Çünkü bir tüketim toplumunda insanlar kendini sahip oldukları üzerinden tanımlar.
Eskiden insanlar bir malı ucuz almakla övünürdü, şimdi pahalı almakla.
Yerine koyacak bir vasfı olmayan bunu başka türlü kapatır, masanın üzerine iPhone koyunca adam olduğunu sanar.
tamam iyi hoş da o zaman birisi de çıkıp pazardan almayın ne gerek var anneanneniz örsün der bu bakış açısıyla. İnsan ne kadar refahsa aldığı araba giydiği ayakkabı da o kadar pahalı olur. Trilyoner olsan bmw audi mercedes'e mi binersin yoksa fiata mı? Çok zengin olsan italyan markalarına mı para verirsin yok pazardan mı alırsın? Kural dediğim gibi basittir, insan ne kadar zenginse yaptığı aktiviteler giydiği kıyafetler kısacası hayatı kalite üzerinedir. Aksi halde zaten adama cimri derler. Ve diğer arkadaşların dediği gibi markalar kaliteli ürün yapıyor genelde. Yani özentilik değil, 4 sene önce kapşonlu aldım bi markadan hala giyiyorum ve hiç bir şey olmadı ilk günkü gibi ki neredeyse kış aylarında her gün giyiyorum.
Yanlış anlaşılmasın ben pazardan alınsın vs demiyorum. Sonuçta fiyat performans diye birşey var. Atıyorum 10 TL lik t-shirt 1 yıl gider 20 tl lk 3 yıl. veya kalite algısı daha yüksektir illa kullanım süresi değildir.
Ben sadece özellikle geliri ile orantısız olarak markanın esiri olanları söylüyorum. Yani sırf bir sosyal gruba aidiyet sağlamak için yapanları.
Yoksa kişinin gelir düzeyi yüksekse sosyal çevresi de ona uygun olmalı.
marka dediğin şey belirli alanlarda kendini kanıtlamıştır. marka olmak için ilk önce sevilip,popülerleşmek gerekir. kötü ürünler de marka olamaz. markalar da zaten sevildikleri için tercih edilirler. hemen emperyalizme şuna buna bağlamayın bi zahmet
şimdiye kadar ne aldıysam ister marka olsun ister pazar malı düz az dikişli resimsiz yada kabartmasız modeller şekline bakarım gerisi önemli değil marka marka diye tutturanlar genelde kızlar oluyo erkeklerin öyle takıntısı yoktur biz bi pantolon alırız bir yıl veya 2 yıl gi yada daha fazla giyerken kızlar bir yılda bi mağaza alırlar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme