jiminin şovalyeleri ardiclinın kız kulesi...iki resimde çok güzel...vivitar güzel renkler vermiş...
Pentax K-r 135mm
Ne yani biz çekemez miyiz?
Pentax K-x + vivitar 50mm f/1,7
Bu da benden fazladan olsun . Kimseye nazar değmesin.
manuel lens dönemi kapanmış...
Kapanmaaaz, havalar bozdu sadece
Dünden D300 + Nikon 135mm f2.8
PlutosDaddy güzel yakalamışsın hocam
Bu konudan çok etklendim f1.7 ler 2 ler 3 ler havada uçuşmuş biz kit lenle 5.6 da çekim yapıyoruz sahibindenden alsak 1 tane...Peki nikon adaptör fiyatları ne durumda?
manuel lens sevdası başka birşey 550d ve 21m tam boyut-mesafe 2mt den az
quote:
Orijinalden alıntı: XsI
Bu konudan çok etklendim f1.7 ler 2 ler 3 ler havada uçuşmuş biz kit lenle 5.6 da çekim yapıyoruz sahibindenden alsak 1 tane...Peki nikon adaptör fiyatları ne durumda?
Nikonu bilmiyorum ama Olympus ve Canon için M42 adaptörleri çipsiz 30TL çipli 60Tl idi. Tahmin ediyorum Nikon içinde aynıdır veya çok yakındır
quote:
nikonlar için adaptörler basit olanlar 35-40 tl civarı. bunlardan aldıktan sonra yukarıda 1.7 - 1.8 olan ve 40 liraya alınabilen lensleri kullanabiliyoruz ama malesef sonsuza netlemiyorlar. yani belirli bir mesafeden sonrasına odaklamıyor, sadece flu oluyor.
arkadaşın "çipli" diye bahsettiği adaptörler ise (yanılmıyorsam) içerisinde hem optik eleman, hem de cpu teması sağlayan eleman barındırıyor ve bu adaptörler ile bu lensleri sonsuza odaklayabiliyoruz.
bu şekilde geniş açı, portre lensi ve tele lensten oluşan bir takımı 300 tl gibi ufak bir rakama kurmak mümkün. pentaxçılar eskicileri karıştırarak 80 milyona filan da takım kurabilirler tabi
tabi makina Dxxx serisinden değilse eğer odağın yanında pozlamayı da manuel ayarlamak gerekiyor. bunun tabi cefası var ama böyle çekim yapmanın zevki ayrı oluyor.
--------
bu arada sahibinden'de 35 liraya helios 44m 58/2 bulmuştum 2 gün önce. vivitar vmc 1.7 varken gereksiz geldi gerçi ama vivitarı satıp helios'u alarak kâr da edebilirim
quote:
Orijinalden alıntı: Crosshair
quote:
nikonlar için adaptörler basit olanlar 35-40 tl civarı. bunlardan aldıktan sonra yukarıda 1.7 - 1.8 olan ve 40 liraya alınabilen lensleri kullanabiliyoruz ama malesef sonsuza netlemiyorlar. yani belirli bir mesafeden sonrasına odaklamıyor, sadece flu oluyor.
arkadaşın "çipli" diye bahsettiği adaptörler ise (yanılmıyorsam) içerisinde hem optik eleman, hem de cpu teması sağlayan eleman barındırıyor ve bu adaptörler ile bu lensleri sonsuza odaklayabiliyoruz.
bu şekilde geniş açı, portre lensi ve tele lensten oluşan bir takımı 300 tl gibi ufak bir rakama kurmak mümkün. pentaxçılar eskicileri karıştırarak 80 milyona filan da takım kurabilirler tabi
tabi makina Dxxx serisinden değilse eğer odağın yanında pozlamayı da manuel ayarlamak gerekiyor. bunun tabi cefası var ama böyle çekim yapmanın zevki ayrı oluyor.
--------
bu arada sahibinden'de 35 liraya helios 44m 58/2 bulmuştum 2 gün önce. vivitar vmc 1.7 varken gereksiz geldi gerçi ama vivitarı satıp helios'u alarak kâr da edebilirim
Teşekkür ederim forumdan hemen hemen duyup bildiğim bir durumdu çipli çipsiz.Çipli alırsam makinemin af motoru olmadığı için yine manuel netleme yapacağım bu sorun olmaz sonsuz netleme de sorun olmaz açık diyaframı zaten fluluk ve bokehler için almayı istiyorum.
--------
Teşekkür ederim forumdan hemen hemen duyup bildiğim bir durumdu çipli çipsiz.Çipli alırsam makinemin af motoru olmadığı için yine manuel netleme yapacağım bu sorun olmaz sonsuz netleme de sorun olmaz açık diyaframı zaten fluluk ve bokehler için almayı istiyorum.
Benim çipliden kastım AF confirm demekti aslında, manuel lensler hakkında aslında pek tecrübeli değilim şimdiye kadar 2 manuel lens kullandım ikisindede sonsuza netlemede herhangi bi problemle karşılaşmadım.
nikon gövdeye metal halkadan oluşan m42 adaptör ile m42 lens takınca sonsuza netleme problemi oluyor. nikkor marka manuel lenslerde bu problem yok.
quote:
toplam 6 adet lensim var.... 4 tanesi manuel....2 AF den 18-55mm'yi hiç kullanmıyorum...55-300mm az kullanıyorum....diğer manueller her zaman makinede takılıdır... 135mm mükemmel sonuçlar veriyor....
bir sorum var bu konuya daha uygun diye buraya yazıyorum.elimdeki jupi 21 i elden çıkardım 135mm ve 28mm manuel lens almak istiyorum ebayden hangi marka önerirsiniz 50 doları geçmemeli
Super-Multi-Coated Takumar 50mm f 1.4
Lens f 5.6 da Tamron 17-50'den keskin. Ayrica daha dar, daha fazla yakinlastirma ve daha fazla bokeh(alan derinligi diyeyim) veriyor. Burda ki farklar neden kaynaklniyor ikisi de 50mm iken? Acaba adaptor az da olsa uzatma tupu etkisi mi yapiyor? Sararma sorunu icin gunes banyosu yaptiriyorum heralde bundan kurtulursa f 2.0 ve f 1.4 de biraz kullanilir hale geleblir. Zoom halkasi super cok uzun donme capi var Tamronu manuel netlemek imkansiz adeta bunla karsilastirinca.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skylineGTR_34 -- 18 Ekim 2011; 18:55:09 >