Şimdi Ara

Marangoz el aletleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu tür işlere ilgisi olanlar alet seçimi, marka önerisi ve aletlerin teknik özellikleri hakkında bilgi verebilirim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• hocam merhaba ben geçenlerde ikinci el bi rende aldım ambika marka yeni başlıyorum diye çok bi bütçe ayırmadıydım. şimdi bu rendede bir sorunum var ben bunla bir şey keserken ağaçtan parça kopartıyor çok zor kesiliyor ve geniş kesmiyor. genişten kastım bıçak genişiliği kadar bozuk ende mi aldım acaba diye düşünüyorum bana yardım edebilir misiniz?
  • bepo-san B kullanıcısına yanıt
    Bende de Ambika rende var Hocam. Öncelikle bıçağını, talaş kırıcısını düzgün ayarladınız mı ? Arkasında uzun bir kuyruk gibi metal bir parça vardır sağa sola giden.
    Bıçak yüzünün tabana dik olmasını sağlar, onu kontrol ettiniz mi ?

Bıçak genişliği kadar kesmiyorsa 1. ihtimal bıçağın ağzı düzgün açılmamıştır. İkincisi ve daha muhtemel olanı ise bıçak sağa sola eğimli duruyordur.
    Rendelediğiniz ağacın su yoluna dikkat ederek rendeyi kullanmalısınız, aksi takdirde ağacın liflerini kesemez yukarı kaldırırsınız. Elinizle saçınızı yukarı ittirmeye çalışmanız gibi, aşağı çekerseniz rahatça kayar
  • hocam evet sağ sol yüksekliğini eşitledim. Yeni bıçak aldım stanley marka. artık bıçak genişliği kadar kesiyor ama yine de çok zor kesiyor internetteki videolardaki gibi kesmiyor aşırı güç harcamam gerekiyor. her iki taraftan da denedim ağacın su yönünü bulmak için her taraftan aynı şekilde sıkıntı çıkıyor.
    hocam mesela bu videoda ne kadar rahat kesiyor adam ben çok zorlanıyorum keserken
    Homestead Heritage School of Woodworkingyoutube
    How to use Hand Planes
    https://www.youtube.com/watch?v=3LBbxC9KQBY
    17. dakikayı açın hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bepo-san -- 7 Mayıs 2020; 9:43:23 >

Videodaki arkadaş mikron derecesinde ince talaş çıkarıyor Hocam.. Sizin bıçağınız da bu kadar inceye mi ayarlı ? Başka bir sebep yok açıkcası.. Ağacın budağına vurmuyorsanız rendeyi
  • hocam aldığı en ince ayara aldım biraz daha kısınca değmiyor bıçak ama kesmeye başlarken küt küt ediyor ağaca girmeye zorlanıyor.
    Bıçağı ters yerleştirmiş olabilir misiniz Hocam ? Ya da talaş kırıcıyı düzgün ayarlayamama ihtimaliniz ?

Marangoz el aletleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökhan G. -- 10 Mayıs 2020; 19:36:6 >
  • hocam her şeyi yukardaki videodaki adamın anlattığına göre ayarladım yanlış bir şey yaptığımı sanmıyorum ama bilemedim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.