Şimdi Ara

Manuel Vites neden kullanılır? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
265
Cevap
4
Favori
9.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bundan Bir Önceki Arabam 2008 S60 Otomatil LPG'liydi Araba Çok İyiydi Benzindeyken Bir Sıkıntı Yoktu Gazda Biraz Yığılma Oluyordu , Şimdide Şirketin 2012 Focus 95HP Dizel Modelini Kullanıyorum.Nedense Manuel Vites Bana Arabada Daha Hakimmiş Gibi Geliyor Ayrıca Kalkışlarda O Arabanın Yüksek Devirdeki Sesi Beni Benden Alıyor

Manuel'de Devir Çevirmenin Zevkinin Kullananlar Bilir , Yoğun Trafikte Biraz Sol Bacağınız Kas Yapar Ama Alışırsınız.
  • Akreplerde otomatik vites

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vitesi 3 ten 2 ye çekmek ayrıca

Çattt diye 4 e takmak sırf bunlar için manuel.

• Manuel vites el yazısı yazmak gibidir otomatik ise bilgisayarda yaz yazmaktır. Her yönden benzerler.
  • O debriyaja basmak vitesi çaaat diye 4'e takmak büyük zevk olduğu için

• 7 aydır otomatik kullanıyorum. Rahat olduğu aşikar fakat dalgınlığa sebep oluyor; sürücünün rahat olmasından mütevellit dikkatli olmaya mani oluyor.

Manuel viteste debriyaj/devir saati/vites değiştirme üçgeninde olmak sürücüyü sürekli dikkatli olmak zorunda bırakıyor.

Otomatiğe geçtiğimden beri trafikte uykum geliyor yahu, var mı ötesi:) Aşırı konfor da iyi değil vesselam

• Otomaik birebir aynı fiyat olsa alınabilir fakat 10 lira bile fazla olsa gereksiz birşey . Onun yerine bir donanım fazla koyarım
  • arlper kullanıcısına yanıt
    Aynen size katılıyorum hocam mesela sakin bir şehirdeyim manuelin zevkini hiç bişey vermiyor...
  • İstanbul'un yoğun trafiğinde manuelin bir anlamı yok hatta arabanın da öyle bence evli değilseniz tabi. Ama normalde manuel başkadır. Kullanmayı bilmeyenler ok atar bazen Ben de otomatik kullanırım. Ama manuel daha keyifli. He ben keyif için kullanmıyorum dersen o ayrı. Ama yani vites kutusu özgürlüktür bence arabada.
  • Otomobilleri kullanım amaci dişinda ayrıca zevk için kullanan insanlar manuel vites hastasi olur. Kendilerine gore arabadan anlayan adam otomatik kullanmaz, hatta bazilarina gore otomatik vites "kadin" için üretilmiş bi teknolojidir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y.A.A.

Bir şöför manuel vitestten nasıl zevk alabilir yada teknolojinin nimeti otomatik-triptonik vitesleri neden kullanmaktan haz etmez, bana manuel vites araba kullanmak daktiloda yazı yazmak gibi geliyor, bilgisayar ile yazabilecekken. Bilgisayar daha pahalı diye daktilo ile yazı yazan gördünüz mü?

Sorum ciddidir, yanlış anlaşılmasın, 1 litre benzin için bu kadar efor harcamanın, yorulmanın ne gereği var? İstanbul trafiğinde bi kere manuel sürdüm daha da kolay kolay sürmem, belki şuan binsem bile süremem ama bazıları ciddi zevk alıyor manuel vitesten o arkadaşlar muhakkak burda da vardır, nesi hoşunuza gidiyor? Yada performans falan mı artıyor bilmediğim benim.

BOMBA KURULDU

otomatik kullanan adam sanırım vites atma yeterliliğine sahip olmayan kişilerdir. çok mu zor geliyor 2 tane parmağını oynatmak? o zaman taksiye bin ne diye araba kullanma zahmetine giriyorsun?

• Manuel vites savunanların züğürt tesellilerini kaale almıyorum hiç bir zaman almadım.

Zira çok matah ve gerçekten ÜSTÜN bir teknoloji olsaydı, supersport arabalar vb. araçlarda kullanılırdı.
    Dürüst olalım, manuel vitesi yere göğe sığdıramayan insanların doğru düzgün otomatik vitesli araç kullanma şansları olsaydı manuele lanet ederlerdi. (70-100 beygirlik otomatik vitesleri söylemiyorum tabiki)
  • manuel varken, otomatik vites yoktu der ve giderim. malum, bomba kurmuşlar konuya.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba kullanmak sizin için sadece bir iş, performansIi kullanmayı sevmiyor ya da bayansanız otomatik vites tercih edersiniz. Ben yıllardır 2 tip şanzımanıda aynı anda kullanıyorum. Otomatik ruhsuz geliyor. Atraksiyona giremiyorsun. Sonuç Manuel akar abicim

• Ayda 7-8 bin km yol yapıyorum, bunun yarısı ıstanbul trafiğinde. Manuel vites hamallık benim için. Ben her türlü otm derim. Ama adam gibi vites değiştirecek, kendisine küfür ettirmeyen cinsten olacak.

• Tercih meselesi.
  • manuel arabadan aldığınız performansı otomatik arabadan alamazsınız.heleki arı otomatikten kesinlikle alamazsınız.bence manueli tercih edenler bu yüzden tercih ediyor.trafik konusuna gelirsek haklısınız ama performans onun üstünü kapıyor bence.
  • Manuel zevk işi hakikatten ama günlük hayatta amele işi.
  • Vtec2 otomatik varken, aklima duserdi yatarken ya patlarsa catlarsa vs. buna bir de manuel kullanima imkan vermemesi ve yakiti da eklenince isinamadim..
    Simdi manuelde cok mu mutluyum; yakit ve performans yonunden evet.. ama rahatligini otomatigin hep ariyorum

• Otomobilde yeniyim. Şahsi sebebim düzü kullanmayı iyice öğrenmek. Otomatigi zaten kullanırız. Arabanın her türlüsünü hakkıyla kullanmak istiyorum. Otomatik alarak kolaya kaçmak istemiyorum.

Fakat daha sonra otomatik bence de daha güzel bir seçenek. Kesintisiz guc, rahatlık. Resmen yol daha kısa gibi geliyor insana.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.