Şimdi Ara

Manuel vitesli otomobiller gözden düştü: Talep iyice azalıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
3.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendileri manipüle ettikleri piyasa üzerinden açıklama yapmak da komikmiş.

Distribütörlere şöyle bi bakın, manuel satılan araçların hiçbiri donanımlı değil, en baz versiyonu manuel olarak satıp diğerlerini otomatik olarak satarsan böyle olur tabi Manuel vitesli otomobiller gözden düştü: Talep iyice azalıyor 

Ha üretim modelleri de buna kayıyorsa amenna. Zaten yapacak bir şey yok.

• Günün birinde arıza çıkarır diye bahane ile kendini tatmin ederek manuel vites işkencesini çeken biri sağlıklı olamaz

• ingilizcede "talepler iyice azalıyor" derler. türkçede "talep iyice azalıyor" deriz.

• Yahu param ancak manuele yetiyor yada otomatik alacak param yok diyin canımı yiyin . Ama yok manuel keyifli yok otomatikler arıza çıkarıyor diyerek bahaneler uydurmayin.

• MaSaFeL M kullanıcısına yanıt

Paran yok arkadaşım paran yok. Paran olsa 10 yaşında araç mı kullanirsin

• mystiery_ kullanıcısına yanıt

manuel araç direksiyon hakimiyetini azaltır. reno vitesi direksiyona aldığında iki sene boyunca diğer markalar felç oldu, buna cevap veremediler. zira bir elin vitese gitmesi f1 sürücülerini bile olumsuz yönde etkiliyor.

• Manuel vitesin tek artısı aracın daha kolay park edilmesi bence.

Otomatik viteste auto hold zımbırtısından gaza az mı basayım çok mu basayım paniği oluyor bende. Ki hoş bunu da kapatabiliyoruz ama hızlı aksiyon alınması gereken yerlerde arabayı sokmaya mı çalışalım tuşa basıp onu mu kapatalım kafa karışıyor :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Manuel vites hiç güzel değil. Kullanan birisi olarak söylüyorum. Zibilyon tane derdin var trafikte. Hele bir de hayvan gibi dik yokuşta önündeki malak durup aşağı gelen araca yol verirse el freniyle bile tutmuyor araba.

• V6-V8 falan sürüyorsan "manuel keyfi" mottosunu anlayabilirim de 1.3-1.6 fındık motorlarla neyin keyfi abi Manuel vitesli otomobiller gözden düştü: Talep iyice azalıyor 

Performans araçları hariç yavaş yavaş manuel piyasadan kalkacaktır zaten, talep git gide düşüyor. Polo tarzı minik arabalara istisna yaparlar, Avrupa'da da bakım masrafı yüzünden bazı aileler 2. araçlarını manuel seçiyor. El arabası gibi kullanıyorlar.

• 2.el fiyatları hala sıfırdan pahalı gene satış yok diye ağlıyorlar 35 yıllık arabalara 500.000 tl istiyorlar

%30 ötvli çinliler gelsin belki 800-900k liraya düzgün sıfır otomobiller satılacak tahminen

600-700k liraya b sınıfı görebiliriz

altın biriktiriyorum çok şeyimde 35 yıllık hurdalar

• Trafiği çok ve sıkışık olan şehirlerde otomatik vites büyük bir avantaj, buna katılıyorum. Ama manuel vitesli arabalarda arabaya daha fazla entegre olabiliyorsunuz. Özellikle acil frenlemede manuel ( düz ) vitesin katkısı çok fazla. 35 yıldır araba kullanırım, 10 adet araba sahibi oldum hepsi düz vitesti. Evet dur-kalk trafikte anamı ağlattı, o bir gerçek ama arabamı değiştirecek olsam yine düz vites alırdım ( Yaşadığım yerde pek trafik yok )

• Sadece Türkiye'ye has bir durum değil, örneğin İngiltere'de halihazırda tüm otomobillerin %70'i düz vites. Ancak geçen yıl satışların %54'ü otomatik olmuş. Otomatik şanzımanların verimliliği ve sorunsuzluğu (tartışmaya açık) arttığı için elbette insanlar daha fazla tercih ediyor, üreticiler de piyasaya sürüyor. Tam tersi de mümkün, artık araçların çok uzun ömürlü olması beklenmediği için otomatikler piyasaya pompalanıyor olabilir. Elektrikli araçlara geçiş sürecinde bu değişim normal geliyor bana... ABD'de çok eskiden beri otomatik kullanılıyor olması yakıt ekonomisini çok dert etmiyor olmaları ile ilgili.

K.

Manuel vitesli otomobiller gözden düştü: Talep iyice azalıyor

• Şu an kullandığım araç manuel. Kimse kusura bakmasın ama ekonomik koşulları elveren kişi kolay kolay manuel araç almaz. En kısa zamanda tekrar otomatik araca döneceğim.

• Ford un 8 ileri tam otomatik şanzımanını kullanan bir daha manueli ağzına bile almaz. 130 bin km de olan aracımın şanzımanında en ufak bir problem yok. Gaza dokunduğun anda fırlayıp gidiyor. Eski tam otomatiklerdeki iki vites arasındaki kavrama boşluğu yok yığılma yok.

• Manuel vitesi her zaman sevmişimdir ta ki İstanbul da otomatik araç kullanana kadar. Manuel vitesli otomobiller gözden düştü: Talep iyice azalıyor 

• İstanbulda yaşıyorum, manuel vites araç kullanıyorum. Otomatik araç kullanan ılıktır. Bizim mahalleye giremez 😜

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sene olmuş 2024 halen manuel vitesin mantıklı olduğunu savunanları gerçekten anlamıyorum.

Atmosferik motoru da savunursunuz siz şimdi :)

Bu gelişen bir teknoloj. Elle açılan camların, tek tek tüm kapıları elle açmanın kaybolması gibi bu da kaybolup gidecek. İyi bir şey olmasa lüks araçların neden hepsi otomatik?

20-30 sene sonra dünyada manuel vitesli araç kalmayacaktır muhtemelen. Arıza falan hikaye, arıza verecek araç her yerinden arıza verebilir. Son 15 yıldır otomatik vitesli araçlarım oldu hiç arıza yaşamadım, eski dsg'ler harici yaşayanı da duymadım.

Pistte saniyelerle yarışmıyorsanız, manuel vites otomobil dünyasının geri kafalılığıdır.

• Otomatik arabaların servise bağlılığı yüksek olduğu için markalae daha kârlı görüyorlar. Yoksa taleple alakası yok. Aynı paraya bir üst segment arabanın manueli olsaydı burada yazan insanların bir çoğu o arabayı düşünürdü. Paranız manuel Golf ve otomatik Polo'ya yetse hangisini terci ederdiniz? Araç üreticilerin artık en büyük derdi daha çabuk arıza verip, servise daha fazla uğrayan, serviste daha büyük masraflar açan arabalar üretmek.

• Rasyonel teletabi R kullanıcısına yanıt

Tamamen taleple alakası var. İkinci el satışlarını inceleyin.

Kendinizi kandırmayın. Manuel vites günümüzde hamallıktır.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.