< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Manuel araç sürmekte zorlanıyor musunuz (2. sayfa)
-
-
Araba güçsüzse manuel eziyettir. Ör: 1.2 75 bg clioya yaz sıcağında klima açık 5 kişi binip yokuşlu trafikte dur kalk yaptığını düşün.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Özellikle debriyajı iyi durumda olmayan ya da üstte kavrayan araçlarda yokuşlarda harbiden strese sokabiliyor.Yokuş kalkış desteği bu noktada cidden hayat kurtarıyor özellikle güçsüz arabalarda.
yo zorlanmıyorum sadece rampa yukarı dur kalk trafikte biraz can sıkıyor bazen el frenide kullanmam gerekiyor kaydırmamak için normalde el frensizde kaldırıyorum ama emniyet açısından el freni iyi oluyor çünkü bazı kişiler arkaya çok yanaşıyor sıfıra sıfır duruyor işte ozamanlar manuel değilde keşke yokuş kalkış destekli otomatik olsaydı diyorum onun dışında manuel keyifli bence araba sürdüğümü hissediyorum.
-
Eskiden zordu. Renault 12 TS aracımız vardı zamanında. Vitesleri geçmezdi trafikte stres olurdum. Bazen debriyaja 2 kere basmak gerekirdi bazen başka vitese takıp tekrar istediğin vitese takman gerekirdi. Geri vitese almak işkence gibiydi. Debriyajı ve direksiyonu beton gibiydi.
Şimdiki manuel arabalar da otomatik gibi zaten vitese dokunuyorsun kendi geçiyor
Zorlanma değil de bıkkınlık var artık. Usandık yani ..
Debriyaj yunusaksa ve vites kolu güç kullanma gereksinimi hissettirmiyorsa vitesli problemi yok zaten reflex degisiyorsun.
Monuel jondır. Atomotik zövk vörmüyo.
bazen sıkışık trafikte debriyaja basıp durmaktan ayaklarım ağrıyor, bu tür anlarda sıkıyor açıkçası.
-
Trafiğin yoğun olduğu yerde manuel zor tabi. 94 Suzuki Swift ile köprü trafiğinde ne çektiğimi bir ben bir Allah bilir.
Çok aracım oldu ama hiç otomatik vites aracım olmadı. Sebebi küçük şehirlerde yaşamam olsa gerek. Şahsen yaşadığım yerde yoğun trafik yoksa manuele devam derim. Manuelde ise devir çevireceksem 4 ten 3 e çekmenin tadını hiç birşey vermez. Dizel veya turbo benzin ise otomatik daha mantıklı şahsımca...
yoo, bi tek üçten ikiye düşerken devir eşleyememek sinirimi bozuyor bazen onun dışında gayet rahat.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Is that GlockGoing Slowly
Debriyaj yunusaksa ve vites kolu güç kullanma gereksinimi hissettirmiyorsa vitesli problemi yok zaten reflex degisiyorsun.Nick yorum uyumu 😂
Bu arada manuel candır. Kalabalık şehir değilse otomatik asla tercih etmem. Ruhsuz...
vw scirocco ve fiat linea aracım var scirocco otomatik dsg linea manuel
İstanbul içi rocco o kadar keyifliki anlatamam, lineayı kullanınca anlıyorsun manuelin eşşeklik oldugunu
-
2004 bora var debriyajı aşırı yumuşak, vitesler de hafif kemikli ve yolu kısa. Debriyaja basıp Her vites değiştigimde zevkten içim rahatlıyor hele ki 4. vitesten 3.ü vitese
rev match veya heel and toe yaparak düşürmek offf
Trafikte de yorduğunu , dert oldugunu da hiç düşünmedim, derbriyajı hissetmiyorum bile ayakta yumusaklıktan.
Bazı fransız ve uzakdoğu araçlarında asırı sertti onlar ölüm tabi
-
Kendi aracım manuel, şirket aracım otomatik.
Arabamı değiştirirsem manuelin önünden geçmem.
Hatta artık manuel vitesli araç üretmesinler, hatta ve hatta vites kolu ve benzeri şeylere gerekte yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Niye zorlanalım çoluk çocukmuyuz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donald Draper -- 23 Kasım 2020; 9:27:33 > -
Sol ayağımda nasır olduğu için uzun süre debriyaja basıp çekince ayağım acımaya başlıyor ve manuel vites kullanmak zor geliyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X