Şimdi Ara

Marantz NR1506 vs Denon AVR-X520 BT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Giriş seviye bir receiver almayı planlıyorum. İlk aşamada 5.0 kullanıp duruma göre daha sonra subwoofer ekleyeceğim.

Benim için önemli kriterler performansa ek olarak HDMI2.0 desteği ve HDCP 2.2 sinyal taşıyabilme özelliği. Şu anda piyasada olan ürünlere baktığımda bu iki modeli bulabildim.

Yorumlarınızı bekliyorum. Ürünlere ait linkler

http://us.marantz.com/us/Products/Pages/ProductDetails.aspx?CatId=avreceivers&ProductId=NR1506

http://www.denon.com.tr/tr/product/hometheater/avreceivers/avrx520bt

• Bu konuda yorum yapabilecek olan yok sanırım.

daha genel bir soru sorayım o zaman, Marantz NR1506'nın çıkışları 50W.

Heco Victa Prime ya da Magnat Monitor Supreme 5.0 sistem ile 25-30 metrekare bir alanda sizce kanal başına 50 watt güçsüz kalır mı?
  • Marantz nr1606 kullanıyorum. Tavsiye ederim. Gücü yeterli. Hiç endişe etmeyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap için teşekkür ederim
    1606 sanırım 1506'ya göre bi tık daha güçlü, 60w galiba. Bütçe yeterse ileride alacağı güncellemeler açısından da 1606'ya yönelebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • srprnn S kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam marantz tercih edilmeli zaten marantzın muadili x-520 değil x-1100 veya var ise x-1200 dür
  • Güç aynı. 8 ohm da 50 watt.
    20 mt kare alanda yüksek sesle film müzik için 55-60 a getirmeniz gerekiyor ses değerini.
    Güç konusunda hiç bir eksiklik hissetmezsiniz.
    Marantz başlığında paylaşmıştım oradan okuyabilirsiniz. Hem ince hem tüm özelliklere sahip bir cihaz.
    1606 nın farkı dolby atmos ve dtsx i içermesi. Ayrıca iki subwoofer bağlanabilmesi. Eğer takıntılı değilseniz 1605 haydi haydi işimizi görür.

• des_955 kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim. peki Denon x-1200 ile karşılaştıracak olursak??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Denon PMA720 vs Yamaha As500
    11 yıl önce açıldı
    Avr + Harici Dac vs Stereo Amfi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • prosecutor kullanıcısına yanıt
    55-60 seviyesini seçtiğiniz ölçü maksimum kaça kadar gidiyor?
    Yorumlarınızı okuyacağım.
    Sanırım 1605 modelinde HDCP 2.2 yok, o yüzden onu tercih etmiyorum şu an için.
  • srprnn S kullanıcısına yanıt
    hocam x-1200 daha üst bir avr marantza göre
  • 0-100 arasında volume. Ama hoparlörünüzün hassasiyet değeride etki eder ses şiddetine 91-92 db hassasiyete sahip hoparlörlerde daha düşük ses şiddeti ile izlenebilir. İnanın ses şiddeti ile işgili hiç bir gark hissedemeyeceksiniz.
    Devasa tank gibi cihazlardan hoşlanıyorsanız büyük boyutlu cihazlara bakabilirsiniz ancak 1600 serisi hem dizayn hem özellik hem güç olarak fazlası ile yeterli.

• des_955 kullanıcısına yanıt
    Anladım. X1200'ün yurtdışı fiyatı marantz 1606'nın çok altında. Türkiye'de ise çok yakın fiyatları. İlginç

• prosecutor kullanıcısına yanıt
    Aslında aletin slim olmasının bir sakıncası yok benim için. Başlarda performans ve özellikler anlamında dezavantajları vardır diye düşünüyordum fakat yurtdışında yapılan incelemelere bakınca bu tarz bir yoruma rastlamadım.

Hoparlör seçiminde önerinizi gözönünde bulunduracağım. Heco ve Magnat düşünüyorum şu an için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.