Şimdi Ara

Marmara'da olacak deprem ve istanbul'a etkisi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
289
Cevap
33
Favori
53.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
369 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    doğrudur. bir gün 9.9 civarı deprem olacak. sonra hepimiz 4. boyuta geçeceğiz. herkes nursuz evliya olduktan sonrada büyük kıyamet alametleri başlar :) dünya tersi felan dönecek güneş batıdan doğacak. neler neler
  • mehmehcik_71 kullanıcısına yanıt
    9 şiddetinde deprem fayın 1000 km kırılması demek daha gelibolu civarından başlayıp çankırıya kadar kırılması lazım oyle depremler pasifik ateş çemberinde oluyor dünyada biz 2.sınıf deprem ülkesiyiz...istanbulun binlerce yıllık bir çok tarihi yapısı halen ayakta oyle kıyamet tazı birşey hiç bir zaman olmadı zaten fay şehrin içinden bile geçmiyo çünkü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Eylül 2019; 16:55:59 >
  • Kime inanacağımızı şaşırdık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmehcik_71 -- 29 Eylül 2019; 18:7:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suppose27now

Hocam Kadıköy hakkında bilginiz var mı mesela zemini hakkında ? Oturduğum lojman 99 depreminden önce yapılmış depremde bir şey olmuş mu bilmiyorum ama bina sağlam gibi. Lojmanlar hakkında bilginiz varmı yani diğer binalar gibi yapılmamıştır herhalde yönetmenliğe falan dikkat edilmiştir umarım zamanında
    binanın sağlam olduğunu nasıl anladınız ki? kendinizi kandırmayın böyle düşüncelerle.

zemin hakkında, anadolu yakası için şuradan fikir edinebilirsiniz.
    Marmara'da olacak deprem ve istanbul'a etkisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hashus1099 -- 29 Eylül 2019; 16:57:4 >

• kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Hadi inşallah olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmehcik_71 -- 29 Eylül 2019; 18:7:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakeen

2000 yılından sonra kaç bina yenilendi ve kentsel dönüşüm ile kaç tane bina tekrardan inşa edildi bunlarla ilgili bir istatiksel veri mevcut mu elinizde. Kentsel dönüşüm hakkında ne düşünüyorsunuz sizce verimli oldu mu yoksa dendiği gibi rantla dönüşüm mü oldu
    bu konu hakkında bilgim yok ama aciliyeti olan bölgelerden ziyade ranta daha önem veriliyor gibi geliyor bana kentsel dönüşümde. riskli binaların dönüştürülmesini her türlü destekliyorum ama ne bileyim ada bazında olsa daha verimli olurdu. tren kaçıyor.
  • mesela 1999 depreminde 7.4 ten önce 0.9 dan 2.8 e kadar bir sürü küçük deprem olmuş ardından bu 7.4 lük depremi tetiklediği sonucuna varılmıştı. şimdide umarım aynısı olmaz uzamnlar gerçi illa küçük deprem olmasada bir anda büyük bir deprem olabilir diyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmehcik_71

Hadi inşallah olmaz.
    olucak ama oyle istanbul haritadan silinmesi gibi birşey söz konusu değil hayatta kalırsan bir 10+ yıllık sefillik sefalet donemide olur hayatta kalmak bile acı olucak ülke ekonomisi zaten sallantıda iyice batar...hayatta kalmak karnını doyurmak bile mesele olucak yani..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Eylül 2019; 17:2:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

binanın sağlam olduğunu nasıl anladınız ki? kendinizi kandırmayın böyle düşüncelerle.

zemin hakkında, anadolu yakası için şuradan fikir edinebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Hocam buna ek olarak zeminin sağlamlığıyla yapının deprem performansını her zaman aynı şekilde düşünenemeyiz.A sınıfı zeminde yüksek katlı yapı iyi performans gösterirken aynı zeminde 5-6 katlı bir bina rezonans etkisine girerek yıkılabilir.Halbuki bu 5-6 katlı yapı B sınıfı zemin olsa daha iyi performans gösterebilirdi.Yani şu kanının yıkılması lazım zemin sağlamsa bina sağlamdır.Binanın deprem performansını etkileyen binlerce parametre var.

• quote:

Orijinalden alıntı: AFV

Emeğiniz için çok teşekkürler. Keşke hep böyle yararlı başlıklae görsek.
    Özellikle zeminin kaya olduğu yerlerin daha güvenli olduğunu söylerler. İstanbulda nerelerde zemin daha güvenli ? Bunu gösteren bir harita varmı acaba ?
    Bir de olası büyük istanbul depremi Bursayı etkilermi ? Olmadı İstteki evi kiraya verip Bursaya taşınacağım. Memlekete.
    bu haritalara bakabilirsiniz, kızardıkça kayma dalgası daha yavaş ilerliyor demek. mavileştikçe zemin sağlamlığı artıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kamisama-

Bu karbon fiberle sarılma yöntemi kolay ve ucuz bir işlem mi ? Ve her binaya uygulanabilir mi?
    bu malzemeler tabi öyle çok ucuz değiller. ama diğer yöntemlere göre çok temiz, hızlı bir yöntem. tahminimce yine daha ucuz olacaktır. ama her binaya uygulanamaz. binanın depremsiz durumda güvenli olması gerekiyor. yani deprem yokken bile bina riskliyse, bu yöntem uygulanmamalı. ama zaten o binayı başka yöntemlerle güçlendirmek de aşırı saçma olur, yıkıp yeniden yapılır.

dairesel kolonlarda en iyi verim alınıyor, ama kolon kesitinin en-boy oranı 2'den fazlaysa yanlış hatırlamıyorsam bu yöntem yine verimliliğini yitiriyor teoride. ama o oranın daha üzerinde de verim alınabildiği araştırılıyordu yanlış hatırlamıyorsam. çok vakit ayıramıyorum şimdi, yanlış da yönlendirmek istemiyorum.

• hashus1099 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgilendirme için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Uzun zamandır görmemiştim seni forumda. Konuyu açanın sen olduğunu görünce oturup satır satır okudum.

Eve gideyim kendi binamı baştan sonra kontrol edicem bakalım ne var ne yok

Alıntıları Göster
    valla neredeyse hiç girmiyorum da işte insanlara bir faydam olursa diye buraya da atayım dedim. ama sözlük formatından buraya uyarlarken sadece bkz'ların kaldırılıp fotoğrafların png uzantılı hallerini almam bile yeterince uzun sürdü.

• quote:

Orijinalden alıntı: SISU

oturduğumuz bina 99 depremini görmüş. sağlam kalmış. ama işte beylikdüzü zemini gevşek diyorlar. o yüzden bir şey diyemiyorum.

Alıntıları Göster
    99 depremi beylikdüzü'nden 100 km ötede oldu, oraya etkisi beklenen depremle kıyaslanamaz bile. şimdiki depremde iyi performans göstereceğinin garantisi değil bu. hatta 99 depremini görmüş olması, bir miktar hasar aldığını da düşündürebilir.

ama sağlam da olabilir bina. iyimser düşüncenin yanlış çıkması ölüme sebebiyet verebilir, kötümser düşünce yanlış çıkarsa en fazla önlem almış olursunuz. yine de binanızı kontrol ettirin.

çünkü yönetmeliklerin baz aldığı yükler 98 yönetmeliğiyle birlikte bir öncekine göre 2 kat arttı.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrjackandmrhyde

Bizimde bina 30 senelik temeldeki kolonlarda bir çatlatlık yada hasar yok fakat temeldeki kirişin köşesi bu şekilde hem deniz kumu kullanılmış gözüküyor hemde demir korozyona uğramış bu durum binanın bütün kolon ve kirişlerinde varımdır bilen birisi cevap verebilirmi ne yapmalıyız endişe etmelimiyiz birde dask raporunda bina malzemeleri çelik betonarme karkas yazıyor o ellediğim demiri kazıdığımda elime geldi.
    https://eksiup.com/p/8j198299co85
    klasik paslanma. pas demir etrafında kalınlaşmaya başlar ve betonu attırır üzerinden. bu sırada tabi demirin kendisini yer, demir azalır. aslında bir miktar pas iyidir :d çünkü eski binalarda kullanılan düz demirler betona tutunamaz, biraz pas o tutunmayı artırabilir. ama pas hep zarar verecek boyutta olduğu için bu faydayı düşünmeye hiç gerek yok.

muhtemelen nemli bölgelerde tüm demirler paslanmıştır. kötü bir durumda. harekete geçin derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmehcik_71

Valla 5.7’lik depremin olduğu gün de benzer depremler olmuştu, şimdi de aynı yerde ve benzer depremler oluyor. En iyisi dışarda biraz gezelim. Çıldırttılar iyice!

şimdi baktım haritaya, gerçekten 1509 kırığının doğu kesimindeki çevre küçük faylarda da depremler olmuş bugün. bu beni bayağı tedirgin etti açıkçası. doğu marmara'da iki bölgede olan depremleri bu silivri açıklarındakiler takip etmişti. şimdi de doğu ucunun çevresindeki ufak faylar hareket gösterdi.

konunun uzmanı değilim. ne derler bilemiyorum. önceki olan depremlerde sakinliğimi korurdum hep ama şu an biraz strese girmedim değil. bilgi edinince buraya yazarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

şimdi baktım haritaya, gerçekten 1509 kırığının doğu kesimindeki çevre küçük faylarda da depremler olmuş bugün. bu beni bayağı tedirgin etti açıkçası. doğu marmara'da iki bölgede olan depremleri bu silivri açıklarındakiler takip etmişti. şimdi de doğu ucunun çevresindeki ufak faylar hareket gösterdi.

konunun uzmanı değilim. ne derler bilemiyorum. önceki olan depremlerde sakinliğimi korurdum hep ama şu an biraz strese girmedim değil. bilgi edinince buraya yazarım.

Alıntıları Göster
    Hocam ataşrhirde 50 katlı bir rezidansın orta katındayım dün sorduğuma göre raylı sistem varmış binanın deprem anında yarıdan kırılma ihtimali varmı bu raylı sistemler gerçekten japonyadaki gibi yıkılmayı engelleyebilirmi eğer engelleyemezse ölümü beklemekten başka çare kalmıyor tabi paraşütle atlamak dışında bina çok yeni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KenzoParis -- 29 Eylül 2019; 17:30:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hashus1099 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam, bekliyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Holy Templar

hashus eline sağlık güzel yazmışsın.

forumdakiler pek ciddiye almamış gibi ama bu arkadaş önceki yıllarda baya aktifti, forumda zaman zaman bu tarz yazıları olmuştu. hatırladığım kadarıyla inşaat mühendisliği lisans + deprem üzerine master yapmıştı, bu durumdayken bile birçok yetkiliden daha ehemmiyetli oluyor.
    Forumda en çok mesajı bulunan 43. kişisiniz (43/1058251)

yıllardır aktif değilim, hala durum bu. amma zamanımı harcamışım buraya, acıyorum şimdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Portraitclub

Karbon fiber olayı çok güzel daha önceden ntv habere de çıkmıştı. Binaları bununla güçlendirmek mümkün mü? Yoksa bina ilk yapılırken mi yapılıyor sadece? Depremin olduğu günden beri devamlı Kandilli sitesine giriyorum. Bu olay insanı çok psikolojik olarak kötü etkiliyor, sanki devamlı sallantı oluyormuş gibi hissediyor insan.
    hayır, bu bir güçlendirme yöntemi, mevcut binalara yapılıyor. dış etkilere açık olduğu için, yeni binaya yapmanın bence bir anlamı yok. demirleri düzgün bir şekilde kullanırlarsa frp'ye gerek yok.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.