanıp milletimizin değerleriyle savaşanları görmüyorsunuz.
Atatürk'ün bu ülkede itibarını, hep Atatürk'ün adını kullanarak bi şeyler yapanlar sarstı, en büyük zararı onlar verdi. Adamlar aslında kendi istediklerini yapıyor, sonra da "atamız olsaydı böyle yapardı" diyerek kamufle olup hedefine ulaşıyor. Bunun sivil tarafta örnekleri sayısız, resmi tarafta ise 12 Eylül ve 28 Şubat dönemi yapılanlar başı çekiyor. 15 Temmuz bile Atatürk adına yapıldı. Tabi bütün askeri darbeleri sayabiliriz. Hepsinde aslında birileri kendi emelleri için bi şeyler yapıyor, plan program tamamen başkalarına ait, ama hepsini 1938'de vefat etmiş Atatürk adına yapıyorlar nasıl oluyorsa? Bu sefer yapılan işlerin karşılığında oluşan aşırı sevgi de, nefret de Atatürk üzerine yöneliyor. Kimse bu işlerin asıl aktörlerini konuşmuyor. Onlara sorulunca da "biz Atatürk adına, onun izinde yaptık, o da böyle isterdi" diyorlar. 28 Şubat'ta bankaları hortumlayan darbecilere de Atatürk mezarından emir mi verdi? Diğer taraftan toplumun bir kesimi de "bunlar Atatürkçü" diye darbecilere sahip çıkıyor. Türkiye bu kısır döngüyü hep yaşadı, bu kafayla yaşamaya da devam edecek. Bu ülkede İngilizlerin vs işi kolay. Hiç asker kullanmadan toplumu manipüle etmeleri çok kolay.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 23 Nisan 2024; 19:51:48 >
-
O devirde komutanlar arasında askeri, siyasi, diplomasi becerisi en yüksek olan komutan bana göre de Atatürk'tür. Bu konuda benim şüphem yok. Lakin tarihte bir taşı yerinden oynatirsaniz pek çok olay farklı gelişebilir.
Atatürkün cevresinde başka yüksek vasıflı değerli komutanlar da vardır. Belki Atatürk olduğu için onlar geri planda kaldılar. Atatürk olmasaydı, kazım karabekir, mesela dizginleri eline alacaktı, kimbilir. Veya fevzi çakmak, ali fuat pasa, refet pasa, rauf orbay... onların böyle bir durumda ne kadar muvaffak olacağını kestiremeyiz.
Atatürk'ün vasfı ile ilgili sorun yok, hem fikiriz. Ama o olmasaydı herşey çok kötü olacak demek biraz Türk milletini küçük görmek gibi geliyor.
Diger yandan, Atatürk olmasaydı ve onun yerine dizginler saltanatçı, ümmetçi, bugün tarihi mısırlıoglundan öğrenen grupların eline geçseydi herşeyin çok daha kötü olacağını tereddütsüz kabul ederim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X