Şimdi Ara

Mansur Yavaş'ın Arsa karşılığı 10 daire ve 11 işyeri elde etmesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
2
Favori
1.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sen geçenlerde asgari ücretle çalışan elemana iyki intihar etmiş ömür boyu sürüncek diyen kişi değilmiydin? şimdi Türkiyede fırsatlar akıllarını kullanmalara,zengin olunurlara dönmüşsün hayret.

25-45 yaş yaş arasında birinden bahsedilmiyor, artık 70 yaşında bir ayağı çukurda olan adamdan bahsediliyor konuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Şubat 2024; 17:51:42 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Mansur Yavaş'ın Arsa karşılığı 10 daire ve 11 işyeri elde etmesi

tr.linkedin.com
    Yavuz ŞEN LinkedIn‘de: ECEVİT'LERİN MAL VARLIKLARI HİÇ TARTIŞILMADI:50 yıl aktif siyaset yapan… | 118 yorum
    https://tr.linkedin.com/posts/yavuz%C5%9Fen_ecevi%CC%87tleri%CC%87n-mal-varliklari-hi%CC%87%C3%A7-tarti%C5%9Filmadi-activity-6862095026592256000-XLta

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Mesele benim zengim olup olmamam değil senin kimseyi düşünmemen de değil fakat halkın çoğunluğu enflasyonu ,vergileri ,fakirliğin azalmasını düşünürse sen azınlık kalırsın Tekelci zihniyet , mafyadan beslenenlerin hareket alanı kısıtlanır . Zaten sen hep kendini düşündün komünizmi savunurken de kendini düşündün mafyatik yapıyı savunurken de asgari ücret konusundaki tartışmalarda da . Fakat önemli olan sistemi savunmak sadece kendinin çıkarına olan şeyi savunmak değil önemli olan. Halkın çoğu halkın çoğunluğuna yarayan şeyi savunduğu zaman işte o zaman hem birey hem de halk kazanmış olur

Şehrin biraz uzağında 5 kat pahalıya arazi alacaksın sonra bunu 15-20 kata satabilmek için belediye başkanından tut birçok kişiye rüşvet vereceksin . Sonra bu evler niye pahalilandi deyip herkesin evinden yüksek vergi isteyeceksin kira limiti koyacaksın . Katma değer üretmeden para arada yok oluyor para birikmemis oluyor . Sonra niye fakir olduk? zenginler aç gözlü patron işçiyi sömürüyor şeklinde sol propaganda yapacaksın cok kazanandan çok vergi isteyeceksin ayda 30 bin kazanandan bile %60-70vergi alacaksın zengin görünüyor çünkü bir arsadan 10-15ev alanla taksi plakası alanla bir otopark alan mafyayla aynı kefeye koyacaksın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Evet dedim. Ancak ben asgari ücretli için bugünden bahsetmedim 10 sene öncesi demişim. Bugün asgari ücret alan sürünür. Aç karnını doyurur. Ben hiçbirşeye dönmedim de sen okuduğunu anlayamamışın. Adamın yaşının da önemi yok yaş meselesi nereden çıktı? Yatırım yapmak için 25-45 yaş aralığında olmak mı lazım?

Geçmişi kurcalayacaksan sana ölsen kimin umurunda olur dedim. Sende bir gencin ölmesini mi istiyorsun bunu mu diyorsun dedin 40 yaşında bir genç! olarak. Mühendis olmayıp altta kalmamak için mühendisim dediğin mesajı hiç karıştırmayayım.

• Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

Ben hiçbir zaman komünizmi savunmadım ki. Asıl senin gibiler liberalizmi savunurken işine gelen yerlerde sosyalist gibi davranıyordu onu yüzünüze vurdum. Paran pulun yokken liberalizmi savunurken okuduğun okulun masrafını devletin yani vergi verenlerin çekmesini normal karşılıyorsun. Madem liberaliz bana ne senin okumandan? O okula sen parasızlıktan giremesen bile başkası girerdi. Hemen toplum yararı, devlet falan diyorsun. Yok öyle birşey. Liberalizm olsa senin paran yoksa okuma, hastaneye gitme başkasına beş kuruş masrafın olmasın. Savunduğunuz şeyin arkasında durun işine geldiği eğip bükme.

Halkın çoğunluğunun ne düşündüğü ve azınlık kalmam önemli değil. Herkes bireyseldir bu ülkede. Biz diye birşey yok. Burası da öyle sosyalist halk cumhuriyeti değil nasıl bir liberalsen böyle şeyler yazıyorsun.

5 kat pahalıya aldığım araziyi 15 kat pahalıya satmak için niye belediye başkanına rüşvet vereyim? Araziyi satarken belediye ne alaka? Rüşvet vermeyle imar planı mı değişiyor sandın? O kadar kolay değil. Evin pahalanmasıyla bu konuda alakasız. Evler talebin yüksek olmasıyla pahalandı. Onu git faizi yıllarca düşük tutan hükümete söyle. Emlak ve inşaat piyasasından haberin yok. Adamlar istanbulun göbeğinde daireyi 2,5 milyona mal etse sana niye 4'e satsın? Onun 10 milyona alıcısı var. Arz talep diye birşey var.

Katma değerin beni ilgilendirmiyor. Fakir olduk diye birşey yok. Parası olan yaşıyor. Bu memleket böyle. Vergi kanunlarını iyi bilirim o kadar vergi ödemeyeceksen maaşlı çalışma.

• Arkadaşlar hiçbirinizin anlamadığı bir konu var. Kimse 75-80 bin lira belediye başkanı, bakanlık, başkanlık maaşı için günde 18 saatini işe adayıp, ailesiz tatilsiz, ilgisiz size hizmet etmek zorunda değildir! İstiyorsunuz ki belediye reyisi benim köpeğim olsun, Ekrem gibi tatile çıksa hemen rezil ederim söverim, reyis tatil yapmaz eve gitmez, ailesine vakit ayırmaz, işinin başında durur. Sonra da aaa bu da yiyici çıktı diyorsunuz. Olm hanginiz sadece maaş karşılığı aileden, çoluk çocuktan, tatilden dinlenmeden mahrum kalıp günde 18 saatini tanımadığı insanlara verirdi?

Tabiki yiyecekler. Ben işte tam da bu yüzden belediye başkanlarına, bakanlara, devlet başkanlarına astronomik ücret önermiştim.

Allah'ın salak şirketlerinin genel müdürleri senede 3-5 milyon dolar CEO maaşı alır, devlet başkanına gelince maaş 118 bin lira :D Sonra da hizmet bekle aman tatile çıkmış diye laf et Mansur Yavaş'ın Arsa karşılığı 10 daire ve 11 işyeri elde etmesi 

Devlet başkanına senede 100 milyon dolar

Bakanlara senede 10 milyon dolar

Belediye reyislerine senede 10 milyon dolar maaş vermezseniz bu adamlar sizin KÖLENİZ DEĞİL! ROBOT gibi çalışmalarını beklemeyin.

Ha ya da yediklerinde ağlamayın!

Merkez Bankası başkanı Gaye Erkan Manhattan'da 1 milyon dolar alıyordu First Republic Bank'tan. Orayı bırakıp gelecek ve 168 bin lira maaş alıyor bu kadın sabaha kadar çalışacak tabiki diyen cahil cühelayla uğraşsın de mi? Bastı istifayı gitti işte :D

Özür diliyorum halkın anlayacağı dilden yazmayı unutmuşum.

Ünlü bir futbolcuyu alıp Spor Bakanı yapalım, 150 bin lira maaş verecez ya, gece gündüz çalıştırırız, tatile giderse de yuuuuh 150 bin lira almayı biliyorsun terbiyesiz deriz. İşte HALK :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 23 Şubat 2024; 20:31:44 >

• sensaura kullanıcısına yanıt

milleti robotlaştıranlarda onlar değil benim zaten, hocam iyi güzel demişsiniz de bu işlerde tarafsız olmak lazım,ülkeyi bu hale getirenler de bu meclisten başkası değil en azından bir nebze, ortada büyük bir işleyiş sıkıntısı var ve canavarlaşmış, takım tutar gibi insanlar ve emin olun böyle şeyler kendiliğinden olmaz iplik gibi örülerek bu raddeye gelir, halkın problemli olduğu hep bilinen bir şeydi şimdi mi patladı? hep patlayınca değişim olur bu dürüstlük değil, bizi bağlayan bir durumda yok biz zaten hayatı izleyen insanlarız genel anlamda, evsiz olmadığımız sürece makarna ile ömür geçirir göçer gideriz iyi yaşadık deriz, peki bugüne dek ekmeğini yiyenler ne olacak bu sistemden?

bu arada dürüste yakın bir açıklama olmuş görünüyor en azından tr içinde bunlara sahip olma ihtimali doğruluğu yüksek,tebrikler

• Hocam, bizim ulkemiz farklidir, baska ulkelerle kiyaslayamayiz, baska ulkelerde vay efendim Finlandiya Basbakani istifa etmis ooo diyoruz ya, FInlandiya basbakaninin aldigi maas 8-9 bin euro, rusvet falan zaten yiyemez alirlar iceri, s.... boyle askin izdirabini, ulan pizza dagitip Avrupayi dolassam 5000 euro alirim, daha stressiz olurum deyip basiyorlar istifayi, bizim HALK bu gercekligi anlamiyor iste.

Daha cok kazandiracak ve daha stressiz bir is varsa kimse Avrupa'da belediye baskani, bakan, baskan falan olmaz, hadi diyelim 4 sene bakanlik yapti, sonra firmalara girip calisamaz da, kalir ortada. Bizim ulkemizde ise yemek icin oluyorlar baskan, basbakan, bakan, belediye baskani vs. Bu yeme sistemini duzelteceksek bu adamlara gercekten hak ettiklerini veririz ve kopek gibi davranmayiz, bak Ekrem'i sevmem, zaten Muharrem Ince taraftariyim ve Ekrem'in baskan olmasini gec, insaat firmasini yonetecegini bile dusunmuyorum, ama buna ragmen Ekrem Imamoglu tatile gitti diye olay cikartanlar tam bir gerizekalidir! Adam kafa da dinler, tatile de gider, bu adam isini gucunu birakip belediye baskani olmus, sizene de tatiline karisiyorsunuz? Noluyor belediye bu adami 4 yilligina satin mi aldi: Izin hakki falan yok mu? Cumartesisis, resmi tatili yok mu bu adamin?

Ben bakan olsam 4 ayda 1, 10 gun izin yaparim, halki takmam da, diyelim baskan itiraz ett, basarim istifayi, verdigin paraya omrumu mu kiraladin diyerek.

Bunlarin tatile falan cikmadan calisiyor gibi gozukmelerinin tek nedeni, aldiklari yedikleri, liyakatsizca goreve atadiklari falan belli olmasin diye sineye cekiyorlar, bakanlik bitince de yasamaya basliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 23 Şubat 2024; 21:6:3 >

• sensaura kullanıcısına yanıt

ben hiç maaşlarına laf etmedim bilmem de ama zaten onların maaştan çok daha büyük gelir kaynakları ve güçleri olduğunu tahmin etmek için alim olmaya da gerek yok diye düşünüyorum, maaş konusu sanırım şuan konuşulacak en son konudur, kaldı ki bu açıklamalar da bir nevi günah çıkarmadır, takır takır işleyen sistemde kimse maaş, varlık açıklamaz kimse de sormaz, olağanüstü bir durumda olunduğu için bunlar oluyor ama dönülmez akşamın ufkunda oluyor kaldı ki artık şeffaflık konusu tamamen soru işareti, yani kimse kimsenin lafına inanmaz bu saatten sonra, at izi it izine karıştı mı iş bitmiştir geriye enkazdan başka hiçbir şey kalmaz

• 6+2 masa secmeni VANiSH ler solcu mansuru savunuyor )) Utanmasalar hiç bir sorun yok , rant yok , mevkii kullanımı yok ,normal , haram yok , haksız kazanç yok diyecekler.

Mansur Yavaş , ABD ' de kızına aldığı dairenin de kredisini ödüyorum diyordu.

Gerçi 74 kemal karabulut' a oy veren sol seçmenden ne bekleyeceksin ki!!??? Gamze ilgezdi rezidansında kızına ve özel kalemine daire ayırtmıştı . savunması da söyle " kızımın aabası yok , işyerine en yakın iett oradan geçiyor ve o nedenle aidatı aylık 2 bin tl olan ( asgari ücret 4 bin tl idi galiba ) rezidans aldık mecburen demisti.

Mayıs 2023 seçimlerini kaybedip 1 hafta tatile 2 milyon TL vermişti hatta ama hala sorsan en temiz kemal - gürsel-öztrak-sarıgül-ekrem-mansur-ilgezdi....

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Orta seviye memur annemin üst düzey memur babamın mal varlığı daha çok. Dededen de kalanlar var, yatırımlar da iyi olunca bir şeyler elde edilmiyor.

akplilere bakın siz asıl, malum başkan ankarayı soydu ahlaksızlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 23 Şubat 2024; 21:30:30 >
  • Hocam bir namuslu adam Muharrem Ince vardi, bu HALK'ta onu linc edip yine dolandiricilari basa getirmeyi becerdi :) Ben yurtdisinda yasiyorum, isim benzerliginden dolayi 3 vatandas benim email'imi kullaniyor, nasil becerdiler anlamadim ama adamlarin faturalari, kredi karti ekstreleri, sigorta policleri bana geliyor. Ben de biktigim icin tek tek aradim telefonla, arkadas senin Turkcell faturan, kredi karti ekstren, sigorta policen bana geliyor surekli, lutfen bankaya ve ilgili yerlere basvur da kendi emailin neyse duzelttir, benim posta kutum doluyor dedim. Adam vaaaay dolandirici seni savciliga sikayet edecem, sen benim kredi kartimla neler aldigima kadar nerden biliyon? Polise verecem, savciliga verecem deyip cikti. Gercek dolandiric olunca da, aaa abi tamam 100,000 lirayi dedigin yere birakicam, nolur bana polis gonderme deyip cikiyor.

Bizim HALK en buyuk sorun, baska bir lafim yok :)

• Kardesim yemeyen yokki varmi yemeyen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eg2077 adındaki seçimlik hesapta gelmiş.

Ya buraya seni kim gönderdi? Her seçim buradasın. Yazı tarzından belli bu hesabı kimin yönettiği. Yıllardır Türkçe öğrenememişin ama büyük harfle yazıp algı yapacaksın? Noktalama işaretlerini de saçma sapan kullanıyor. Şaka gibi. Başka iş bulamadın mı yıllardır aynı iş. İnsan bu kadar yılda biraz yükselir ama tık yok.

Buraya eğlence olasın diye gönderiyorlar herhalde. Bir de bir sürü şeyler yazmış. Şu an akpnin bir yöneticisi gelse yedi ceddine küfür etse hatta ailenin önünde 2-3 adamına dövdürse ağzını burnunu kırsa gık diyemezsin. En azından ben buraya gönderilmiş biri değilim istediğimi eleştiririm. Hadi biriniz yapsın görelim neler yapıyorlarMansur Yavaş'ın Arsa karşılığı 10 daire ve 11 işyeri elde etmesi 

• Ülkeyi soymanın en güzel göstergesi şimdi Tansu çillerin 13 dönümlük İstanbul'daki arazine imar verecek olan murat kurum'a destek vermesidir 13 dönümden belki 100 villa alacak Herbiri 20 milyon lira olsa 2 milyar lira kazanç . Nerde var böyle beleş kazanç ?

Mansur Yavaş'ın Arsa karşılığı 10 daire ve 11 işyeri elde etmesi

Üstelik bu araziye 1995 yılında satılamaz şerhi konmuş ama sonra kaldırılıp sahibi kanser hastası olup ölmeden 3 gün önce Çiller satın almış ... Türkiye'de işyeri açan zengin olmuyor işte böyle imar rantı rantı yada tekel şeklinde mafya olanlar zengin oluyor ama tartışma hep işverenler asgari ücretten fazla maaş vermiyor ama Audi araç almasını biliyor deniliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 24 Şubat 2024; 21:30:17 >

5-6 sene öncesinden itibaren komünizm eleştirisi ve Ülkenin komünizme kayışını eleştiren bir kaç konuda 10larca mesaj yazdık karşılıklı sen komünizmi savunmasan ne diye tartıştık ki sayfalar dolusu ... Tabii ki daha sonra komünizme savunmak yerine kinaye olsun diye eğitim sağlık %100 paralı olsun demeye başladın paran yoksa hiç okuma ,paran yoksa hiç hastaneye gitme, paran yoksa aç kal demeye başladın . Oysa 10yıllarca yıl ülkede sol ,sosyalist ,yeşil sosyalist politikalar nedeniyle halkın %80i yoksul ve fakir durumdayken nasıl serbest piyasa ve liberal ekonomi olsun ki . Halkın %80i orta ve yüksek gelirli olmalı ki liberal yada serbest piyasa olsun . Demirel mi solcu Erdoğan mi solcu denilecektir Demirel yada Erdoğan dinsel ve etnik popülizm yaptığı için ekonomi açısından solcu denmesini kabul edemiyorsunuz solcu olmak için illa din karşıtı yada ernternasyonalist olması gerektiğini istiyorsunuz

Ülkede zengin sınıf yokken ülkede doktor yetiştirmek baraj yapacak mühendis madenleri çıkaracak maden mühendisi yetistirmen için üniversite kurman ve burdaki eğitimi devletin yapması zaten zorunluluktu . Cumhuriyet bunu yapmak zorundaydı senin doktor olman senin mühendis olman bana ne diyemezsin eğer. ülkede doktor yoksa maden inşaat mühendisi yoksa ne baraj yapılır ne madenler işlenir ne fabrikalar kurulabilir ne de vatandaşın sağlık sorunu giderilir

Hala 5-6 sene önceki tartışmalardan fazla ileri gidememissin sanırım bir ara asgari ücret tartışmalarından çıkıp gemi şirketi bana asgari ücretin çok üstünde maaş vermiyor derken ilerlemiş gibi gördüm ama bu sadece konumunla alakalıymış demek ki. Kazara bir şirket müdürü olursan yada işletme sahibi olsan sanırım bu durumda halk komünizmi istemiyor o nedenle vahşi kapitalist oldum çalışanı 12 saat çalıştırıyorum dersin muhtemelen . Asgari ücretli çalışırken işyeri zarar etsin diye yaptığın işleri senin çalışanın sana yapsa bu sefer onu işkence edersin herhalde

Ek:diğer yazdıklarını cevaplamamisım kısaca yazayım . Tarla fiyatı 300 bin diyelim sen bunu imara gecebilir diye ve şehre pahalı sebze satmak için 1.5 milyona satın aldın benzer konumda 10 kat tarla var belediye ile rüşvet anlaşması yaparsan sana imar gelir ve 5 milyona satabilirsin veya 3 -5 tane ev alırsın. Diğer tarla sahipleri ise şehrin büyümesini ve anlasabilecegi belediyenin gelmesi için çalışma yaparlar ... Burda sadece sen ve rüşvet verdiğin belediye çalışanları kazanır halkın çoğunluğu pahalı konut ve enflasyon sorunu kalır . Senin için sorun olmaz fakat halkın çoğu bunu kavrayamazsa neden hayat kötüye gidiyor der durur sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 25 Şubat 2024; 21:59:43 >

1 gün boyunca bunu mu düşündün? Bu konuya daha öncede yazdın.

Sen demirel dönemini gördün mü ki demirel dinci diyorsun? Hayır değildi.

Ben komünizm savunmadım ki sen hala öyle demişim gibi söylüyorsun. Sosyal devlet diye birşey var. Komünizm ne alaka? Sonra liberal olan sensin ama işine gelen noktalarda. Komünizm demen konuyu saptırma taktiği. Ben din konusunda da konuşmadım. Sen kafandan uydurup beni yaftalamışın. Kendi uydurduğunla beni suçluyorsun.

Liberal olan sensin yani paran yoksa okumayacaksın. Devlet o okulları açacak ama paralı olacak. Yani senin paran yoksa başkasının sırtına yük olarak okumayacaksın bu kadar basit. Öyle işi cumhuriyet tarihine getirmek mantıksız. Mesela babanın parası yoksa sigortası yoksa hastane bakmayacak. Onun sigortasıyla sen bakılmayacaksın. Öyle işine geldiği yerde liberal işine gelmeyince sosyal devlet yanlısı olunmaz. Vergi verenler senin okul masrafını niye ödesin? Sana 1 lira vergim gideceğine okuma bana ne? 10 bin öğrenci girecekse senin paran yoksa girmezsin senin yerine parasını verip okula giren olur. Yine maden mühendisi yetişir yine doktor yetişir bak vergilerde düşer. Ha sen parasızlıktan okuyamazsın o ayrı.

Özel sektörde sosyal devlet falan olmaz. Cevap vermiş olmak için saçmalama. Özel şirket yönetimi devlete benzemez. Kazara yönetici olsam 12 saat çalıştıramam. Bu örneği verdiğine göre sen hiçbir yerde çalışmadın veya elin hiç ekmek tutmadı. Uzun uzun anlatmaya gerek yok 4857 sayılı kanunu öğren sonra konuşalım. Özel sektör gereksiz elemanı beslemez acımaz kovar. Vahşi kapitalizmi değil vahşi dünyayı görürsün. Özel sektörde yönetici olunca şirket sahibi al parayı istediğin gibi harca zarar ette demiyor.

Tarla konusunda da öyle çocuk gibi konuşma. Belediye başkanına ne rüşveti vereceksin? O kadar kolay mı ya? Kafanı çalıştıracaksın şehrin gelişim yönüne doğru araziyi alacaksın yıllar sonra değerlenecek ve imar gelecek. Rüşvet verdim imara açıldı falan ya çok sağlam bir partili olacaksın ya da büyük zenginlerden. Ha 300 bine arsayı aldım 5 milyona sattım para benim. 5 sene içinde satmadıysam vergi de ödemem. Halkın çoğunluğunun sorunu, enflasyon falan benim derdim değil. Anlamadın gitti. Bana ne be diğerlerinden? Adamlar arsayı alıyor gökdeleni dikiyor daireleri satıyor parasını kat kat büyütüyor. Konutta üretiyor. Sana mı kaldı bunları düşünmek? Bırak devlet uğraşsın.

Kime ne kadar zaman ayıracağımı kendim belirlerim yoksa 1 günü 1 kişiye ayırsam da yetmeyebilir 1soruyu 10a yükseltip 7isini cevaplayacağınca da 3ünu neden cevap vermedin diyeceğin için daha boş zamanda cevap yazdım yoksa yaz yaz bitmez

Demireli ben dinci demiyorum laik yada fanatik CHPli HDP'li kesim diyor ama dinsiz de değil sonuçda cuma namazlarında görünür vs

Bende kendimi liberal demedim sende beni yaftalıyorsun anti komünist olduğum için . Ben serbest piyasayı savunuyorum devletin memuru ürün ve hizmet fiyatlarını belirleyemeyeceğini 85 milyonluk nüfusta herkesin ne iş yapacağını ne kadar maaş alacağını bilemeyeceğini özgürlükler konusunda da dayatmacı olamayacağını savunuyorum . Aaa bu liberalizm de diyebilirsin ama liberalizm gelişme içersindedir ne kadar sınırlama olacağı belirsizdir ve güçlü olanlar bu sınırlamaları değiştirebilir tekel ,kartel gibi sınırlamalar zamanla gelmiştir ama sadece bu da değildir . Ayrıca halk zengin olmadan bu serbest piyasa da olmaz uzayda maden aramak ve satmak serbest olsun diyelim ne anlamı olur veya cumhuriyet döneminde kömür ticareti demir ticareti serbest içki ticareti serbest yapsan ne olacak Türklerden bunu yapabilen yok ki . Bu yüzden Osmanlı zamanı içki fabrikası kuruldu cumhuriyet döneminde de benzer şekilde içki fabrikasından tut demir çelik kömür maden üretim tesisleri kuruldu . Buralarda çalışacak maden mühendisi gıda mühendisi doktor vs yurtdışına eğitime gönderildi . Hani serbest piyasa liberalizm nerde demenin manasi yok devlet doktor mühendis yetiştirmek icin üniversite kurması yurtdışına göndermezse ülkede kimse bunu yapamaz.. Şimdi ise solcu Akp heryere üniversite açtı ne oldu mühendis 25 bin maaş alırken işçi 35 bin almaya başladı

Zaten ben 12 yıllık zorunlu eğitime karşıyım 300e yakın universiteye de karşıyım kaynakları 8 milyona dağ8acağına 2 -3 milyona dağıt kişi başına 3-4 bin lira burs -kredi verecegine kişi başına 10 bin ver 2-3 milyon kişi daha iyi eğitim alır hemde daha kaliteli olanlar okumuş olur fakat sen buna da karşı olursun çünkü ya komünizmi savunmaliyiz yada ( kinaye olaraktan ) ölen ölsün kalan sağlar bizim olacak vahşi kapitalizm olmalı . Fakat birçok kez cevap yazsam da yine yazacağım Türk halkının çoğunun geliri pek yok bu durumda %100 paralı eğitim ve sağlık %80ini eğitim ve sağlık hizmetinden mahrum bırakır bu da halkı afganistan seviyesine düşürür . Tabi sen sana ne Türkiye Afganistan olacaksa da diyebilirsin biz burda genel siyaset için yazıyoruz bir taksici üye gibi kendi taksi plakasının kazancını korumak gibi yazmıyoruz . Halkın çoğunun çıkarı kendimizin de çıkarı olacağını düşünüyoruz . Taksi plaka sorunu var en son öldürülen taksi soğuktan bir kisiyi aldı sonra öldürüldü dendi 221 lira taksi ücreti tuttuğu söylenmedi çocuk, 50 yaşında emekli babasindan devamlı para istiyormuş sonra baba oğlunu öldürmüş bir başka genç babasını vs yakmış . Bunların hepsinin genel politika ile alakalı ama tabii sizler genel politika ülkenin durumu o kadar önemli değil gerçi bende Almanya'da yaşıyor olsam bende Almanya'daki ekonomi politikalardan o kadar ilgilenmem dönerciysem oranın tapusunu alıp nasıl kira geliri kazanırım diye düşünürüm

Chpli ve hdpliler mi diyormuş? Sen merkez sağ diye birşey duydun mu? Dyp, anap gibi partiler oluyor. Onların yanında bu akp yani refah-fazilet partileri hep ezikti. Merkez sağcıların içinde laik kesim çoktu. Son yıllarda saçma sapan şeyler uydurdunuz sanki laik dediklerin bir chp kesimiydi. Chp dediğin barajı geçemeyen bir partiydi.

Serbest piyasa işte liberal. Daha ne olacaktı. Sonra komünist, sosyalist ve sosyal demokrat ayrımınıda yapamadın. Tabi devlet karışmasın isterlerse ekmeği 20 liraya satsınlar, isterlerse 10 bine işçi çalıştırsınlar. Devlet karışmasın ama bu iş sanada vurur. Halk zengin olmadan liberal piyasa olur. 1923-1929 arası öyledir. Bu devirde öyle yurtdışına adam göndermeye gerek yok. Kaynakları da 2-3 milyona dağıtmasın hiç dağıtmasın. Ben diyorum ödediğim vergi düşecekse eğitim masrafı falan karşılanmasın. Zaten devlet liseye kadar okutmalı sonrası okuyanın sorunu. İster meslek edindirme kursuna git, ister çıraklık eğitime istersen meslek lisesine. Az vergi az hizmet. Kaliteli eğitim almaları beni ilgilendirmez. 10 tane üniversite var bunlara giremeyen zaten okuyorum demesin. Okuyacak olan okur. Sağlık masrafı vergi ödeyenin sırtına bindiği sürece tabi buna karşı olur. Amerikada senin hastane masrafını devlet mi ödüyor? Orada herkes zengin değil parası olmayan sürünüyor. Burada hizmet verecek diye vergiyi arttırıyorlar. Gelir vergisi düşsün %8'e dolaylı vergiler azalsın sembolik olsun devlette hizmeti azaltsın askere gidecek olana bile maaş ödesin ne var bunda?

Evet ben ülkenin politikasıyla ilgili falan değilim. Bana ne? Kendini kurtar gerisi boş. Malı mülkü yap baktın burası batıyor git başka ülkeye. O siyasetçiler bile burada milleti gazlayıp bir ayağı gelişmiş ülkelerde olan insanlar. Oralarda yatırımları var. Senin kadar ülkeyi düşünmüyorlar. Sen salak gibi garibanı düşünürsün o seni zerre düşünmez. Düşersen bir tekme daha atarlar. Fakirlikten sürünüyor mu? Bırak elleme. Palazlanınca sana pislik yapar. Böyle iyilik yapa yapa bugünkü iktidarı başımıza getirdiniz. Yardım yaptıkça taraftarlarını beslediler. Halk dediğin öyle iyi insanlardan oluşmuyor. İyilik yaramaz. Onların zenginleri seni insan yerine koymaz.

Laik denilen kesim dinin tüm sembol ve ritüellerinin kamuda ve kamu personelinde görünmez kılınmasını savunan kesimdir . DYP anap DP gibi partiler bunu savunmaz tabii bunlar dini kullaniyor da olabilir fakat ickisini içen kumar oynayı zina da yapabilir fakat Allah peygamber kuran bayrak edebiyatını da yapar . Bu edebiyatı yaptığı için de laik denilen kesim tarafından dinci faşist vs denilebilir... Benim sol -sağ ayrımım ekonomik acidandır Demirel veya Erdoğan'ı din bayrak ezan söylemini değil ekonomiyi yönetmesini solculuk diyorum 35 yaşında emeklilik herkese üniversite okuma hakkı verilmesi 20-25 milyon kişiye sosyal yardım yapılması asgari ücretin devamlı artırılması emekli ikramiyeleri 65 yaş üstüne bedava seyahat vs

Sosyal demokrasi, sosyalist ,komünist ayrımını sen yapacaksin hangisini ne kadar savunduğunu sen söyleyeceksin . Ben devletin herseye çok müdahale olmasını savunmadığım için ve /veya vergilerin devamlı artmasını istemediğim bunların hiçbirini bir şekilde benimsemiyorum ha vergilerin çok olması ha özel mülkiyetin olmaması ha devletin herşeye sahip olması benim için hepsi de olumsuz şeyler

Serbest piyasada tekel kartel gibi kurallar yasalar varsa ekmek hiçbir zaman 20 lira olmaz ..devlet serbest piyasanın düzgün çalışması için çalışması yeterli .serbest piyasa varsa ekmek hiç bir şekilde 20 lira olmaz ekmek 20 lira patates 20 lira olursa bu serbest piyasa sonucu değil tekel kartelleşme sonucudur . Serbest piyasa olursa asgari ücret 10 bin lira olur yada olmaz bu senin 10 bin alacağın anlamı değildir . Peki asgari ücreti 20 bin yapınca %30 -40 işsize kim bakacak devlet baksın yada hırsızlık yapsın yollarda gasp yapanlar olacak ne kadar güvenli olacak caddeler . Asgari ücreti ne kadar artırsanda ortalama asgari ücreti 400-500dolari gecemiyor işletme 10bin lira verdiğinde muhtemelen dolar 20lira olacaktı . Maaşı işletme belirlediği için iktiadar ÖTV gibi ek vergiler getirmeyecektir oysa şimdi asgari ücreti artırdım deyip memur maaşını da 35-40bin yapıyor bu parayı da bulmak için ÖTV vergileri artırıp durmadan para basıyor bu da dolar /TL nin artmasına neden olur sene sonunda 45-50lira makul değerde görünüyor şu an

Ödediğin vergi düşecek işte devlet sadece temel eğitim Temel sağlık dışındaki sektörlerden çıkarsa . Temel sağlık içinde borçlandırma yoluna da gidebilir . Fakat sizler önceleri herkese bedava üniversite istiyorsunuz ilaç vs hep bedava olsun istiyorsunuz asgari ücreti devamlı artsın istiyorsunuz sonunda %30-40 işsizlik şişmiş ve verimsiz kamu personel sistemi oluştu

Türkiye'de %80fakir ve yoksul var amerikada ise %80orta ve yüksek üstüne onlarda işsizlik %3 bizde %30. Bunun en büyük nedeni kamu personel sistemi , asgari ücret sistemi ,eskiden başlayan erken emeklilik sistemi ile yolsuzluk ... 200-300 üniversite var gereksiz personel istihdamı yaratıyor bu fakat kinaye olarak söylediğin tüm üniversiteler paralı olsun da uygulanamaz çünkü zengin kesim bizde az ve bunlar çocuklarını doktor olmasıni istemez maden mühendisi olmasın istemez tıp fakultesi maden mühendisi yıllık 500bin -1 milyon lira dense kim gider oraya ?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.