Şimdi Ara

Manuel adaptör ve diyafram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fujifilm x-a5 modelini kullanıyorum. Adaptörle uygun fiyatlı 75-300 gibi canon veya sony lensler takarım diye düşünmüştüm ama otofokus adaptörler lens fiyatına geliyor. Manuel adaptör alırsam netleme sorun etmiyorum fakat diyaframı ayarı nasıl olacak? Fuji aynasızlara uygun diyafram halkalı, fiyatı da makul lens var mıdır? Diyafram ayarlı adaptörler var ama onlar sadece vinyet efektine yarıyor.

• Manuel adaptörle diyaframı da ayarlayabilmek için üzerinde diyafram halkası olan manuel odaklı eski lensleri kullanabilirsiniz. Fiyatları genelde uygundur. Ama alırken mekanik ve optik kısmında sorun olmamasına, lenste mantar küf olmamasına dikkat etmek gerekir.
  • Hocam canon fd lenslere yönelebilirsin.
    Bende canon fd 50mm f1.4 var gayet güzel bir lens.
    ancak bu lenslere de antika muamelesi yapıyorlar, fiyatları olması gerekenden yüksek aslında.
  • Fenomenon kullanıcısına yanıt
    Peki fd lenslerde adaptörle görüntü kaybı oluyor mu kenarlarda falan odak uzadığı için. Birde bu fd gibi bayonetlerde adaptörle odak mesafesinden dolayı sadece yakın çekim yapılabiliyor diye okumuştum. Sonsuza netlememe sorunu deniliyor mesela. Bu ne kadar etkilidir manzara mı çekilmez, ay fotosu mu? Siz ne tür fotolar çekebildiniz bu lensle?
  • efkrr9 E kullanıcısına yanıt
    Hocam görüntü kaybı olmuyor. Zaten adaptörün merceği yok. Sonsuza netleme konusunda sorun olmaz. Ancak bazı lenslerde odak halkasını sonuna kadar çevirdiğinde sonsuza netlemez bir tık öncesinde sonsuza netler. Böyle durumlar olabilir.
    Ben FD 50mm ile çiçek, porte çekiyorum. Manzara da çekilebilir. Ay fotoğrafı çektim ama yetersiz kalıyor. Ay için bence en az 200mm lazım.
    Hocam lens alırken pazarlık yapın.
    Ayrıca mümkünse deneyerek alın. Çünkü bazı lenslerin netleme halkası sert olabilir. Denemekte fayda var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu arada ben FD 100-300mm satıyorum eğer ilgilenirseniz
  • Fenomenon kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler kardeş. Sonsuzun bir tık gerisi yetiyor zaten. Çiçek, böcek nadiren manzara çekerim. Ay için de 300 mm düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fenomenon

Hocam bu arada ben FD 100-300mm satıyorum eğer ilgilenirseniz
    100-300 güzel olur aslında yalnız önce bir adaptörü alayım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.