Şimdi Ara

-- Manuel Lenslerle Çekilmiş Fotoğrafların Paylaşım Konusu -- (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
285
Cevap
7
Favori
16.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 28dayslater diye bir font dafont.com dan
  • font güzel, filmi hatırlatmıştı zaten :) ama ben hangi programla yaptın diye soracaktım, eksik sordum kusura kalma
  • irfan viewla ekliyorum.yazı ekleyeceğiniz bölümü seçip ctrl+T ye basınca font sayfası çıkıyor.
    küçültme keskinlik vb için güzel program .indirdiğiniz fontu c-windows-font dizinine koymanız gerekiyor
    fakat şimdi faststone image viewer kullanıyorum.izleme ışık ayarı falan daha iyi tam ekranda izleme yaparken fareye tıklayınca %100 gösteriyor tavsiye ederim.
    bu arada %100 crop denemesi var ama akşam saatinde bu kadar oldu yarın daha iyi örnek veririm
     --  Manuel Lenslerle Çekilmiş Fotoğrafların Paylaşım Konusu  --
    faststone
    http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=faststone-image-viewer&lid=3496
    fastone resiz<ze oplu dönüştürme imza ekleme
    http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=faststone-photo-resizer&lid=3497
    irfan view
    http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=irfanview&lid=3085

başlığın biraz dışına çıktık ama iht,yacı olan olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trlux -- 29 Ekim 2011; 18:40:28 >

• faststone ile yapıyorum ben ama PS'de işledikten sonra başka bir programda imza eklemek için yeniden yapıp kaydettiğimde kalite düşecek gibi geliyor. ama onu umursamamak lazım herhalde artık
  • @PlutosDaddy
    Sitenizde çalan şarkı kimin, hangi şarkısı acaba öğrenebilir miyim? Gerçekten mükemmelmiş :) Tabi fotoğraflarınız ayrı güzeller gerçekten büyük bi zevkle gezdim sayfanızı. Fotoğraf çektikçe ve baktıkça fotoğraflara önümdeki yolun daha çook uzun olduğunu görüyorum.

Bu da benden olsun. :) Jupiter 9 85mm ile çektim. Lensi aldığım ilk gündü. Eğer şuan ki bilgim olsaydı diyaframı f2 değilde f4 yapardım net alanı artırırdım. Gerçi böylesi de çok hoşuma gidiyor. :)

Jupiter 9 85mm f2 1/800 iso400

• Nikon 135mm f2.8 ai-s nerden bulabilirim arkadaşlar ? ve d7000 de uyum sorunu yaşarmıyım pek bilgim yok manuel lenslerle ilgili teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

--  Manuel Lenslerle Çekilmiş Fotoğrafların Paylaşım Konusu  --  --  Manuel Lenslerle Çekilmiş Fotoğrafların Paylaşım Konusu  --

--  Manuel Lenslerle Çekilmiş Fotoğrafların Paylaşım Konusu  --  --  Manuel Lenslerle Çekilmiş Fotoğrafların Paylaşım Konusu  --

K7+90mm Panagor 2.8f

Mükemell çekmişsiniz emeğinize sağlık çok hoşuma gitti 90mm bu resimleri çekmeniz için yeterli oldu mu?

• @terik98

PlutosDaddy sitesinde kullandığı ilk şarkı Noa -Beautiful That Way...

Samyang 85mm f 1.4 ve Samyang 8mm f/3.5 Fisheye alıp d90'ımla kullanmayı düşünüyorum. Bu lensleri kullananlar varsa bilgilerini paylaşabilirlermi ?
  • Bu arada makine ve lensler satılıktır; ilgilenenlerin dikkatine...

Şeçmeler....

• fujinon 55 1.8 deneme çekimi.elle gerçekleştirdim.%100 crop.
    2.8 de gayet yeterli gözüküyor
  • Orijinalden alıntı: xconnect

Bu arada makine ve lensler satılıktır; ilgilenenlerin dikkatine...

Şeçmeler....

2 fotoğrafta net ve güzel.... eline sağlık....

• quote:

Orijinalden alıntı: pentax

2 fotoğrafta net ve güzel.... eline sağlık....

Merhaba,
    Öncelikle teşekkür ederim.
    Aslında makinenin çarpanı 2 olduğu için 100 mm manüel lens ile elde çekim biraz sabır gerektiriyor.
    Ama alışınca auto les ile çekmek hiç zevkli olmuyor; tembellik yapıyor insanda
  • @noproblem05

Teşekkür ederim...
    90mm makro için sınır noktası... Altı zor üstü kolay 90mm ise orta şeker :D
    Genel anlamda ise makro çekmek zaten zor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 30 Ekim 2011; 22:24:12 >
  • Bugün objektiflerimi temizlerken merceklerini çıkarttım. Tekrar toparlarken de ters takmışım merceği. Baktım bu işte bir terslik var, anladım sonra merceği ters taktığımı. Fakat dikkatimi çeken bir şey oldu, makro objektif gibi çalışmaya başladı objektif, ters mercek takılı haldeyken. Acaba böyle bir şey yapılabilir mi? Elbette makro objektif gibi bir performans elde edemeyiz ama yine de bir dereceye kadar işe yarayabilir belki? Bahsettiğim objektif helios 58mm f2. Yerinden çıkartıp ters taktığım mercek de objektifin bayonet tarafında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McYC -- 30 Ekim 2011; 22:22:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bafink

Nikon 135mm f2.8 ai-s nerden bulabilirim arkadaşlar ? ve d7000 de uyum sorunu yaşarmıyım pek bilgim yok manuel lenslerle ilgili teşekkürler.

istanbulda iseniz hayyam'ın (sağdan inilen) bodrum katında bulabilirsiniz. bir de giriş katın üstündeki katta sol köşede bir dükkan var. vitrinlerine baktığınızda görürsünüz zaten birsürü manuel lens var. bir de üst katta bozdağ'da var manuel lensler.

ne zaman geleceği belli olmuyor, bunların fanatikleri bazen toplayıp gidebiliyor. ya da aylar boyunca gelmeyebiliyor. ara ara gidip kontrol etmek lazım. ben de rutin kontrollerimden birinde 105mm f/2.5 bulmuştum 190 TL'ye. (:

d7000'de sorun yaşamazsınız sonuçta lens nikkor. ama manuel odağın yanında pozlamayı da manuel ayarlamanız gerekir. d300'deki gibi Non-Cpu lens seçeneği menüde varsa gerekmez tabi.

• K10d 135mm

• helios 44M-6 ile tamron 17 50 karşılaştırması.. Hem optikli hem de optiksiz adaptörle denedim sonuçlar bu şekilde:)
    http://forum.donanimhaber.com/m_54162219/tm.htm
  • harika resimler varmış emeginize sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

@noproblem05

Teşekkür ederim...
    90mm makro için sınır noktası... Altı zor üstü kolay 90mm ise orta şeker :D
    Genel anlamda ise makro çekmek zaten zor :)

Bana sanki maçlarda çekim yapan fotoğrafçılar varya onların kullandığı lenslerden felan sandım Çok ayrıntılı çekmişsin sanki dibine girmiş gibi hayvanlar nasıl kaçması 90mm'de daha çözemedim ama çok güzel kareler çok hoşuma gitti gerçekten
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.