Şimdi Ara

Manuel vites giderek tarihe karışıyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
5.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İmkanım olsa otomatik alırdım.Maalesef aynı model otomatik araçla manueli arasında 15-25bin tl fark var.Manuel fitese devam.
  • AO A kullanıcısına yanıt
    :) Manuelde kontrol sizde oluyor. Yani zevkten cok kontrolün kimde olduğu meselesi bu.

Örneğin bayan sürücüler, kontrolü başkalarına bırakmakta sakınca görmediğinden otomatik tercih eder.

Otomatikte kontrol ECU yani aracın beynindedir o yüzden (Mercedes dışında tüm markalarda) araç bazen gereksiz yüksek devir yaparak fazla yakıt harcar gereksiz düşük devir yapara motorda vuruntuya yol açar, motorun ömründen harcar. Bir tek Mercedes yüksek ve düşük deviri tam ayarlayabiliyor. Diger tüm markalar, BMW dahil, otomatikler sorunlu.

Manuel'in otomatige göre sadece bir tek dezavantajı var: Yan koltukta sevgilim bazen elimi tuttuğunda, vites değiştirirken eli bırakmak zorunda kalmam. O durumu hiç sevmiyorum ve sadece o durumlarda "otomoatik olsaydı 20 dk elele tutuşurduk, manuetlde 1 dk tutamıyoruz" diye düşünürüm :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

:) Manuelde kontrol sizde oluyor. Yani zevkten cok kontrolün kimde olduğu meselesi bu.

Örneğin bayan sürücüler, kontrolü başkalarına bırakmakta sakınca görmediğinden otomatik tercih eder.

Otomatikte kontrol ECU yani aracın beynindedir o yüzden (Mercedes dışında tüm markalarda) araç bazen gereksiz yüksek devir yaparak fazla yakıt harcar gereksiz düşük devir yapara motorda vuruntuya yol açar, motorun ömründen harcar. Bir tek Mercedes yüksek ve düşük deviri tam ayarlayabiliyor. Diger tüm markalar, BMW dahil, otomatikler sorunlu.

Manuel'in otomatige göre sadece bir tek dezavantajı var: Yan koltukta sevgilim bazen elimi tuttuğunda, vites değiştirirken eli bırakmak zorunda kalmam. O durumu hiç sevmiyorum ve sadece o durumlarda "otomoatik olsaydı 20 dk elele tutuşurduk, manuetlde 1 dk tutamıyoruz" diye düşünürüm :)
    Otomatik sürerken gaza başkası mı basıyor ki kontrol sürende olmasın bu nasıl bi bakış açısı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Neverexis N kullanıcısına yanıt
    Gaza başkası basıyor mu dedim? Bir yazı okumaktan aciz gördüm sizi.

• Otomobil denen şeyin merkezi olan Avrupa'da hala açık ara düz vites tercih edildiğinden dolayı tarihe falan karıştığı yok.
  • Mr. Pink kullanıcısına yanıt
    Yok arıza falan çıkarmadı da sürmesi çok zor özellikle trafikte tam bir işkenceye dönüşüyor dur kalk yapmak ya. Ben acemiyim ondan sıkıntı yaşıyorum elbette ama otomatik araba bununla kıyaslayınca resmen çocuk oyuncağı. Bence düz vites kaldırılsa ve otomatik vites zorunlu olsa kaza oranları da ciddi azalma gösterir.
  • Benim gibiler varken manuel bitmez. İstanbulda trafiğin en yoğun olduğu yerlerden birinde olmama rağmen manueldeyim.

Arabanın debriyajı yumuşaksa manuel otomatik çok farketmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D62C81441

Benim gibiler varken manuel bitmez. İstanbulda trafiğin en yoğun olduğu yerlerden birinde olmama rağmen manueldeyim.

Arabanın debriyajı yumuşaksa manuel otomatik çok farketmiyor
    +1

Yeni nesil arabalar eski manueller gibi değil. 20 saatlik yola da gitsen vites geçişleri ve debriyaj rahatsa hiçbir şey hissetmiyor ve yorulmuyorsun. O yüzden benim için de araba yeniyse manuel otomatik fark etmiyor.
  • Sol elle vites değiştirin hocam denendi onaylandı

Şaka bir yana zaman zaman otomatik araba istesem de devir kontrolünün bende olmasını seviyorum. Hem uzun yolda fazla fark etmiyor, 5’e takıp 200 300 km gidiyorsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben manuel vitesi seviyorum hiçte hata yapmıyorum ki yakıtta da tasarruf sağlıyorum aynı model aynı motor hacmine sahip 2 araç arasındaki fark şu 2 araçta benzinli manuel benim aracım uzun yolda 100 km/4.3 litre yakıyor Otomatik vitesli araç En az 100 km/5-6 litre yakıyor.Şehir içinde benim aracım 5-6 litre kullanmaya bağlı yakarken otomatik vites araç daha fazla yakıyor minimum 7 litre.

Otomatik vitesli araç LPG taktırmak durumunda kaldı ben halen benzinli kullanmaya devam ediyorum.Aracım i20 kanıtlarla gösterebilirim.

Otomatik vites araçları genellikle kadınlar ve yoğun trafik bölgesinde olanlar tercih ediyor bizim bu bölgede trafik fazla yok ondan dolayı tercih etmezdim.
  • Manuel şöyle zevkli, böyle güzel diyenler, otomatik vites manuel ile aynı para olsaydı eminim manuelin önünden bile geçmezlerdi
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Aynen işin bir de yakıt tüketim boyutu var. Manuelde deviri aracın beyni değil ben ayarladığım için tüketimi de ben ayarlamış oluyorum. Otomatikte ise artık aracın beyni ne fatura çıkarırsa :::)

• Normaldir. Manuel araç çağ dışı artık. Fanı olan %5lik dinazorları saymazsak 5 yıla sonu gelir.

Amerikada manuel araç satışları %3'lere kadar düştü neredeyse.
    İngilterede otomatik satışları manuele göre her geçen gün katlanarak artıyor.

Hadi bunları geç Türkiye'de bu sene satılan her 10 araçtan 7si otomatik 3'u manuel. Bundan 15 sene önce 2si otomatik 8i manueldi.

Bizim gibi fakir ülkelerde mecburiyetten (manuel/otomatik yaklaşık 15k fiyat farkı, yakıt tüketimi, bakım masrafı vs.) manueli tercih edenleri çıkarırsanız manuel tercih edecek kişi sayısı %3-5 i geçmez. Yarın otomatik/manuel fiyatları aynı olsa 10kişiden 7si değil 9 u otomatik alır.
  • Eşleri manuel süremeyen beyefendilerimiz manuel araçtan vazgeçmek zorunda kalıyor. 110 beygir dizel araçtan 500 beygir benzinli araca kadar manuel alırım. Hanım kendine istediği arabayı alabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tam bir cahil konusu. Zaten bu forumda bolca vag, dizel otomatik takintili ve duz vites dusmani hasta ruhlular var. Geri geri gidemez, iki arabanin arasina sifir park edemez, direksiyona siki sikiya sarilir, gece yagmurda yokus cikamaz ama bik bik oter!

Siz sofor falan degilsiniz, bunu kabullenin artik.

• Otomatiğin kolaylığını gören insan mecbur kalmadıkça manuele dönmez.

Özellikle de İstanbul gibi trafiğin her saat felç olduğu yerde manuel tam bir ızdırap...
  • chalap kullanıcısına yanıt
    Aktif olarak şirketin araçları otomatik ve hiç memnun değilim.Kendi aracım manuel çok rahat kullanıyorum.

• Bir de otomatik olduğu için daha fazla para ödedi ve yakıttan dolayı fazla para ödediğini anlayınca LPG taktırdı daha fazla masraf etti.Eğer ki araç ile bütünseniz manuel'de sorun çıkacağını düşünmüyorum ama otomatik araçları biliyoruz neler olduğunu.Bir daha araç alırsam gene manuel alırım otomatik kullanlar araba kullanmayı bilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 20 Eylül 2020; 11:16:11 >
  • Büyük olasılıkla sebebi otomatik vites güvenilirliliği ve ekonomisi arttı
  • yakin gelecekte bence ulkemiz dahil cogu ulkede araclarin cogu otomatik vitesli olacak abd'deki gibi.
    manuel vites ise sadece enthusiast modellerde sunulacak. "meraklisi"na yani :)

1.6 motor aracim var. param o zaman yetmedigi icin duz vites aldim. yoksa otomatik alirdim. yoksa bu kucuk hacimdeki motorla duz vites ile surus keyfi beklemek abeslik olur.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.