Şimdi Ara

Maradona ve Pele 'nin efsane olduğuna katiliyor musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adamin 1 golu var herkesi çalımlayip gectigi .O da daha futbolun az gelişmiş zamanlarında atılmış bir gol.Her yerde o gol dönuyor .Gunumuzde olsa sizce herhangi bir milli takima boyle bir gol atabilir miydi Maradona?

İhtimal bile vermiyorum.Az once tvde bu gole milenyumun golu dedi herif .Ibrahimovicin ajaxta attığı gol çok daha kaliteli .

Pele de öyle. Yoklukta şişirilmiş insanlar bunlar sahsi fikrim .

Bana göre efsane ibrahimovictir messidir

Bunlar hakikaten modern futbolda hicbir zaman geriye gitmemiş insanlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jocker35 -- 25 Kasım 2020; 23:32:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1) Maradona'nın Dünya Kupası kazandığı kadrodan haberin var mı?

2) Pele'nin kaç Dünya Kupası kazandığından haberin var mı?

40-50 sene önceki futbolda bu isimler efsaneydi, şimdi başkaları. Bu, 2000 sene önce Arşimet kendi zamanında çığır açan bir isimken, şimdiki bir lisenin fizik öğretmeninin ondan daha çok şey bilmesi gibi.

her topçu dönemine göre değerlendirilir. pele de maradona da döneminin en iyi topçularındandı. şuan onlardan daha iyi topçuların olması bu isimlerin futbol efsanesi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. efsane terimi futbolda bir kesim veya bir toplum ustunde kalıcı etki bırakmış futbolcular için kullanılıyor. maradona da pele de fazlasıyla bu tanıma uyuyor.

Messi gitsin Sampdoria'yı ( O zaman ki NAPOLİ) şampiyon yapsın hemde o zamanları en iyi Ligi olan Seri-A Milan, Juventus-İnter dünya futboluna yön veren takılardı, Messi dünya kupasında bir şeyler yapsın sonra MARADONA ile aynı cümlede geçebilir belki.

Messi xavi ve iniesta sız ( Dünya tarihinin en iyi orta sahalarından biridir bence) bir şeyler yapsın dedik ortada hiç bir şey yok, tarihinin en iyi Arjantin Kadroları denilerek dünya kupasına giden Arjantin'de Messi ne yaptı ?? Maradona'nın milli takımı isimleri say deseniz 3 futbolcu sayamazsınız.

MARADONA oynadığı Dünya Kupası için Babalar Eve Yeni Televizyon alırdı. Şimdiki çocuklar messi için Pes fifa , playstation....

o golu gunumuzde atabilir miydi diye bahsettiğin donemde kendisine bir macta 20+ faul yapan oyuncu var. su an tek bir adama 20 faulü birak, toplam 5-6 faulde kırmızı kart goruyorsun. donemleri kendi icine gore değerlendirmen gerekiyor. maradona 1985'te dogsa simdi oynasa acaba göbekli, kokainman olacak miydi yoksa daha profesyonel dunyada daha da mi iyi olacaktı? sonucta herkesi kendi dönemine gore degerlendirmek dogrudur ve maradona kendi doneminde yaptigi etki goz onune alindiginda tarihin en iyi 3-4 futbolcusundan biridir. pele de öyle. digerleri de cristiano ronaldo ve messi zaten.

• Pele'nin efsane olduğuna katılmıyorum, ofsayt yok doğru düzgün bir taktik anlayış yok özet olarak futbolun daha karanlık çağ zamanında parlamış şu vakitlerde oynasa larinden samattadan hallice bir oyuncu olur ancak.

Maradona ise salt bir yetenek, o futbolu bırakalı yıllar öleli ise saatler oldu ama hala onun bileklerine sahip bir oyuncu daha gelmedi.(Messi var diyenin kalbini kırarım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fluox -- 25 Kasım 2020; 23:41:5 >
  • fluox kullanıcısına yanıt

Maradona tanrının eli dedigi golde de ofsayt kuralları yoktu heralde .

Maradonanin maçlarını bulamıyorum ki netten

2 golu çıkıyor hep .Baska yok

• 1) Maradona'nın Dünya Kupası kazandığı kadrodan haberin var mı?

2) Pele'nin kaç Dünya Kupası kazandığından haberin var mı?

40-50 sene önceki futbolda bu isimler efsaneydi, şimdi başkaları. Bu, 2000 sene önce Arşimet kendi zamanında çığır açan bir isimken, şimdiki bir lisenin fizik öğretmeninin ondan daha çok şey bilmesi gibi.

• Şimdi öyle gol atamaz demek hayalcilik olur. Messi buna benzer goller attı. Oktay Derelioğlu attı milli maçta.

Ayrıca kusura bakma ama tek o gol üzerinden değerlendirmiyor kimse biraz senin bilgisizliğin bu. Maradona 86 dünya kupası ve asıl Napoli ile kazandığı şampiyonluk.

O dönemlerde şimdiki gibi hücum oyuncularını koruyan kurallar yoktu, bildiğin balta gibi oynuyordu defans oyuncuları. 86-90 dünya kupası özetlerini bir izle defans oyuncuları resmen dövüyor Maradona'yı.

En önemli sıkıntı özel yaşamı, uyuşturucu, alkol ve sonrasındaki doping. Bana kalırsa o dönemler doping yapmayan futbolcu yoktur sadece yakalanan vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırılanhayaller -- 25 Kasım 2020; 23:54:6 >
  • Hadi Maradona yetenekli kabul de bu Pele neyin havasında?
    Adam kendini ulasilamaz bir mevkide görüyor

• fluox kullanıcısına yanıt

Ofsayt nasıl yok?

Ofsayt futboldaki en eski kurallardan biri.Penaltıdan falan daha önce bulunma ta 1900lerin başlarından beri var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Futbol romantigi takılanların sisirdigi 2 isim. Pres takım savunması pozisyon alma namına hiç bir şey yok papazın cayirinda topu alıp gidiyorlar.
    Bunların bir de fm cm versiyonu var.
  • her topçu dönemine göre değerlendirilir. pele de maradona da döneminin en iyi topçularındandı. şuan onlardan daha iyi topçuların olması bu isimlerin futbol efsanesi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. efsane terimi futbolda bir kesim veya bir toplum ustunde kalıcı etki bırakmış futbolcular için kullanılıyor. maradona da pele de fazlasıyla bu tanıma uyuyor.

• ben eskilere deger veren bir adam değilim

messinin yanında maradona çöptür

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeen

ben eskilere deger veren bir adam değilim

messinin yanında maradona çöptür

Messi gitsin Sampdoria'yı ( O zaman ki NAPOLİ) şampiyon yapsın hemde o zamanları en iyi Ligi olan Seri-A Milan, Juventus-İnter dünya futboluna yön veren takılardı, Messi dünya kupasında bir şeyler yapsın sonra MARADONA ile aynı cümlede geçebilir belki.

Messi xavi ve iniesta sız ( Dünya tarihinin en iyi orta sahalarından biridir bence) bir şeyler yapsın dedik ortada hiç bir şey yok, tarihinin en iyi Arjantin Kadroları denilerek dünya kupasına giden Arjantin'de Messi ne yaptı ?? Maradona'nın milli takımı isimleri say deseniz 3 futbolcu sayamazsınız.

MARADONA oynadığı Dünya Kupası için Babalar Eve Yeni Televizyon alırdı. Şimdiki çocuklar messi için Pes fifa , playstation....

• pelenin başarılarını şuan bir futbolcunun alması imkansız.

• Benim çocukluğumda Maradona derdik ama ben başarılarını bilmiyorum yaşım itibariyle. Maçlarını da izleyemedim. Babam televizyon almaya karşıydı 90 lı yıllarda. Benim sormak istediğim soru şu. Maradona nın başarılı yıl sayısı bir kaç yıl mı yoksa süreklimiydi?
    Ronaldo ve Messi uzun yıllar başarılı olabildi. Uzun süre canlı olarak izlediğim en yetenekli futbolcu benim için Ronaldinho dur. Ronaldinho da sanırım Maradona gibi yeteneğine ihanet eden futbolculardan.

• Arkadas bu ne lan? Ergenlik bu kadar mi moda oldu? Dedigi laflara bak utanmiyorda. Yeni nesilden tiksiniyorum lan artik yaziklar olsun.

• Maradonanin videolarını izledim.Esneklik ve hiz bakımından oldukça iyi .Yalniz sunu düşünüyorum: o siralar modern futbol yok .Alan savunması,fiziksel kondisyon vs birçok taktiksel değişim oldu.Futbolcular futboldan çok paralar kazanamıyordu .Dolayısıyla ikinci is gibi görülüyordu bu spor. Günümüz defanslarinin ise bu kadar kolay calim yiyeceğini zannetmiyorum .Başarabilen yok mu ?
    Var tabi.Ronaldinho ve Messi ki ronaldinho bile Maradonanin videolarindaki gibi kolay adam geçememiştir.
    Dönemlerine gore iyi futbolcularmis ama Pele gibi cikip ben tüm zamanların en iyisiyim kimse benim seviyeme gelemez gibi abuk subuk konuşmaları balon buluyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jocker35 -- 26 Kasım 2020; 14:1:45 >
  • inonu88 kullanıcısına yanıt

Bu mu efsane ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jocker35 -- 26 Kasım 2020; 14:6:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jocker35

Maradonanin videolarını izledim.Esneklik ve hiz bakımından oldukça iyi .Yalniz sunu düşünüyorum: o siralar modern futbol yok .Alan savunması,fiziksel kondisyon vs birçok taktiksel değişim oldu.Futbolcular futboldan çok paralar kazanamıyordu .Dolayısıyla ikinci is gibi görülüyordu bu spor. Günümüz defanslarinin ise bu kadar kolay calim yiyeceğini zannetmiyorum .Başarabilen yok mu ?
    Var tabi.Ronaldinho ve Messi ki ronaldinho bile Maradonanin videolarindaki gibi kolay adam geçememiştir.
    Dönemlerine gore iyi futbolcularmis ama Pele gibi cikip ben tüm zamanların en iyisiyim kimse benim seviyeme gelemez gibi abuk subuk konuşmaları balon buluyorum .

Ya kardeş her mesajında bilgisizliğini kanıtlamak zorundasın sanırım. Madem Maradona zamanında modern futbol, alan savunması, kondüsyon yok, neden yüz tane daha Maradona çıkmadı aynı dönemde? Şu boş mesajlarını okuyan, sadece Maradona kötü rakiplere karşı oynuyordu, diğer herkes Cannavarolara, Stamlara karşı oynuyordu sanacak. 2 video izlemişsin, gelmiş burada boş boş konuşuyorsun.

• Sadece Ölüler Görür kullanıcısına yanıt

Hikaye anlatma

Adamin kendi döneminde iyi olması tüm zamanların en iyisi olacagi anlamına mi geliyor ?

• Maradona & Ronaldinho futbolda bunlar bence kral
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jocker35

Hikaye anlatma

Adamin kendi döneminde iyi olması tüm zamanların en iyisi olacagi anlamına mi geliyor ?

Burada boş boş mesaj atan sensin. Yukarıda yazmışım zaten herkes kendi döneminde efsanedir diye. Maradona'nın Dünya Kupası kazandığı kadrodaki futbolcuları bilmeni geçtim, en ufak bir fikrin bile yok eminim. Ertesi sene futbolu bırakan Valdano hariç köy takımlarından toplanıp gelen adamlarla kazandılar o kupayı. Bilgisizliğin zaten ortada, hala gelmiş izlediğin 2 videoyu referans gösterip kendini rezil ediyorsun.

Madem Maradona'nın, Pele'nin zamanında futbol gelişmemişti, neden 100 tane daha Maradona ve Pele çıkmadı oynadıkları dönemlerde?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.