İstanbul ve manuel araba... |
Manuel vitesli otomobiller gözden düştü: Talep iyice azalıyor (5. sayfa)
-
-
Herkes rahatlık istiyor, kim uğraşacak manuel ile!
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
zihniyete bak hele
-
Otomatik vites dururken niye manuel vites kullanılır hiç anlamadığım şeylerden biri
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
15 yildir manuel kullanıyorum yoruldum artık. Başka bir araç alırsam otomatik olmasına önem vereceğim. Tabiki öyle yarı otomatik triptonik ya da dsg gibi sürekli arızalanan dandik şanzımanlar olmayacak. Klasik tam otomatik şanzıman candır. 4 vites olsun benim olsun
-
araba kullanmasını bilmeyenler hep böyle diyor...
-
O Dünya'nın en rezil şehrinde yaşayanların sorunu, beni ilgilendirmiyor.
-
30 yıldır araç kullanıyorum, 10 civarı araca sahip oldum. öyle yokuşta kaydırmamak el frenini çekenlerden değildim.
son 6 yıldır otomatik. manuel ameleliktir, haklı arkadaş. yani nasıl bir zevktir manuel? olsa olsa mazoşist bir zevk olabilir. manuel viteslerin tip bile daha çirkin yahu (sanırım daha iyi kavramak gerektiği için hep topuz şeklinde, çirkin).
-
bir dsg kullan, bir daha 4 vitesli bir otomatik gördüğünde miden kalkar. dsg kullanınca insan kendini usta bir sürücü zannetmeye başlıyor, o serilik insanı gaza getiriyor. mesela passat'a 1.6 tdi zayıf geliyor ama dsg o kadar iyi ki düşük hızlarda bu zayıflığı hissettirmiyor.
bu arada eskidenmiş o dsg arızaları. yeni modeller iyi, zaten tamiri de ucuz.
-
Kullandıktan sonra birisine çakıp geçmeyi, belayı defetmeyi de unutmamak gerekir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
manuel'i sadece parası hiç bir donanıma yetmeyenler için koyuyorlar artık sadece. üç kuruş yukarı çıkabilen önce otomatik vites istiyor. şahsen şu an 2018'e geri dönsem ve param manuel highline passat ve dsg trendline passat'a yetse direk trend passat'ı seçerim. hatta o da olmuyorsa golf alırım ama otomatik alırım. araçtaki en büyük konfor unsuru debriyaj olmaması.
-
80bine geldim, tık yok. artık bozulsa da sorun değil, 5-10 neyse öder yaptırırız. en azından bmw'nin otomatiği gibi ocağına incir ağacı dikmiyor bozuldu mu. bu forumda vardı bir bmw'cinin hikayesi. servet ödediği halde yine de adam olmamıştı vitesi
-
Ya ben sıfır alıp 150 bin km ye kadar keyfini sürenlere lafım yokki. Benim lafım kucağına bomba olarak alacak olan bir sonraki sahiplerine. Akıllı olsunlar. Yeni şanzuman parası kadar indirim ile alırlarsa alsınlar.
Uzun bir süredir ehliyet sahiplerinin ciddi bir kısmı zaten otomatik vites ehliyeti sahibi. Yani manuel vitesli araç süremezler. Ehliyette resmen böyle bir ayrıma gidilmesi manuel vitesin zaruriyet veya norm olmaktan çıktığının önde gelen işaretiydi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
manuel fakir maraba vitesi.
-
valla öyle bir atlıyorlar ki almak için, ne indirimi. geçen bir manuel passat sahibini okudum -ki passat bir numaralı piyasa arabası- satana kadar canım çıktı, manuel passat almayın sakın diye haykırıyordu.
-
Otomatik var, otomatik var. Eat 6 8 ve zf harici diğer hepsi saatli bomba. Görüyoruz sanayide şanzıman indirenleri. Utanıp sıkılıyorlar ettikleri masrafı anlatmaya. Haklılar, enayi gibi görünmek adama koyar.
Ben manuel kullanmayı seviyorum. İstediğim yerde istediğim devirde istediğim hızla gitmeye kendi karar verişim bana haz veriyor. Çünkü ben kendi işimin patronuyum ve bir yere giderken emirle değil keyfime göre gidiyorum. Acelem yok. Amelelikle de alakası yok.
İşyerinde dsg li iki volkswagen kullanmıştım. Biri golf biri caravelleydi. İkisininde vites geçişleri harikaydı gerçekten. Klasik otomatikten çok daha keyifli tabiki. Fakat o kadar çok problem okudum ki ben dsg almaya çekinirim ve almam açıkcası hocam. Sürüş keyfine diyecek bir şey yok. eat8 de kullandım o da çok keyifliydi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X