Şimdi Ara

-- Manuel Lenslerle Çekilmiş Fotoğrafların Paylaşım Konusu -- (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
285
Cevap
7
Favori
16.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  --  Manuel Lenslerle Çekilmiş Fotoğrafların Paylaşım Konusu  --

K7+ 90mm Panagor 2.8f Macro 1:1

NOT:Bu fotoğrafın daha önce siyah beyazını eklemiştim ama renkli hali daha çok hoşuma gitti tekrar ekledim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilterish_kaan

valla ben m42 bayonet kısmını söküp denemek istiyorum.. bayoneti söküp, yerine nikon bayonet kısmını yerleştiricem.. nikon bayonetini, lense göre delip bağlantılarını ayarlamayı hedefliyorum.. Sipariş verdim.. siyah renkli optikli olandan da, normal metal olandan da sipariş verdim.. ikisini de deneyip bakıcam.. çok fark yoksa optikliyi kullanırım.. baktım görüntü kötüleşiyo, o zaman tornada ayarlatıcam vida deliklerini, nikon adaptörünü lense bayonet olarak yerleştiricem, bi de öyle denicem:)

sen lens register denen olayı bilmiyorsun sanırım
    öyle denemeler yapma
    ha illa m42 lensi nikon bayonet yapçam diyorsan lensi bayonetten biraz kısaltman lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

--  Manuel Lenslerle Çekilmiş Fotoğrafların Paylaşım Konusu  --

K7+ 90mm Panagor 2.8f Macro 1:1

NOT:Bu fotoğrafın daha önce siyah beyazını eklemiştim ama renkli hali daha çok hoşuma gitti tekrar ekledim

K5 çıktıktan sonra K7'nin popülerliği gitti sanırım. Nasıl, K7 alınır mı şimdi o fiyatlara ?

• @Crosshair

Pentax kullanıcıları o kadar yerden yere vurdu ki K7'yi :) Tek problemi İSO performansı vasat... İSO 400 üzerine çıkmayacaksın... İSO 800 kabul edilir ama üstü rezalet...

Benim düşüncem , KX gibi cillop tertemiz olacağına K7 gibi detaylı keskin ve cıvıl cıvıl olsun İSO performansı iyi olmasın problem değil :)

AF hızı K5 ve KR kadar hızlı olmasa da diğer tüm modellerinden daha çok daha iyi ve en önemlisi kararlı...

Zaten manuel lens zengini ve manuel lensleriyle mükemmel bir uyum içinde çalıştığı için AF pek aramıyorsunuz

İSO dışında hiç bir problemi yok her türlü tavsiye ederim Pişman edecek bir tarafı yok iyi tarafı çok :)

İkinci el piyasasına bakıldığı zaman 1.250 - 1.450 arası alınabilecek en iyi gövdedir bana göre :)

NOT:Gövde boyutları kendi sınıfındaki modellerden (50D gibi ) küçük olduğu için çok eleştirilmişti Pentax kullanıcıları tarafından(K10-20D gibi iri olmadığından ele tam oturmaz diye atıp tutulmuştu :) )...
    Daha sonra onların hepsi Aynasız kervanına katıldılar İşin kısası kullananlardan sorup öğrenmek en iyisi :) Ergonomisi süper... Elleri çok büyük olan birisi de Grip alabilir... Ama benim düşüncem
    hiç gerek olmadığıdır...

İmaj kalitesi olarak K20D'ye çok benzer... Sanırım onunla aynı sensörü kullanıyor ( Modifiyelenmiş haliymiş )...

İmaj kalitesi
    DR genişliği
    Detay , Keskinlik
    Malzeme kalitesi
    Ağırlığı , Boyutları , Ergonomisi
    Kısa yollarının zenginliği

Bana göre artılarıdır...

Eksileri...

İso performansıdır...

Eğer kendine almayı düşünüyorsan bence gerek yok... Neden dersen...

Nikön D90 + Tamrön 17-50 f/2.8 + Nikkör 105mm f/2.5 AI-s + Vivitar VMC 50mm f/1.7

Son derece kaliteli bir setin var.... Daha fazla kalite kazanmazsın K7'ye geçerek... Fakat Canon 40D yada 50D kullanan birisi olsan geç derdim :)
    Çünkü o farklı bir tad alırdı Pentax'tan :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 3 Kasım 2011; 17:26:02 >

• hmm. bugün hayyamda bu gövdeye bakınmaya gittim. tedbirli davranmam iyi olmuş. iso performansı önemli :) d90'a yaklaşamıyor o zaman. ben gece sokak çekimleri yapıyorum, bu durumda benim için mantıklı olmayacak.

hatta 400'ün üstüne çıkamıyorsak neredeyse k10d

bir heves etmiştim ama :) teşekkürler yorumlar için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

hmm. bugün hayyamda bu gövdeye bakınmaya gittim. tedbirli davranmam iyi olmuş. iso performansı önemli :) d90'a yaklaşamıyor o zaman. ben gece sokak çekimleri yapıyorum, bu durumda benim için mantıklı olmayacak.

hatta 400'ün üstüne çıkamıyorsak neredeyse k10d

bir heves etmiştim ama :) teşekkürler yorumlar için.

NR kapalı kullanıyorum ben ama :) O yüzden 400 :)
    800 İso da sınırdır :)

Ama yine de eğer manuel lens takıntın yoksa gerek yok abi K7'ye... Yani D90 varken belirli bir sınıf atlamamış olacaksın...Yola devam D90 ile
    Yani ustam kaşıntın varsa elinde de hazır nikon lens seti varken D7000 'i düşün derim :)
    İlla pentax olursun dersen o zaman K5 :)

• quote:

--  Manuel Lenslerle Çekilmiş Fotoğrafların Paylaşım Konusu  --  --  Manuel Lenslerle Çekilmiş Fotoğrafların Paylaşım Konusu  --

Samsung GX10 + Tamron 90mm 2.5f Adaptall 52bb + Tamron 2X TC Adaptall 52bb

Samsung GX10 (Pentax K10D hesabı :D ) + Tamron 90mm 2.5f Adaptall 52bb

Muhteşem

• K10d 135mm

Pentax K-r 135mm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pentax -- 5 Kasım 2011; 19:46:27 >
  • K10d 50mm f/1.7

• Jupiter J9 85mm f2... Bokeh testi :) Merak ettim o kadar bıçak var diyaframda nasıl etki veriyor diye :D :D

--  Manuel Lenslerle Çekilmiş Fotoğrafların Paylaşım Konusu  --  --  Manuel Lenslerle Çekilmiş Fotoğrafların Paylaşım Konusu  --

K7 + 85mm f2 jupi

• Pentax K10D + SMC Pentax-A 50mm f/1.7

• quote:

Jupiter J9 85mm f2... Bokeh testi :) Merak ettim o kadar bıçak var diyaframda nasıl etki veriyor diye :D :D

K7 + 85mm f2 jupi

pastel tablo gibi olmuş arka taraf :)

• quote:

Jupiter J9 85mm f2... Bokeh testi :) Merak ettim o kadar bıçak var diyaframda nasıl etki veriyor diye :D :D

K7 + 85mm f2 jupi

Jimi pıçak mı? dedin....

• Makinaya takılı hali....Ve verdiği pokehler....Fotolar benim değildir....

--  Manuel Lenslerle Çekilmiş Fotoğrafların Paylaşım Konusu  -- --  Manuel Lenslerle Çekilmiş Fotoğrafların Paylaşım Konusu  --

• Canon 5D+Olympus Om 50mm f/1.8

• Yenilendi....

Örnek fotoğraflarını bulabileceğiniz manuel lensler....

Fujinon 55mm f/1.8
    Helios 44-2
    Jupiter9 85mm
    Konica Hexanon AR 50mm f/1.7
    Nikkor 35mm f/2 AI
    Nikkor 105mm f/2.5
    Nikon 135mm f/2.8
    Olimpus Om 50mm f/1.8
    Panagor 90mm f/2.8
    Pentacon 200mm f/4
    Pentax SMC A 50mm f/1.7
    Pentax SMC A 50mm f2
    Pentax SMC-K 135mm f/2.5
    Pentax SMC M 50mm f/1.4
    Pentax SMC M 50mm f/1.7
    Rokinon 14mm f/2.8
    Sigma A 90mm f/2.8 1/2 macro
    Sigma 135mm f/2.8
    Soligor 28mm
    Tair-11A 135mm f/2.8
    Takumar SMC 50mm f/1.4
    Tamron 70-210mm f/3.8-4
    Tamron 90mm f/2.5
    Vivitar 100mm
    Vivitar mc 50mm f/1,7
  • Olympus E-620+Takumar SMC 50MM f/1.4, eskilerden
  • @mert_39

• quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

@mert_39

????
  • K10D 135mm f/2.5

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.