Şimdi Ara

MARKA TESCİL HAKKINDA SORULAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1-ornegin sahibinden ismini atiyorum 44 numarali ticaret koduna tescil edilmis fakat 8 numarali saglik kodu bos… simdi bu hakki alip mesela enjektör uretebilir miyim… .

2-müddet haklar yani yenilenmemis isimleri nerede gorebilirim ve atiyorum italyanin raybani turkiyede bossa onun hakkini alabilir miyim yoksa tum gezegenin isim hakki mi bu reybanoc da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ?

• 1- Ayni isimden farklı is kollarından marka tescili alabilirsin. "Vestel" markası diyelim üretim,sanayi,teknoloji alanında aldıysa bu marka tescilini, sende Vestel adi altında sağlık,tekstil,turizm gibi is kolllarindan alabilirsin eğer boşta ise. Ama bilindik markaların çoğu bütün iş kolları altında tescilletiyorlar markalarını, sorgulatabilirsin internetten istediğin ismi ve is kolunu.

2- Global bir marka tescil sistemi var, ama o hatirladigim kadari ile avrupa ve onun disindaki bazı ülkeleri kapsıyor, Amerikada butun bunlardan bagimsiz, oraya ek olarak tescil yapıyorsun. Eğer Amerikan firması "Ray Ban" Türkiye pazarına girmeden önce kendi is kolundan tescil aldıysa Türk patent kurumundan, o zaman sen de o ismi kullanamazsın tabi ki ama ayni isim altında bosta ise bir bakkal , kasap falan açarsın belki bir şansını dene.
  • RiddLeR? kullanıcısına yanıt
    1… .dostum peki atiyorum nagazaki diye unlu bir marka teknoloji uretiyor cinde ve turkiyeden haberi de yok plani da yok… haliylr hakki.bosta ben bu hakka teknoloji alaninda basvursam ve 2 ay itiraz gelmese alinir mi

2… .kendimiz kolayca basvurumuzu yapabilir miyiz vekile para vermeye gerek var mi

3… .nagazaki atiyorum is kolu 32 aciklamada radyo yaziyor simdi ben 32 koda basvurup tv uretebilir miyim

• ?

• yenierikli Y kullanıcısına yanıt
    1 - Evet

2- Kendinle olan süreci bilmiyorum ama yapabilirsin.

3- Evet

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kurum Temizliği Hakkında soru
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.