Şimdi Ara

Marka niye giyer bir insan?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anlam veremiyorum, yıllardır pazardan alışveriş yapıyorum senede 1 pantolon 2 tişört , 2 senede bir ayakkabı değiştiriyorum.Niçin insan marka giyer?Giydikleri insanı sevdirirmi yoksa insan insan olduğu içinmi sevilir?Çok saçma ve aptalca geliyor, bu kadar bencilmiyiz?

• herseyden once kalıte meselesı. bırak pazardan alısverıs yapmayı gıt bı avmye orda gor ıhtıyaclarını. sımdı bırı gelıp maddıata baglar olayı. avmdekı magazalardan markalardan da cok uygun fıyata seyler alabılırsınız. belkı pazardakılerden bırazcık daha pahalı olabılır ama cok daha kalıtelıdır. yanlıs anlasılma olmasın tabı yıne de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unduli

Çünkü bir tüketim toplumunda insanlar kendini sahip oldukları üzerinden tanımlar.

Eskiden insanlar bir malı ucuz almakla övünürdü, şimdi pahalı almakla.

Yerine koyacak bir vasfı olmayan bunu başka türlü kapatır, masanın üzerine iPhone koyunca adam olduğunu sanar.

Düşüncelerime tercüman olmuşsunuz resmen... Elleriniz dert görmesin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Çünkü bir tüketim toplumunda insanlar kendini sahip oldukları üzerinden tanımlar.

Yerine koyacak bir vasfı olmayan bunu başka türlü kapatır, masanın üzerine iPhone koyunca adam olduğunu sanar.

Düşüncelerime tercüman olmuşsunuz resmen... Elleriniz dert görmesin...

Alıntıları Göster
    Pazardan zamanında aldığım kotlar ve diğer şeyler hep kötü çıktı beni rahatsız etti.Kumaşı yıkansa da kokuyordu derimi kaşındırıyordu..İşte bu yüzden avm ler den alıyorum herşeyi,memnunum da..Ayrıca avm den bir şey alındığında bunu her seferinde maddiyata bağlamayın ben öğrenci halimle bir şeyler alabiliyorsam orada susup düşüneceksiniz..

Dediğim gibi işin sağlık tarafını düşündüğümüzde marka ürünlerde biraz daha dikkat ediliyor bu konuya.Herşey pahalılık ucuzluk değil,sağlık en önemlisi ve ben sağlığımı korumak için pazar malı almıyorum.Avm malına da bel bağlayamam ama pazardan daha güvenilir bu bir gerçek !

• quote:

+1907
  • quote:

Orijinalden alıntı: -)KraL(-

quote:

+1907

Alıntıları Göster

• Cunku emperyalizm boyle birsey ozendirir insani markaya pazardan satin aldigin urun ulkene kendi insanina kazandirir ama bu sana eziklik hissi verir pazardan aldigin icin. bi avm den bi polo bi paul shark gomlek ceket al iyi hissedersin kendini ama paran direk yurt disina senin pazarci halkin ac kalir elin amerikalisi kazanir arada ki fark sadece isim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamil611

Cunku emperyalizm boyle birsey ozendirir insani markaya pazardan satin aldigin urun ulkene kendi insanina kazandirir ama bu sana eziklik hissi verir pazardan aldigin icin. bi avm den bi polo bi paul shark gomlek ceket al iyi hissedersin kendini ama paran direk yurt disina senin pazarci halkin ac kalir elin amerikalisi kazanir arada ki fark sadece isim
    Şimdi olayı genelleyerek haklı sebeplerinden dolayı marka tercih edenlerin insanların hepsine bok atmayalım.Bazısı alerjiden dolayı ne giydiğine dikkat etmesi gerekiyor.Kimisi ucuz mallara güvenmez,hemen bozuluyorlar diye pazardan almaz vs...

Hani bu konudaki olay sırf hava atmak değil.Genelleme yapıp basit öngörülerde bulunmayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FadeToßlack

Şimdi olayı genelleyerek haklı sebeplerinden dolayı marka tercih edenlerin insanların hepsine bok atmayalım.Bazısı alerjiden dolayı ne giydiğine dikkat etmesi gerekiyor.Kimisi ucuz mallara güvenmez,hemen bozuluyorlar diye pazardan almaz vs...

Hani bu konudaki olay sırf hava atmak değil.Genelleme yapıp basit öngörülerde bulunmayalım.

Alıntıları Göster
    aypon falan değilde gerekli şeylerde bende marka takılıyorum ama öyle sosyetik colıns falan değil
    lcw defacto rodi alt kesim şeyler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akin_Tr

aypon falan değilde gerekli şeylerde bende marka takılıyorum ama öyle sosyetik colıns falan değil

Alıntıları Göster
    sizin ben kafanizi seveyim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akin_Tr

Alıntıları Göster
    Milyon tane marka var, markasına göre değişir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

Milyon tane marka var, markasına göre değişir.

Alıntıları Göster
    marka "marka"ysa giyersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: lRealPerest

marka "marka"ysa giyersin

Alıntıları Göster
    pazardakılerde bır markadır, burada iş pahalı ve ucuz gıyım arasıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Castiel

pazardakılerde bır markadır, burada iş pahalı ve ucuz gıyım arasıdır

Alıntıları Göster
    Olay aslında marka giymek değil dostum,
    Kaliteli,uzun ömürlü ve sağlıklı ürün kullanmaktan ibaret.
    20 TL ye bir pantolon alacaksam bu ürün kalitesiz ise, bir 20 TL daha koyar kaliteli olanını alırım.
    Marka hiiç öenmli değil
  • Tüketim toplumu olmak kolay mı?

"Story of Stuff " adlı mini belgeseli izlemeni tavsiye ederim .
    Youtube da var türkce altyazilisi . 3 part halinde .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerasuslu

Tüketim toplumu olmak kolay mı?

"Story of Stuff " adlı mini belgeseli izlemeni tavsiye ederim .
    Youtube da var türkce altyazilisi . 3 part halinde .
    marka dediğin şey belirli alanlarda kendini kanıtlamıştır.
    marka olmak için ilk önce sevilip,popülerleşmek gerekir.
    kötü ürünler de marka olamaz.
    markalar da zaten sevildikleri için tercih edilirler.
    hemen emperyalizme şuna buna bağlamayın bi zahmet
  • Bence bunlar anlattığınız sebepler doğrultusunda bile olsa gerekli olduğu ortaya çıkıyor.

quote:

Genelde vasat tipler bu tarz takılıyor. Zaten bu insanlar emperyalizmin kucağında, bir başka arkadaşında dediği gibi. Özgüvenlerini bu şekilde artırmaya çalışıyorlarki, bence bu çok acınası bir durum.

Peki marka giymeye calısan adam nasıl ortaya çıkar anlatıyım. Cunku konuda cidden bende giyiyom alakası yok diyenler olmuş, cidden bazıları farklı sebeplerden giyebilir. Bu noktada "Ucuz Mal Alacak Kadar Zengin Değilim" sözünü hatırlatıp, isteyenleri şu konuya yönlendiririm Konu!

Öyleyse nedir marka giyerek artizlenmek? Şöyle söyliyim;
    -Akşama kadar adam gibi birşey yemeyip, Marlboro sigara içen adamdır bu insan.
    -Uzaktan baktığınızda, özelliklede Nike ayakkabılara dikkat edin, ciddi bir şekilde marka giyiyorum hissini veriyorsa size.(ufak bi adidas yazısını sallamıyorum montun üzerindeki, ama adam ensesine bile nike dövme yaptırmış.)
    -Ailesnin durumu belliyken, fakirken halen 700 TL lik deri montu almayı kafaya koyan tipler.

Tamam adamın 5-6 bin lira geliri olur, bunları yaparda, bu bahsettiklerim babasının parasının Bİn lira olduğunda yapıyor bunu ki bu son derece yanlış.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrKavinsky

Bence bunlar anlattığınız sebepler doğrultusunda bile olsa gerekli olduğu ortaya çıkıyor.

quote:

Genelde vasat tipler bu tarz takılıyor. Zaten bu insanlar emperyalizmin kucağında, bir başka arkadaşında dediği gibi. Özgüvenlerini bu şekilde artırmaya çalışıyorlarki, bence bu çok acınası bir durum.

Peki marka giymeye calısan adam nasıl ortaya çıkar anlatıyım. Cunku konuda cidden bende giyiyom alakası yok diyenler olmuş, cidden bazıları farklı sebeplerden giyebilir. Bu noktada "Ucuz Mal Alacak Kadar Zengin Değilim" sözünü hatırlatıp, isteyenleri şu konuya yönlendiririm Konu!

Öyleyse nedir marka giyerek artizlenmek? Şöyle söyliyim;
    -Akşama kadar adam gibi birşey yemeyip, Marlboro sigara içen adamdır bu insan.
    -Uzaktan baktığınızda, özelliklede Nike ayakkabılara dikkat edin, ciddi bir şekilde marka giyiyorum hissini veriyorsa size.(ufak bi adidas yazısını sallamıyorum montun üzerindeki, ama adam ensesine bile nike dövme yaptırmış.)
    -Ailesnin durumu belliyken, fakirken halen 700 TL lik deri montu almayı kafaya koyan tipler.

Tamam adamın 5-6 bin lira geliri olur, bunları yaparda, bu bahsettiklerim babasının parasının Bİn lira olduğunda yapıyor bunu ki bu son derece yanlış.

Alıntıları Göster
    Niye giyer niye giymez bilmem ama

şunu öğrendim

MARKA HERŞEYDİR.

Sırf prada diye tüm kız arkadaşlarım bu eteğe bayıldı ve fiyatı 2500 tl

markayı kapatıp dışarda bir anket yapın bakalım kaç kiçi güzel diyecek buna

Marka niye giyer bir insan?

• quote:

tamam iyi hoş da o zaman birisi de çıkıp pazardan almayın ne gerek var anneanneniz örsün der bu bakış açısıyla. İnsan ne kadar refahsa aldığı araba giydiği ayakkabı da o kadar pahalı olur. Trilyoner olsan bmw audi mercedes'e mi binersin yoksa fiata mı? Çok zengin olsan italyan markalarına mı para verirsin yok pazardan mı alırsın? Kural dediğim gibi basittir, insan ne kadar zenginse yaptığı aktiviteler giydiği kıyafetler kısacası hayatı kalite üzerinedir. Aksi halde zaten adama cimri derler.
    Ve diğer arkadaşların dediği gibi markalar kaliteli ürün yapıyor genelde. Yani özentilik değil, 4 sene önce kapşonlu aldım bi markadan hala giyiyorum ve hiç bir şey olmadı ilk günkü gibi ki neredeyse kış aylarında her gün giyiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıdemli Çavuş -- 23 Şubat 2013; 11:25:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5BC9DDA86

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Sırf bakınca bile belli oluyor kalitesi. 50 lira ile 100 lira olan gömleğin arasında bile dağlar kadar fark var.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.