Şimdi Ara

Marmara Tıp - Dokuz Eylül Md phd (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
1.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Senin dedigin klinisyenlik oluyor, "hastaya bunu verdim bu oldu", uzmanlikta yapilan olay da bu :) Bunun icin PhD yapmana gerek yok, zaten PhD icin kabul edilebilir bir research degil bu.

PhD'de yeni bir sey kesfetmen lazim, yeni bir bilgi yaratman lazim. Halihazirda literaturde olan bir bilgiyi hastaya verdim boyle oldu olayi degil PhD.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChangeOrBeCrushed -- 10 Nisan 2023; 16:18:49 >
  • ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt

hayir ben bu anlamda bahsetmedim zaten, molekuler olarak çok fazla şey bulundu yeni yillarda, bilginin 2'ye katlanma suresi çok kisaldi. Yeni bulunan bir sey ustune calisilacak 5 şey daha ortaya cikariyor, yeteri kadar researcher yok su anda bunlari detayli calisabilecek. Bulunan bir seyi oldukca detaylandirip yeni ayrintilarini literature katmak da phd, bu yuzden eger onceden bir hazirlik varsa 2 yil yeterli, salt 2 yil zor ama

Misal BRAF, bu genin iliskili oldugu 100'den fazla sinyal yolagi var, bunlardan cok azinin ayrintilarina sahibiz, nedeni de bircok gen ve bircok association olmasi. pHD tezi olarak bu BRAF geninin x yoluyla ilgili mekanizmasi detayli olarak arastirilip tez olarak sunulabilir, bunun icin on hazirlik + 2 yil yeterli olur. Problem cok, cozen az

• SalimAydogdu kullanıcısına yanıt

Yeni bir bilginin X tane daha yeni bilgi cikarmasi dogru, bilim boyle ilerliyor zaten. Ama onceden hazirlik hususunda yanlissin, cunku aldigin deneysel sonuclar neticesinde rota surekli degisir bilimsel arastirma yaparken. Oyle onceden hazirlikla olan bir sey degil bu, onceden hazirlikla isi kotarabiliyorsan sonucu zaten onceden biliyorsun demektir, bu de isin novelty kisminda sikinti oldugunu gosterir.

Ayrica soylemek istedigin gibi translational research yapacaksan, en azindan farelerle de calismalisin. Bunun ne kadar uzun ve mesakkatli oldugunu anlatmama gerek yok. Hele bu translational calismalarin basilma ve peer-review surecinden hic bahsetmiyorum bile.

doktor change hocam nasılsınız? forumda sizi çok az görüyoruz. sizi bir hayli özledim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SalimAydogdu kullanıcısına yanıt

Bu mesajini simdi gordum, bahsettigin cok muallak bir arastirma olur. Cozmeye calistigin problem ne? BRAF'in interact ettigi proteinler mi? Bunlarin cogu ve hangi sinyal yollarinda rol aldigi literaturde var zaten. Oyle bir pulldown yapip bakalim kimler interact ediyor diye tek basina bir research olmaz, research'in ilk asamasi olur sadece. Yeni bir interaction partner mi bulacaksin, bulacaksan yeni bir sey bulabilecegini onceden nasil biliyorsun? Tamam buldun, akabinde fizyolojik bir bilimsel soruyu yanitlayabilmelisin. Yani research boyunca surekli degisime ugrayacak bir rotan olur, onceden hazirlikla olmaz. Oluyorsa o zaman PhD kalitesinde innovatif bir research yapmiyorsundur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChangeOrBeCrushed -- 10 Nisan 2023; 16:40:28 >

hazirliktan kastim, geniş literatur taramasi, deneyler icin gerekli sertifikalarin alinmasi, lab malzemeleri kullanma, deney kurma konusunda tecrube sahibi olunmasi, bunlar MD dersleri alinirken ya da intorn yilinde yapilabilecek seyler, ama sosyal hayati 0'a indirir orasi ayri.

Literaturde mevcut olan bilgi sadece x-y etkilesmetkedir. Cogu sey icin gerisi yok

xy etkilesimi sonucu hucre icinde gerceklesen olaylar, bu olaylarin molekuler duzeydeki mekanizmalari, bu olaylarin sonucu tetiklenen seyler, hepsi koca birer soru isareti, boyle olan bircok sey mevcut.

• Kaliteli dergilerde x-y etkilesmektedir diye yayin olmuyor. PhD icin de x-y etkilesmektedir diye bir research kabul edilir degil. Evet ben de dedigin gibi o koca soru isaretlerini fizyolojik olarak anlamli bir sekilde yanitlamaktan bahsediyorum. Bir etkilesim veya bir molekulun varligini kesfedince, once o etkilesimin veya varligin fizyolojik bir anlami olup olmadigini kesfetmen gerekiyor. Bu da maalesef on hazirlikla olmuyor, deneylerden sonuclari aldikca surekli rotan degisiyor ve sordugun sorular degisiyor. Translasyonal research icinse tum bulduklarini farelerde de denemen gerekiyor.

@MESUT ÖZIL , iyiyim sen nasilsin?  

Hocam ben de zaten xy etkilesmektedir diye bir yayin cikarmayi savunmuyorum ki, literaturde bircok sey icin bildigimiz bu, detayi yok, bu yuzden problem aramak zor degil sadece cozumu için ugrasmak gerekiyor diyorum

• MD PHD ve amerikadaki olanakları hakkında araştırma yapıyorum. 2 yıl fazladan okumaya değer mi? Sadece maddi açıdan bakan biri olarak. Uğur şahin aziz sancar, ihsan doğramacı gibi en zengin doktorların hepsi bildiğim kadarıyla md phd (Profesör doçent vs tarzı) Abd almanya vs de para maddi odakla beraber çalışacak bir hekim için MD PHD önemli mi önmsiz mi? Üni profesörleri vs Klinikte çalışanlardan az maaş alıyor fakat en zengin doktorlar da hep Profesör ve phd eğitimi almış insanlar, Siz neye bağlayabilirsiniz bunu? bu konuda maddi açıdan MD mi yoksa MD PHD mi???

Maddi odakla md-phd öneriyor musunuz?

Bir de abd de md-phd hekimlerine yıllık 20-30 bin dolar para veriliyormuş, Türkiyede bu yok sanırım ama bir iyi yanı da 2 yıl olması (abdde 4 yıl yanılmıyorsam)

Siz para odaklı düşününce bunu önerir misiniz? Abd iş fırsatı-match ihtimali vs arttırmıyor diye biliyorum (Kayda değer ölçüde) yani para olarak getirisi götürüsünden az sizce nasıl?

Sizin md phd deki amacınız ünvan,prestij ve statü mü? yoksa maddi kaygılarla mı düşünüyorsunuz bu arada. Okuduğunuz için çok teşekkürler...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.