Şimdi Ara

Manuel Vites neden kullanılır? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
265
Cevap
4
Favori
9.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    belediyenin Mercedes otobüsleri neredeyse 10 yıldır otomatik, şimdi diğer firmaların da çıkardığı otobüsler otomatik oldu. düz vites kullanan sadece eski halk otobüsleri, onlarda vites değiştirme özürlü 10 saniyede 1 den 2 ye geçiyor.
  • Otomatik araç da manuel araç da aldım sattım bugüne kadar. Şu anda kullandığım araç manuel vites 160hp 4x4 0-100 ü kağıt üstünde 8.8 sn olan bir araç. Aynı aracın tam otomatik versiyonunda ise bu değer 11.3sn. Lakin dürüst olmak gerekirse, manuel vites konusunda çok fazla pratik yapmamış iseniz ve aracı kullanırken tüm dikkatinizi vitese vermediğiniz sürece, vitesleri yeterince seri ve hatasız geçirmezseniz aynı aracın otomatik versionundan daha ağır kalabilirsiniz. İnanıyorum ki tam otomatik şanzımanların hepsi vites büyütme ve küçültme süresi olarak normal bir manuel vites sürücüsünden daha hızlı. DSG DCT vs gibi şanzımanlardan bahsetmiyorum bile onlar zaten milisaniye sürede vites değiştiriyor. Tek hantal kaldığı nokta 4 vites olmasından kaynaklanan geniş vites aralıkları ile doğan performansın düşük kaldığı devir bantları. O dez avantajı da zaten insandan seri bir şekilde sonraki vitese geçen otomatik şanzıman ortadan kaldırıyor.

Manuel vitesin performansını savunan arkadaşlar'a selam olsun. Maaşallah forumda herkes yarış piloti gibi manuel şanzıman kullanıyor :)

• düz viteste performansta yakıt tasarrufuda tecrübe ve beceri ister. kağıt üzerinden yazanı herkes tutturamaz.
    otomatik viteste ise vites aralıklarına ve hızlanmaya hakim olan siz olmadığınızdan genelde değerler kağıtta yazana yakın olabilir.

lakin ben düz vitesin nesini seviyorum?

çünkü kontrol tamamen bende!
    6'dan çat 4'ede atarım
    istediğim devirdede atarım
    vites freniyle yavaşlarımda

vs vs. bunları seviyorum.

tam otomatikler bir nebze iyi olabilir ama robotize yarı otomatiklere sıcak bakmıyorum.
    sizin yerinize debriyaja basan biri var ama sizin düz viteste basmadığınız zamanlardada yarım debriyaj basıyor. ne anlamadım ben bu işte.
  • otomatik aracı kullanmayı bilirsen gayette seri vites değitirirsin. Yakıt tüketim değerleri daha çok düşse otomatik vites daha çok tercih edilir... benim gözlemlediğim çoğu yeni araç otomatik hatta dizel otomatik.performans arabaların çoğuda otomatik. ben hiç manuel 911 veya ferrari görmedim. Varmıdır,bilmem..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y.A.A.

Bir şöför manuel vitestten nasıl zevk alabilir yada teknolojinin nimeti otomatik-triptonik vitesleri neden kullanmaktan haz etmez, bana manuel vites araba kullanmak daktiloda yazı yazmak gibi geliyor, bilgisayar ile yazabilecekken. Bilgisayar daha pahalı diye daktilo ile yazı yazan gördünüz mü?

Sorum ciddidir, yanlış anlaşılmasın, 1 litre benzin için bu kadar efor harcamanın, yorulmanın ne gereği var? İstanbul trafiğinde bi kere manuel sürdüm daha da kolay kolay sürmem, belki şuan binsem bile süremem ama bazıları ciddi zevk alıyor manuel vitesten o arkadaşlar muhakkak burda da vardır, nesi hoşunuza gidiyor? Yada performans falan mı artıyor bilmediğim benim.

BOMBA KURULDU

Otomatik ler neden icat olundu ?

Bazıları bunu beceremediği için ,

Aksi bir durum yoksa , (uzun bir tartışmadır ) asla manuel den şaşma.

Matematik olarak zaten diğerlerini yazmışlar.

Saygılarımla.

• Otomatiğin faydalı olduğu yerler:
    1- Yoğun trafik, sürekli vites değiştir, debrijaya bas derken insan yoruluyor.
    2- Yokuşlarda kalkarken gazı ayarlamak daha kolay.
    3- Yokuşları çok yavaş hızla dönerken. Sağlı sollu yayalar veya engeller olur, ancak yavaş bir hızla dönülüyordur. Manuelde araba stop etmesin diye ya biraz gaz vereceksiniz ve toslama riskiniz yükselecek ya da yarım debriyajla ayarlamaya çalışacaksınız ki genellikle durup kalkmak zorunda kalabiliyorsunuz.

Manuelin faydaları:
    1- Motoru kompresyona sokarak yavaşlamak.
    2- Aracın hızlanmalarına daha çok müdahale edebilme şansı.
    3- Vites değiştirmenin keyfi ve aklınızı vitese vermek zorunda da olduğunuz için daha az dalıp gitme olasılığı. Bende çok olmuyor ama bazı sürücülerin sık sık daldığı biliniyor. Yolun bir kısmını nasıl gittiklerini hiçbir şekilde hatırlamıyorlar. Dalgınlık kuralları ihmal etmeye neden olabilir.
    4- İlk maliyetinin düşük olması. Sorun çıkarma olasılığının düşük olması.

• quote:

Orijinalden alıntı: butterfly_effect_53

Manueli her daim tercih ederim;
    -
    - O kadar para vermişim arabaya, azcık oynayalım tabiki de.

Aklıma bir fıkrayı getirdiniz.

Adam yolcuları otobüse doldurmuş. Trabzon'dan İstanbul'a yola çıkmış. Yolların durumuna göre sürekli vites değiştiriyormuş. Bu durum araba kullanmaktan bi'haber öndeki yolcunun dikkatini çekmiş. Her seferinden la havle deyip kendi kendine şoföre kızıyormuş. Otobüs Ordu'ya geldiğinde vitesi arızalanmış ve yolda kalmış. Aynı yolcu şoföre neden durduklarını sormuş.

Şoför eliyle vitesi işaret edip vites bozuldu demiş.

Yolcu cevabı yapıştırmış.

-Bozulacağı belliydi. Yola çıktığımızdan beri onunla oynayıp duruyorsun.

butterfly_effect_53: Sakın sen de oynarken bozmayasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilteris_

Otomatik araç da manuel araç da aldım sattım bugüne kadar. Şu anda kullandığım araç manuel vites 160hp 4x4 0-100 ü kağıt üstünde 8.8 sn olan bir araç. Aynı aracın tam otomatik versiyonunda ise bu değer 11.3sn. Lakin dürüst olmak gerekirse, manuel vites konusunda çok fazla pratik yapmamış iseniz ve aracı kullanırken tüm dikkatinizi vitese vermediğiniz sürece, vitesleri yeterince seri ve hatasız geçirmezseniz aynı aracın otomatik versionundan daha ağır kalabilirsiniz. İnanıyorum ki tam otomatik şanzımanların hepsi vites büyütme ve küçültme süresi olarak normal bir manuel vites sürücüsünden daha hızlı. DSG DCT vs gibi şanzımanlardan bahsetmiyorum bile onlar zaten milisaniye sürede vites değiştiriyor. Tek hantal kaldığı nokta 4 vites olmasından kaynaklanan geniş vites aralıkları ile doğan performansın düşük kaldığı devir bantları. O dez avantajı da zaten insandan seri bir şekilde sonraki vitese geçen otomatik şanzıman ortadan kaldırıyor.

Manuel vitesin performansını savunan arkadaşlar'a selam olsun. Maaşallah forumda herkes yarış piloti gibi manuel şanzıman kullanıyor :)

katılmamak elde değil.. o arkadaşlar paraları olsa ferrari ye binmezler heralde çünkü kontrol sende olmuyormuş.. araba kendi gidiyo.

• otomatik vites nedir ya çarpışan araba mı bu ( şaka yaptım saldırmayın)
    manuelin keyfi ayrıdır sen almıyorsun diye kötülemene gerek yok bence, ayrıca daktiolada yazmak bilgisayarda yazmaktan da çok daha keyifli, 19 yaşındayım geri kafalı değilim yani çok otomatik de sürdüm.
  • Şuan ki aracım otomatik inan sırf bu vites yüzünden aracı satmayı düşünüyorum.

Vites düşürüp kesiciye girecen, 3'ten 2'ye çekecen ki zevki çıksın.

Ayrıca manuel daha güvenli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurr10

quote:

Orijinalden alıntı: ilteris_

Otomatik araç da manuel araç da aldım sattım bugüne kadar. Şu anda kullandığım araç manuel vites 160hp 4x4 0-100 ü kağıt üstünde 8.8 sn olan bir araç. Aynı aracın tam otomatik versiyonunda ise bu değer 11.3sn. Lakin dürüst olmak gerekirse, manuel vites konusunda çok fazla pratik yapmamış iseniz ve aracı kullanırken tüm dikkatinizi vitese vermediğiniz sürece, vitesleri yeterince seri ve hatasız geçirmezseniz aynı aracın otomatik versionundan daha ağır kalabilirsiniz. İnanıyorum ki tam otomatik şanzımanların hepsi vites büyütme ve küçültme süresi olarak normal bir manuel vites sürücüsünden daha hızlı. DSG DCT vs gibi şanzımanlardan bahsetmiyorum bile onlar zaten milisaniye sürede vites değiştiriyor. Tek hantal kaldığı nokta 4 vites olmasından kaynaklanan geniş vites aralıkları ile doğan performansın düşük kaldığı devir bantları. O dez avantajı da zaten insandan seri bir şekilde sonraki vitese geçen otomatik şanzıman ortadan kaldırıyor.

katılmamak elde değil.. o arkadaşlar paraları olsa ferrari ye binmezler heralde çünkü kontrol sende olmuyormuş.. araba kendi gidiyo.

anlamazsın

Manuel Vites neden kullanılır?

• 3 ten 2 ye aliverince arabanın ögkelenmesi nedir bilin mi sen?? (Derler sana Konya'da)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul'da yaşayıp her gün en az 2 saat ,"dur/kalk" trafiğinde kalıp buna rağmen düz vitesi otomatiğe tercih edenin aklından şaşarım!

Tam tersi, İstanbul gibi bir trafiğin olmadığı bir yerde de otomatik vitesi savunanın aklından da şaşarım!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLacKeLDiaBLo -- 21 Mart 2014; 16:19:57 >
  • Bazı araçlar vardır otomatik şanzımanlı alanı döverler

• Öldürücü darbe

Arkadaş Ferrari'nin kulakçıklı vitese ve elektronik yardımcılı sistemlere geçtikten sonra otoriteler tarafından ne kadar çok eleştirildiğini bilmiyor sanırım.
  • Kendimce sebebim (330ci alırsam tükürdüğümü yalamış gibi olacağım)
     Manuel Vites neden kullanılır?
  • Hey allahım böyle saçma sorular için konu alan zaatlar var ya daha ne diyeyim.
    Manuel vites candır can...

• Zevkini filan geçtim, az fiyat farkla sorunsuz otomatik satılsa, 10 dakika düşünmeden tercih ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rst78

Öldürücü darbe

Arkadaş Ferrari'nin kulakçıklı vitese ve elektronik yardımcılı sistemlere geçtikten sonra otoriteler tarafından ne kadar çok eleştirildiğini bilmiyor sanırım.

Ferrari bugün herhangi bir aracını tekrar o şekilde üretse fiyatınıda 100bin dolar fazla dese yine satar yine satar.
    Gerçekten efsane kombinasyondu. Yazık oldu.
  • Y.A.A. Y kullanıcısına yanıt
    manuel viteste araba kullandığınızı anlarsınız. 4 ay otomatik vites kullandım rahat olmasına rahat ama sağa döndürüyorsun sağa gidiyor sola döndürüyorsun sola gidiyor arada bir fren lazım oluyor geri kalanı sadece gaz pedalı. Bence her zaman manuel.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.