Şimdi Ara

-- Manuel Lenslerle Çekilmiş Fotoğrafların Paylaşım Konusu -- (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
285
Cevap
7
Favori
16.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çünkü takumar Prime (Sabit odaklı) lens... Tamron 17-50 aralıklı lens... Kalite illaki düşüyor...
    Sabit odaklı tüm lensler aralıklı lenslerden daha kalitelidir...

Manuel lens alırken her zaman SMC kaplamalı olmasına dikkat edin :) En kötü MC olsun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

Neden ?

Çünkü takumar Prime (Sabit odaklı) lens... Tamron 17-50 aralıklı lens... Kalite illaki düşüyor...
    Sabit odaklı tüm lensler aralıklı lenslerden daha kalitelidir...

Manuel lens alırken her zaman SMC kaplamalı olmasına dikkat edin :) En kötü MC olsun :)

Onu anliyorum neden diye sordugun kisim asagidaki kisim di

"Ayrica daha dar, daha fazla yakinlastirma ve daha fazla bokeh(alan derinligi diyeyim) veriyor. burda ki farklar neden kaynaklniyor ikisi de 50mm iken? Acaba adaptor az da olsa uzatma tupu etkisi mi yapiyor?"
  • Bir sohbet sırasında birisi anlatmıştı tam olarak hatırlamıyorum fakat şu şekildeydi...

"Aslında çoğu lens 50mm yazsa da tam olarak 50mm değildir...
    Kimisi 2mm daha geniş(48mm) kimisi daha dar(52mm) üretilebiliyor...Bunun sebebi vaaaaaak vaaaaak vaaaaaak graaaaaaak..... "
    Bu kısından sonrasını hatırlamıyorum :D :D Ya çok tınlamadım yada çekecek birşey gördüm

Bence bunun etkisi vardır. Aynı zamanda senin dediğin gibi aradaki adaptörün küçükte olsa kesinlikle etkisi vardır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 18 Ekim 2011; 22:06:11 >
  • manuel lenslerin sıfırları üretiliyor mu? (helios,takumar,vivitar,tair vs...),ve bunların websiteleri varmıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StormBird -- 18 Ekim 2011; 22:08:23 >
  • hayyamda satan yerler var. sahibinden'de "m42" veya tipi neyse onunla aratılabilir. ya da ebay'den alanlar var. sıfırları muhtemelen yoktur, eski lens oluyorlar çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trlux

bir sorum var bu konuya daha uygun diye buraya yazıyorum.elimdeki jupi 21 i elden çıkardım
    135mm ve 28mm manuel lens almak istiyorum ebayden hangi marka önerirsiniz 50 doları geçmemeli

Hangi marka fotoğraf makinen var?
  • canon 550d ve af conf m42 adaptor var. fuji 55 ve jupiter 21 kullandım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trlux -- 19 Ekim 2011; 9:34:07 >
  • quote:

canon 550d ve af conf m42 adaptor var. fuji 55 ve jupiter 21 kullandım

bu lens iyidir...fiyat aradığın gibi...

• Pentax K10d
    Pentax 135mm f/2.5

--  Manuel Lenslerle Çekilmiş Fotoğrafların Paylaşım Konusu  --

•  --  Manuel Lenslerle Çekilmiş Fotoğrafların Paylaşım Konusu  --  --  Manuel Lenslerle Çekilmiş Fotoğrafların Paylaşım Konusu  --

--  Manuel Lenslerle Çekilmiş Fotoğrafların Paylaşım Konusu  --  --  Manuel Lenslerle Çekilmiş Fotoğrafların Paylaşım Konusu  --

--  Manuel Lenslerle Çekilmiş Fotoğrafların Paylaşım Konusu  --  --  Manuel Lenslerle Çekilmiş Fotoğrafların Paylaşım Konusu  --

K7+90mm Panagor 2.8f

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 20 Ekim 2011; 22:26:27 >

• Emanuelci arkadaşlar

Artık sağda solda gezerken farklı farklı manuel lensleri gördüğümde fiyatlarını kimin nerede sattığını yazıp fotoğraflarını çekeceğim satılık alınık kısmına ekleyeceğim :)

Hiç yoktan manuel lens arayanlara rehber mehber olur :)

http://forum.donanimhaber.com/m_53887550/tm.htm
  • bu arada elimdeki vivitar vmc 50 mm f1.7 lensi uygun bir fiyata verebilirim. ilgilenen olursa.
  • @crosshair: vivitar'ın bayoneti nikon bayonet mi yoksa m42 mi??
  • m42.
  • nasıl bir adaptörle kullanıyorsun? optikli optiksiz? sonsuza netleme sorununu aşabildin mi?
  • basit metal m42-nikon adaptörüyle kullanıyorum. malesef, sonsuza netleme olayını aşamadım. ebayde ve gittigidiyor'da "sonsuza netleyen" diye satılan siyan renkli adaptörler de var ama denemedim. optikli adaptör de denemedim. öyle şeylere para verecek olunca zaten m42 kullanmanın esprisi pek kalmıyor. optikli adaptörler hiç kullanılmaz zaten.
  • valla ben m42 bayonet kısmını söküp denemek istiyorum.. bayoneti söküp, yerine nikon bayonet kısmını yerleştiricem.. nikon bayonetini, lense göre delip bağlantılarını ayarlamayı hedefliyorum.. Sipariş verdim.. siyah renkli optikli olandan da, normal metal olandan da sipariş verdim.. ikisini de deneyip bakıcam.. çok fark yoksa optikliyi kullanırım.. baktım görüntü kötüleşiyo, o zaman tornada ayarlatıcam vida deliklerini, nikon adaptörünü lense bayonet olarak yerleştiricem, bi de öyle denicem:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

Emanuelci arkadaşlar

Artık sağda solda gezerken farklı farklı manuel lensleri gördüğümde fiyatlarını kimin nerede sattığını yazıp fotoğraflarını çekeceğim satılık alınık kısmına ekleyeceğim :)

Hiç yoktan manuel lens arayanlara rehber mehber olur :)

http://forum.donanimhaber.com/m_53887550/tm.htm

• quote:

canon 550d ve af conf m42 adaptor var. fuji 55 ve jupiter 21 kullandım

bilgi için teşekkür
  • bugün fotoğraf çekme imkanı buldum.tairin duruşu bile fotoğraflık. elimdeki fuji yi satmak istiyordum ama bugün vazgeçtim
    fujinon ve tair 11a ile aşağıdaki çekimleri yaptım.crop yok.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.